Most is. Privát véleményem, h a Dura szett leginkább kiugró különbségi alkatrésze az Ultegrához képest a hátsó sor.revox írta: ↑2025.11.08., szomb. 08:06A 12 speedes sorokat nem ismerem,de a korábbi verziókban a DA-n voltak titán lánckerekek, aminek rugalmassági modulusza jóval alacsonyabb, mint az acélé.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9508
Re: Kerékpározás
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
A debreceni velodrom is lehet csak velopark marad. kltsgvts forrása kb azonos
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
A 12 speedes sorokat nem ismerem,de a korábbi verziókban a DA-n voltak titán lánckerekek, aminek rugalmassági modulusza jóval alacsonyabb, mint az acélé. A 105ös sorokon csak 3 lánckerék volt alubakon, ami szintén "rugalmasabb", mint az acél. 11sp esetén az alut kompozitra (mőöanyag) cserélték, még rugalmasabb. 12nél ezt el is hagyták. A 105 volt a legparasztabb az acél lánckerekeivel, de oda meg műanyag távtartó járt (ahogy 11sp esetén már az Ultegrához is. De legaláb cserélhető volt alura). A Sram pg1170 meg megmaradt fém mindenhol (11sp) és csak a felső 3 van alubakon és kb hozta az ultegra súlyát, ha hiúk vagyunk.
Amúgy DA rendszerben a DA lánc kialakítása miatt (belső szemek oldalfala véknyabb, ezért irányos) érdemes a DA sort használni, amivel összelőtték (12sp esetén nem tudom, így van e).
Ezeréves emlékeim szerint a kmc X sorozata agresszívabb volt, mint a többi lánc, a hirtelen megindításokra gyorsabban és határozottabban reagált (gázreakció), cserébe, veretős üzemmódban kb 2500-3000-et élt max. Nem gondolom, hogy közülúnk sok embert érintene a félpercenkénti, majdnemMaxPower megindítás (lószparádé), ahol ez leginkább előnyt jelent(ene)
De ezek már régi csontok, csak erős idegzetüeknek (az acél záróanyát ki is hagytam
) :avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- Vinkler
- Adminisztrátor

Epronexnek annyi.
Kár, már eléggé kezdett színesedni a hazai kerékpársport.
Kár, már eléggé kezdett színesedni a hazai kerékpársport.
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5204
Mai ride 20 kilire sikerült. Még nem volt időm kicserélni a butil belsőket a TPU-ra - fura, hogy egy ilyen gépet ezzel használtak - de már vittem egy Tubolito-t magammal. Már olyan rég nem használok butilt, hogy el is felejtettem, miért nem szerettem, aztán hamar eszembe jutott, mikor minden előjel nélkül leült a hátsó kerék. Két éve nem volt defektem, most kb. 130 km után jött egy. Felsejlik, hogy azok a régi belsőim úgy agyon voltak foltozva, mint egy kodustarisznya, folyamatosan gyűjtöttem velük a defekteket. Igazsághoz tartozik, hogy később már a latexek közt is volt pár túlfoltozott példány, de azok már a túlhasználat miatt megfáradt, elöregedett anyagú belsők voltak, előtte évekig dacoltak a kisebb-nagyobb felütésekkel, a butilok meg teljes élettartamuk alatt kényeskedtek. Most majd kiderül, hogy hosszabb távon mit tud a TPU.
- pärt
- Őslakos

Mint állat! Csöpög a sav a combomból.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Azt nem tudom.
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7785
Az ultegra nagyon gumizik, mi?
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- Vinkler
- Adminisztrátor

Talán a hátsó sornál van a legnagyobb különbség a Dura javára az Ultegrához képest. Tudom árban is.
- pärt
- Őslakos

Még tartanak a mézeshetek. Majd tavasszal, a tartós együttélés közben eldől a sorsa.
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7785
Ezek szerint nem áll kifelé a rúdja az új gépezetnek.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- Vinkler
- Adminisztrátor

Most is Ultegra sor van rajta?
Hallottam már én is ilyet, de ismerek valakit, aki tud ezen segíteni.
- pärt
- Őslakos

Kellenek a láncok a vaxos csereberéhez, meg egy tartalék sor is. A webshopban volt készleten 11-25 és 11-28 is. Pár napig ki-be pakolgattam a kosárba-ból, nem tudtam dönteni.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6401
Abból sosem elég, de szerintem te is tudod ezt...
(Revi meg pláne)

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6401
Jobbulást!AAttila írta: ↑2025.11.03., hétf. 19:22Köszi szépen, viszonylag jól. Tudok járni ( kicsit bicegve), tudok ülni, feküdni ( bizonyos pózokban) De maga a leülés/felállás mozdulata baromira fáj és lassan megy.
Szerencsém volt, mert nem jött szembe senki. Pont a szembesávba estem. Az amulettem megvédett megint( még jó, hogy babonás vagyok ilyen térenés hordok ilyet
)
Itthon persze nem örültek. Hogy mindig kísértem a sorsom, stb, stb.
Ez teljesen az én hibám volt.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Most vettél bicót, már alkatrészek kellettek???
Közben nézem, ez a Kékestető felszerelés (11-28)
- pärt
- Őslakos

Köszi!gianni321 írta: ↑2025.11.04., kedd 08:40Használd egészséggel! A kép bal oldalán az a fekete kerek izé az mi? A Tubolitora kíváncsi leszek, épp azzal szemezek, de még nem bírtam magam rávenni, leginkább az ára miatt. Láncból uilyet, meg KMC X11EL-t használok felváltva, (Silca főzős waxszal kezelve) - Revi az X11SL-re esküszik -nekem a KMC mintha simábban futna. Viszont ahogy írtad nem igazán vagy érzékeny az apróságokra, így valószínűleg egy "mintha" nem tűnne fel. A tartósságot meg majd megmondom, ha/amikor elkoptak.
A fekete cucc egy T47 középcsapágy kiszedő, szerencsére még ahhoz sem csak egyféle van
Láncból maradtam Shimano-nál, a 10-eshez is azt használtam, 3 vaxolt láncot rotálva, csak azok Ultegrák ez Dura. Szépen váltott, alig kopott idáig, szóval nem kísérletezem mással. Régebben volt Sram, Wipperman, Sunrace, de még vax előtti korszakban, az meg hamar ledarál bármit, bár nálam a gyakori puceválás miatt matuzsálemi kort értek meg. Szerinten egy minőségi szint fölött az a lánc jobb, ami újabb, meg rendesen karban van tartva.
-
gianni321
- V.I.P.

- Értékelés: 860
Használd egészséggel! A kép bal oldalán az a fekete kerek izé az mi? A Tubolitora kíváncsi leszek, épp azzal szemezek, de még nem bírtam magam rávenni, leginkább az ára miatt. Láncból uilyet, meg KMC X11EL-t használok felváltva, (Silca főzős waxszal kezelve) - Revi az X11SL-re esküszik -nekem a KMC mintha simábban futna. Viszont ahogy írtad nem igazán vagy érzékeny az apróságokra, így valószínűleg egy "mintha" nem tűnne fel. A tartósságot meg majd megmondom, ha/amikor elkoptak.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA
Jobbulást... Azért ügyelj,férfiemberen van felelősségAAttila írta: ↑2025.11.03., hétf. 19:22Köszi szépen, viszonylag jól. Tudok járni ( kicsit bicegve), tudok ülni, feküdni ( bizonyos pózokban) De maga a leülés/felállás mozdulata baromira fáj és lassan megy.
Szerencsém volt, mert nem jött szembe senki. Pont a szembesávba estem. Az amulettem megvédett megint( még jó, hogy babonás vagyok ilyen térenés hordok ilyet
)
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Köszi szépen, viszonylag jól. Tudok járni ( kicsit bicegve), tudok ülni, feküdni ( bizonyos pózokban) De maga a leülés/felállás mozdulata baromira fáj és lassan megy.
Szerencsém volt, mert nem jött szembe senki. Pont a szembesávba estem. Az amulettem megvédett megint( még jó, hogy babonás vagyok ilyen téren
- Vinkler
- Adminisztrátor

Hogy vagy Atti?
- pärt
- Őslakos

Egy pár 28-as, sokévszakos Hutchinson-al van szerelve, ráadásul butil van benne, de a tényleges szélességük a Bontrager kerekeken 32 mm. A Bicycle Rolling Resistance oldal adatai szerint ez így vagy tízegynéhány watt plusz akár a Conti 5000-hez, akár a S-works Turbo-hoz képest, amiket idáig használtam (latex belsőkkel). Nem érzem lomhának, de mint korábban utaltam rá, szerintem sok értelme amúgy sem lenne ebből messzemenő következtetést levonni, mert nem tudom őket keresztben tesztelni. Lehet, hogy az új gép annyival merevebb, fürgébb, hogy ez kompenzálja a gyengébb gördülési ellenállási értékeket, no meg minél pocsékabb az útminőség, annál inkább előtérbe kerülnek a szélesebb, alacsonyabb nyomással használt gumik előnyei. (Egyébként Hutchinson oldalfalára "min.6 bar" van írva. Ja, persze!
)
De amúgy sem érzem magamat annyira pontos műszernek; nekem ezek a nüanszok nem jönnek le olyan súllyal, mint másoknál. Ezt annyira nem bánom, sőt inkább örülök, hogy könnyebben adaptálódom a megváltozott körülményekhez, nekem így egyszerűbb az élet.
Ja, és egy józanságra intő tény: a leggyakrabban tekert útvonalamon kb. 2 éve sikerült egy jobb pillanatomban olyan időt tolnom, aminek azóta a közelébe sem kerültem. A közel húsz éves, doboz profilú Mavic Ksyrium kerekeim plusz kopottas Conti gumik voltak benne. Sokkal többet számít, éppen milyen állapotban vagyok testileg, lelkileg, mennyit tudtam tekerni az adott időszakban.
De amúgy sem érzem magamat annyira pontos műszernek; nekem ezek a nüanszok nem jönnek le olyan súllyal, mint másoknál. Ezt annyira nem bánom, sőt inkább örülök, hogy könnyebben adaptálódom a megváltozott körülményekhez, nekem így egyszerűbb az élet.
Ja, és egy józanságra intő tény: a leggyakrabban tekert útvonalamon kb. 2 éve sikerült egy jobb pillanatomban olyan időt tolnom, aminek azóta a közelébe sem kerültem. A közel húsz éves, doboz profilú Mavic Ksyrium kerekeim plusz kopottas Conti gumik voltak benne. Sokkal többet számít, éppen milyen állapotban vagyok testileg, lelkileg, mennyit tudtam tekerni az adott időszakban.