Kb két héttel ezelőtt megkértem a topik népét, hogy adjatok kölcsön pár napra valami drága, vagy akár saját konstrukciójú USB kábeleket, egy nem kábelgyártással kapcsolatos kísérlethez.
@nsz olvtársunk megkeresett és kaptam tőle egy másfél és egy két méteres saját készítésű kábelt.
Már kb 10 napja használom.
A kábel ipari, minőségi drótot és csatlakozót használ, semmi exotikusság nincs benne Szilárd elmondása szerint. Nem kereskedelmi jelleggel, csak kísérletképpen készült, még csak ára sincs. A konstrukcióhoz az ötletet egy ismert nagy high-end audio gyártó USB kábelének szerkezete adta, a gyáritól picit egyszerűbb a kivitel, egy kicsivel kevesebb benne az árnyékolás. Ha gondolja, majd Szilárd mond róla többet is. Ha nem, akkor elégedjetek meg ennyivel.
Kicsit merev, de nem kezelhetetlen. Profi módon van szerelve.
Nagyjából egy hét kellett a bejáródásához.
A kábel nagyon jó.
Bármely valaha nálam járt USB kábel mellé odatehető, legyen az DIY vagy valami ismert gyártó terméke, még ha magam nem is kezdtem el A/B tesztben összehasonlítgatni. Nagyon közel van a Máthé Kálmán (RIP) - féle ezüst kábel felbontásához, részleteihez és szintén nagyon közel van a @sutemenyx által készített Sabo Audio féle, szintén ezüst Galactic USB kábel simaságához a hangja.
Nem nagyon találok semmiféle hibát vagy kifogásolnivalót a megszólalásában az adott rendszerben, vagyis nálam és az otthoni rendszeremben. Elsőre a feszessége és simasága tűnhet fel majd annak, aki otthon kipróbálja, példaszerű a tranziensek és a felharmonikusok megjelenítése, kiváló a ritmusjátszó képessége. Ezek különösen jól érvényesülnek az élő és kevés utómunkán átment felvételeken.
Ha valakit érdekel, eljöhet hozzám, meghallgatni, amíg nálam lesz a kábel, de persze érdemes Szilárddal közvetlenül is felvenni a kapcsolatot.
Hazai fejlesztésű prototípus DAC-kal, prototípus aktív hangsugárzóval és hazai szoftverrel futó linuxos Roon szerverrel/klienssel ment a meghallgatás és javarészt a saját felvételeimmel, neves külföldi gyártók táp és XLR kábeleit és egy neves angol gyártó előfokát használva.
Egészen nagyszerű dolog, hogy a hazai eszköz, és kábelkísérletek ilyen magas színvonalat képesek elérni.
- [OFF - katt ide ha látni akarod]
- A leírtak a saját rendszerben, saját ízlésem szerinti elvárásokat tükrözik, senki ne vegye magára és a rendszerére nézve készpénznek.