Szerintem meg nem kellene olyan társadalmi rétegekkel foglalkoznod, akiket csak távolról és rendkívül felületesen ismersz.tottyi írta: ↑Tegnap, 10:32Szerintem a gazdagok teljesen maskent gondolkodnak mint egy hobby zenehallgato. A gazdagnak csak eggyen jar az esze a penzen es nincs ideje aktivan zenet hallgatni, csak valami szoljon es nekik ez eleg ha csak nem akar felvagni ezzel is es ezert venne draga hifit mert azert csak ok engedhetik meg maguknak amilyen arak vannak legfelul. Szerintem keves nagyon gazdag van akinek van legalabb egy hobbija a penzkeresesen kivul. Ezert gazdagok. De biztos van kivetel.
Én kb 20 év alatt sok, valóban gazdag embert ismertem meg munkám során. Egyik sem azért vásárolt több százezer Euros rendszert, hogy felvágjon vele. Nem is lett volna kinek, mert a saját köreikben mindenki hasonló anyagi körülmények között él és szintén bármit megengedhet magának. A legtöbb esetben a privát szférájukat erősen védik azoktól, akikben negatív gondolatokat kelt az anyagi helyzetük. Magyarul, be se jutsz a kapujukon sem.
Az egyik utazik, a másik golfozik, a harmadik vitorlázik, a negyedik sport és luxusautókat gyűjt, az ötödik svájci luxus órákat, a hatodik antik és kortárs festményeket, antik bútorokat, ékszereket... és ezek tetszőleges kombinációi....
Miért pont egy hifi rendszer érdekelné azt, aki más hobbinak hódol. Miért lenne irigy a barátjára?
Az irigy emberben fogalmazódnak csak meg ilyen téves negatív gondolatok. Azokban, akik nem engedhetnek meg maguknak mindent vagy vágyaikhoz és lehetőségeikhez képest csak keveset és ettől frusztráltak lesznek.
Biztosan vannak olyan "gazdagok" is, akik nagyon hirtelen és nem saját értékeik miatt váltak gazdaggá, de nem elég gazdaggá az igazán tehetősekhez képest. Na, ők akarják magukat többnek mutatni mindenkinek. Szerencsére az ő értékrendjükön kívül esik a zenehallgatás és annak eszközei. Minket ők messze elkerültek - szerencsére.
Az általam ismert tehetős zenehallgatók nemcsak értékes berendezéseken hallgatják kedvenc zenéiket, hanem rendszeres koncert látogatók, Opera, MÜPA, Zeneakadémia bérletük van, külföldi koncerttermekbe, Operákba járnak, ha egy kedvenc zenekaruk, karmesterük, énekesük alakítására, előadására kíváncsiak.
Néhányuk anyagilag is támogatja a művészeket, zenekarokat nem kis éves összeggel. Mindezt nem sznobságból teszik, hanem belső értékrendjükből fakadóan és mert megtehetik.