Szerintem nem kapott ilyen adatokat, mert sem a kapacitásnak, sem az induktivitásnak nem ismerjük az ideális értékét egy audio kábelnél. Az alacsony, vagy a magas érték a JOBB? Olyan magabiztos logika sem forog közkézen, ami levezetné, egy bizonyos erősítőhöz, vagy hangsugárzóhoz keresett kábelnél milyen értékekre kell törekedni. Néha felbukkant ilyen okfejtés az elmúlt pár évtizedben e fórumon is, de azokat szakmai szempontokból értelmezni sem lehetett, nem hogy véleményezni.
Egy olyan közösségben, ahol újra és újra felmerül, egy minimum 4 ohmmal terhelhető erősítőre szabad-e 8 ohmos névleges impedanciájú hangsugárzót kötni, irreális azt gondolni, hogy a kábelek közölt paramétereinek lenne bármilyen praktikus haszna. Érteni vélem Chord törekvését és panaszát (utóbbival még egyet is értek), csak az egész folyamat létjogosultságát nem látom, de ezt tegnap már próbáltam levezetni (esztétika versus egzakt tudomány).
Egyszer pár hétig birtokoltam 100e Ft/fm feletti összekötő kábelt, kimondottan fájt a lelkemnek, így megszabadultam tőle. Jóval nagyobb teher esett le rólam ezáltal, mint az a tizezredszázalékos veszteség a szubjektív hangminőségben, amit ráadásul másnap már nem is érzékeltem. A mókuskereket akkor tudjuk valóságában vizsgálni, ha néha kiszállunk belőle.