kaef2 írta: ↑2025.10.31., pén. 21:43
..
De.
Az a felvetés, hogy egy hifi (vagy bármilyen) kereskedő (vagy akár egy nagy kábelgyártó) nem lehet hiteles, egészen abszurd, vagy legalábbis nem ugyanazt jelenti számodra és számomra a hitelesség fogalma.
A hifiben képtelenség arányítani a hangminőséget az árral, pont azért, mert nem hiteles a rendszer, mert nincs semmiféle etalon, amihez lehetne skálázni, fentebb megbeszéltük, hogy miért.
Az a kereskedő, aki ezt kiszolgálja, és $3k-ért kezembe nyom egy összekötő kábelt, amelyről az égvilágon semmilyen méréssel nem deríthető ki, hogy tényleg korrekt-e ez az ár az öntött MediaMarkt-os $5-os árához képest, ő mitől lenne hiteles? Vagy a kábelgyártó?
Mindkettő drót érintésvédelmileg, csomagolásilag, funkcionalitásban helyes, de a kereskedő állítja, hogy a drágább jobb, de csak a levegőbe beszélhet, mert egzakt bizonyítási lehetősége nincs. Miből merítse a hitelességét?
Segítek: csak a pszichológiával és leginkább az árral tud operálni, semmi mással, hogy bizony, ez nem véletlenül drága, mert x helyen y az írta, hogy q.vajó.
Ez lenne a kereskedői hitelesség?
Asszem, pont te írtad valahol, hogy a 'HighEnd' kritérium az rendszerszemléletileg kizárólag a fogyasztási ár szerint sorolható be a csoportba.
Ne érts félre, én is ezen a játszótéren vagyok, elfogadom, hogy maga a rendszer ilyen, én is vásárolok dolgokat, elfogadom, hogy ez van. Nem haragszom a kereskedőkre, ők a rendszer részei, és mert némelyikük a kolosszális hasbaakasztás mellett azért finom zenei dolgokkal fertőzhet be embereket, és a minőségi zenehallgatás felé terelheti a népet.
De kezeljük helyén a dolgokat