https://sonopart.hu/Canare-LV-77S-RCA-R ... -kabel-2-m
Erről lenne szó. Az enyémen még nincsen a zöld csicsa, biztosan azért drágább kétezerrel....

https://sonopart.hu/Canare-LV-77S-RCA-R ... -kabel-2-m

Én hallottam ilyen AES kábelből készült "analóg" kábelt. Inkább nem mondok semmit róla.frankie írta: ↑2025.10.27., hétf. 23:03MrCollector miért ne? Tudtommal a gyári szerelt WireWorld AES/EBU és S/pdif digitális kábeleinek is ugyanaz a kábel az alapja.
Anno Fapaci így is és úgy is szerelte, azaz volt Xlr és Rca változat is, még a micro silver eclipse-ből is.
Nem utolsó sorban ezek már meg vannak, tehát az egyik akár át is alakítható, a másikon pedig még nincs csatlakozó sem.
De ez csak egy lehetőség.
Most elsősorban információt szeretnék kérni, hogy az általam leírt kábelekkel van-e tapasztalata valakinek.
Rock60 leírta a tapasztalatát az Oyaide-vel kapcsolatban.
Természetesen a te tapasztalatodat vagy ajánlásodat is szívesen veszem, olvasom MrCollector.
Bevallom, most nem tudok a +150e-es kategóriába nyújtózkodni.
Igen, tudom a minőségnek ára van. De bízom benne, hogy az elérhetőbb szegmensben is tudok megfelelő kábelt találni.

De én nem ezekre értettem, hogy nem vagy lelkes, hanem, hogy a Vz (és a hasonló szintű kábelek) jó hangjának dícséretében.... Unják? Ennyire jó dolgot nem olyan könnyű megunni. :) Szerintem hamarosan ez lesz a dps-el is. :)Rock60 írta: ↑2025.10.28., kedd 20:15Dehogynem, csak :SoundMania írta: ↑2025.10.28., kedd 04:21Az egyik legjobb az AN Vz volt és ahogy sokszor írtam, eddig ahol csak próbáltuk mindenhol és jó sok helyen próbáltuk már. ...Rock is tud még írni a Vz hangról, bár ő nem olyan lelkes ezügyben már mint én.... :)
1. Elég sokan unják már itt a VZ témát.
2. Nekem szűkséges az 1 méter, és nem egyszerű fél szálhoz hozzájutni, de ha sikerülne is, nem szándékozom 220 ezret digi kábelre költeni.
3. Ha tudnék/akarnék ennyit, vagy egy kicsit többet áldozni rá, akkor VZII - t választanék erre a célra, ami sokak szerint sokkal ideálisabb a digi funkcióra.
4. Nagyon tetszik a Lessloss, ár/érték arányban szerintem verhetetlen, abszolút értelemben is baromi jó, mi kell még ?
Dehogynem, csak :SoundMania írta: ↑2025.10.28., kedd 04:21Az egyik legjobb az AN Vz volt és ahogy sokszor írtam, eddig ahol csak próbáltuk mindenhol és jó sok helyen próbáltuk már. ...Rock is tud még írni a Vz hangról, bár ő nem olyan lelkes ezügyben már mint én.... :)
A teljes történet az, hogy digit kábelnek egy fél pár AN VZ - t használtam - SM javaslatára - és való igaz, hogy az mindennél jobban szólt, mint bármi, amit ebben a funkcióban eddig hallottam. ( Állítólag ide a VZII még sokkal jobb.)
Luxor Audio írta: ↑2025.10.28., kedd 17:08
Barátságosak vagytok nagyon. Kedves pajtások, nem véletlenül tettem fel kérdésem a látott módon és annak konkrét személynek...

Barátságosak vagytok nagyon. Kedves pajtások, nem véletlenül tettem fel kérdésem a látott módon és annak konkrét személynek...
Ezt most ugye viccből kérdezed?Luxor Audio írta: ↑2025.10.28., kedd 07:21Elárulod, a két említett számadat miként jelenik meg egy 1-2 méter hosszú kábelnél és milyen szerepe lesz a jelátvitelben?MrCollector írta: ↑2025.10.27., hétf. 21:35Te képes lennél digit koax kábelt, ami 75 Ω-os, csináltatni 110 Ω-os AES kábelből? Miért?
pjm írta: ↑2025.10.28., kedd 11:51Tehát te sem tudsz ilyenről.Shimano írta: ↑2025.10.28., kedd 11:44A canare rcap-c77 krimpelhető rca csatija a gyártó szerint valós 75 ohm-ra tervezett,ez forrasztva nem tudom hogyan adja ki a matekot,de ez 75 ohm-os,állítólag.
A canare lv 77s ezzel a csatival elég jó digit kábel,van tőle sok jobb hangú,de 12 ezerért ez egy olyan nem igazán lehet vele mellényúlni hang.
Tehát te sem tudsz ilyenről.Shimano írta: ↑2025.10.28., kedd 11:44A canare rcap-c77 krimpelhető rca csatija a gyártó szerint valós 75 ohm-ra tervezett,ez forrasztva nem tudom hogyan adja ki a matekot,de ez 75 ohm-os,állítólag.
A canare lv 77s ezzel a csatival elég jó digit kábel,van tőle sok jobb hangú,de 12 ezerért ez egy olyan nem igazán lehet vele mellényúlni hang.
A canare rcap-c77 krimpelhető rca csatija a gyártó szerint valós 75 ohm-ra tervezett,ez forrasztva nem tudom hogyan adja ki a matekot,de ez 75 ohm-os,állítólag.

A Canare nálam tízszer drágább kábelt ütött ki. ha valaki 100e alatt akarja megúszni/fm, érdemes kipróbálni, a 12e tanulópénznek is kevés.kaef2 írta: ↑2025.10.28., kedd 09:08Nem teljesen ugyanaz a felépítése a WW AES és SPDIF kábeleknek. De mindkettő tartja a 110 illetve 75 ohmos impedanciát, már amennyire persze a csatlakozóiktól ez elvárható.
Hogy kipróbálhasd mennyire számít a precizitás, tudok adni egy japán Canare gyári szerelésű profi videó kábelt, ami tudja az un 12G SDI videó szabványt is, a BNC csatlakozói impedanciája 0,1 ohmon belül 75 ohm és 12 GHz-ig visz át. Az ára kb 12 ezer forint, 1 méterre. Ettől precízebben 75 ohmos kábelt nem nagyon lehetséges csinálni. Jó eséllyel nem fog olyan jól szólni, mint a WW 110 ohmos AES kábeléből csinál SPDIF kábel. Pedig a technológia adta lehetőségeken belül nem létezik precízebben megcsinált 75 ohmos kábel (és csatlakozó). A 110 ohmos kábel általában jól használható SPDIF-ként is, fordítva nem feltétlenül, vagyis egy 75 ohmos már nem lesz olyan jó 110 ohmra kialakított helyen. Tapasztalataim szerint.
Nem teljesen ugyanaz a felépítése a WW AES és SPDIF kábeleknek. De mindkettő tartja a 110 illetve 75 ohmos impedanciát, már amennyire persze a csatlakozóiktól ez elvárható.frankie írta: ↑2025.10.27., hétf. 23:03MrCollector miért ne? Tudtommal a gyári szerelt WireWorld AES/EBU és S/pdif digitális kábeleinek is ugyanaz a kábel az alapja.
Anno Fapaci így is és úgy is szerelte, azaz volt Xlr és Rca változat is, még a micro silver eclipse-ből is.
Nem utolsó sorban ezek már meg vannak, tehát az egyik akár át is alakítható, a másikon pedig még nincs csatlakozó sem.
Most elsősorban információt szeretnék kérni, hogy az általam leírt kábelekkel van-e tapasztalata valakinek.
Természetesen a te tapasztalatodat vagy ajánlásodat is szívesen veszem, olvasom MrCollector.
Igen, tudom a minőségnek ára van. De bízom benne, hogy az elérhetőbb szegmensben is tudok megfelelő kábelt találni.
SziaLuxor Audio írta: ↑2025.10.28., kedd 07:21Elárulod, a két említett számadat miként jelenik meg egy 1-2 méter hosszú kábelnél és milyen szerepe lesz a jelátvitelben?MrCollector írta: ↑2025.10.27., hétf. 21:35Te képes lennél digit koax kábelt, ami 75 Ω-os, csináltatni 110 Ω-os AES kábelből? Miért?

Elárulod, a két említett számadat miként jelenik meg egy 1-2 méter hosszú kábelnél és milyen szerepe lesz a jelátvitelben?MrCollector írta: ↑2025.10.27., hétf. 21:35Te képes lennél digit koax kábelt, ami 75 Ω-os, csináltatni 110 Ω-os AES kábelből? Miért?

Általánosságban (mindjárt kiderül miért abban) nem hallottam még jó digit kábelt. Helyette az analógnak használtak között viszont igen. De ott is csak keveset. Az egyik legjobb az AN Vz volt és ahogy sokszor írtam, eddig ahol csak próbáltuk mindenhol és jó sok helyen próbáltuk már. Ha nem kell 1m hosszú, akkor be tudsz vele érni 150 alá és szerintem messze nem találsz hasonló jót sem. És nem csak a hangminőség szintje magasabb, hanem a karaktere is. Az összes "digit" kábel digitálisan szól. Vz meg természetesen/organikusan. A Linnekkel is (azt hiszem azt írtad ahhoz kellene....)!frankie írta: ↑2025.10.27., hétf. 23:03MrCollector miért ne? Tudtommal a gyári szerelt WireWorld AES/EBU és S/pdif digitális kábeleinek is ugyanaz a kábel az alapja.

Te képes lennél digit koax kábelt, ami 75 Ω-os, csináltatni 110 Ω-os AES kábelből? Miért?
Az apróban Kupecke árul SAEC 2000-est. Biztosan odaadja meghallgatásra.frankie írta: ↑2025.10.24., pén. 06:38Kedves Fórumtársak!
Szeretnék tanácsot kérni, hogy ki milyen s/pdif kábelt ajánl.
Linn Sneaky music ds digitális kimenetét is szeretném használni.
Jelenleg Bay Zoli több száz szálas Litze szerkezetű IC kábelét használom.
Nézelődtem és a következőket találtam...
Neotech Nevd-2001, Furutech Fx Alpha Ag, Lessloss c Marc
Van egy WireWorld Gold Starlight 7 AES/EBU Fapaci által szerelt kábelem, amit át tudok dugóztatni.
Előre is köszönöm.