Sajnos általában nem lehet. Főleg ebben a kategóriában.
A karemelő mechanizmuson kell valami machinálni.

Szia, ha egyensúlyba tudod helyezni a kart hangszedővel és ellensúlyal akkor be kéne tudnod állítani a tű nyomást csak az antiskate legyen nulla a mérés alatt.

TI2025 írta: ↑2025.10.28., kedd 19:48Igen, benne volt. Az ellensúly meg egy kis zacskóban. Megnéztem újra, semmit sem írnak az ellensúly felhelyezéséről.

Igen, benne volt. Az ellensúly meg egy kis zacskóban. Megnéztem újra, semmit sem írnak az ellensúly felhelyezéséről.mishow írta: ↑2025.10.28., kedd 19:32A fej benne volt a karban fixen? Mert ha igen, akkor az ellensúlynak is fix helye kell legyen. Keress rá a kezelésiben, ott lesz az valahol!TI2025 írta: ↑2025.10.28., kedd 19:04Arra gondoltam én is, hogy nem kellene a tűnyomás beállításával bajlódnom. De akkor miért tették be a dobozba az ellensúlyt? A használati utasításban egy szót sincs az ellensúlyról, azonkivül, hogy az egyik képen szerepel. De a beállításáról nem írnak.mishow írta: ↑2025.10.28., kedd 18:30
Szerintem ezek a készülékek un. "plug&play" rendszerűek, azaz bedugod és megy.
A legritkábban kell állítani rajtuk bármit is, főleg nem szokás a tűnyomást állítgatni. Ha az ellensúly eleve nincs rajta, akkor általában egy fix pontig kell rádugni és kész.
Az a gyanúm, hogy a szállítási rögzítő "pöcköket" és távtartókat kellene végignézni, illetve a saját hozzáadott papírjaiban nagyon alaposan át kellene nézni a "kicsomagolás, üzembehelyezés" fejezetet, mindjárt az elején. A jelenség azt mutatja, hogy a karlift nem engedi le a tűt, vagyis a rendszer valahol akad. Ennek néznék utána a helyedben először.
A linkelt videók nem erről szólnak, azzal szerintem neked nincs dolgod!

A fej benne volt a karban fixen? Mert ha igen, akkor az ellensúlynak is fix helye kell legyen. Keress rá a kezelésiben, ott lesz az valahol!TI2025 írta: ↑2025.10.28., kedd 19:04Arra gondoltam én is, hogy nem kellene a tűnyomás beállításával bajlódnom. De akkor miért tették be a dobozba az ellensúlyt? A használati utasításban egy szót sincs az ellensúlyról, azonkivül, hogy az egyik képen szerepel. De a beállításáról nem írnak.mishow írta: ↑2025.10.28., kedd 18:30Szerintem ezek a készülékek un. "plug&play" rendszerűek, azaz bedugod és megy.TI2025 írta: ↑2025.10.28., kedd 14:51Auna Birmingham HiFi sztereo rendszert. Nincs vele gond, csak a tűbeállítással nem boldogulok.
A youtube-os tűnyomás beállításra vonatkozó videókban látottakat követve, akárhogy tekergetem, akármilyen értékre állítom be az ellensúlyt(a készülék használati utasítása nem tartalmaz a tűnyomásra vonatkozó adatot), a tű nem éri el a lemezt lejátszáskor. Felette van pár milliméterrel.
A legritkábban kell állítani rajtuk bármit is, főleg nem szokás a tűnyomást állítgatni. Ha az ellensúly eleve nincs rajta, akkor általában egy fix pontig kell rádugni és kész.
Az a gyanúm, hogy a szállítási rögzítő "pöcköket" és távtartókat kellene végignézni, illetve a saját hozzáadott papírjaiban nagyon alaposan át kellene nézni a "kicsomagolás, üzembehelyezés" fejezetet, mindjárt az elején. A jelenség azt mutatja, hogy a karlift nem engedi le a tűt, vagyis a rendszer valahol akad. Ennek néznék utána a helyedben először.

Küldtem pü-t.

Arra gondoltam én is, hogy nem kellene a tűnyomás beállításával bajlódnom. De akkor miért tették be a dobozba az ellensúlyt? A használati utasításban egy szót sincs az ellensúlyról, azonkivül, hogy az egyik képen szerepel. De a beállításáról nem írnak.mishow írta: ↑2025.10.28., kedd 18:30Szerintem ezek a készülékek un. "plug&play" rendszerűek, azaz bedugod és megy.TI2025 írta: ↑2025.10.28., kedd 14:51Auna Birmingham HiFi sztereo rendszert. Nincs vele gond, csak a tűbeállítással nem boldogulok.
A youtube-os tűnyomás beállításra vonatkozó videókban látottakat követve, akárhogy tekergetem, akármilyen értékre állítom be az ellensúlyt(a készülék használati utasítása nem tartalmaz a tűnyomásra vonatkozó adatot), a tű nem éri el a lemezt lejátszáskor. Felette van pár milliméterrel.

Túl sokat sajnos nem.Big írta: ↑2025.10.28., kedd 18:14Hát ezekkel nincs baj, nézd meg ha a kar a karbakon van akkor mit csinál a lift ha leengeded. Az a fekete félkörív mennyit mozdul lefelé.TI2025 írta: ↑2025.10.28., kedd 17:40https://www.youtube.com/watch?v=itKESjqY5XU
https://www.youtube.com/watch?v=R_QOxc9Kw2M
Köszönöm!

Szerintem ezek a készülékek un. "plug&play" rendszerűek, azaz bedugod és megy.TI2025 írta: ↑2025.10.28., kedd 14:51Auna Birmingham HiFi sztereo rendszert. Nincs vele gond, csak a tűbeállítással nem boldogulok.

Hát ezekkel nincs baj, nézd meg ha a kar a karbakon van akkor mit csinál a lift ha leengeded. Az a fekete félkörív mennyit mozdul lefelé.TI2025 írta: ↑2025.10.28., kedd 17:40https://www.youtube.com/watch?v=itKESjqY5XU
https://www.youtube.com/watch?v=R_QOxc9Kw2M
Köszönöm!

Be tudod tenni ide a videót amit néztél?TI2025 írta: ↑2025.10.28., kedd 14:51Sziasztok!
A napokban vettem egy Auna Birmingham HiFi sztereo rendszert. Nincs vele gond, csak a tűbeállítással nem boldogulok.
Szerintetek mit rontok el a beállításnál?
Előre is köszönöm, ha reagáltok.

Haliandarson írta: ↑2025.10.12., vas. 18:55Köszi, eddig tényleg nem voltam tisztában a barázdazaj okaival, simán összekötöttem a futómű működésével, ezek szerint tévesenDübörgést, mint olyat, ugyanakkor nem igazán érzékelek, vagy nincs fülem hozzá. Így akkor el is hessegetem azt a bogarat, amelyik kikergetné a futóművet emiatt a rendszerből.
A fonó fokozatomon meg például van egy +6dB-s erősítési gomb, amit bekapcsolva használtam eddig, de most a változatosság kedvéért kikapcsoltam az elmúlt 1 órában és azt veszem észre, hogy oké, hogy így halkabban szól ugyanazon a hangerőálláson a zene, avagy még magasabb hangerőre kell így állítanom az előfokot, de azt gondolom így mégis kevesebb a különbség a "shhh" hang között lemezzel és nélküle.
Most azt gondolom, lehet kicsit túlreagálom ezt a barázdazaj dolgot...
![]()

Természetesen több összetevős.andarson írta: ↑2025.10.12., vas. 15:51Ez a kérdés biztos többször volt már itt, ennek ellenére kérdezem:
ha nagy hangerőn, két szám között nem vagyok elégedett az alapzaj mértékével (ha szól a zene ezt már nem veszem észre, el van nyomva), az a lemezjátszó, mint futómű gyengesége? Vagy ez a kérdés ennél “természetesen” sokkal összetettebb, és lehet az a lemezjátszó elhelyezés, a mögöttes elektronikák, kábel árnyékolás, akár hangsugárzó érzékenységének kérdése is?
… mert például ha nem megy a lemezjátszó, akkor is van “shhh” alapzaj nagyobb hangerőn, de ez valamivel mérsékeltebb mint két szám között amikor megy a lemez.… ok tudom, hogy van amikor maga a lemez lehet gyenge minőségű, sajnos van egy lemezem aminek borzasztó nagy az alapzaja és nagyon kilóg a többi mellől zajosságban.
Szóval arra vonatkozna a kérdésem, hogy a "shhh" jellegű alapzaj, a lemezjátszásnál mitől függ?
Sajnos nálam a hifi a nappaliban van, nincs erre dedikált szobám és szekrényen van a lemezjátszó, jóllehet alátétekkel próbálom elcsatolni onnan (egy tüskéken lévő készülék alátéttel és azon még vibracsival), de motoszkál kérdésként a fejemben, hogy a Dual 1219-esem alapjáraton zajos lehet a fülemnek.