Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Off
- IO.sys
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 6
Re: Off
Sziasztok! Nem tudom, jó helyre írok-e.
Hasonlított össze már bárki közületek Cambridge CXA81 MK1-et és MK2-t külső DAC-kal? A gyártó leírása szerint a kettő közt a DAC a fő különbség, de új OPA-kat is kapott és újrahangolták az egészet. Feltettem a kérdést a Cambridge Supportnak, azt válaszolták, hogy hallgassam meg, kössz, de ha nem kell az integrált DAC, az MK1-gyel is teljesen elégedett lehetek. De ezzel még mindig nem vagyok beljebb. A térképen elfoglalt helyzetemből fakadóan csak olyan áron tudnám meghallgatni őket, hogy az már fedezné az árkülönbözet felét, szóval az sajnos nem opció.
Hasonlított össze már bárki közületek Cambridge CXA81 MK1-et és MK2-t külső DAC-kal? A gyártó leírása szerint a kettő közt a DAC a fő különbség, de új OPA-kat is kapott és újrahangolták az egészet. Feltettem a kérdést a Cambridge Supportnak, azt válaszolták, hogy hallgassam meg, kössz, de ha nem kell az integrált DAC, az MK1-gyel is teljesen elégedett lehetek. De ezzel még mindig nem vagyok beljebb. A térképen elfoglalt helyzetemből fakadóan csak olyan áron tudnám meghallgatni őket, hogy az már fedezné az árkülönbözet felét, szóval az sajnos nem opció.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6353
Re: Komplett hifi rendszer hozzáértőnek.
cyan írta: ↑2025.10.20., hétf. 09:27Látom. Az meg nem igazàn érdekel, hogy kivel van vagy nincs gondod. Szinte nincs hirdetés nélküled, a dobozokat keresed állandóan, vételi szándék a kanyarban sincs, csak sziporkázol itt mint ha muszály volna. Vannak itt moderátorok akik tudják a dolgukat ha szükség van rá, nem kellenek az önjelölt piszkálódók, mint pl te. Egyébként sok ember látja amit én… Ezt a hirdetést meg ne trollkodsz szét szerintem.
Itt folytathatjátok.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Látom. Az meg nem igazàn érdekel, hogy kivel van vagy nincs gondod. Szinte nincs hirdetés nélküled, a dobozokat keresed állandóan, vételi szándék a kanyarban sincs, csak sziporkázol itt mint ha muszály volna. Vannak itt moderátorok akik tudják a dolgukat ha szükség van rá, nem kellenek az önjelölt piszkálódók, mint pl te. Egyébként sok ember látja amit én… Ezt a hirdetést meg ne trollkodsz szét szerintem.
-
dumdum
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 69
Te már csak tudod...
Nincs gondom a házmesterekkel..
Már a B oldal forog így 60 felett...
Re: Sztereó erősítők
De segítek neked Rock60
Ez már nem először fordul elő, hogy bajok vannak az értelmezés és az emlékezés terén.Rock60 írta: ↑2025.10.19., vas. 20:42" Mennyire kell nyomorultnak lenni "
Ezek nem ghost222 szavai, hanem a.gabriel-é...
Javaslom a visszaolvasását a topiknak és ahová kerültek a kigyomlált részek.
Várom a helyreigazítást részedről.
" Mennyire kell nyomorultnak lenni "alto írta: ↑2025.10.08., szer. 17:03Bocsáss meg, de ha elköveted az egyik alapvető érvelési hibát - az argumentum ad hominem-et, azaz a személyeskedést - és beszólsz valakinek ("mennyire kell nyomorultnak lenni"), akkor ne csodálkozz...
Ezek nem ghost222 szavai, hanem a.gabriel-é...
-
dumdum
- Kezdő Fórumlakó

-
dumdum
- Kezdő Fórumlakó

Re: Komplett hifi rendszer hozzáértőnek
A hagyatéki leltárba azt veszik bele ami fellelhető.
Nem releváns, hogy tudják az árát vagy sem.
Különben meg pár perc alatt megtehetik mint te is, kirendelhetnek értékbecslőt is.
De még egyszer, nem szükséges beárazniuk, egy esetben ha tartozása volt és ezekből akarják kiegyenlíttetni, mármint ha az örökös elfogadja az örökséget és vele átvállalja az adósságot is.
Jogerős csak arra ami benne szerepel, ezek nem mit írtad.
Új fejlemény (főleg eltitkolt) esetén bármikor újranyitható, tárgyalható.
Nem releváns, hogy tudják az árát vagy sem.
Különben meg pár perc alatt megtehetik mint te is, kirendelhetnek értékbecslőt is.
De még egyszer, nem szükséges beárazniuk, egy esetben ha tartozása volt és ezekből akarják kiegyenlíttetni, mármint ha az örökös elfogadja az örökséget és vele átvállalja az adósságot is.
Jogerős csak arra ami benne szerepel, ezek nem mit írtad.
Új fejlemény (főleg eltitkolt) esetén bármikor újranyitható, tárgyalható.
Már a B oldal forog így 60 felett...
Re: Spendor D7.2 sötét dió
Mi van a 7 napos szabállyal?
Rám már lecsaptak volna!
Rám már lecsaptak volna!
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6353
Azért megteszem.Ezért a tárgár módon személyeskedő hsz-ért most az oldal kukáz téged - egyelőre egy hétre.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Megbocsájtok. A szövegértelmezés nem megy, a konvencionális sz.rok az tudod mit jelent? A tömegtermékek, amik minden évben kijönnek, mintha muszáj lenne, természetesen maximum valamit kispótolnak belőle és kap egy új kodeket... Nem rajongás, egyszerűen megosztottam, hogy kb. a világon nekem van belőle elsőként működő darab. A témát lezártam, nem izgatnak öreg dealerek... A D osztály biztos kínos olyanoknak, akik abból élnek, hogy tízezer eurós cuccokat árulnak, mivel túl jók, túl olcsón. Nem rád gondolok. De azárt lássuk be, itt sokan ebből élnek, így az elfugultság adott. A nem a te világod az egy dolog, szerencsére ez a hobby azért valamennyire objektív, ezek az erősítők minden mással összemérve is kiválóak. A személyeskedést nem én kezdtem, gondolom ez elkerülte a figyelmed... A felsz.pók, akik ott loholnak a "Nagy szakik" mögött, meg akik szerint ez garázscucc, azok máris beárazták magukat, gondolom 60 fölött vagy a belterjesség okán, már minden nyomasztó ami jobb mint a korabeli megoldások, mégegyszer mondom, objektíven jobbak. Azt hittem, itt vannak zeneszerető igazi hobbysták, de csak a pénz meg a szarozás számít. Felesleges írnotok, magasról lesz.rom és részemről kukázom az oldalt.alto írta: ↑2025.10.08., szer. 17:03Bocsáss meg, de ha elköveted az egyik alapvető érvelési hibát - az argumentum ad hominem-et, azaz a személyeskedést - és beszólsz valakinek ("mennyire kell nyomorultnak lenni"), akkor ne csodálkozz, ha hasonló modorban kapsz válaszokat.ghost222 írta: ↑2025.10.08., szer. 13:57Tipikus ostoba lekezelő hozzáállás, azt sem tudja miről alkot véleményt, azt pláne, kiről. Én mostmár tudom. Elszomorító, hogy mindenhol ez megy, attól érzi magát többnek valaki, ha a másikat a képzeletében maga alá nyomja. Számomra, az ilyen ember nulla.a.gabriel írta: ↑2025.10.08., szer. 10:54Jó írta a fórumtársunk az ilyen erősítőknek a helyét > garázs
Érdemes lenne már egy kicsit észhez térni, mit nevezünk minek, és minek hol a helye.
El lehet hinni, hogy az ilyen mogyorók még valahogyan meg is tudnak szólalni, de semmi több.
Ennél jóval többet ér és tud hangban egy X tíz éves kombájn házimozi erősítő is, és nem is kerül többe, mint ez
Vegyük már komolyan rendszerünk elemeit..................
És ezt a idézetet nem kellett volna ELEX írásához fűzni > mennyire kell nyomorultnak lenni, de most komolyan![]()
Mert fórumozok 98%-a ezer év múlva sem fog ott tartani tudással-tapasztalattal, mint Ő
Nincs azzal semmi baj ha ez az erősítő neked tetszik, mindenki úgy élvez ahogy tud, és senki sem akar itt erről lebeszélni, de azért az erős, hogy a nagyobb gyártók újításait lesajnálod, ráncfelvarrásnak minősíted, és konvencionális szaroknak minősíted őket. Majd szinte elvárod, hogy mindenki más hozzád hasonló rajongással fogadja ezt a micsodát, és besértődsz, hogy ez nem így van, és visszakapod azt a lekezelő hozzáállást, amit te magad indítottál el.
Én ezt az erősítőt nem ismerem, de hallottam más gyártótól (nem ragadt meg a nevük) ugyanezzel a konstrukciós elvekkel épített erősítőt, nagyon nem az én világom volt. Ráadásul ez a külső design is nagyon távol áll az ízlésemtől. Nem vagyunk egyformák, különböző ízléssel, hangzáspreferenciákkal rendelkezünk, és ez így van jól, próbáld meg elfogadni.
az avx egy belterjes vén süket buzikból álló komcsi gittegylet, ahol nem a hifit szeretik, csak a pénzt
vazze írta: ↑2025.10.08., szer. 06:19Nekem van egy A5 Pro a garázsban. Egész jól szól azért a pénzért amibe került.
Mondjuk a specifikált 100w-ot nem tudom milyen kondíciók mellett képes leadni mert nekem nem tűnik túl erősnek. Van itthon két elég jó integrált erősítőm amiknek a poros lábnyomába sem ér de mondom, garázsban hobbi hangsugárzó kísérletezéshez meg munka közben zenéléshez megfelel![]()
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
- Deenoo
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 35
Kérlek, nézz magadba kicsit. A te megnyilvánulásod, mindenben megfelel a fentebb írtaknak?a.gabriel írta: ↑2025.10.08., szer. 14:15Nem megyek bele személyeskedésbe, mint a fenti írás is mutatja, inkább beszéljenek a pozitív értékelési számok a beírásom mellé.ghost222 írta: ↑2025.10.08., szer. 13:57Tipikus ostoba lekezelő hozzáállás, azt sem tudja miről alkot véleményt, azt pláne, kiről. Én mostmár tudom. Elszomorító, hogy mindenhol ez megy, attól érzi magát többnek valaki, ha a másikat a képzeletében maga alá nyomja. Számomra, az ilyen ember nulla.a.gabriel írta: ↑2025.10.08., szer. 10:54Jó írta a fórumtársunk az ilyen erősítőknek a helyét > garázs
Érdemes lenne már egy kicsit észhez térni, mit nevezünk minek, és minek hol a helye.
El lehet hinni, hogy az ilyen mogyorók még valahogyan meg is tudnak szólalni, de semmi több.
Ennél jóval többet ér és tud hangban egy X tíz éves kombájn házimozi erősítő is, és nem is kerül többe, mint ez
És ezt a idézetet nem kellett volna ELEX írásához fűzni > mennyire kell nyomorultnak lenni, de most komolyan![]()
Mert fórumozok 98%-a ezer év múlva sem fog ott tartani tudással-tapasztalattal, mint Ő
Javaslom, hogy érdemes lenne elgondolkodni a lentebb leírtakon.
A tudás önmagában semmit sem ér,
ha nincs mögötte tisztelet,
ha nincs mögötte intelligencia,
ha nincs mögötte tapasztalat,
ha nincs mögötte szaktudás,
ha nincs mögötte alázat,
ha nincs mögötte akarat,
ha nincs mögötte kitartás
és ezt még hosszasan lehetne sorolni.
Nem megyek bele személyeskedésbe, mint a fenti írás is mutatja, inkább beszéljenek a pozitív értékelési számok a beírásom mellé.ghost222 írta: ↑2025.10.08., szer. 13:57Tipikus ostoba lekezelő hozzáállás, azt sem tudja miről alkot véleményt, azt pláne, kiről. Én mostmár tudom. Elszomorító, hogy mindenhol ez megy, attól érzi magát többnek valaki, ha a másikat a képzeletében maga alá nyomja. Számomra, az ilyen ember nulla.a.gabriel írta: ↑2025.10.08., szer. 10:54Jó írta a fórumtársunk az ilyen erősítőknek a helyét > garázs
Javaslom, hogy érdemes lenne elgondolkodni a lentebb leírtakon.
A tudás önmagában semmit sem ér,
ha nincs mögötte tisztelet,
ha nincs mögötte intelligencia,
ha nincs mögötte tapasztalat,
ha nincs mögötte szaktudás,
ha nincs mögötte alázat,
ha nincs mögötte akarat,
ha nincs mögötte kitartás
és ezt még hosszasan lehetne sorolni.
- wasiliy888
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 169
Nem biztos, hogy erőltetni kell azt az accut, vagy legalábbis érdemes jól körbekérdezni előtte. Tunerman eszközölt egy kis korrekciót egy másik típuson, de lehet, amit te kinéztél magadnak az is hasonló, mint az.g.brczk írta: ↑2025.10.06., hétf. 14:05Sziasztok!
Nemrég sikerult hozzájutnom egy Dali Helicon 800MK1 hangfalpárhoz, amit jelenleg egy Denon PMA-1560 hajt, ugyan nem rossz eredménnyel, de szeretnék egy hozza passzoló erősítőt, ami nem hagy benne tartalékot. Alapvetően egy Accuphase E5000 lenne az endgame minden tekintetben, mind osszeszerelési minoseg, anyaghasználat, a műszerek. Viszont nalam relativ sokat megy elektronikus zene, ugy olvastam a Hegel-ek erre eléggé jók, nagy teljesítmény, magas damping factor. Viszont az osszeszerelesi minoseg es a kullem nem említhető egy lapon az Accu-val, de ugye ezt az ára is tükrözi.
viewtopic.php?f=4&t=119104&p=2964705#p2964705
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAgSSmk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAgSSmk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3
https://media.tenor.com/JQKb4WHNy54AAAAM/cringe.gif
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 902
a.gabriel írta: ↑2025.10.08., szer. 10:54Jó írta a fórumtársunk az ilyen erősítőknek a helyét > garázs
Nem szotkam hibázni.
mennyire kell nyomorultnak lenni, de most komolyan
az avx egy belterjes vén süket buzikból álló komcsi gittegylet, ahol nem a hifit szeretik, csak a pénzt
- Gulka.
- Fórumlakó

- Értékelés: 412
Re: Off
Lehet szeretni és nem szeretni a Heed Audio termékeit. Huszti Zsoltot én 2010-2011 között ismertem meg..... Kevés olyan gyártó van, aki ennyire közvetlen és mindenben segítőkész. Az embert és zenehallgatót látja benned nem egy újabb eladást. Ide nem kell marketing sem, mert a termékek kiválóak. Jó érzés az is, hogy részben hazai terméket használhatok. Komolyan az ilyen cégeknek adnék EU támogatást, mert biztos, hogy jól használnák fel!
Lindemann Limetree Network + Kenwood KT-5020L + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Beyerdynamic DT-990 250/600.
Re: Heed Audio termékek
Tiszteletben tartom a magánvéleményedet. Jogod van hozzá.Reverb írta: ↑2025.09.25., csüt. 13:05Hát látod ez az, éppen erről a fanatikus, egymás mosdató gittegyletről beszélek... Légy szíves erőltess egy kis komolyságot magadra mert ez egy merőben óvodás színvonal... te beszélsz érvekről, aki kb. a 10-dik vagy, aki lihegve személyeskedéssel fárasztasz semmi cáfolat vagy érvek nélkül úgy, hogy egy szóval sem cáfolod véleményemet, érveimet és nem adsz választ arra, mért kerül egy hazai gyártású kisipari termék többe, mint más, több szolgáltatást és színvonalat felsorakoztató tradicionális neves gyártó terméke... És hogy - tetézve mindezt -miért nem bántja kártékony füledet az egyesek által manipulált ócska propagandaszöveggel való provokáció (túl olcsón adsz túl jó hangot..).Alex_Aston írta: ↑2025.09.24., szer. 23:05Wittao minden, csak nem Heed Audio fanatikus.
Neki saját cége van, teljesen más irányú termékportfólióval, mint amit a Heed képvisel.
Szóval nála objektívebb, külső szemlélöt e témában itt a fórumon kevés embert találnál, aki ráadásul a szakmában is dolgozik nem tegnap óta.
Ez amúgy sem vitának tűnik, mert itt csak az egyik oldalon vannak érvek, a másikon csak elfogult fröcsögést olvasok.
Ezzel szemben van egy magyarországi gyártó, amelyik teljesen legálisan működik. Nem szimpatikus Neked, az rendben van. Vannak erről a cégről teljesen publikus információk, amelyhez mindenki hozzáfér. Én most a nemzeticegtar.hu oldalon néztem meg.
Tények:
Alapítás éve: 2002.
Létszám:5-9 fő
Nettó árbevétel: 147,9 millió forint (2024- ben).
Közbeszerzést nyert: Nem.
Eu pályázatot nyert: Nem.
Nem áll felszámolás/ csőd/ törlés alatt. Hatályos negatív információ: Nincs.
Ez a cég több, mint 20 éve működik, munkát, megélhetést biztosít alkalmazottaknak, adót fizet.
A cég termékeit vannak, akik megvásárolják- vélhetően azoknak tetszik. Neked nem kötelező tőlük vásárolni.
Az árképzésük nem publikus- ne érdekeljen, miért úgy árazzák a termékeiket, ahogy, nem kötelesek elárulni.
Amikor silánynak minősíted a termékeiket, akkor minősíted a vásárlóikat is, akik közül páran megfordulnak itt, a fórumon is.
Jogod van szidni őket, és lehetőséged is van rá. Az, hogy Neked van- e igazad, az viszont erősen szubjektív.
Nekem volt egy Heed Abacus dac- om, már eladtam. A céggel nem volt semmi problémám, a termékükkel sem. Remélem, eléggé tényszerűen írtam.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.
“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 902
Nem érted, de ez így van jól.wittao írta: ↑2025.09.25., csüt. 15:24Melyik objektiv parameter alapjan sikerult eddigi palyafutasod soran 100% szubjektiv igazolhato eredmenyt elerned 10/10 ember eseten?fererencz írta: ↑2025.09.25., csüt. 15:19Objektíven, vagy szubjektíven?asebestyen írta: ↑2025.09.25., csüt. 15:06Nem, sem a NAD 3020, sem a belépő Yamaha nem szól nemhogy jobban, még úgy se...
Nezzunk mondjuk egy crosstalk vagy THD+N erteket, ahol az egyik 0.009% a masik erosito 0.0009%?
10-bol 10 ember mindig jobbnak hallja a merve jobb parameteru erositot onmaga szamara?
Szoval a kerdesed csupan az uveggolyo tovabb guritasa a temaban, amin kedves veletlen vagy szandekosan ertetlenkedo kollega pattog egy ideje…
Nem szotkam hibázni.
Melyik objektiv parameter alapjan sikerult eddigi palyafutasod soran 100% szubjektiv igazolhato eredmenyt elerned 10/10 ember eseten?fererencz írta: ↑2025.09.25., csüt. 15:19Objektíven, vagy szubjektíven?asebestyen írta: ↑2025.09.25., csüt. 15:06Nem, sem a NAD 3020, sem a belépő Yamaha nem szól nemhogy jobban, még úgy se...
Nezzunk mondjuk egy crosstalk vagy THD+N erteket, ahol az egyik 0.009% a masik erosito 0.0009%?
10-bol 10 ember mindig jobbnak hallja a merve jobb parameteru erositot onmaga szamara?
Szoval a kerdesed csupan az uveggolyo tovabb guritasa a temaban, amin kedves veletlen vagy szandekosan ertetlenkedo kollega pattog egy ideje…
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric