Ez is igaz, bár meg kell mondjam, hogy a 35 éves Rock Reference és a 40 éves Quad ESL63 is nagyon örül az új tápkábeleknek, mikor születtek, PC drótnál nem találkozhattak jobbal.MrCollector írta: ↑2025.10.16., csüt. 21:23
Szerintem meg pont a készülékek, a hangfalak/fejhallgatók, illetve a zenei anyagok minősége fejlődött olyan szintre, hogy a rendszerek igénylik az igazán jó kábeleket. Ezt aknázzák ki (jó esetben) a kábelgyártók, akik egyre többen vannak. Ezáltal a marketingben is gyakrabban találkozik a hifista a kábelekkel. Bár emlékszem megvolt ez a 90-es években is, csak közel sem ilyen szinten, mint most.
Szerintem nem készülék, hanem rendszer szinten kell nézni az arányokat. Azért a drágább rendszerek tulajdonosai is nehezebben adnak ki milliókat kábelre (általánosságban), mint készülékre. Pedig ők tudnak belőle a legjobban "profitálni".
Nyilván félreérthetően fogalmaztam, hiszen nekem is voltak már az ősidőkben is VdH és AN interconnectjeim és hsz kábeleim, de a tápkábelekből a PC dróttal kellett beérjék - a példa kedvéért - még az ARC SP11 - nek, a Klimo OTL - nek, vagy az AN Ongaku - nak is.