Bocs, hogy belevau, de meg kellene nézni, hogy milyen kaliber van benne. Egy 20 éves Panerai-ban szerintem igen jó eséllyel még nem in-house (P.2002, P.2003, P.2004, P.9000, P.5000, P.3000 stb.) kaliber van, hanem ETA ha automata illetve Unitas, ha felhúzós. Olyan nagy példányszámban (milliószámra) gyártott kaliberekről beszélünk, mint a 7750-es, a 7753-as, vagy a 2892-es. Ezeket a kalibereket a mai napig gyártják, maszeknél akár többszörösen olcsóbban tudod szervizeltetni őket, mint a gyárban, és alkatrész is van hozájuk dögivel - SZERINTEM.komarfamily írta: ↑2025.10.08., szer. 14:44Igen, de ha el akarom adni akkor egy gyari szamla sokat nyom a latban.BLX írta: ↑2025.10.08., szer. 14:19Vannak maszek szervizek, ahol olcsóbban elvégzik a karbantartást. Nyílván nem minden alkatrészt tudnak beszerezni, de általában meg tudják oldani. Érdemes körbekérdezni.komarfamily írta: ↑2025.10.08., szer. 12:50
Olyan 20 ev koruli es olyan 7 eve lehetett az elozo tulajnal.
Ez egy kicsit elgondolkoztat mert a Hublotnal 800 fontot mondtak a karbantartasra a Panerai meg gondolom lesz vagy 1-1.5k. Meglatjuk. Az Omega is lassan 4 eves lesz, gondolom annak se artana.
Lehet ujra kell gondolnom ezt az oras dolgot mert par evente 2-3kt elkolteni a szervizben nem moka es meg van par oram mellette.
Az a baj, hogy ez is csak egy koltseges hobbi.
Ezeknél kérdés, hogy növeli-e a gyári szervizelésről kapott papír annyival az értékét, hogy eladásnál megérje (szerintem nem, de nem vagyok akkora szakértő...)
Ha 2005 utáni az óra, akkor már lehet benne in-house P. kaliber, ha 2008 utáni, akkor meg biztosan az van benne. Ez esetben én inkább a gyári szervizeltetést venném igénybe, ha meg tudnám fizetni
Konkrétan melyik Panerai-ról van szó?