Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Fül és Fejhallgatók

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 362

Re: Fül és Fejhallgatók

Hozzászólás Szerző: marconi »

[/quote]
https://www.psbspeakers.com/eu/m4u-twm- ... -earphones

Nekem ilyen van. Több szempontból kompromisszumos (pl. buta az app, nincs anc, oldalfekvésben a gombok benyomódhatnak, olcsó hatású a bölcső zsanérja), de a hangja parádés. Nálam az előbb említett hiányosságok ellenére nagyon jól bevált. Szerintem akkor ajánlott, ha egy jó hangú, vezetékes fülesekkel is összevethető holmit keres az ember, csak épp drót nélkül. Ha kell a zajszűrés, multipontos használat, jól paraméterezhető EQ, akkor felejtős. Ez olyan, mint egy jó drótos füles, csak kábel nélkül.

Ami még szimpatikus nekem, az a Noble Fokus sorozata, olcsón a Moondrop Space Travel 2 (Ultra), de ezeket személyesen nem ismerem. Illetve a fericske által említett hármast is fontold meg.
[/quote]

Végül megvettem vakon az Airpods pro 3 -at mert a Yetteles flottás ügyintézőm még a nettó árnál is kedvezőbben megszerezte nekem és nem bántam meg, szeretem használni még otthon is, jól tud jönni a zajszűrés két ricsajozó gyerek mellett néha. :) Nem hallgatgattam össze a többi fülesemmel, de a praktikussága miatt többet használom bármelyik eddiginél.
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 310

Hozzászólás Szerző: s4tch »

marconi írta:
2025.09.26., pén. 12:50
Köszönöm az airpodsokra vonatkozó válaszokat! Na de menjünk tovább! Ha a hangminőség az elsődleges, vezetéknélküli fülbedugós hallgatók közül mi az ami egyértelműen meghaladja az apple termékeket? Merre érdemes keresgélni?
https://www.psbspeakers.com/eu/m4u-twm- ... -earphones

Nekem ilyen van. Több szempontból kompromisszumos (pl. buta az app, nincs anc, oldalfekvésben a gombok benyomódhatnak, olcsó hatású a bölcső zsanérja), de a hangja parádés. Nálam az előbb említett hiányosságok ellenére nagyon jól bevált. Szerintem akkor ajánlott, ha egy jó hangú, vezetékes fülesekkel is összevethető holmit keres az ember, csak épp drót nélkül. Ha kell a zajszűrés, multipontos használat, jól paraméterezhető EQ, akkor felejtős. Ez olyan, mint egy jó drótos füles, csak kábel nélkül.

Ami még szimpatikus nekem, az a Noble Fokus sorozata, olcsón a Moondrop Space Travel 2 (Ultra), de ezeket személyesen nem ismerem. Illetve a fericske által említett hármast is fontold meg.

bithalver1
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: bithalver1 »

Nnnnos, utazashoz a vezetekes fules sokkal tobb torodest igenyel, mint a TWS.

Az egyetlen TWS fulesem a KZ AZ09 Pro + KZ PR2 IEM parositas (kb barmelyik olcso KZ fulessel jo). Setahoz es hazimunka kozben hallgatni tokeletes.

Ami meg "mozgosabb" nalam, az a Qudelix 5k: az android app pilotavizsgas, de amit ott nem tudsz beallitani, olyan parameter nincs ;) . Barmilyen vezetek 3.5mm csatlakozos fulessel franko. Nalam a S12 2024 + Penon OCC849 kombinalcioval megy.

A dragabb fuleseimet (I/O Volare, a mindenekelotti es meg meg sem jelent LetShuoer EJ10) semmikepp nem viszem utcara, mint ahogy a ket jobb DAC-,at se (Fiio QX13, nemreg jott es a Shanling Onix XI1).

Van meg par (ISN EB80 es ThieAudio Hype4, ezt a kettot epp arulom); Hidizs MP145 es Penon Turbo. Kizarolag benti hasznalatra.

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 607

Hozzászólás Szerző: andarson »

bithalver1 írta:
2025.10.20., hétf. 18:53
...
Szivesen meghallgatnam mas IEM fuleseit es persze cserebe az enyemeket ajanlom egy rovidebb osszejovetel erejeig.
Innen áthozva a kérdést, kiváncsi vagyok hogy milyen típusú füleseket ajánlanál? Én csak utazáshoz használok és csak bluetooth fülest (Sennheiser momentum true wireless 2. generációs), de kiváncsi lennék miket használsz. :rolleyes:
Linn Majik DS
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Musical Fidelity M6x Vinyl
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 883

Hozzászólás Szerző: tottyi »

marconi írta:
Köszönöm az airpodsokra vonatkozó válaszokat! Na de menjünk tovább! Ha a hangminőség az elsődleges, vezetéknélküli fülbedugós hallgatók közül mi az ami egyértelműen meghaladja az apple termékeket? Merre érdemes keresgélni?
Nekem mar ketto is van ezekbol. Egyertelmuen joval jobban szol mint az Airpods.

https://www.kztws.com/collections/hybrid-earphone
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

fericske
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 31

Hozzászólás Szerző: fericske »

marconi írta:
Technics, Final Audio, Lypertek

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó

Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

max079
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: max079 »

Fiamnak pro2 van és szerintem is jó hagja van, persze mindig van feljebb de nem rossz és simán tudok vele zenét hallgatni.
IEM: Anole VX, CA Clara, Pilgrim Noir, EJ07M, Mega5est Bass, Clairvoyance, Fourte Noir, Daybreak,
DAC/amp: ibasso elite, DX260, Mojo, Nipo A100, BTR17, BTR15, E1DA 9038, X05pro

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: wittao »

Luxor Audio írta:
2025.09.17., szer. 10:32
wittao írta:
2025.09.16., kedd 17:45
Talan fontos kihangsulyozni, amikor a store-ban voltam, akkor az elado kifejezetten hangsulyozta, hogy mivel a fiamnak megy az Airpods, akkor NE a zajszuroset vegyem biztonsagi okokbol (naluk ez amolyan protokoll, hogy felhivjak a figyelmet erre).
Örömmel olvasom ezt, mert gyakran látok a zajszűrő által süketített bringásokat, gyalogosokat autók, buszok, villamos elé gurulni, tántorogni. Az emberi hülyeség végtelen, ezért életük védelmében néha rájuk kell erőltetni szabályokat. Otthoni zenehallgatásnál felesleges a zajszűrő, én csak irodában és repülőn használom ezt a funkciót, ott kimondottan hasznos.
Ugyan nem hazai Apple Storeban volt, de remelem itt is igy mukodik :)
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11099
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

wittao írta:
2025.09.16., kedd 17:45
Talan fontos kihangsulyozni, amikor a store-ban voltam, akkor az elado kifejezetten hangsulyozta, hogy mivel a fiamnak megy az Airpods, akkor NE a zajszuroset vegyem biztonsagi okokbol (naluk ez amolyan protokoll, hogy felhivjak a figyelmet erre).
Örömmel olvasom ezt, mert gyakran látok a zajszűrő által süketített bringásokat, gyalogosokat autók, buszok, villamos elé gurulni, tántorogni. Az emberi hülyeség végtelen, ezért életük védelmében néha rájuk kell erőltetni szabályokat. Otthoni zenehallgatásnál felesleges a zajszűrő, én csak irodában és repülőn használom ezt a funkciót, ott kimondottan hasznos.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 883

Hozzászólás Szerző: tottyi »

marconi írta:
2025.09.16., kedd 11:04
Hallott már valaki Apple Earpodsot (valami újabbat) hogy egyáltalán az hallgatható hangot ad zenével? Azok a fehér drótos fülesek amiket általában az iPhoneokhoz mellékeltek mindig rettenetesen szarok voltak, azoknál rosszabbat én még nem hallottam. Így fülbedugósnál Sennheiser, AKG voltak, fejesnél Stax, utazáshoz MEZE. szóval ezek felől nézve hallgatható az Airpods vagy felejtős? Felhívtam őket, kipróbálni nem lehet őket, még a fejes airpodsot se, tehát csak vakon illetve süketen veheted meg. Vicc.
Szia, nekem van Airpods Pro 2, jol szol de vannak sokkal olcsobb fulhallgatok amik jobban szolnak persze nem zajszurosek, regebbi posztokban irtam rola. En ugy hasznalom, hogy amig setalok valahova addig szoljon benne valami vagy amig az asszony shoppingol. :D A zajszuro nagyon jo dolog ha olyan helyen vagy ahol sok a zaj sot meg az ellenkezojet is hasznalom, hogy felerositem a kulso zajokat ha netan beszelnem kell valakivel hirtelen, ekkor csak hosszan tartod a fulhallgatot es atvalt. Jok a basszusok benne de szamomra nem eleg hangos ha ugy igazan zenet akarok hallgatni fulhallgaton. Nekem van iPhone-om es iPad is es amelyiket kezembe veszem arra kapcsolodik az Airpods, ez nagyon tetszik benne, hogy ugy mukodik ahogy kell. En viszont annak vagyok hive, hogy a Pro verziot vegye meg valaki mert az teljesen elzarja a kulso vilagot persze ha utcan hallgatod akkor haromszor annyit kell forgolodni, nehogy baj legyen. Kimontottan csak zenehallgatasra nem ajanlanam valakinek, jol szol de...
Meg annyit, hogy az unokahugomnak es az unokamnak is Pro 2 van es ok rendkivul meg vannak vele elegedve de az unokam a mai trendnek sokszor csak az egyik van bent amikor baratnokkel vonulnak az utcan. :rolleyes:
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

wittao
V.I.P.
V.I.P.

marconi írta:
2025.09.16., kedd 15:53
wittao írta:
2025.09.16., kedd 15:07
Fiamnak vettem egy Airpods 2-t, iPhone-nal hallgatja. Baratnomnek AirpodsMax van.
Sok hifi fejes megfordult nalam es hasznalok most is. Mindezek fenyeben hatalmas pozitiv csalodas volt mindketto. A MAX-szal szemben voltak azert elvarasaim is, de az Airpods az dobbenet volt. Nem fulesezek egyaltalan, valahogy az tul direktnek tunt eddig, de itt most leszakadt az arcom. Nekem nagyon tetszett a produkcio, foleg annyiert.
Mármint most a Max-tól voltál elájulva vagy az Airpods 2 től?
És Airpods Pro val van valakinek tapasztalata?
Mindketto jol szol szerintem. De ami elkepeszto az a kis Airpods2. Az uj, vagy a 2-es PRO hangzasa kozott ugy tudom nem sok kulonbseg volt.

Talan fontos kihangsulyozni, amikor a store-ban voltam, akkor az elado kifejezetten hangsulyozta, hogy mivel a fiamnak megy az Airpods, akkor NE a zajszuroset vegyem biztonsagi okokbol (naluk ez amolyan protokoll, hogy felhivjak a figyelmet erre). Hangzasban a zajszuros es a zajszuro nelkuli kozott semmi kulonbseg nincsen.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Hozzászólás Szerző: GTomi »

GTomi írta:
2025.07.06., vas. 14:18
Próbálok magam okosítani, telefonhoz BT-os fülhallgatót, nem agybadugósat, és nem feltétlenül kell zajszűrés bele, 15-25e környékén.

Mit tudtok ajánlani ebben az ársávban, vagy tapasztalat?

Telefonom, ha jól néztem utána, nem támogatja az aptX-t pl.
Most, hogy felpörgött :D a topik, jutott eszembe, találtam egyet, teszteket olvastam róla stb. ami bejött, meglepően jól is szól, és nem is volt túl drága (emag-ról rendeltem, 15.000.- környékén volt):

https://soundpeats.com/products/soundpe ... ss-earbuds
Rega Brio/ DacMagic200M/ TMP táp/ Revox B226/ Pc/ Hivox zárt 3 utas/ hangfalkábel és rca: HiDiamond D3, tápkábel: Isotek Evo3 Premier és Initium ill. Hivox, koax: QED QE6200 , usb a/b: Oyaide, ethernet: Audioquest Forest

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó

wittao írta:
2025.09.16., kedd 15:07
Fiamnak vettem egy Airpods 2-t, iPhone-nal hallgatja. Baratnomnek AirpodsMax van.
Sok hifi fejes megfordult nalam es hasznalok most is. Mindezek fenyeben hatalmas pozitiv csalodas volt mindketto. A MAX-szal szemben voltak azert elvarasaim is, de az Airpods az dobbenet volt. Nem fulesezek egyaltalan, valahogy az tul direktnek tunt eddig, de itt most leszakadt az arcom. Nekem nagyon tetszett a produkcio, foleg annyiert.
Mármint most a Max-tól voltál elájulva vagy az Airpods 2 től?
És Airpods Pro val van valakinek tapasztalata?

wittao
V.I.P.
V.I.P.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 815

Hozzászólás Szerző: ANDS »

marconi írta:
Hallott már valaki Apple Earpodsot (valami újabbat) hogy egyáltalán az hallgatható hangot ad zenével? Azok a fehér drótos fülesek amiket általában az iPhoneokhoz mellékeltek mindig rettenetesen szarok voltak, azoknál rosszabbat én még nem hallottam. Így fülbedugósnál Sennheiser, AKG voltak, fejesnél Stax, utazáshoz MEZE. szóval ezek felől nézve hallgatható az Airpods vagy felejtős? Felhívtam őket, kipróbálni nem lehet őket, még a fejes airpodsot se, tehát csak vakon illetve süketen veheted meg. Vicc.
Tul használ ilyet tudtommal, ês szereti, Sennheiser HD800 után. Tőle kérdezz szerintem.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3287
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

marconi írta:
Bár én kedvelem az Apple számítástechnikai termékeit, és az asztali gépem, a notebookom, a tabletem és a telefonom is az, és nem használok semmilyen Microsoftos rendszert, audio terméket nem vásárolnék tőlük. Sokkal jobb hangminőséget kapsz és olcsóbban az audió gyártóktól.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó

zatar01
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: zatar01 »

earforce írta:
2025.09.14., vas. 10:07
Ez azért meredek kissé!
Milyen értékű fülest dobsz be a fagyóba időközönként?
Tehát mint írtam, csak kizárólag fülhallgató monitorokra gondoltam.
Westone audio mach 30-as fülest pakoltam be.
Neki használt.
Fejhallgatóval nem próbáltam, nem is akarom.
Orr: Iso Tek EVO3 Polaris
Horgony: Nordost Blue Heaven, Iso Tek EVO3 premier, AudioQuest Rocket 33
Fedélzet: Asus PN 60
Híd: Mátrix X Spidf 2 (lvds hdmi)
Kormány: Cambridge cxa 81
Kémény: Musician Pegasus
Tat: Quadral Chromium Style 8
Ja és a negyedik dimenzió az biza a zene

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2953

Hozzászólás Szerző: earforce »

Ez azért meredek kissé!
Milyen értékű fülest dobsz be a fagyóba időközönként?
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6364

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

zatar01 írta:
2025.09.14., vas. 08:33
Kétségeim vannak hogy ezt a megfelelő topikba tettem, lehet hogy az ezotériaba kellett volna tenni.

...vagy inkább a fej és fülhallgatós topikba, ahová átraktam.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

zatar01
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 24

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: zatar01 »

Kétségeim vannak hogy ezt a megfelelő topikba tettem, lehet hogy az ezotériaba kellett volna tenni.

Fülhallgatókhoz egy igen könnyen használható jó tanácsot szeretnék mindenkinek a figyelmébe ajánlani.
Első hallásra nevetség tárgyát is képezhetné. De mivel  ezt a műveletet  rendszeresen végrehajtom és mindig javulást hozott idáig. A hatást ahhoz tudnám hasonlítani mint mikor  a hangsugárzó bejárató hangfájlokat végig futatod a rendszereden.
Ez nem más mint hogy időközönkét be kell hajitani a fülest a mélyhűtőbe kb egy két órára.
Próbáljátok ki, használ neki.
Esetleg aki kipróbálta leírhatná tapasztalatát is.
Orr: Iso Tek EVO3 Polaris
Horgony: Nordost Blue Heaven, Iso Tek EVO3 premier, AudioQuest Rocket 33
Fedélzet: Asus PN 60
Híd: Mátrix X Spidf 2 (lvds hdmi)
Kormány: Cambridge cxa 81
Kémény: Musician Pegasus
Tat: Quadral Chromium Style 8
Ja és a negyedik dimenzió az biza a zene

janijani
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: janijani »

:tutiok: Gratulálokhozzá!
tunerman írta:
2025.07.12., szomb. 17:10
Ma délután meghozták a Stax SR-009 fülesemet, de mielőtt beüzemeltem volna át kellett csövezni egy SRM-007t mk2 erősítőt. Az Electro Harmonix 6CG7-ek kiugrottak belőle, és az egyformára + párba válogatott Natonal/GE 6CG7-k pedig bekerültek a helyükre :smile53:

Az alapos bekalibrálás után jött a nagyteszt - két egymáshoz közeli sorszámú SR-009 és az SRM-007t mk2/SRA-14S füleserősítők összehasonlítása :smile29:

A végső konkluzió az lett, jók ezek a Stax sztatikus fülesek, viszont a két erősítő valamennyire eltérő hangzást adott - de ezt betudtuk a frissen bedugott, még be sem járatott új csöveknek :D
TJ.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2968

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Ma délután meghozták a Stax SR-009 fülesemet, de mielőtt beüzemeltem volna át kellett csövezni egy SRM-007t mk2 erősítőt. Az Electro Harmonix 6CG7-ek kiugrottak belőle, és az egyformára + párba válogatott Natonal/GE 6CG7-k pedig bekerültek a helyükre :smile53:

Az alapos bekalibrálás után jött a nagyteszt - két egymáshoz közeli sorszámú SR-009 és az SRM-007t mk2/SRA-14S füleserősítők összehasonlítása :smile29:

A végső konkluzió az lett, jók ezek a Stax sztatikus fülesek, viszont a két erősítő valamennyire eltérő hangzást adott - de ezt betudtuk a frissen bedugott, még be sem járatott új csöveknek :D
TJ.
Csatolmányok
Stax SRM-007t mk2 vs Stax SRA-14S.jpg
Stax SR-009 Earspeakers.jpg
Stax SR-009 originals.jpg
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Próbálok magam okosítani, telefonhoz BT-os fülhallgatót, nem agybadugósat, és nem feltétlenül kell zajszűrés bele, 15-25e környékén.

Mit tudtok ajánlani ebben az ársávban, vagy tapasztalat?

Telefonom, ha jól néztem utána, nem támogatja az aptX-t pl.
Rega Brio/ DacMagic200M/ TMP táp/ Revox B226/ Pc/ Hivox zárt 3 utas/ hangfalkábel és rca: HiDiamond D3, tápkábel: Isotek Evo3 Premier és Initium ill. Hivox, koax: QED QE6200 , usb a/b: Oyaide, ethernet: Audioquest Forest

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”