Epson 9400, talán LS12000 is belefér.Kobak írta: ↑Ma, 19:32Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Eljutottam végre oda, hogy nappalimba szeretnék projektort venni. Nyáron vettem egy vásznat, konkrétan ezt: viewtopic.php?f=30&t=217180
Ez egy Screenline mot tensioned 110"-os radiance 0,8-as gainnel rendelkező motoros vászon.
Ehhez keresnék projektort.
A helyszín szokásos nappali, egyik oldalt függöny és ablak, fehér falak és mennyezet (ezért is szerettem volna radiance vásznat). A vetítési távolság kb. 4,9m, a vetített kép max 110".
Lehetőség szerint már 4K-s vagy e-shiftes vetítőt szeretnék.
Eddig az Epson 9400-ast néztem, de mivel a keret kb. 1 millió Ft, ezért elkezdtem felfelé is keresgélni.
Így került szóba az itt is hirdetett Sony VPL-VW590-es masina. Kérdés, hogy erről mi a vélemény? Előjöhet kontrasztvesztés, színeződés, mennyire problémás vetítő?
Illetve ha van bárkinek valami jó ajánlata, akkor szívesen fogadom.
Előre is köszönöm a válaszokat.
JVC X5900, 7900, stb.
Az említett Sony, illetve ha még lehet feljebb menni árban lehet hogy egy XW5000 is belefér.
Új dlp fronton ott van pl a Benq W4100I is ennyiért. Esetleg használt régebbi nagy dlp gépek, ha szóba jöhetnek, jo választások azok is, még akkor is ha nem tudnak 4k rezegtetést. Attól függ milyet az igény.
Minden használt projektort érdemes megnézni személyesen vásárlás előtt, rendes tartalmakkal, valamint teljes képet lefedő fehér (ebből nagyon sok hiba kiderul, figyelni kell, hogy egységesen fehér e a kép, nincs e foltokban valamilyen elszinezodes vagy epppen körkörös sávban stb), aztán piros, zöld, kék, sötét szürke, valamint fekete.
A falakat érdemes sötétebbre festeni vagy sötétíteni amennyiben lehetséges.