Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig

Vhiktor
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 202
Kapcsolat:

Re: Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig

Hozzászólás Szerző: Vhiktor »

Annyira nem kell nekem a penz, hogy képzeld elinteztem kozvetve gy degradalodott sony 590 projektor garanciális cseréjét ingyen egy xw5000re, ami világ szinten is ritka precedens erteku(persze volt ellenallas a gari reszerol, de csak 1 email erejéig, utana rajottek, hogy jobban jarnak ha nem szorakoznak) Amikor meglattam a tulajnal egyből jeleztem neki hogy gaz van a geppel, es nem kértem a pénzt, pedig 1 napom ráment....

En tettem be meresket, függetleneket is, arrol nem tehetek hogy nem tetszik az igazság...

Te miért kalibralsz? Ennyire kell a pénz?

Ha szemelyes problémád van, nyilvános a címem. :)

Szóval rólam le lehet koccolni....
ISF minősített Professzionális kalibrálás (projektor, TV, monitor)
A világ legjobb műszereivel! 10 év tapasztalat!
  • Klein K10A
  • Jeti specbos 2501 HiRes 2 nm
  • Bit perfect minta generátor(YUV,RGB,10bit)
  • madVR integrátor

tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas
youtube.com/@tokeleteskep

Vhiktor
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Kapcsolat:

szepi0808 írta:
2025.09.25., csüt. 20:11
Ok, hogy véded az üzelted, de hülyenek se nézz már másokat! Főleg nem Árpi bácsit, aki kb 50 év tapasztalattal rendelkezik. Aztán meg a háttérbenba köpködés, hogy csak te vagy jó, a többi csak kontár.
Meg szerintem vagyunk egy páran, aki évek óta kalibrálnak és van némi tapasztaltunk is, meg szemünk is.
Elhiszem, hogy kell a pénz, de azért ne minden áron már :)

Annyira kell nekem a penz, hogy ingyen elinteztem egy degradalodott sony 590 projektor garanciás cseréjét xw5000-re, ami kb precedens erteku...... amikor kimentem kalibrlani a degradalodott sonyt, el sem kértem a pénzt, amint lattam hogy gaz van.....
Szóval kocc rólam....
Nezd en nem kopkodtem senkit.
Ne ferdits! Meg sem említettem senkit! Főleg nem Árpád Úrat!
Akinek meg nem inge nem veszi magara!

Ha okoskodni szeretnél legyél tisztában az alapokkal addig nincs miről beszélni.

Leirtam a tényeket, akinek nem tetszik így jart.

Nekem nem kell a kalibralasbol a penz, mint ahogy említettem tudom hogy nem fogja visszahozni a belefektetett összeget, de nem is ezért vettem. En másból élek, marhára nem erdekel ha valaki nem hiv kalibralni. Sőt van amikor örülök is neki, mert annyira túl vagyok terhelve. Jelenleg is 4 tesztem késik mar 1 hónapja, tobbek kozott az ilyen hulyesegek miatt...
  • Klein K10A
  • madVR integrátor

takoka
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 38

Hozzászólás Szerző: takoka »

szepi0808 írta:
2025.09.25., csüt. 20:12
Ok, hogy véded az üzelted, de hülyenek se nézz már másokat! Főleg nem Árpi bácsit, aki kb 50 év tapasztalattal rendelkezik. Aztán meg a háttérbenba köpködés, hogy csak te vagy jó, a többi csak kontár.
Meg szerintem vagyunk egy páran, aki évek óta kalibrálnak és van némi tapasztaltunk is, meg szemünk is.
Kedves Laci!

Ugyan nem engem szólítottál meg...de azért az igazságot sem szabad elhanyagolni. Mélyen tisztelt Árpi bácsi 9,5 óra allat nem tudta nálam annó be kalibrálni a jvc x7900 készüléket egy dedikált szobában.
Amit Viktor egy laza 2 órás beszélgetés közben könnyedén referencia szintre kalibrált. Arról a Sony 7000 készülékről már nem is beszélek amit te kalibráltál egy ügyfelednek és én láttam azt a képet ( borzalom) aztán nálam szépen gatyába lett rázva Viktor által. Laci szerintem ezt a személyes támadást enged el 🙂
Ilyet más is tud...
Béke veled

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2104

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 735

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Den írta:
2025.09.25., csüt. 17:23
Quetz és Vhiktor is szakmailag lenullázták a felszerelésemet. Ennek ellent mondanak a vásárlók véleményei és vételei.
Nekem úgy tűnik, csak végletekben és szuperlativuszokban tudsz kommunikálni. Nem nulláztam le a felszerelésedet, csupán rámutattam, hogy egy mobiltelefont nem lehet összehasonlítani egy PC-s viedokártyával. Álljon itt egy kis összehasonlítás, hogy érthetőbb legyen.
Nvidia GeForce RTX 3070 vs ARM Mali-G57 MC1:
3070vsmali-1.jpg
3070vsmali-1.jpg (57.92 KiB) Megtekintve 390 alkalommal
3070vsmali-2.jpg
Megnéztem, van témyleg sok szép almenüje az eszközeidnek, de lényegi dolgot kb 5 helyen kell/lehet állítani, ami sehol sincs a madvr-hez képest (arról nem beszélve, hogy ha jól sejtem, a madvr képes leültetni a fenti 3070-t ha túl sok mindent kapcsolsz be).

A szakmaiságról engedtesség meg egy hasonlat. Ha jól értem te processzálod a képet a lejátszóban amit tovább processzálsz a Marantzal majd az így kapott képet processzálod még a projektorban. Erről nekem ifjúkorom jut eszembe, amikor borra sört javitottunk fel házipálesszel, és az eredménye általában egy hatalmas rókakoma lett.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Vhiktor
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Kapcsolat:

szepi0808 írta:
2025.09.25., csüt. 19:04
Tóth Árpi bácsival (projektor.hu) beszéltem tavaly erről és ő is kitesztelte a jetit pár kollégájával és alig mérni különbséget az i1pro-hoz. Műszerrel alig mérni, nem még szemmel látni! Amit tuduk, hogy delta 3-ig nem is látni szemmel a hiba határig.
Egy kis ingyenes tananyag. mivel jó fej vagyok ingyen :)
chrome_nDaGmRNyB0.png
És ez még cak consumer szint, a legtöbb coloristot megőrjíti ha deltaE 0.5 felett van az eltérés.

És mivell jó kedvemben vagyok megosztok még egy kis tudást, színárnyalatonként eltérő, hogy mekkora a látható deltaE eltérés, vannak szín árnyalatok ahol 1 alatt nem látod és vannak oylanok is, melyeknel 0.5-t nagyon látni. Léynegében ezért zzákutca a deltaE2000 formula (azt már meg sme merem említeni, hogy valójában egy igazi szakmabeli nem deltaE2000 alapján kalibrál hanem xyY koordináták alapján ;))
  • Klein K10A
  • madVR integrátor

Vhiktor
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Kapcsolat:

Nem ártana tisztában lenni az alapokkal. Deltae 3 alatt nem látni a különbséget? Bullshit....
Ne röhögtess...

Azt ugye tudod hogy jetik kozott is van különbség, nem mindegy hogy 5 vagy 2 nmes.....
5 nmes sem hasznalhato mar.

A szakavatott szem 1 alatt is látja, sot 0.5-t is latt. Taki is latja es nem szakavatott.
1 alatt van referencia szint, a 3 soha nem volt az.
Én tudom amit tudok es a szakma nagyjai is tudjak.

Valaki megragad alap szinten van aki tovább lép.
Ennyi.

Konzultálj Oscar díjas filmesekkel akik a Dunen, balde runner 2049-en és1917en dolgoztak, csak ne érjen meglepetés.

Tipikus magyar viselkedés, ahelyett hogy orulnenek hogy van az orzagban vilagszonvobalu szolgáltatás megy az irigykedes.

Ha egy coloristnak valaki ilyet merne mondani hogy 3 alatt nem látni a különbséget úgy becsapná ajtot elotte hogy a haja eszállna a helyéről....

Legyen mar egy kis szakmaisag.

Elarulom, hogy a világon van kb 8 szakember akivel hajlandó vagyok a kalibralasrol egyaltalan beszélni.

Szoval 1ig mindenki látja az elterest, még a vak is. Ennyi......
  • Klein K10A
  • madVR integrátor

szepi0808
Őslakos
Őslakos

Tóth Árpi bácsival (projektor.hu) beszéltem tavaly erről és ő is kitesztelte a jetit pár kollégájával és alig mérni különbséget az i1pro-hoz. Műszerrel alig mérni, nem még szemmel látni! Amit tuduk, hogy delta 3-ig nem is látni szemmel a hiba határig.
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000

takoka
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 38

Hozzászólás Szerző: takoka »

Viktor az évek alatt sokszor járt nálam és nem egy projektort és tv -t kalibrált nekem.
Nem véletlenül hívtam vissza mindig őt 🙂
Legutóbb az LG g4 83 tv volt az alany. A legtöbb kép fetisizta hozzá sem nyúlt volna a gyári kalibráció miatt...De még ezt is sikerült felülmúlni egy profi kalibrálásával.
Szembetűnő a különbség. És nem a Maranz Cinema 30 videó processzora miatt🤣 Kedves Den leírását látatlanban is nettó hülyeségnek tartom 😁 Írom ezt minden bántás nélkül 🙂Ezúton is köszönöm szépen immáron a sokadik munkáját 👍

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 614

Hozzászólás Szerző: Cseneles »

Senki nem mondta h hazudsz. Azt mondtam ezek a delta elteresi ertekek tulzoak meg display pro eseten is ha Jeti 2nm muszerhez profilozott. Ezen ugy latszik szeretsz atsiklani.

Vhiktor
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Kapcsolat:

Elnézést mindenkitől az esetleges kirohanasert, de mar rettentően unom ezt az egészet, és azt is hogy értelmetlenul veszem el az időm a családomtól.
  • Klein K10A
  • madVR integrátor

Vhiktor
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Kapcsolat:

Tegyük hozzá hogy vannak olyan kijelzol amikhez tokeletesen hasznalhato egy HITELESÍTETT i1pro2, csak deltae 0.5-t teved, ez attol függ hogy milyen a fenyforras spektruma, ha nem csúcsos akkor elég pontosan mér, ha viszont az akkor kuka. Sok sok évvel ezelőtt sem ajánlottak mar es nem is volt használható wide gamut kijelzokhoz.

Es tegyük hozza azt is, hogy jól lehet vele járni wide gamut displayek esetben ha nem hitelesített és meg önmagához képest is félre, mert lehet szerencsés helyzet hogy pont véletlenül jó iranyba mér felre, ilyennel is találkoztam már, ritkán. De ugye ez vakon celbadobas kategoria.
  • Klein K10A
  • madVR integrátor

Vhiktor
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Kapcsolat:

Cseneles írta:
2025.09.25., csüt. 18:22
Vhiktor.

Ezek a különbseg diagrammok nagyon tulzoak. Mint mondtam sivesen osszemerhetjuk barmikor a muszereket. Elismerem h jobb muszerek ez nem vitas! Vistont ha a valosagot prezentalnak diagrammokon akkor kb ah wladasuk a felere csokkenne.
Mi tulzó van rajta?
Eza valóság.

Ott van az én mérésem is, szóval szerinted hazudok? Hazudik a másik is aki a merest csinálta? Hazudik Steve is? Hazudik Jason Dustal is, és még sorljam?

Nem kell nekem itt bizonyítanom semmit, ha Oscar díjas proukciokon dolgozó DIT elismeri amit mondok és látja is akkor nincs miről beszelni és itt bizonygatnom bárkinek is.

Nyílván a saját pénztárcám ellensége vagyok, hogy elköltök 8 millát teljesen feleslegesen, ráadásul úgy, hogy az országban soha nem fogja visszatermelni a befektetett összeget, főleg, ha beleszámolom a műszerek éves karbanttartásának díját is.
Kezdem belátni, hgoy valóban idióta vagyok és a szemem is rosz, hogy látom a különbséget (amit a mréések amúgy is alátámasztanak)

De ha csak a fele lenne ez eltérés, ebben az esetben deltaE 2, akkor sincs miről beszélni, hiszen az rengeteg, vannak tvk és projektorok amik ettől jobb gyári kalibrációval jönnek ki. deltaE 0.5-ig meg simán látniaz eltérést szakavatott szemmel is.

Taki is látta a G4-én pedig ott csak deltaE 1 lett pluszban hozva neki a gyári kalibrációhoz képest és mégis hatalmas a különbség, és Ő nem szakavatot szem.

Remélem ide kommentel.
  • Klein K10A
  • madVR integrátor

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

Vhiktor.

Ezek a különbseg diagrammok nagyon tulzoak. Mint mondtam sivesen osszemerhetjuk barmikor a muszereket. Elismerem h jobb muszerek ez nem vitas! Vistont ha a valosagot prezentalnak diagrammokon akkor kb ah wladasuk a felere csokkenne.

Vhiktor
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Kapcsolat:

-KP- írta:
2025.09.25., csüt. 18:10
Tudnád linkelni ezeket a teszteket?
Linkeltem itt is és máshol is többször, több időt nem vagyok hajlandó erre szánni.

Most saját mérést is betettem.

Nincs ezen semmi csoda, megvan a műszerek felbontasa es a fényforrások spektruma, ha keskeny a spektrum nem tudod megmerni nem eleg reszletes felbontassal, ez egyszeru fizika és matematika.
Külföldön ez köztudott már régóta.

Hoztam erre példát mar számos világhírű szakembertol es kalibralo programot gyarto fejlesztotol. Hiába. Értelmetlen.

Befejztem.
  • Klein K10A
  • madVR integrátor

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1698

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Tudnád linkelni ezeket a teszteket?

Vhiktor
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Kapcsolat:

És akkor egy tőlem független mérés qd oled esetében szintén jeti 2 nm vs i1pro2, teljesen meglepő módon szinte ugyanaz az eredmény (a deltaE eltérés a 2 műszer kzött nagyon hasonló, kb deltaE 4) :D
chrome_uNy4EKcebs.png
és akkor hogy lássuk a 2 műszer felbontása közötti különbséget is (RGB lézer esetében ettől sokkal nagyobb az eltérés)
chrome_HdJ1vqK5jU.png
Meg szemléltessük színhőmérséklettel is
chrome_xRX83TdMU2.png
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vhiktor 2025.09.25., csüt. 18:12-kor.
  • Klein K10A
  • madVR integrátor

Vhiktor
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Kapcsolat:

Tessék, általam mért qd oled (ha jól emlékszem sony a95l), i1pro2 vs jeti 2 nm, lehet csodálkozni (persze tudom tudom, sokak szerint biztos manipulált :D, pontosan az esetleges ilyen kijelentések miatt nem szoktam saját mérést mutatni erről, hanem más megbízható szakemberek méréseit, de azokat is feleslegesen)
CalMAN_App_RLQfS3AhYR.png
  • Klein K10A
  • madVR integrátor

Vhiktor
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Kapcsolat:

Cseneles írta:
2025.09.25., csüt. 16:52
"Nem véletlenül kerül az egyik műszer 100K-ba, míg a másik 4 millába....."

Egy 100K-s Xrite Display Pro meg a Klein között mennyi mérhető különbség van ha ugyanahhoz a spektrometerhez van profilozva? 0,1-0,3dE? gondolkodik.gif A Klein egyetlen értékelhető előnye h nem kell trükközni a pontos mélyfekete mérésekhez, ez is csak a rutintalanooknak okoz némi fejtörést ha mérési tartományon kívül próbálnak mérni. Cserébe 3,9 millás töbletért. Irreális.

Szívesen résztvennék olyan teszten pár hozzáértő ismerősömmel ahol hozzáprofilozzuk a Jeti 2nm spektrohoz a lesajnált X-rite colorit aztán összevetjük a Kleinel. Vagy akát X-rite Spektrohoz profilozva a Display Pro-t és azt összevetni a Hightech Klein meg a Jetihez. Lenne ott meglepetés szerintem. :smile29: Vagy akár egy rendszerszintű összemérést HTPC madVR felprofilozás és beállítást követően 3Dlut/A-B műszer.
Linkeltem mar sokszor, nem megyek 100-adjára is bele.
A 10 nm-es xrite spectro es egy 2 nmes spectro kozott siman lehet deltae 4-6 a különbség, milliószor be lett bizonyitva. Nincs ezen semmi csoda, a felbontas a lényeg, ha nem tudja megmerni a spektrumot bukik minden... 10 nm-el nem tusz merni 2 nm-es csúcsot, de meg 5 nm-essel semy az is teved deltae 4et. Miant hogy ezerszer linkeltem.
Ezért van leirva az igényesebb teszt oldalakon is hogy, lezer projsktorokhoz, qd oled tvkhez, stb miért kell 2 nm felbontas.
És ezért van az hogy hiába van "beklaibralva" egy kijelzo, a szakavatott szem, de még Den is észreveszi hogy valami nem jo.
Filemeseknel is tipikus példa hogy van 2 vagy 3 db kijelzoje, hiába "kalibralja" mégis teljesen máshogy neznek ki kalubralas utan. Persze mert rosz a muszer. Es ekkor jon a koklerkedes ott is hogy szemre kezdik állítani a szinhomersekletet.
A legdurvabb az amikor vesznek egy fsi referencia monitort ami tokeletesen kalibralt a gyárból, az olcso monitort bekalibraljak olcso msuzerrel majd csodálkoznak hogy homlok egyenesen máshogy, neznek ki es balga módon az fsit kezdik utána állítani. Röhej.

Szoval felesleges újra leirnom mindent, linkelgetnem bármit is , mert láthatóan telejsen értelmetlen, amit nem értek ugyanis máskor a meresekre hivatkozol, de amikor nem allnak egalban az elképzeléseiddel akkor mar nem számít a mérés illetve hozza nem értő lesz kikiáltva egyből aki csinálta....

Hagyjuk....
  • Klein K10A
  • madVR integrátor

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 112

Hozzászólás Szerző: Den »

Andy: én nem gép vagyok, akinek nincsenek érzékszervei. Minden embernek eltér a hallása, látása stb. Ezért nem állja meg a helyét a kalibrálás.
Az önbizalmam: ahová csak lehetett elmentem minden házimozi bemutatóra és azt érzékeltem a szememmel, hogy egy kalibrált kisméretű vászonra vetített kép sem tetszik, de nagyon távol áll attól, hogy képminőségnek nevezném, amit láttam.

Ezért saját magam megtanultam kezelni a ketyeréimet. Aki nincs másra utalva, az a legnagyobb király. Színte lehetetlen elérni, de sikerült és erre vagyok büszke.
Ha te sportlövész vagy és mindegyik lövésed tizes, akkor........
Ha te boxoló vagy és 3 menet alatt kiütsz 5 versenyzőt, megdöntve George Foreman csúcsát, akkor elviseled, hogy tanítgassanak, beolvassanak neked a lövészetről, vagy a boxról?

Quetz és Vhiktor is szakmailag lenullázták a felszerelésemet. Ennek ellent mondanak a vásárlók véleményei és vételei.

Zozi munkásságát, fejlesztéseit sokszor elolvastam és nekem hatalmas motivációt adott. Legalább akkorát fejlődtem, mint ő,
és se ő, se én nem hagyjuk abba.
Mike Tyson kitalált saját, egyedi ütéskombinációkat, én kitaláltam, hogyan lehet nagyobb térhatást elérni a processzor hang beállításai révén.
A gyakorlati tapasztalat az, ami teljesen ellent mond a szakmának. Sok cégnél vannak barátaim és járnak kalibrálni és bizony nagyon sokszor nem tetszik az ügyfélnek sem a kalibrált kép és a hangbeállítások sem, mert mindenkinek más a hallása, lásása stb. Ezért egyedileg kell érteni hozzá, ha már birtoklunk sokmilliós hm felszerelést.
Én is tanultam, tessék kézbe venni a távot ha már komolyan gondoljuk a házi- mozit.

Én nem ebből élek, a véleményemet írtam le és kész. :tutiok:
Vetítsetek 4 méter széles vászon felett, arra elmennék.

Ugyanazért nem fogadok vendégeket, mint Szepi, ha már itt vagy.
Frontok: SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center: SVS Ultra
Subok: SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back: SVS Ultra Tower,
8 atmos + 2 surround: Polk Signature ES20 Elite
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
3 végfok: 2xEmotiva XPA GEN3 7ch, Audiolab 8300MB 1ch
400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B

szepi0808
Őslakos
Őslakos

Jó ez a Den vita, csak már unalmas. De az ön fényezés a "szakembertől" is elég undorodító már.
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

"Nem véletlenül kerül az egyik műszer 100K-ba, míg a másik 4 millába....."

Egy 100K-s Xrite Display Pro meg a Klein között mennyi mérhető különbség van ha ugyanahhoz a spektrometerhez van profilozva? 0,1-0,3dE? gondolkodik.gif A Klein egyetlen értékelhető előnye h nem kell trükközni a pontos mélyfekete mérésekhez, ez is csak a rutintalanooknak okoz némi fejtörést ha mérési tartományon kívül próbálnak mérni. Cserébe 3,9 millás töbletért. Irreális.

Szívesen résztvennék olyan teszten pár hozzáértő ismerősömmel ahol hozzáprofilozzuk a Jeti 2nm spektrohoz a lesajnált X-rite colorit aztán összevetjük a Kleinel. Vagy akát X-rite Spektrohoz profilozva a Display Pro-t és azt összevetni a Hightech Klein meg a Jetihez. Lenne ott meglepetés szerintem. :smile29: Vagy akár egy rendszerszintű összemérést HTPC madVR felprofilozás és beállítást követően 3Dlut/A-B műszer.

Andy76
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 44

Hozzászólás Szerző: Andy76 »

Értelek Den, értelek.
Nem kérdeztem van e foteled és hogy ha van mennyibe kerül.Nálad nagyon beragadt ez a mi mennyibe kerül vonal.Engem nagyon nem érdekel,sőt mindent az árához mérten értékelek.Ha egy hokedlire lehet leülni akkor azt fogom értékelni és annak megfelelően várom a kényelmet.Na és...Ha egy százezres soundbart hallgatok akkor ahhoz mérem az élményt, nem a milliós rendszerekhez, ha szórakoztat a soundbar akkor az már rendben is van.
Igazából nálad arra lennék kíváncsi, hogy annyira de annyira dicséred magad, és minden amit szakmának neveznek azaz hozzáértésnek azt meg ledegradálod, ennek mi az oka. Mi az ami ennyi önbizalmat ad neked. Aztán ha tényleg brutális nálad minden amit és ahogy előadsz, akkor legalább más is megtanulja mi az a hang, kép és élmény. Szakma, hozzáértés ide vagy oda...
CambridgeAudio azur 651r
PolkAudio LSi9,LSiC,F/XiA6
REL HT1205 mk2

Vhiktor
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Kapcsolat:

Den írta:
2025.09.25., csüt. 11:24
takoka írta:
2025.09.25., csüt. 06:56
Andy76 írta:
2025.09.24., szer. 23:11
Évek óta megy itt a fórumon Den társunk önhájpolása.
Volt már nála valaki akit megdemóztatott?Leírta már valaki a véleményét valahol?
Én nagyon elmennék hozzá, nagyon kíváncsi vagyok már rá,ki is ez a pali,mit rakott össze 30év alatt...és ez nem vicc,el akarok jutni hozzá.
Szerintem nem te lennél az egyetlen jelentkező arra a bizonyos demóra :D
Ahogy Zozinak is és nekem is a lehetséges- megvalósítható fejlesztéseken jár az eszem. Zozi is az előrelépéseit írta le és én is.
Mindenkinek tartottam demót, aki vett tőlem erősítőt- projektort, hangfalat.

29 évi házimozizási háttérrel raktam össze a sosem végleges felállást majdnem 3 éve. Most is fejlesztek több heti munkával.
Az nagyon tetszik nekem, hogy pl projektort nem kell cserélnem a laser miatt és a 3 képprocesszor által.
Nekem sem hiányzik egy ismeretlen ember, aki mindent lefényképez.
Mindenki kalibráló msternek adja ki magát, mégis még műszeresen is nem kis eltérésekkel "dolgoznak a rendes szakemberek".
Már régen kigyógyultam más segítségéből, "magad uram, mert más nem", vagy segíts magadon..............
A statika és egy jó kiskocsi segítségével 80- 90 kg- os mosógépet, hangfalat egyedül mozgatok, csomagolok- szállítok.
Hol láttam kalibrált képet? Sokszor a HM stúdiónál, többszőr a Dream S- nál Hiccusznál stb.

Mindig oda lyukadunk ki, hogy a Marantz AV10 és a ZidooUHD5000 képprocesszora nem ér semmit mobiltelefon színvonal.
Ha annak van igaza, akinek ezek a házimozis cuccok nem állnak rendelkezésére és csak ELKÉPZELT véleményt tud alkotni róluk, akkor hallgassatok rá, mert megérdemlitek.
Én már dolgozom velük 3 éve és megtudtam a valóságban mit is érnek összehangolva őket. A házimozis világ kitárult, a lehetőségek végtelenné váltak és tízmilliókat spóroltam. Aki nem ért a képhez, az vágyik tíz- 50 milliós projektorra, mert azt hiszi attól lesz jó a kép. A kép minőségét a képprocesszorokkal való összehangolás, egymással való szinkronba hozása teszi feledhetetlen élménnyé. Ennek bizonyítéka- amit már sokszor leírtam: a legelső Marantz 8805 képprocesszorát aktiválva 4K 60Hz azonnal látni lehetett a kép minőségének nagybani javulását, ami azonnali lehetőséget kínált fel a maximális képméret létrehozására: a 4 méter széles vászonra váltásra.

Andy76: tegnap is órákat szereltem vízvezetékeket, mosógépet stb. Nem értem rá demózni. Napokig a műhelyben fogom készíteni a preciziós állványt, amire a 8. atmos kerül.
Elnézést kérek, de nekem nincsenek félmilliós- milliós foteljeim és a francba elküldött T. Sanyi az egyik szőnyegemet látva...
Mindenki kalibráló msternek adja ki magát, mégis még műszeresen is nem kis eltérésekkel "dolgoznak a rendes szakemberek".
Látod ebben igazad van, mert nagyon nem mindegy, hogy ki milyen és hány darab műszert használ, vannak műszerek amik félre mérnek (van amelyik kcisit, van amelyik nagyon, ez a projektor és tv-ben alkalmazott világítás típusától is függ) ezt máris észre veszed a képen, ezért érezted azt, hogy mindig más lett a kép. Nyílvén ilyen esetben a mérési eredmény fals, tök mindegy mit mutat a szoftver az nem valós adat, hiszen szerencsétlen nem tudja, mennyire pontosan mér egy műszer, ő csak megejelníti az adatokat. Megfelelő műszerrel és szaktudással nincs ilyen jelenség (ki is nyírnának engem a filmesek ha minden kalibrálás után más lenne a monitorjaik képe..... persze csak az ilyen negatív tapasztalatok után szoktak engem kihívni ők is, miután többszöri kalibrálás után sem egyformák a kijelzőik, az egyik zöldes a másik vörösses, de soha nem jó, na ekkor keresnek meg és érdekes módon elsőre jó lesz minden). Nem véletlenül kerül az egyik műszer 100K-ba, míg a másik 4 millába.....
Ezért mondtam, hogy ha valóban kalibrált képet szeretnél látni akkor gyere el hozzám, itt nem lesz kérdés, hogy színhelyes e vagy sem.
  • Klein K10A
  • madVR integrátor

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 112

Hozzászólás Szerző: Den »

Luxor Audio írta:
2025.09.25., csüt. 09:57
Den írta:
2025.09.24., szer. 16:48
Vhiktor és mások pl Fapaci, Home Movie, Hiccusz, HM stúdió biztosan kimennek hozzád 80- 100 ezerért és ha rendelkezel processzorokkal, akkor úgy kezdik, hogy az összeset kikapcsolják, mert csak rontanak a kép minőségén...... meregzsak.gif :nonononono:
A többiek nevében nyilván nem nyilatkozom, de rám nézve semmi sem igaz abból, amit írtál. Nem 80-100 ezerért megyek ki egy pest megyei helyszínre, nem kapcsolom ki a processzort és nem foglalkozom képi beállítással. Ellenben megmondom, ha valami hibás, szóval nem én vagyok a Te embered.
"nem kapcsolom ki a processzort": nyilvánvalóan az előzőekből értetődően, a processzor képjellemzőket állító lehetőségeit kapcsolják ki, nem magát a processzort.
Frontok: SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center: SVS Ultra
Subok: SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back: SVS Ultra Tower,
8 atmos + 2 surround: Polk Signature ES20 Elite
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
3 végfok: 2xEmotiva XPA GEN3 7ch, Audiolab 8300MB 1ch
400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”