TJ.
youtu.be/J7DF4Rw_fII

Én úgy tudom, hogy a "Persian love song" szövege tényleg óperzsául van. Legalább is egy ismerősöm, aki jártas az ilyesmiben (történész-nyelvész tanár) ezt állította. (Én meg tudományos alapon bólogattamseverance írta: ↑2025.09.19., pén. 20:17Köszi, megvan. A Coachella koncert és a Lisa Gerrard: "Sanctuary" című dokumentumfilm is nagyon nehezen volt fellelhető: úgy látom, hogy most már azért nem reménytelen. Utóbbiban a két legemlékezetesebb jelenet egyike, amikor egy autópálya felett átívelő vasbeton hídszerkezet alatt énekel úgy, hogy közben mennek el a kocsik, és persze rettenetes zaj van. A másik pedig amikor a mamája mondja róla (kb.), hogy "Lisa nem beszéli, hanem teremti az egzotikus nyelveket". Magyarán halandzsa "nyelveken" énekel. Alaposan átgondolva ez másképp aligha is menne: ugyan honnan szednének elő pl. egy "persian love song" dalszöveget? Vagy hogyan vennének rá egy natív afrikai törzset, hogy modern nyugatias dallamra énekeljenek?
A DCD számomra az a zene, ami a legközelebb hozza Istent: valahogy így kellene élni, abban a révült állapotban, amiben minden pillanat felemelkedett.

Köszi, megvan. A Coachella koncert és a Lisa Gerrard: "Sanctuary" című dokumentumfilm is nagyon nehezen volt fellelhető: úgy látom, hogy most már azért nem reménytelen. Utóbbiban a két legemlékezetesebb jelenet egyike, amikor egy autópálya felett átívelő vasbeton hídszerkezet alatt énekel úgy, hogy közben mennek el a kocsik, és persze rettenetes zaj van. A másik pedig amikor a mamája mondja róla (kb.), hogy "Lisa nem beszéli, hanem teremti az egzotikus nyelveket". Magyarán halandzsa "nyelveken" énekel. Alaposan átgondolva ez másképp aligha is menne: ugyan honnan szednének elő pl. egy "persian love song" dalszöveget? Vagy hogyan vennének rá egy natív afrikai törzset, hogy modern nyugatias dallamra énekeljenek?
Azt nem láttam ... én direkt olyan verziót kerestem ami valamiféle videó.