feket663 írta: ↑2025.09.14., vas. 17:54
Eddig egy Deprez műszert imitáló kijelzős hálózati lejátszót kerestem volna, viszont most hozzám dobtak egy Proton AA-2120 végfokot, és a deprez műszer már megoldódott igaziban. Így két készülék szett között tipródok, szerinted is jobb lenne egy Wiim Pro és egy közepes árú, leginkább AKM DAC, vagy vegyek inkább egy egybe Ultrát és le van tudva a dolog (bár sokan ahhoz is ajánlanak DAC-ot, sőt még reclockert is). Árnyalja a dolgot, hogy van két jó minőségű, 5V lineáris tápom (Sajtos Attila készítette), egyik hajthatná a Wiim Pro-t, a másik meg egy 50-81 ezer forint körüli DAC-ot. Te melyiket választanád? A Wiim PRO-nál van lehetőség a szobaakusztika korrekcióra? Köszi a segítséget!
Nem akarom újra beidézni a hosszú hsz-emet, de ha visszaolvasod látni fogod, hogy nálam akkor az Ultra egy Wiim PRO - Heed DA párossal volt versenyben, ahol a dac általában használtan 200-250eFt körül szokott lenni a hirdetőben. Ez azt jelenti, hogy egy 50-80eFt kategóriás dackal nem leszel sokkal előbb. Amikor azt szoktam ajánlani, hogy PRO lineáris táppal és külső dackal, akkor inkább a 200-300eFt dac kategóriára gondolok.
Azt írod, hogy végfokhoz keresel megoldást. Az Ultrát nem próbáltam előfoknak, de azóta több helyen is olvastam, hogy kifejezetten jól használható erre a célra (is), és meglepően jól tud előfokként működni.
DE! Ha már ebben gondolkozol, és az AKM dac tetszene jobban, akkor jelezem, hogy a Wiim PRO Plusban AKM dac dolgozik, és sokak szerint meglepően jól. Mivel a Plushoz már kapsz távirányítót is, így a helyedben vagy ezzel próbálkoznék, a meglévő 5V-os minőségi táppal támogatva, vagy az Ultrával úgy, ahogy van. Ahhoz amúgy se tudsz külső tápot tenni, mert 230V-os "borotva" csatija van. Egyébként is, ahogy a korábbi hosszú beszámolóban írtam: az Ultra úgy jó, ahogy van, azt nem tuningolgatnám, hiszen pont azoknak találták ki, akik nem kütyüznek.
A javaslatom tehát vagy egy PRO Plus jó táppal, vagy az Ultra úgy ahogy van.
Mivel tápod van, így a Plus gazdaságosabb vétel, jelenleg több helyen is akciózzák 72-73eFt körül.
A szobakorrekciót mindegyik tudja a Wiim applikáció segítségével, de nem tudom, mennyire hatékony - én nem próbáltam, és nem is nagyon vonz, így ebben nem tudok segíteni.
Kiegészítés: Az Ultra depréz imitációja a jelenlegi grafikával inkább vicc, mint bármire használható funkció, egyébként is tudtommal még mindig csak mono. Nálam a teszt ideje alatt óra volt beállítva, annak több hasznát vettem