A szingó másik erénye és talán ez a fő a 25ös gumik óta, hogy nincs felütéses defekt. A tubelessel ezzel hakniztak, hogy így válik okafogyottá a szingó, mert szintén, csak szúrt defektet tud összeszedni.Vinkler írta: ↑2025.09.07., vas. 17:19Milyen kampány?revox írta: ↑2025.09.07., vas. 17:06Nekem ennek kampányszaga van. Kint még sok boomer szingózik, ilyenekkel terelgetik az ősembereketVinkler írta: ↑2025.09.07., vas. 10:44After more than a hundred years of dominance in professional cycling, tubular tires have completely disappeared from the 2025 Tour de France. Not a single team is using them this year. The question is, what led to their sudden decline and what factors truly sealed their fate?
Változik a világ.
Kiváncsi leszek, h mikor kukázzák a hookless felniket is?![]()
![]()
Engem azonnal meghatott
Ja, még a tubeless csak-csak, de a hooklest sose értettem![]()
A pro-kon kívül kb 10-13 éve alig használják, én a PRO-kat sem értettem egy ideje. Egyszerűen elmúlt az idő felette. Az új abroncsok annyit fejlődtek az elmúlt időkben, h okafogyottá vált, a magas nyomású és macerás szingó. Az abroncsok szélességével is okafogyottá vált, hiszen ezzel a nyomásértékek is szépen kúsztak lefelé. Jól van ez így.
A hooklesst egyáltalán nem értem, a tubeless pedig a macera miatt nekem nem, köszönöm. Én maradok a belsőnél. A TPU-ra váltas benne van a levegőben, bár az új Conti GP5000-hez ajándékba kaptam a Conti belsőket.![]()
Amúgy pont 2 éve kb belerongyoltam egy kőtengerbe, ahol bibircsók nőtt a gumira
De ez mára történelem, de 2 fontos tényező miatt volt életképes:
Nyomás
Defekttűrés
Azt csak én teszem hozzá (meg régebben sokan, akik clincherről átálltak), kanyarstabilitás
Inkább arra vagyok kíváncsi, mi lesz kb 10 év múlva. Évente dölnek meg elméletek.