Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Számítógépek és ami velük kapcsolatos

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 753
Kapcsolat:

Re: Számítógépek és ami velük kapcsolatos

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Látok beírásokat az audioPC topikban, mennyi folyamat szál megy lejátszás közben Win11 alatt.
Nem nagyon zenélek már PC-vel, de filmekkel szoktam ezt-azt csinálni
Átkódolni, számomra érdektelen audio és felirat trekkeket kidobni, NAS-ra felrakni BD rippeket pl. (sajátot természetesen)
Jó látni, hogy vannak modern szoftvermegoldások - adott esetben ingyenesek, amik úgy vannak megírva, hogy amennyi core van, annyit használjon matekozásra
Itt épp elszabadulnak az indulatok egy VC1 kodekről H265-re átrakásnál
Érdekes, hogy 4080S kártyához mérten NVENC van prioritásnak beállítva, gondoltam a vga-n van elég gyors ram, számolja inkább az - nem ez látszik a diagnosztikából, de mind1 :rolleyes:
Csatolmányok
capture_001_01042026_204838.jpg
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1570

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Rock60 írta:
2025.08.31., vas. 07:14
Tanácsra lenne szűkségem. :smile53:
Mivel szemlátomást egymást taposták a jobbnál - jobb ötletek és tanácsok - :ohnoohnoohno: - ebből arra következtetek hogy más sem sokkal tájékozottabb e kérdéskörben. gondolkodik.gif

Sikerült végre elmarnom egy cég informatikusát, aki 20 éve csak evvel foglalkozik - hamarabb is eszembe juthatott volna - és két lényeges dolgot mondott.
1. Állati nagy baromság volt a szakik részéről a kétmaroknyi 230 voltos kábel szoros szomszédságában vezetni a szerencsétlen UTP - ket.
Ilyen estben, ahol ekkora áramok folynak - Villanybojler, tűzhely, hősugárzó, dupla klíma, teljes konyha - minimum 20 centire, de inkább fél méterre ajánlatos egymástól vezetni a kisfesz és nagyfesz korbácsokat. Ezen az sem segített volna sokat, ha FTP - t húztak volna be. ( Miért kell ehhez informatikusnak lenni ? )
Ezek fényében nyilván újra ki kell építenem - a villanyszerelőkkel már nem is idegesítem magam - az UTP nyomvonalat.
2. Amit még megtudtam, és számomra fontos, hogy nyugodtan vezethetek egy közös gégecsőben több UTP - t is - UTP 6 lesz - azok egymásra gyakorolt hatása gyakorlatilag nulla.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1570

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Szép :napsut: - ot Mindenkinek !

Tanácsra lenne szűkségem. :smile53:

Egy lakásfelújítás keretében a kisfesz hálózat is kialakításra került.
Adva van/lesz egy router - valszeg Telekom - onnan 15 méterre a TV-hez egy UTP kiállás, a fénymásolóhoz, és az számítógéphez is egy - egy kiállás.
A villanyszerelők egy arasznyi széles árkot martak a falba, abba fut az összes 230 - as kábel és három gégecsőben az árnyékolás nélküli Cat5e UTP kábelek.
A villanyszerelők szerint, ez pont úgy jó, ahogy van, és mivel járatlan vagyok a kérdésben, nem is nagyon vitatkoztam velük, de vannak fenntartásaim.

A kérdésem az lenne, hogy nem kellett volna-e árnyékolt kábelt használni - FTP Cat6 - vagy más nyomvonalon, a 230 - tól messzebb vezetni a Lan kábeleket ? gondolkodik.gif

Van egy lehetőségem, ahol egy elkerülő nyomvonallal ezt meg tudnám talán oldani, max két 16 - os, vagy egy 20 - as gégecsővel - ha mehet egy gégében kettő, vagy három UTP - bár szívesen meglennék e macerák nélkül, de most még kivitelezhető valahogy... gondolkodik.gif

Azért gondolkodnék kettőben, mert a fénymásológép talán nem annyira érzékeny a 230 V UTP-re gyakorolt zavaraira, mint a TV és a számítógép/monitor, de ez csak spekuláció a részemről, full láma vagyok a témában...

Köszi.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4418

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

La_Valse írta:
2025.02.20., csüt. 18:35
A tegnapi nap folyamán C. Nayak, a Quantum Hardware aligazgatója, a Microsoft Azure oldalán bejelentette a Majorana 1 kvantumprocesszort, amely topológiai qubitekkel működik. A topovezetőnek nevezett, áttörést jelentő anyagokból készült Majorana 1 nagy ugrást jelent a gyakorlati kvantumszámítástechnika felé.
Az elmúlt 24 órában ez történt:

— Microsoft Majorana 1 quantum chip
— Google AI co-scientist
— xAI Grok 3 model release
— Clone musculoskeleton
— Claude reasoning coming soon
— Arc institute biological model
— Sakana AI CUDA kernel optimizer

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

A tegnapi nap folyamán C. Nayak, a Quantum Hardware aligazgatója, a Microsoft Azure oldalán bejelentette a Majorana 1 kvantumprocesszort, amely topológiai qubitekkel működik. A topovezetőnek nevezett, áttörést jelentő anyagokból készült Majorana 1 nagy ugrást jelent a gyakorlati kvantumszámítástechnika felé.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 744

Hozzászólás Szerző: GTomi »

stx írta:
2025.01.10., pén. 17:23
GTomi írta:
2025.01.10., pén. 17:00
Mitől lehet az, hogy a fiam (vadúj, ő rakta össze karácsonykor) pc-je, ha alvó üzemmódban van és pl a szomszéd szobában felkapcsolom az állólámpát, bekapcsol a pc-je?
Szerintem egy villanyszerelő nézze meg a villamos hálózatot. mivel a lámpa felkapcsolásakor valamilyen impulzus felébreszti a PC-t.
Fi-relé van?
Wake on Lan be van kapcsolva?
Köszi! Utána nézek és kérdezek, elvileg 3-4 évvel ezelőtt teljesen fel lett újítva minden is...
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 554
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: stx »

GTomi írta:
2025.01.10., pén. 17:00
Mitől lehet az, hogy a fiam (vadúj, ő rakta össze karácsonykor) pc-je, ha alvó üzemmódban van és pl a szomszéd szobában felkapcsolom az állólámpát, bekapcsol a pc-je?
Szerintem egy villanyszerelő nézze meg a villamos hálózatot. mivel a lámpa felkapcsolásakor valamilyen impulzus felébreszti a PC-t.
Fi-relé van?
Wake on Lan be van kapcsolva?

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 744

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3427

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

kasumi írta:
2024.12.27., pén. 13:40
stx írta:
2024.12.26., csüt. 19:57
zoli73 írta:
2024.12.26., csüt. 19:54

Be se kapcsoljam? Miért, ez veszélyes lehet? Most is erről írok...
Ne. Vagy valami oltó legyen kéznél, ami elektronikai eszközt is tud oltani.
Nem vagyok az akksik szakértője, de ahol mi azzal dolgozunk, ott tűzálló ponyva és homokágy a li-ion akksik kezelési módja, ha gond van. Szerintem ennek tüzét nem lehet hagyományos módon oltani.
Én tabletet betenném egy zacskóba, azt pedig kitenném a házból egy olyan helyre, ahol biztosan nem okoz gondot, ha kigyullad.
Ezek szerint egy ilyen akkumulátor akár spontán is öngyulladhat? Nem csak használat/töltés közben áll ez a kockázat?
Amúgy már meg is van az új tablet, már arról írok. Arra gondoltam, hogy elviszem oda leadni, ahol az újat vásároltam, mondván a veszélyes hulladékok eseteben ez a helyes eljárás. Minden esetre kikapcsoltam, és kitettem a terszra.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 492

Hozzászólás Szerző: kasumi »

stx írta:
2024.12.26., csüt. 19:57
zoli73 írta:
stx írta:
2024.12.26., csüt. 19:43

Azt mondom, be se kapcsold, szerezz másikat.
Nem vagyok az akksik szakértője, de ahol mi azzal dolgozunk, ott tűzálló ponyva és homokágy a li-ion akksik kezelési módja, ha gond van. Szerintem ennek tüzét nem lehet hagyományos módon oltani.
Én tabletet betenném egy zacskóba, azt pedig kitenném a házból egy olyan helyre, ahol biztosan nem okoz gondot, ha kigyullad.
Újratervezés

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

ZolaBA írta:
2024.12.27., pén. 11:59
Az kevés ha be sem kapcsolod, a lítium akksi magától is begyulladhat... leginkább tűzálló helyre kéne tenni sad.gif
Komolyan megilyesztettetek! Így délután megyek, lövek egy másikat.
Utánaolvasva ez nem is olyan bagatel dolog. gondolkodik.gif
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1760

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Az kevés ha be sem kapcsolod, a lítium akksi magától is begyulladhat... leginkább tűzálló helyre kéne tenni sad.gif
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

stx
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

zoli73 írta:
stx írta:
zoli73 írta:
2024.12.26., csüt. 19:35
Szép estét mindenkinek!
Nem tudom mennyire számítégép egy tablet, de talán elfér itt a kérdésem.
Sajnos pár napja arra lettem figyelmes, hogy a tabletem kijelzóje kidudorodik. Feltételezem, hogy ez az akkumulátor felpúposodásának a következménye, vagy valami ilyesmi.
Ez egy 3 éves, 8"-os Samsung táblagép, ami ettől függetlenűl jól szolgál, de nem megnyugtató, a látványa.
Kérdésem, érdemes, gazdaságos-e egy ilyen gépet megjavíttatni, vagy inkább jobban járok egy új beszerzésével?
Köszönöm!

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

stx írta:
zoli73 írta:
Szép estét mindenkinek!
Sajnos pár napja arra lettem figyelmes, hogy a tabletem kijelzóje kidudorodik. Feltételezem, hogy ez az akkumulátor felpúposodásának a következménye, vagy valami ilyesmi.
Ez egy 3 éves, 8"-os Samsung táblagép, ami ettől függetlenűl jól szolgál, de nem megnyugtató, a látványa.
Kérdésem, érdemes, gazdaságos-e egy ilyen gépet megjavíttatni, vagy inkább jobban járok egy új beszerzésével?
Köszönöm!

stx
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

zoli73 írta:
Szép estét mindenkinek!
Köszönöm!

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Szép estét mindenkinek!
Köszönöm!

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 761

Hozzászólás Szerző: Big »

tottyi írta:
2024.11.01., pén. 15:48
En meg annyit hozzatennek, hogy ha alaplap valasztas elott all valaki akkor ne a mini alaplapot hanem a midi vagy ami legnagyobb belefer a dobozba mert en a legkissebbet valasztottam es sajnos egymast melegitik az alkatreszej benne plusz csak egy pci express slot van es nem tudom boviteni egy Jcat halozati kartyaval a gepet.

IMG_1697.jpg
Nekem Mini ITX alaplapjaim vannak a bővítési lehetőségek korlátozottak ahogy írtad, igaz nekem nincs is szükségem többre, de ha már szóba került a melegedés én anno elkövettem azt a hibát, hogy minél kisebb házba szerettem volna belezsúfolni mindent, na azt nem kellett volna azóta 2 kategóriával nagyobb házakat használok, jelentős a hömérséklet csökkenés.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 964

Hozzászólás Szerző: tottyi »

En meg annyit hozzatennek, hogy ha alaplap valasztas elott all valaki akkor ne a mini alaplapot hanem a midi vagy ami legnagyobb belefer a dobozba mert en a legkissebbet valasztottam es sajnos egymast melegitik az alkatreszej benne plusz csak egy pci express slot van es nem tudom boviteni egy Jcat halozati kartyaval a gepet.

IMG_1697.jpg
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Big
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin-nak (nek) nem tudom hogy helyes, :rolleyes: Kicsit megkésve, össze szaladtak a dolgok.........
2012-ben kezdtem a PC-s zenélést először egy sima asztali konfigon (hangos ventilátor és táp) ment a próbálkozás, több de inkább kevesebb sikerrel (Win7 hang tragikus!!!), így elkezdtem olvasgatni erről a "műfajról". Sok mindent elolvastam aztán fejben szétválogatni a számomra értékes infókat, végül kialakult egy metódus ami alapján a mai zenelejátszó gépeim is működnek.

Semmilyen forgó-morgó, mágneses teret gerjesztő, illetve rezonanciát keltő dolgot nem vagyok hajlandó a PC házba tenni (van annak épp elég baja amúgy is). Így maradtak a passzív hűtésű gépek + paneltáp később PicoPSU, mivel nem kell erőgép a zene lejátszáshoz ez kivitelezhető is volt. Akkoriban egy Asus xxx valami 2 magos alaplapot tudtam megvenni ez lett az "alap" gépem Windows Server 2012R2 oprendszerrel, Foobar, jRiver. Nagy volt az öröm mikor az asztali gépet (Win7) sikerült felülmúlni, de nem kicsit.
Ekkor tájt került képbe egy Macbook Air, kicsit később egy Mac Mini Audirvana-val kb hasonló paraméterekkel 2 mag 6-8 Gb RAM. Olyan 2010-11 környékiek lehettek. Nem vallottak szégyent, de az MS Server-es gépem egyszerűen jobb volt.
Azóta ezt a vonalat fejlesztgetem barátom segítségével akinek ezúton is köszönöm a segítséget és a sok jó tanácsot. (hátha olvassa) Azóta 56 verziót kipróbáltam, de lehet 156-ot, közben volt 2016 környékén és 2021-ben is Mac-es próbálkozás, de az olló csak nyílt..........
Azóta ide jutottam:
4 magos Intel procis passzív hűtésű alaplap 16GB RAM, 2 gép színre, szagra, ízre egyforma (Audio PC + Control PC), 10 körös lineáris táp, Mz/X USB kártya.
Windows Server 2012R2 (közben volt Server 2016, 2019 2022 is) RAM-ból futtatva, scriptelve csak a minimális processzek futnak, jPlayFemto 7D és JplayFemto Server a két gép kezeléséhez illetve tabletes távirányításhoz (BubbleUPNP), HungryBear's TrustedClean 3.1, Hiroyuki Yokota ExtremeStabilizer.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Big
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2024.10.26., szomb. 02:12
Big írta:
2024.10.25., pén. 22:43
:D Nem érted vagy nem akarod érteni mind1 is. Gondolom a lelkivilágodba tapostam ezzel a Mac vs Win kérdéssel, de hidd el nekem engem csak az érdekel ami a végén ki jön a hangfalakból.
Natív lejátszás, nem konvertálgatok 44,1-et DSD 1024-be (kis tulzással) a mai trendeknek "megfelelően" és nem építek erőműveket a zenelejátszáshoz.
Dehogy gázoltál a leklivilágomba, nyugodtan elhiheted, nem lei kérdés ez nálam, mindkettőt munkára is használom, és mi-ndkettőnek van előnye iás, hátránya is (a Windows szerintem jóval felhasználóbarátabb a macOS-nél, főleg a Win10, és ezerszer jobban kezeli az alacsonyabb /nem retina-/ felbontású monitorokat, ergo sokkal jobb a képe - a macOS pedig az erőforrásokkal bánik sokkal okosabban, és stabilitásban, hatéknyságban, performanciában veri a windows-t, bár a win10 ebben is megközelíti - kár hogy a win11 nem előre- hanem visszalépés ezen a területen).

Tényleg nem értettem, mit nevezel natívnak, de most hogy leírtad (mellesleg én sem konvertálgatok sem PCM-ből PCM-be, sem PCM-ből DSD-be), még mindig nem tudom, mit is hasonlítottál össze, de ha nem akarod leírni, az sem gond.
Áááá már értem, kicsit körmönfontra sikerült a dolog, egyszerűen csak megkellett volna kérdezned milyen PC konfigot használok............... :rolleyes: délután lesz időm leírom nem titok. :D

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6532

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Big írta:
2024.10.25., pén. 22:43
:D Nem érted vagy nem akarod érteni mind1 is. Gondolom a lelkivilágodba tapostam ezzel a Mac vs Win kérdéssel, de hidd el nekem engem csak az érdekel ami a végén ki jön a hangfalakból.
Natív lejátszás, nem konvertálgatok 44,1-et DSD 1024-be (kis tulzással) a mai trendeknek "megfelelően" és nem építek erőműveket a zenelejátszáshoz.
Dehogy gázoltál a leklivilágomba, nyugodtan elhiheted, nem lelki kérdés ez nálam, mindkettőt munkára is használom, és mindkettőnek van előnye is, hátránya is (a Windows szerintem jóval felhasználóbarátabb a macOS-nél, főleg a Win10, és ezerszer jobban kezeli az alacsonyabb /nem retina-/ felbontású monitorokat, ergo sokkal jobb a képe - a macOS pedig az erőforrásokkal bánik sokkal okosabban, és stabilitásban, hatéknyságban, performanciában veri a windows-t, bár a win10 ebben is megközelíti - kár hogy a win11 nem előre- hanem visszalépés ezen a területen).

Tényleg nem értettem, mit nevezel natívnak, de most hogy leírtad (mellesleg én sem konvertálgatok sem PCM-ből PCM-be, sem PCM-ből DSD-be), még mindig nem tudom, mit is hasonlítottál össze, de ha nem akarod leírni, az sem gond.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Big
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2024.10.25., pén. 22:23
Big írta:
2024.10.25., pén. 22:06
Aszpirin írta:
2024.10.25., pén. 21:17

Bocs, de ezt így elég nehéz értelmezni. Az egy dolog, hogy a Macbook Air meg Mac Mini azok gépek, a Win pedig oprendszer, de nyilván a másik oldal macOS, de egyébként meg nem tudunk semmit, mi is vérzett el mivel szemben: konkrétan milyen gépeken (CPU, Memória, perifériák) futtattál milyen lejátszóprogramot és milyen láncon keverted át. A számítógép
- alapú zeneláncok összehasonlítása sokkal több paramétert tartalmaz, mint az, hogy macOS vagy Windows…
Értem a problémádat, de szerintem semmi nehéz dolog nincs ebben, mindég akad 1-2 ember aki próbát akar tenni (esetleg bizonyítani) a forrás készülékeivel, eljönnek hoznak valamit, jól meghallgatjuk, aztán hazamennek ...................... :rolleyes: Nem tudom mit változtatna a lényegen a CPU és a memória ismerete a nevezett készülékekben, hagy ne emlékezzek évekre visszamenőleg arra 6-7-8 készülékre, meg őszintén én sem emlékszem akkor hol is tartottam a saját gépeimmel, mivel ez egy folyamatosan változó "fejlődési" folyamat nálam már 2012 óta, igaz nem a megszokott hifis "mániák" irányába és mára már szinte csak szoftveres oldalon. Semmilyen láncon nem keverek semmit át én vagyok a natív lejátszás egyik legnagyobb kedvelője az LP-imet se tudom átkeverni semmivel ezért használok jPlay-t.
Hát ebből ugyanúgy felét sem értettem, de sebaj, nem fontos, elhiszem neked, bármit is mondtál :)
(de azért kíváncsiságból, mit jelent egy számítőgépen, hogy “natív” lejátszás? A bitekből valahogy hangnak kell lennie, ez egy DAC-ot feltételez valahol, legyen az a gép jack-kimenete vagy valami külső dac vagy éppen ez erősítőbe épített… nem mindegy. A lejátszó program sem mindegy, mert ha nem ugyanazokat a lejátszókat hasonlítottad össze, akkor meg egy változó, ami más a két rendszerben. Ha pedig azt mondod, hogy ezek között nincsenek hangbéli különbségek, akkor mégis hogyan lehet szerinted két oprendszer között mégis olyan különbség, hogy az egyik csúnyán elvérzik a másik mellett? Szóval én csak azt akartam tudni, hogy valóban a két oprendszer a különböző, vagy nagyobb súlya van egyéb tényezőknek? De mint mondtam, nem érdekes, mindenkinek megvan a joga ahhoz, hogy az tetsszen jobban, ami jobban tetszik, és ezt teljesen parttalan dolog elvitatni)

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

Big írta:
2024.10.25., pén. 22:06
Aszpirin írta:
Big írta:
2024.10.25., pén. 21:07
Audio hááááááát szépen fogalmazva Macbook Air, Mac Mini 1-2 nóta alatt elvérzett a Winnel szemben. Szóval marad a Windows. :rolleyes:
Bocs, de ezt így elég nehéz értelmezni. Az egy dolog, hogy a Macbook Air meg Mac Mini azok gépek, a Win pedig oprendszer, de nyilván a másik oldal macOS, de egyébként meg nem tudunk semmit, mi is vérzett el mivel szemben: konkrétan milyen gépeken (CPU, Memória, perifériák) futtattál milyen lejátszóprogramot és milyen láncon keverted át. A számítógép
- alapú zeneláncok összehasonlítása sokkal több paramétert tartalmaz, mint az, hogy macOS vagy Windows…
Értem a problémádat, de szerintem semmi nehéz dolog nincs ebben, mindég akad 1-2 ember aki próbát akar tenni (esetleg bizonyítani) a forrás készülékeivel, eljönnek hoznak valamit, jól meghallgatjuk, aztán hazamennek ...................... :rolleyes: Nem tudom mit változtatna a lényegen a CPU és a memória ismerete a nevezett készülékekben, hagy ne emlékezzek évekre visszamenőleg arra 6-7-8 készülékre, meg őszintén én sem emlékszem akkor hol is tartottam a saját gépeimmel, mivel ez egy folyamatosan változó "fejlődési" folyamat nálam már 2012 óta, igaz nem a megszokott hifis "mániák" irányába és mára már szinte csak szoftveres oldalon. Semmilyen láncon nem keverek semmit át én vagyok a natív lejátszás egyik legnagyobb kedvelője az LP-imet se tudom átkeverni semmivel ezért használok jPlay-t.
Hát ebből ugyanúgy felét sem értettem, de sebaj, nem fontos, elhiszem neked, bármit is mondtál :)
(de azért kíváncsiságból, mit jelent egy számítőgépen, hogy “natív” lejátszás? A bitekből valahogy hangnak kell lennie, ez egy DAC-ot feltételez valahol, legyen az a gép jack-kimenete vagy valami külső dac vagy éppen ez erősítőbe épített… nem mindegy. A lejátszó program sem mindegy, mert ha nem ugyanazokat a lejátszókat hasonlítottad össze, akkor meg egy változó, ami más a két rendszerben. Ha pedig azt mondod, hogy ezek között nincsenek hangbéli különbségek, akkor mégis hogyan lehet szerinted két oprendszer között mégis olyan különbség, hogy az egyik csúnyán elvérzik a másik mellett? A CPU-t legalább azért érdemes megemlíteni, hogy tudják az emberek, hogy milyen macről van szó, a memóriát pedig főleg abból a nézőpontból, hogy memóriából megy-e a lejátszás vagy direkt streamelés van… Szóval én csak azt akartam tudni, hogy valóban a két oprendszer a különböző, vagy nagyobb súlya van egyéb tényezőknek? De mint mondtam, nem érdekes, mindenkinek megvan a joga ahhoz, hogy az tetsszen jobban, ami jobban tetszik, és ebből olyan következtetést vonjon le, ami neki kéyelmes, és ezt teljesen parttalan dolog elvitatni)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Big
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
Big írta:
Audio hááááááát szépen fogalmazva Macbook Air, Mac Mini 1-2 nóta alatt elvérzett a Winnel szemben. Szóval marad a Windows. :rolleyes:

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

Big írta:
Bocs, de ezt így elég nehéz értelmezni. Az egy dolog, hogy a Macbook Air meg Mac Mini azok gépek, a Win pedig oprendszer, de nyilván a másik oldal macOS, de egyébként meg nem tudunk semmit, mi is vérzett el mivel szemben: konkrétan milyen gépeken (CPU, Memória, perifériák) futtattál milyen lejátszóprogramot és milyen láncon keverted át. A számítógép-alapú zeneláncok összehasonlítása sokkal több paramétert tartalmaz, mint az, hogy macOS vagy Windows…

Válasz küldése

Vissza: “Technikai eszközök”