Valóban, a 30SE volt az utolsó. És többek szerint a legjobb. A valaha volt legjobb StandArt, mivel volt egy 'teszt', ahol a valaha volt összes StandArt modellt összehozták egy fedél alatt és végül az eredmény a 30SE "győzelmét" hozta. Ám a 30SE és a JSE valójában inkább más, mint jobb/rosszabb. Talán a 30SE egy kicsit általánosabb is, viszont a JSE az én zenei ízlésem (kortárs zene, klasszikus zene, skandináv jazz) tükre. Talán ezért is lett belőle a C35.Sidious írta: ↑2025.09.06., szomb. 15:28Sziasztok! Úgy tudom, hogy a StandArt legutolsó változata a 30SE, én ezt a hangfalat használom. Ha jól értem a Dorn Acoustic C35 a kicsit korábbi JSE "néhány apróság" által termékké vált folytatása. Két kérdésem lenne: van-e lényegi különbség hangban a C35 és a 30SE között illetve a lábazat kapható-e külön és használható-e a 30SE-vel?
Ja igen, úgy volt, hogy ez a vonal meg is szűnik. A StandArt elnevezés mindenképpen, számos oka volt. De aztán néhány piaci körülmény úgy hozta, hogy más név alatt érdemes lenne megtartani. De a Dorn egy modern márka, nem feltétlenül klasszikus termékcsaládokban gondolkodunk, hanem ha egy produktum jó és el tudjuk képzelni a helyét, akkor bekerül(het) a sorba. És az sem kizárt (a Wavecore-ral most éppen egy ilyen koncepción dolgozom), hogy ugyan arra a bázisra akár többféle verzió is lesz. Szóval a 'JSE vs 30SE' nem lefutott és kőbe vésett helyzet.