Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 156

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

MrCollector írta:
2025.08.16., szomb. 12:26
Ez a számítógépes téma szöget ütött a fejembe.
Nekem egy kb. 400-500e -s gépem van, nem audio pc. Nem egy alap tápkábellel, hanem egy kezdeti kísérleti kábellel volt bedugva (mert nem akartam annak idején egy dobozba bedobni, majd megfeledkezni róla). Most a témán felbuzdulva lecseréltem az egyik legdrágább tápkábelemre (drágább, mint a PC), ha már lúd legyen kövér. Ténylegesen nem tudtam mi fog történni, hiszen egy Win alatt működő kommersz PC, de azért reménykedtem a csodában. Röviden, a kábel marad benne. Lényegében mindenféle "izgágaság" megszűnt, azonban a dinamika megnőtt, a tér és az elválasztás lényegesen nagyobb, a hangok tisztábbak. Még a Youtube-on is drasztikusan érzékelhető a különbség, nem csak a Tidal-on vagy a Qobuz-on.
Tanulság, már ma is megérte ide benézni. :rolleyes:
Ez a bizonyos tápkábeled saját készítésű?
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAgSSmk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 483

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

Ez a számítógépes téma szöget ütött a fejembe.
Nekem egy kb. 400-500e -s gépem van, nem audio pc. Nem egy alap tápkábellel, hanem egy kezdeti kísérleti kábellel volt bedugva (mert nem akartam annak idején egy dobozba bedobni, majd megfeledkezni róla). Most a témán felbuzdulva lecseréltem az egyik legdrágább tápkábelemre (drágább, mint a PC), ha már lúd legyen kövér. Ténylegesen nem tudtam mi fog történni, hiszen egy Win alatt működő kommersz PC, de azért reménykedtem a csodában. Röviden, a kábel marad benne. Lényegében mindenféle "izgágaság" megszűnt, azonban a dinamika megnőtt, a tér és az elválasztás lényegesen nagyobb, a hangok tisztábbak. Még a Youtube-on is drasztikusan érzékelhető a különbség, nem csak a Tidal-on vagy a Qobuz-on.
Tanulság, már ma is megérte ide benézni. :rolleyes:
Ha kérdésed van: 20/3383456

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Alex_Aston írta:
2025.08.16., szomb. 10:49
...
És egy kérdés.
Melyiket választanád, ha lenne 600e elköltendő Ft-od?
Vennél érte egy 600e Ft-os táp kábelt, vagy eladnád a PC-t 200e-ért,.és vennél egy 800e Ft-os gépet inkább?
Elképzelhetőnek tartom, hogy az ismereteim nem elegendően széleskörűek ahhoz, hogy jól ítéljem ezt meg. De ha nincs lehetőségem meghallgatni és összehasonlítani az általad hozott példát, akkor a drágább vas mellett tenném ke a voksom. Viszont légy szíves vedd észre a különbséget, míg a két audio pc azonos kategória, addig a kommersz streamer dac-ja vs prémium régi dac, nagyon nem az.
Dynavox X4000
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

Alex_Aston írta:
2025.08.16., szomb. 10:49
És egy kérdés.
Vennél érte egy 600e Ft-os táp kábelt, vagy eladnád a PC-t 200e-ért,.és vennél egy 800e Ft-os gépet inkább?
Az a két végpont.
De mi van ha így szól a kérdés:
A 800e Ft-odból mit vennél? Egy 800-res gépet a gyári kábellel, vagy egy 650-est és egy 150-es tápkábelt? :rolleyes:

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

Alex_Aston írta:
2025.08.16., szomb. 10:43
MrCollector írta:
2025.08.16., szomb. 10:09
....Nyilván azzal a kábeltagadók is tisztában vannak...
Elég szomorú, hogy egy kábelfetisizta csak eddig jut, bár nyilván érthető az oka, de akkor is.

Kérlek szépen téged is, hogy ne írj valótlan dolgot.
Én legalább is nem állítottam azt, amit írtál, vagy sugallni akarsz. Olvasd el újra, és értelmezd, de annyit segítek, hogy írtam a kábelek közötti hallható különbséget, és azt is, hogy "kell" a normális kábel.
Viszont az abnormalitás szint valóban nem az én világom.
Szerintem el vagy tévedve egy kicsit.
A "kábeltagadó" nem neked szólt, hanem általánosságban, szerintem ez teljesen nyilvánvaló. Nem is a te hozzászólásodra reagáltam, már csak ezért sem értem a feltételezést sem.
Mi a valótlanság abban amit írtam? Alapvetően a Te írásod volt "foghíjas", nem írtál konkrétumokat a kábelek terén, az eszközöknél sem volt teljesen pontos a dolog. Nem a végeredményben találtam a kivetnivalót.
Ha te mindent magadra veszel ami az írásomban van, arról nem én tehetek.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3466

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

wasiliy888 írta:
2025.08.16., szomb. 10:44
....Alexnek javaslom - ha szabad -, hogy ugyanabban a rendszerben, ugyanazon zenékkel, egyéb körülmények között próbálják ki mike-rame által felajánlott tápkábeleket. (Tippem: az eredmény ugyanaz lesz - drágább tápkábelekre sem érdemes áldozni.)
Javaslom - ha szabad - olvasd el ezt, nemrég írtam, lehet átsiklottál felette.

viewtopic.php?p=2964631#p2964631

Drágább tápkálere váltottam, és bevállt. Úgyhogy nem kell tippelgetni, arra ott a lottó. Bár ha ott is így tippelnél, akkor inkább tápkábelre költsd a szelvény árát, jobban megtérülő befektetés lesz :D

És egy kérdés.
Csak a Marantz! :-D

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

MrCollector véleményét még kiegészíteném a saját tapasztalatommal/példámmal:
Az audio pc-m egy 10 éves gép, kb 3 éve vettem, 200e forintért. Sokáig egy pc tápkábel volt, ami az áramot szolgáltatta neki. De kicseréltem ezt egy 35e forintos alap hifi kábelre. A különbség jól hallható, azonnali javulást lehetett érzékelni, de nem ég és föld. Az ára 10x annyi, mint a pc tápkábelnek.
Ha lecserélném az audio pc-m egy most használt hirdetések közt fellelhető 4x drágább gépre (800e), a javulás mértéke biztosan sokkal nagyobb lenne, még akkor is, ha ezt a gépet pc tápkábellel hallgatnám.
De talán érthető, hogy miért nem teszem, vagy nem?

Ezen példán keresztül könnyen belátható, hogy a tápkábelből a 10x drágább sem ér annyit, mint készülék csere esetén a 4x drágább az én SZUBJEKTÍV véleményem szerint.

Alexnek javaslom - ha szabad -, hogy ugyanabban a rendszerben, ugyanazon zenékkel, egyéb körülmények között próbálják ki mike-rame által felajánlott tápkábeleket. (Tippem: az eredmény ugyanaz lesz - drágább tápkábelekre sem érdemes áldozni.)
Dynavox X4000

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

MrCollector írta:
2025.08.16., szomb. 10:09
....Nyilván azzal a kábeltagadók is tisztában vannak...
Elég szomorú, hogy egy kábelfetisizta csak eddig jut, bár nyilván érthető az oka, de akkor is.

Kérlek szépen téged is, hogy ne írj valótlan dolgot.
Én legalább is nem állítottam azt, amit írtál, vagy sugallni akarsz. Olvasd el újra, és értelmezd, de annyit segítek, hogy írtam a kábelek közötti hallható különbséget, és azt is, hogy "kell" a normális kábel.
Viszont az abnormalitás szint valóban nem az én világom.

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött

Az éppen aktuális témához.
Mindenki számára nyilvánvaló kellene legyen, hogy a készülékek, hangfalak/fejhallgatók "állítják elő" a zenét. Viszont legtöbb esetben a működésükhöz elengedhetetlen a kábelek használata. Minél több eszközből áll a rendszer, annál több kábelre van szükség és ekkor már hatványozottan számít az általuk adott "plusz" vagy mínusz.
Azonban teljesen egyetértek azokkal akik kritizálták ezt a 6x kábel ár vs. 3x készülék ár "tesztet".
Mivel én ismerem a szóban forgó rendszert a végeredményben semmi különöset nem találok. Miért? Mert egy 2500 €-s Naim Uniti HE All-in-One készülék állt szemben egy 20 éve 6500€-ba kerülő Esoteric dac-al (ami pár éve kapott egy "kis" tuningot). A Naim egy streamer-dac- elő-és fejhallgató erősítő. Ha csak 1/3 részként nézzük a dac-ot, az árának is kb. a 1/3-át kell venni. A különbség már is 8x a készülékeknél. Egyébként a jelenleg aktuális modell az Esoteric N-05 XD ami egy All-in-One készülék 12000€ körül mozog. És el tudom képzelni, hogy ha CD a forrás, akkor a 20 éves csak DAC ezt is leszólná.
Azonban a nagyobb probléma a kábellel van. Nem tudhatjuk (én igen, de nem írom le a tulaj miatt), hogy 2e vs. 12e vagy éppen 50e vs 300e Ft-os kábelről volt szó. Nyilván azzal a kábeltagadók is tisztában vannak, hogy az "olcsó" kategóriában a különbség sokszor csak a külsőségekben nyilvánul meg. Sőt az is, hogy egy 6000 Ft-os pro/stúdió kábel jobban szól, mint egy 24000 Ft-os "hifi" kábel. A különbségek pedig nem igazán előre, hanem inkább oldal lépések. Az egyik ebben jobb, a másik abban. A "drágább" kategóriában, normális esetben, már lényegesen nagyobb különbségeknek kell lennie minden téren. Nyilván az ár itt is csak támpontot adhat, hiszen szerintem már mindenki tapasztalhatta, hogy két gyártónál simán előfordulhat, hogy az olcsóbb kábel ezen az árszinten is jobban teljesít. Igaz ez 6x árkülönbség esetnén már nagyon durva lenne és valószínűleg ritkán is fordul elő. Volt szerencsém több esetben is megtapasztalni, hogy egy több komponensből álló rendszerben akár csak 1 kábel cseréje (mondjuk a 8-10-ből) is mekkora hangzásbeli változást okozhat. Konkrétan a "hallgathatatlan" és az élvezhető szinten is. Megértem, hogy ezt nehéz elképzelni valakinek aki ilyet még nem tapasztalt. Nekem is nehéz elképzelni, hogy valakinek van 1000 milliárd forintja. :rolleyes: Azonban sajnos, vagy éppen szerencsére így van. Esetenként egy jó kábel beiktatása simán hozhat készülékszintű minőségjavulást.
Többen is kérdezték már (van aki rendszeresen), hogy mi kerül annyiba egy kábelben? Hiszen egy erősítőben vagy hangfalban sokkal több az anyag, bonyolultab a felépítés ezáltal magyarázható az esetleges magas ár. Erre mindig visszakérdezek, hogy mi a különbség egy 50e és egy 6 milliós hegedű vagy egy 200e és 27 milliós zongora között. A válasz nagyon egyszerű, a hangminőség amit biztosítani tudnak. Ha egy igazán jó és "drága" rendszert meghallgat valaki jó kábelezéssel (ami szintén drága) utána már akár az egy kategóriával lejjebb lépés is hiányérzetet hagyhat maga után. Annak aki ténylegesen a lehetőségeihez képest a legjobb minőségben szeretné hallgatni kedvenc zenéit, ez már bőven elég ahhoz, hogy ne is gondolkodjon melyiket válassza. Teljesen érthető, hogy van akinek ez nem annyira fontos. Lehet azért, mert éppen nem olyan jó a hallása és nem is hallja a különbségeket ilyen szinten. De ezért nem kell hülyének nézni aki igen. Futni is lehet 5e és 100e Ft-os cipőben is. De aki nem tud 1km-t sem lefutni annak az is mindegy.

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 95

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

juliush írta:
2025.08.16., szomb. 09:00
SoundMania írta:
2025.08.16., szomb. 07:07
Persze itt leginkább viditorony szintekre hajtva nem is hallgatnak meg jobb dolgokat. De erről értekeznek 0-24-ben mert marha izgalmas. Hallgassatok meg igazán jó készülékeket és kábeleket, meg ha szükséges mossátok ki a fületeket is, de folytathatjátok a viditorony körüli extatikus csoportos táncaitokat is körbe körbe.
Színtiszta arrogancia.
bravo.gif
Így van. Még jó, hogy szerénysége tiltja az intelligensebb megfogalmazást... :fekverohog:

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 95

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

supravox írta:
2025.08.15., pén. 10:07
SoundMania írta:
2025.08.15., pén. 09:14
supravox írta:
2025.08.14., csüt. 18:19

Az nekem olyan mint SM-nek a Vz..
Mindent visz.
Vagy mint a régi autós kártyában a Lola T😀
Vz nem mindenvivő, de nagyon jó kábel. Ansuzt még nem hallottam, de készülődik.... Ha tévedtem, be fogom vallani. Mindenesetre WW platinum helyett használja most egy ismerősöm. (LAN és táp)
Platinum előtt hallgattunk nála cat7-et meg valami alap "hifi" LAN kábelt és a sima cat7 kicsit (de mindig jól hallhatóan) rosszabb volt. Igaz nem alaphifi láncban.
A WW nem jó lan vagy usb kábeleket gyárt.
A platinum se
És melyik/melyek jobb/ak nála és miben?
Nálad mondjuk melyik vált be?

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4148

Hozzászólás Szerző: juliush »

SoundMania írta:
Persze itt leginkább viditorony szintekre hajtva nem is hallgatnak meg jobb dolgokat. De erről értekeznek 0-24-ben mert marha izgalmas. Hallgassatok meg igazán jó készülékeket és kábeleket, meg ha szükséges mossátok ki a fületeket is, de folytathatjátok a viditorony körüli extatikus csoportos táncaitokat is körbe körbe.
Színtiszta arrogancia.
bravo.gif
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: hodyka »

Block írta:
2025.08.16., szomb. 06:44
80-as o
hodyka írta:
2025.08.16., szomb. 06:23
Aszpirin írta:
2025.08.16., szomb. 05:53

Hadd összegezzem:
1. a kábelek "hangminőségének" objektív és abszolút mércézje az áruk, na.
2. A kábel jó, ha legalább 450ezer forintba kerül (métere? darabja? ez még tisztázandó)
3. ha elég drága a kábel, akkor teljesen mindegy, milyen készülékek és hangsugárzók vannak előtte és utána, a rendszer jól fog szólni
bravo.gif
:fekverohog: :fekverohog:
Hodyka ezek alegertelmesbb hozzaszolasaid. Sokat lehet belőlük tanulni.

B
Nem tudom hol élsz, de ha már írsz, akkor helyesen magyarul, köszönöm :rolleyes:

Itt nem lehet értelmesen hozzászólni, vannak csoportok ahol írtam, de már csak kacarászni járok ide is.....sajnos
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6096

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

SoundMania írta:
Ugye te is tisztában vagy vele, hogy mennyire mellébeszélsz?
Teljesen tisztában vagyok azzal, hogy a hozzászólásom szándékoltan szarkasztikus és paródia-jellegű volt. Ismétlem: szándékoltan.
SoundMania írta:Hallgassatok meg igazán jó készülékeket és kábeleket, meg ha szükséges mossátok ki a fületeket is, de folytathatjátok a viditorony körüli extatikus csoportos táncaitokat is körbe körbe.
Ejj, bagoly, bagoly.
Te meg a "Hallgassatok meg igazán jó készülékeket és kábeleket" szöveget matrázod ittt évek óta, ki is ismételget?
Hogy ezzel a miondatoddal meg egyszerűen a mondanivalóddal és a vitalkultúrával mi a baj, azt előttem már kb hatszázszor leírták, nem fogom én is megismételni. Nagyon egyszerűen korrigálhatnád, és kialakulhatna egy értelmes vita, de ehelyett te - a fenti idézet a legjobb bizonyíték - "viditornyozol" mindenre, ami nem a te ködös "igazán jó" kategóriádba esik, meg "mossátok ki a füleiteket"-ezel, amivel ugye Te is tisztában vagy, hogy teljesen hiteltelenítetted magad és teszed évek óta?

Szóval igen: a mondandódból egy dolog jött le eddig, hiogy "igazán jó" kábel csak az lehet, ami igazán nagyon drága, és mondjuk két kábel összehasonlításában az áraik aránya (jelen esetben 6) csak akkor releváns, ha az olcsóbbik kábel is "elég" drága. Ez azt a mögöttes gondolatmenetet feltételezi, hogy a használt kábelek a teljes rendszer hangminőségében játszott szerepe azok árának exponenciális jellegű függvénye. Én pedig ezt - KLacával egyetértve, és némi tapasztalattal felvértezve - igencsak vitatom, és a "mossátok ki a füleiteket"-nél komolyabb érveket várnék el egy értelmes vitában. Azért mert szerintem pont fordítva, logaritmikus jellegű az összefüggés, ami azt jelenti, hogy minél fönnebb megyünk a olcsóbbik kábel árával, annál kevésbé tettenérhető mondjuk a 6-szoros árszorzó (ez mellesleg szerintem az aktív komponensekre és hangsugárzókra is igaz), és az árral "fölfelé haladásban" - mint mindenhol ilyen összefüggésben - a kábeleknél is érvényesül a "diminishing returns" elve, vagyis el fogod érni azt a határt, amikortól a kifizetett ár pusztán mint egyéni szubjektív pszichológiai tényező fog hatni az azt kifizető emberke hangminőség-érzetére, de mások számára ezt a hatást már nem éri el. (huhh most milyen szépen körbeírtam a <nemmodnjukkianevétmertanyázósvitátgenerál>-effektust :D :D)

Statisztikai összefüggésekről beszélek persze, nem egy-egy konkrét példáról.

És kérlek vegyél észre két dolgot, mert fontos:
1. nem vitatom, hogy a 600 ezres kábel jobb az össz-hangminőség szempontjából, mint egy 10 ezres (megint csak statisztikai korreláció értelmében)
2. sokakkal ellentétben nem vitatom az igen drága kábelek árának indokoltságát, mert egyrészt sejtem, hogy "mi kerül annyiba", másrészt nem hiszek a nagy kábelösszeesküvésben
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

SoundMania írta:
.....Persze itt leginkább viditorony szintekre hajtva nem is hallgatnak meg jobb dolgokat.....
Már megint ez a lenéző hangnem.
Mindezt úgy, hogy ezek szerint fingod sincs, ki mit hallgat.itthon.
Pedig a saját hifis képek topikbam elég sokan megosztották már, hogy kinek épp mi van otthon.

Nem is tudom, mi a rosszabb. Hogy nem akarsz, vagy nem tudsz értően olvasni, vagy inkább az, hogy extatikus csoportos táncodat körbe körbe egyedül is tudod végezni egy kábel körül.

Mivel ez kábeles topik, ezért csak a kábeleket írom, a kedvedért még egyszer, és lassan.

AQ Rocket 88-at hallgatok, HiDiamond D1 XLR-el, a Thesis végfok oldalon Cardas XLR-RCA átalakítóval.
https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/cardas ... FQQAvD_BwE

Lehet nem a legdrágabbak, de messze, nagyon messze nem is a legolcsóbb cuccok ezek (bár gondolom szerinted.még ruha szárító zsinegnek sem alkalmasak, mert ezeken a ruhák is gyűjtöttek lennének).
Bár talán Videoton toronyhoz túlzások, de mivel itt megtanulhattuk, hogy a jó (drágább) kábel kategória ugrás, így a Videoton tornyomat ezek a kábelek minimum egy jobb Technics fölé emelték.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Alex_Aston 2025.08.16., szomb. 08:39-kor.

KLajos
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 83

Hozzászólás Szerző: KLajos »

Aszpirin írta:

Hadd összegezzem:
2. A kábel jó, ha legalább 450ezer forintba kerül (métere? darabja? ez még tisztázandó)
3. ha elég drága a kábel, akkor teljesen mindegy, milyen készülékek és hangsugárzók vannak előtte és utána, a rendszer jól fog szólni
bravo.gif
Nem vitatva a kábelek szükségességét (és nyilván minőségét), kicsit túlzás az, ami itt évek óta folyik.

Nálam is jobb lett némileg a hang a villanyzsinór után a Nordost hangszórókábellel, majd onnan tovább az Ocossal, de itt vége, hosszú évek óta csak zenehallgatás van, kábelhallgatás nincs. A dobozok tizensok, az erősítő tizen-, majd a (szintén jobbra csere óta) jó pár éve azonosak.

Viszont halál biztos vagyok benne, hogy a hangszedőben feljebb lépés (azonos svájci gyártó két modellje között egy kétlépcsős ugrás) is sokkal többet hozott, mintha a korábbi hangszedő megtartása mellett döntök egy drágább kábel javára (azaz a hangszedők közti árdifit kábelre költve).

Szóval az Alex kontra SM, készülék vs. drót vitában (?) Alexnek a voks.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Aszpirin írta:
SoundMania írta:
2025.08.15., pén. 13:18
A 6x annyiba kerülő XLR az akkor mennyi? Ha az alap XLR mondjuk 10 ezer, 6x annyi még csak 60 ezer. Egy nem alap XLR mennyi? 100 ezer? Az alaphoz képest 6x annyis akkor 600 ezernél olcsóbb.... :)
SoundMania írta:
2025.08.15., pén. 13:35
Megadtam az adatokat. Próbáld ki te is és jelezz vissza! :)
Hogy pontosan mennyik? Mindegyik esetben annyi, hogy a használt vz mondjuk 450 ezres árával szemben a használt készülékek sem tettek hozzá többet, csak többe kerültek. Szóval pont ennyit....
Hadd összegezzem:
bravo.gif
Ugye te is tisztában vagy vele, hogy mennyire mellébeszélsz?
Azt vetettem fel a tesztjükkel kapcsolatban, hogy a kábelek árát/minőségi szintjét nem tudjuk. Azt viszont tudjuk, hogy egy 10 meg 60 ezres kábel hasonlítgatása nem ugyanaz mint egy 50 meg 300 ezresé....

Block
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 125

Hozzászólás Szerző: Block »

80-as o
hodyka írta:
2025.08.16., szomb. 06:23
Aszpirin írta:
SoundMania írta:
A 6x annyiba kerülő XLR az akkor mennyi? Ha az alap XLR mondjuk 10 ezer, 6x annyi még csak 60 ezer. Egy nem alap XLR mennyi? 100 ezer? Az alaphoz képest 6x annyis akkor 600 ezernél olcsóbb.... :)
SoundMania írta:
Hogy pontosan mennyik? Mindegyik esetben annyi, hogy a használt vz mondjuk 450 ezres árával szemben a használt készülékek sem tettek hozzá többet, csak többe kerültek. Szóval pont ennyit....
Hadd összegezzem:
bravo.gif
Hodyka ezek alegertelmesbb hozzaszolasaid. Sokat lehet belőlük tanulni.

B

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: hodyka »

Aszpirin írta:
SoundMania írta:
SoundMania írta:
Hadd összegezzem:
bravo.gif
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

wasiliy888 írta:
2025.08.15., pén. 14:50
A katyvasz nem csak a kábelekkel van, meg amit előbb írtam, hanem, hogy akkor most melyik a kis dac/gyenge dac/3x drágább dac? A 20 éves dac egykori árához viszonyítva, inflációval együtt. Hogyan számoltátok ki mennyit ér a Naim streamer dac-ja? Már bocs, de teljesen fals a "tesztetek".
Nekem nem ez jött le Alex szigorúan SZUBJEKTÍV (így kiemelte) tesztjéből lényegként... Ha valami 20 évvel ezelőtt mondjuk 25ezer dollárba került, akkor az a "drágaí készülék" kategóriába trtozik, akkor is, ha ma esetleg 10x kevesebbet vagy akár az infláció vagy gyűjtői keresettsége miatt többet is ér...

A hangsúly nem ezen volt szerintem, hanem hogy, mi a nagyobb befolyásoló tényező, a használt kábelek ára, vagy az aktív komponensek megépítettsége (a TEAC-hoz adott árat Alex? úgy emlékszem, nem, csak azt írta, hogy NAGYOBB, nem is kicsivel, illetve KATEGÓRIÁRÓL beszélt - miért kellett volna ehhez pontosan kiszámolni az inflációval sülyozott, értékcsökkenést is figyelembe vevő árat???). És a SZUBJEKTÍV (azért hangúlyozom, mert ő is kihangsúlyozta) megállapítása az volt, hogy az utóbbi többet nyom a latban.
Miért lett volna teljesen "fals" a "tesztjük". Kipróbált valamiket, és leírta az ebből levont szubjektív véleményét. Ez teljesen "legitim" így, mint ahogy az is, hogy Te nem értesz egyet vele.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

SoundMania írta:
SoundMania írta:
Hadd összegezzem:
bravo.gif

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.08.15., pén. 21:31

Nem szokása reagálni az önzetlen felajánlásokra. :ohnoohnoohno:
.....
Nagyon szépen kérlek, ha már se szép, se okos nem lehetsz, legalább valótlan dolgokat ne állíts.

Mert már megint, ha előbb értően, és figyelmesen olvasnál, meg értelmeznél, mielőtt cselekednél, akkor láthatnád, hogy éltem a felajánlással. Fogok felajánlott kábeleket tesztelni. Hogy.erről te még nem tudsz, az nem az én bajom legyen.

De neked egyszerűbb megint csak a felesleges karaktereket szaporítani, mindezt engem úgy beállítva, ami konkrétan hazugság. Úgyhogy egyszer kérlek erre szépen, és utoljára, hogy ezt azonnal fejezd be!

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1432

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

ANDS írta:
2025.08.15., pén. 14:17
SoundMania írta:

A 6x annyiba kerülő XLR az akkor mennyi?
Az égvilágon semmi közöd hozzá.

A mondanivaló lényege:
-egy drágább kábeltől jobb lett a hang. ( a szorzó: 6- os).
- egy drágább komponens beiktatásával jobb lett a hang. ( a szorzó 3- as).

A 3x drágább dac sokkal többet javított a hangon, mint a 6- szor drágább kábel.
Ez most egy személyes tapasztalat.
" Semmi közöd hozzá." :napsut:
Nagyon katonás... :tutiok:
Egyébként van és mást is érdekelt volna, ugyanis nem mindegy.
Valószínűleg az derült ki, hogy az olcsó XLR és az annak is a hatodába kerülő XLR között nincsen akkora különbség, mint a két dac között.
Ez nem is csoda.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1432

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

wasiliy888 írta:
2025.08.15., pén. 14:50

Ja, és még valami: mike-rame teljesen önzetlen felajánlásával nem élt Alex, ha jól sejtem, pedig abból többet leszűrhetett volna saját részre tanulságként, hogy mennyit ér egy drágább kábel.
Nem szokása reagálni az önzetlen felajánlásokra. :ohnoohnoohno:
Még annyit sem nyögött a Neotech tápkábelek többszöri felkínálására, hogy nyazsgem...
Jól kibabrált velem. :D

/ Már "sajnos" úgy sem aktuális.
A fiam rendszerében hozzák a formájukat a SOCP 16 - os fonatok.
Egy kis Audio Analogue, a Bel Canto phono és a Thorens TD320 áramellátásában tevékenykednek nagy sikerrel./

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3759

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

ANDS írta:
2025.08.15., pén. 16:17
kaef2 írta:
2025.08.15., pén. 15:06

[OFF - katt ide ha látni akarod]
(A "tesztek" többsége sajnos valamiféle prekoncepció igazolására törekszik, tudatosan vagy tudattalanul)
- ezt nem az említett eset miatt írtam, hanem általánosságban.

Nos, off amit írok, de szándékosan nem teszem offba, ha kell nyugodtan át lehet pakolni másik topikba.

Jó esély van arra, hogy a nem túl távoli jövőben, hozzáférünk majd egy nemzetközi szinvonalú süketszobához (megfelelő mérési háttérrel) és egy olyan akusztikailag kiválónak mondható környezethez, ahol kontrollált körülmények között lehet majd bármit (elektronikát, kábelt, alátétet, stb) tesztelni, összehasonlítani, egyszerre akár 10-15-20 ember részvételével is. Akár hivatalosan és tudományosan lebonyolított vaktesztben is. Méréssel egybekötve, vagy anélkül. Titkos szavazással, amiről statisztika készül.

Szerintem érdekes lenne, ha azok, akik rendszeresen ugyanazokra a kábelekre hivatkoznak, mint sokféle rendszerben jó megoldásra, elhoznák a kábeleiket egy ilyen alkalomra és összehasonlíthatnánk őket, akár hazai kábelkészítők termékeivel akár más nemzetközileg is elismertnek mondható referenciákkal. Azt sem zárnám ki, hogy akár a helyszinen felvett élő zenével is mehetne a hasonlítgatás, az élő zene élményével a szenzorainkban és ami mindenkinek új lesz.

Érdekelne valakit itt ilyen lehetőség?
Attól függ, hol és mikor lesz az esemény?
Nem egyszeri lenne az esemény, hanem rendszeres. Mondjuk negyedévente. Van a komplexum üzemeltetésére egy teljes koncepció, de nem akarnék itt untatni senkit vele. Csak általánosságban tettem fel a kérdést. A hely Budapesten van. Lehetne vele a hazai konstruktőröknek és lelkes amatőröknek is segíteni. Nagyon sok egyéb mellett.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”