Úgy látom mások is kísérleteznek ezzel a kábel darabbal.
Intuitív módon egy olyan jelkábelt néztem ki, ami 1 spéci kapacitív mérő-cella jelét továbbítja, így a pF-ok méregetése fel sem merült...

Úgy látom mások is kísérleteznek ezzel a kábel darabbal.
Csak kibic vagyok és hülye a műszaki tartalomhoz, de egy DA-ba meg kellett oldani a vezetékelést. Megvettem hozzá egy Kondo KSL LP interkonnektet és Avocado tápkábelt, de vakra nem ajartam szétvégni őket, így ksl spz belső szálakkal és ksl ai karkábellel próbálkoztam. Interkonnektként összemértem öket és az AI artikuláltabbnak bizonyult, így analóg és digit jelhez ezt használtuk, míg a 230V becsatoláshoz 4-4 lecsupaszított spz szálat.

Köszönöm!Lazac írta: ↑2025.10.02., csüt. 14:38Látom hogy itthon keresel, de az Eu-ból sem sokkal drágább a szállítás.
A Banzainál találsz Muse-t:
https://www.banzaimusic.com/ES-Muse/
Látom hogy itthon keresel, de az Eu-ból sem sokkal drágább a szállítás.

Ha valami jóféle cd játszó, akkor valami jóféle ezüstfóliás csatolót, vagy valami jóféle trafót kell odatenni. :)

Mivel gazdaságos ahogy azt említetted is, a talpcsapágy precíz központossága sem volt kritérium.

Mostanában és is sokat néztem az elektrolit kondenzátorokat...

Röviden:egedzs írta: ↑2025.07.20., vas. 22:331. Amiket én találtam hosszabb élettartamúkat, mind Low ESR. Használható tápszűrőként?
2. 10 uF kimeneti kondenzátorok vannak a CD-ben. Jobb lenne ide a fóli kondenzátor vagy nincs hozadéka?
1. Amiket én találtam hosszabb élettartamúkat, mind Low ESR. Használható tápszűrőként?tunerman írta: ↑2025.07.19., szomb. 15:48
1. A Low ESR és a Long Life két különböző elkó paraméter
2. A CD lejàtszóknàl (ha van) elég nagy kapacìtású kimeneti elkók vannak (pl. 22-47uF), fóliakondiban ez elég nagy méret, nem mindenhol fér bele az elkó helyére.
TJ.

egedzs írta: ↑2025.07.19., szomb. 12:32Köszönöm az eddigi segítséget! Lehet még két kérdésem?
1. A tápszűrő kondenzátor lehet Low ESR? Jobb választás a hosszabb élettartam miatt?
2. Kimeneti kondenzátornak elektrolit kondenzátor vagy fólia kondenzátor a jobb választás?
Köszönöm!
Köszönöm az eddigi segítséget! Lehet még két kérdésem?tunerman írta: ↑2025.07.17., csüt. 14:08egedzs írta: ↑2025.07.17., csüt. 12:56Az elsődleges recap melyik kondenzátorokat érinti?tunerman írta: ↑2025.07.17., csüt. 10:19Ugyan én csak első generációs Philips lejátszókkal foglalkozom (CDM0, CDM1), de azért van néhány dolog.
- olyan CD lejátszót nem szabad venni ami nem játszik normálisan
- a recap 20-25 év feletti gépeknél elsőrangú kérdés
- a full recap akkor jöhet szóba, ha a kivett elkók már gyenge paramétereket mutatnak
- ha recap után is bizonytalan marad az olvasás, akkor az a megvásárláskor is rossz lejátszó volt - hiba volt megvenni.
TJ.
Ugyan olyan paraméterű vagy nagyobb értékű kondenzátor javasolt a táp szűréshez?
Javasolnál olcsóbb kondenzátor márkákat? Mondjuk ami a Conradnal beszerezhető.
Köszönöm!
Na jó - látom keresed a megoldásokat, de nem a jó írányban![]()
- a tápegységben lévő elkók az elsőszámú gyanúsítottak
- ugyanolyan értékű elkót illik betenni a régi helyett
- a recap nem lehet gyengébb minőségű mint az eredeti készlet
TJ.

egedzs írta: ↑2025.07.17., csüt. 12:56Az elsődleges recap melyik kondenzátorokat érinti?tunerman írta: ↑2025.07.17., csüt. 10:19Ugyan én csak első generációs Philips lejátszókkal foglalkozom (CDM0, CDM1), de azért van néhány dolog.
- a full recap akkor jöhet szóba, ha a kivett elkók már gyenge paramétereket mutatnak
- ha recap után is bizonytalan marad az olvasás, akkor az a megvásárláskor is rossz lejátszó volt - hiba volt megvenni.
TJ.
Ugyan olyan paraméterű vagy nagyobb értékű kondenzátor javasolt a táp szűréshez?
Javasolnál olcsóbb kondenzátor márkákat? Mondjuk ami a Conradnal beszerezhető.
Köszönöm!
Az elsődleges recap melyik kondenzátorokat érinti?tunerman írta: ↑2025.07.17., csüt. 10:19Ugyan én csak első generációs Philips lejátszókkal foglalkozom (CDM0, CDM1), de azért van néhány dolog.
TJ.