Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Étteremajánló, avagy hová fogok visszamenni ?

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 803

Re: Étteremajánló, avagy hová fogok visszamenni ?

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Vasti írta:
Tegnap, 18:13

…de azért feltételezem ez úgy megy, hogy van az étteremnek egy étlapja, és a szakácsnak arról mindent el kell tudnia készíteni úgy, ahogy a tulaj elvárja! …

És átlagosan kb. 10 - 20 perc alatt el is kell készíteni egy kaját.

És nem egyszerre csak egyet, hanem egyszerre vagy hatot, nyolcat, tízet.

Mert a vendég az olyan, hogy éhesen megy be abba az étterembe.

Számoljunk: egyszerre van bent mondjuk 100 éhes ember, hirtelen kell kb. 100 főétel, 50 leves, 50 saláta, 50 desszert, és van rá mondjuk 2 szakács. Egy óra alatt ki kell adni 100 főételt (percenként kettőt). És ha egy órát kell várnod a kajádra, már szidod a lassú csigákat…

Nálunk 2 szakács volt, reggel 7- től 10- ig főszezonban lement 800 reggeli, délben pár ebéd, este 18.00- 22.00 között meg kb. 500 vacsora. Csak próbáld meg elképzelni: óránként több, mint 100 vacsorát csak kitálalni mekkora meló! (Legyen meleg a tányér, rátenni egy kis díszítést, köretet, húst, következő tányér…).
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.

Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 339

Hozzászólás Szerző: Vasti »

cables írta:
Tegnap, 06:56
egy barátja evett az újpesti Kami kisvendéglóben és dicsérte.

"Jaj az egy szörnyű hely, egyszer voltunk ott. Rossz kaják, lehúzós árak és a kövér Kami ott járkál az asztalok között és mondja a bunkóságait."
Igen, színes a világ :-)

Néha mi is meglepődünk, miután elmegyünk egy jó értékelésekkel teli étterembe, és totál csalódás... Ráadásul látszik, hogy nem rossz napjuk van, mert kedvesek, profik, mindent beleadtak, egyszerűen csak nem jó.

Sok ilyen volt már :-(

Pl., ha már étterem ajánlós topic, akkor amit _nem_ ;-) ajánlok, az Keszthelyen a Los Amigos. Igaz, úgy 2 éve voltunk ott, de szerintem akkor még 4,8-4,9 körül állt az értékelése (Google) Öten mentünk (ráadásul először, amikor arra jártunk be sem fértünk, másodszorra már foglaltunk) , a vezetőnek tűnő hölgy leült, elmondta mi micsoda (láttunk már mexikói éttermet, de azért meghallgattuk ;-) , hú gondoltuk ez tuti jó lesz! Meg ugye az értékelések, meg hogy mindig tele van. Hát ja... Nem tudom mit kaptunk (többféle ételt rendeltünk, levest is) , de nem nagyon volt mexikói, jó meg pláne nem. Sőt, nagyon vacak volt, az öt különböző kajából egy volt talán OK (mindig körbekóstoljuk egymás kajáját ;-) Ilyenkor nem értem az értékeléseket.

De természetesen olyan is volt már, hogy félve mentünk egy étterembe, mert tök rosszakat írtak róla (vacak és drága kaja, bunkó személyzet) , de valahogy mégis az tűnt a leginkább szimpatikusnak arrafelé, aztán simán az "év legjobb éttermezése" volt, tök barátságos személyzettel, és szuper kajával :-)

Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó

ANDS írta:
Tegnap, 03:50
Annyi történt, hogy egyszerűen nem ízlett Neked egy kaja. Életedben először, gondolom. :D
Valószínűleg, sok osztrák étteremben magyar szakács főzi :))
Amúgy, az is lehet, hogy másképpen készítik Ausztriában, és másképpen itthon…
Az, hogy nem ízlik, előfordul ;-) De ezt konkrétan fel sem ismertem volna, ha csak úgy elém teszik, mert sem az étel maga (összetevők, kinézet) sem az íze nem hasonlított arra, amit vártam.

És igen, sok étteremben magyar szakács dolgozik errefelé, de azért feltételezem ez úgy megy, hogy van az étteremnek egy étlapja, és a szakácsnak arról mindent el kell tudnia készíteni úgy, ahogy a tulaj elvárja! És nem úgy, ahogy ő gondolja ;-)

Persze, mindenki máshogy készít egy kicsit, vagy nem is kicsit mindent. De azért a krumplileves legyen krumplileves, vagy mi ;-) Ha valamit ettem mit tudom én, 5-6 étteremben (van, ahol többször is) , és természetesen nem ugyanolyan volt mindenhol, de azért eléggé hasonló. És anyu is gyakran készítette (vadászfeleség) , az piszok finom - szinte pont olyat is ettem már étteremben. Sőt, ne nevessetek ;-) , de egyszer megláttam fagyasztottan a Lidl hűtőpultban, megvettem, és nagyon-nagyon meglepően finom volt! De OK, elfogadom: ha az X+1. étteremben valami egészen mást kapok, akkor az művészet ;-)

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9314

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

cables írta:
Tegnap, 17:11
Vinkler írta:
Tegnap, 17:00

Lehet, de Te nem saját véleményt osztottál meg, hanem 2 másik ember véleményét, így érdemi vitára sem érdemes.
Majd, ha lesz sajátod, azt szívesen látom, addig is tartom a sajátodat. ;)
Ha visszaolvasol, én pártatlanul osztottam meg a két véleményt, és kérdeztem mások véleményét. Most már tényleg elmegyek megnézem azt a helyet.
Pont ez a lényeg! Ne osztogass meg más véleményét, hagyatkozz a sajátodra!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2329

Hozzászólás Szerző: cables »

Vinkler írta:
Tegnap, 17:00

Lehet, de Te nem saját véleményt osztottál meg, hanem 2 másik ember véleményét, így érdemi vitára sem érdemes.
Ha visszaolvasol, én pártatlanul osztottam meg a két véleményt, és kérdeztem mások véleményét. Most már tényleg elmegyek megnézem azt a helyet.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

cables írta:
Tegnap, 16:45
Vinkler írta:
Tegnap, 15:10
Nem akarom megbántani a lányodat, de számomra magáról állított ki szegénységi bizonyítványt.
Én se bántanálak meg, de nem gondolom, hogy őt érdekli a te véleményed róla. Amúgy nem arról szól a Forum, hogy más véleményét tiszteljük, mert az az övé, attól nekünk lehet eltérő véleményünk?

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

Vinkler írta:
Tegnap, 15:10
Nem akarom megbántani a lányodat, de számomra magáról állított ki szegénységi bizonyítványt.
Én se bántanálak meg, de nem gondolom, hogy őt érdekli a te véleményed róla. Amúgy nem arról szól a Forum, hogy más véleményét tiszteljük, mert az az övé, attól nekünk lehet eltérő véleményünk?

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

cables írta:
OFF
Mert hogy nem egyértelmű a dolog, mármint a vélemény egy étteremről.

Kami kisvendéglője. Fiam tegnap nálunk reggelizett és megemlítette, hogy egy barátja evett az újpesti Kami kisvendéglóben és dicsérte. Épp a gépnél ültem és rákerestem az étteremre. Modern honlap, Fine dining jellegű kaja képek és elég húzós árak. Délelőtt a lányom is felnézett hozzánk és valahogy szóba került a Kami. "Jaj az egy szörnyű hely, egyszer voltunk ott. Rossz kaják, lehúzós árak és a kövér Kami ott járkál az asztalok között és mondja a bunkóságait."

Ilyen színes a világ és az ízlésünk! Járt valaki a Kami-ban?

/OFF
Akkor pontosítsunk. Nem fine dining az étel, az adagok is rendben vannak. Az, hogy a tálalás nagyon rendben van, nem azt jelenti, hogy fd. Az ízek is rendben vannak! Sőt! Egyre ritkább az ilyen élmény. A húzós árak sem állja meg a helyét, teljesen élhető árak vannak. Én utoljára bárány csülköt ettem, 8700 Ft.
A kiszolgálás kedves, szívesen lát mindenki. Kami semmilyen bunkóságot nem mond, csak kedvesen érdeklődik. Nem akarom megbántani a lányodat, de számomra magáról állított ki szegénységi bizonyítványt. :smile33:

Megyer
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 31

Hozzászólás Szerző: Megyer »

cables írta:
OFF

/OFF
Igen, eddig kb. háromszor jártam ott. Nekem bejövős a hely, eddig nem csalódtam benne. A többire nem reagálnék, izlések...

cables
Törzsgárda
Törzsgárda

OFF
Mert hogy nem egyértelmű a dolog, mármint a vélemény egy étteremről.

Kami kisvendéglője. Fiam tegnap nálunk reggelizett és megemlítette, hogy egy barátja evett az újpesti Kami kisvendéglóben és dicsérte. Épp a gépnél ültem és rákerestem az étteremre. Modern honlap, Fine dining jellegű kaja képek és elég húzós árak. Délelőtt a lányom is felnézett hozzánk és valahogy szóba került a Kami. "Jaj az egy szörnyű hely, egyszer voltunk ott. Rossz kaják, lehúzós árak és a kövér Kami ott járkál az asztalok között és mondja a bunkóságait."

/OFF

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Vasti írta:
2025.07.15., kedd 20:26

Nekem egyébként meggyőződésem (lehet, hogy baromság, akkor bocs ;-) hogy az is benne van a dologban, hogy egyszerű, mindenki által ismert ételeket hagyományosan és JÓL elkészíteni sokkal nehezebb, mint egyszerűen újragondolni,…
Igen, lehet…:))
Annyi történt, hogy egyszerűen nem ízlett Neked egy kaja. Életedben először, gondolom. :D

Amúgy, szvsz teljesen mindegy, hogy osztrák eredetű, vagy sem. Szóval, osztrák éttermekben jól főzik. Valószínűleg, sok osztrák étteremben magyar szakács főzi :))
Amúgy, az is lehet, hogy másképpen készítik Ausztriában, és másképpen itthon…

De akkor itt a burgonya. Hogyan kell hagyományosan jól elkészíteni? Perui vagy chilei recept alapján? Aki jó krumplit akar enni, az utazzon Peruba?

Nehéz kérdések ezek, nekem a tatárbifsztek akadt be ugyanígy. Mindenből készítik már, lábszárból, pulykából, stb. Megkérdezték tőlem pénteken, hogy a tatárt nem szeretem? Mondtam, hogy de igen, csak maguk nem bélszínből készítik. Válasz: Nem bélszínből, de finom hátszínből… Mondom, hogy az lehet, hogy finom, csak nem tatárbifsztek.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.

Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó

Alex_Aston írta:
2025.10.09., csüt. 17:54
Nem is tudom, hogy ez most jó, vagy nem.
Elméletileg, akár jó is lehetne ;-) De a Meki az Meki, csodák ott nincsenek. (Amikor külföldre keveredtünk, én is lenyomtam 2,5 évet Meki konyhán, kb. "látom" a dolgot.)

Annyi az egész szerintem, hogy a Meki a Rácz nevével többet akar eladni, a Rácz meg a Mekin keresztül több pénzt akar keresni - szó nincs itt Michelin csillagos kajáról, meg különleges összetevőkről, remélem ezt mindenki tudja ;-)

Briós buci: gyakran volt a Mekiben ehhez-ahhoz már tizenéve is, amikor ott melóztam. A húspogácsa elméletileg mindig 100% marhahús volt, teljesen natúr, még a sózás - borsozás is utólag történik. Lollo Bionda sali került (legalábbis errefelé) a nagyobb burgerekbe, méghozzá magyar, Eisberg-es, mint ahogy a többi saláta is ;-) Pirított, friss és szárítottból újraélesztett ;-) hagyma is van kb. mindig a pultban. Szóval eddig Meki.
Kitalált egy szószt, ami gondolom azért nem ugyanaz lesz, mint amit a séf úr a csillagos éttermében feltálalna, hanem annak egy iparilag reprodukálható változata. Ennyi...

Én mondjuk nem vagyok egy hamburger zabáló fajta, étteremben életemben talán 2x-3x ettem, mert ha van más is az étlapon, akkor miért egyek hamburgert?! ;-) Az nekem egy gyorskaja, szóval gyorsétteremben eszem néha, ha gyorsan kell valamit enni ;-) És általában a legegyszerűbbet, pl. a basic hamburger (utálom a műsajtjukat) , Filet-o-Fish (sajt nélkül ;-) , Chicken Burger, és ennyi.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3590

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Nem is tudom, hogy ez most jó, vagy nem.
De inkább gáz szerintem, hogy ilyen névvel "eladta" magát az ipari hulladék népszerűsítésének.

https://index.hu/fomo/2025/10/08/racz-j ... a-gasztro/

Ha hamburger, akkor továbbra is maradok a rendesnél, amit szerencsére lehet már egyre több helyen venni, vagy készítek otthon magamnak. De az ilyen Meki-Burgeking sz@rságokat továbbra is kerülöm.ó, hisz ugyanennyiért lehet enni rendes ételt is.
Csak a Marantz! :-D

Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó

Vasti írta:
2025.07.14., hétf. 21:07
Én szalontüdőt ettem, de ezt csak onnan tudom, hogy azt kértem a pincértől... Tüdő is volt benne, az tény, de itt vége is volt a kapcsolatnak a neve alapján remélt és a kapott étel között.
Mivel nem olyan őrült nagy a forgalom a topicban, gondoltam talán belefér, hogy felhozzam a témát ;-)

A minap akadtam erre az írásra: https://index.hu/kultur/degusztator/202 ... e-kritika/

Érdekes...
Lehet, hogy velem van a baj?! ;-)
Hát, én nem tudtam róla, hogy milyen piszok bonyolult és vérprofi módon készül ott az az étel, ezért sajnos csak megkóstoltam, és véleményt alkottam ;-)
Amúgy sohasem szeretem a "körítést": a hifiben sem szerettem, amikor még csereberéltem, meghallgattam, stb., ha elkezdte valaki a hatalmas sztorit a készülék mellé, szerintem teljesen felesleges. Ami és ahogy hallok, ÉN, az számít, NEKEM ;-)
Az ételnél is csak az számít, amit én érzek.
Ha jó értettem a cikkből, a szalontüdő osztrák eredetű. Ettem már nem egyszer osztrák étteremben. Jó étteremben is (errefelé sok helyen és gyakran fent van az étlapon) . Nagyon-nagyon finom volt! És távolról sem hasonlítottak egymásra azzal, amit tatán ettem.

Jaj de beakadt nekem ez a szalontüdő, körül is kéne néznem a neten, hogy a környék éttermei közül melyikben lesz mostanság :-)

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3590

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

UHU Erdei büfé

https://www.google.com/search?gs_ssp=eJ ... no_sw_cr=1

Mátraházai nagy parkolóban található.
Nézegettem, hol lehet a környéken jót enni, normális áron. Belefutitram ebbe a helyben, és néztem, hogy a több, mint 500 értékelés, csakis kizárólag 5*-os. Azért ez már nem mindennapi.
Tettünk egy próbát, és nem csalódtam.
Kiváló saját készítésű lepények, bőséges és finom töltelék, normális arazással, kedves kiszolgálás mellett.
Ez tényleg 5*-os hely.
Csak a Marantz! :-D

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Vasti írta:
2025.08.13., szer. 17:07
ANDS írta:
2025.08.10., vas. 16:29
Elvileg a húslevest egyszerű megfőzni, gyakorlatilag sokféleképpen el lehet rontani
Igen, és elvileg 9mp alatt futni a 100-at is tök egyszerű, de néhány buktató azért mégis van a gyakorlati megvalósításánál ;-)
Konyhatechnológiailag egyszerű megfőzni.:))

Mellesleg az Öreg halász étterem tényleg nagyon jó, többször voltunk már ott, “csak” a húsleves volt romlott.
A Dunapark kávéház, ami szintén nagyon jó hely, bár a melegkonyhás étlap választéka szűk, egyszer egy olyan elsózott marhapörkölttel lepett meg, hogy nem bírtuk megenni. Előtte meg vagy 5 alkalommal nagyon finom volt… Azért dícséretükre legyen mondva, megkérdezték, miért nem ízlett, és maguktól levonták a számlából.

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1041

Hozzászólás Szerző: BLX »

Vasti írta:
2025.08.13., szer. 17:07
ANDS írta:
Elvileg a húslevest egyszerű megfőzni, gyakorlatilag sokféleképpen el lehet rontani
Igen, és elvileg 9mp alatt futni a 100-at is tök egyszerű, de néhány buktató azért mégis van a gyakorlati megvalósításánál ;-)
Szerintem többen főznek finom húslevest, mint akik 10mp alatt futják a százat.
A főzes nem rocket science. Van aki érzi. Én az evés részét érzem. :smile29:

Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó

ANDS írta:

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Vasti írta:
2025.08.10., vas. 13:42

...pedig húslevest főzni nem egy nagy dolog, minden szakácstanuló 100x megcsinálta, rutinból összedobja, neeem?!
De az is lehet, hogy ettél egy húslevest, ami NEKED nem ízlett, neeem?!
Bocs, ezt nem hagyhattam ki ;-)
Nem haragszom, de nem írtam ilyet, hogy a húslevest egyszerű megfőzni.
Ez mondjuk konkrétan éppen romlott volt.

Elvileg a húslevest egyszerű megfőzni, gyakorlatilag sokféleképpen el lehet rontani (túl sűrű, túl sós, íztelen, szétfőtt benne a zöldség). Pont a húslevesre nagyon igaz szerintem, amit leírtál július 16- án, 15:43- kor (kell hozzá ízlés, érzék, receptismeret ÉS tapasztalat). Tanuló voltam (régen) egy konyhán, a szakács megfőzte a vendégeknek a húslevest, a személyzeti ebédre meg szintén húsleves készült, csak azt egy 50 körüli úr főzte, aki többnyire a fekete mosogatóban dolgozott. Aztán megkóstolták mindkettőt, és kicserélték… a személyzet ette, amit a 20 év körüli szakács főzött, a vendégek meg azt kapták, amit az öreg…

Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó

ANDS írta:
2025.08.08., pén. 02:16
A húslevest kerüljétek… az nem megy… gondolkodik.gif
...pedig húslevest főzni nem egy nagy dolog, minden szakácstanuló 100x megcsinálta, rutinból összedobja, neeem?!
De az is lehet, hogy ettél egy húslevest, ami NEKED nem ízlett, neeem?!
Bocs, ezt nem hagyhattam ki ;-)

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Újpesten az Öreg halász étterem kiváló. Minden halételt jól csinálnak, a kiszolgálás példás.
A húslevest kerüljétek… az nem megy… gondolkodik.gif

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Vasti írta:
2025.07.21., hétf. 00:05

“Vita lezárva: szerinted minden szakács automatikusan tökéletesen megfőz bármit,….” Ilyet nem írtam.
“Szerintem meg rohadtul nem kell hozzá iskola, csak tudjon főzni! ….” ez is igaz, nem állítottam az ellenkezőjét
“…tulajdonképpen az iskola befejezése után kezdődik az igazi tanulás, és akkor derül ki, hogy mi lesz az új szakiból, vagy hogy lesz-e egyáltalán belőle valami?! “ez is igaz, minden szakmára
Te ettél egy “ újragondolt” kaját, ami nem ízlett, és ebből arra következtetsz, hogy az a szakács, aki azt készítette, nem tud jól főzni.

Voltunk a Váci vigalomban, ettünk egy sátorponyva alatti kifőzdében 3 kaját: zöldséges csirkét, szarvaspörköltöt és csülkös pacalt (potom 26.000.- forintot fizettünk érte…). A három ételből kettő nem ízlett, a harmadik igen. Ebből nem mernék levonni olyan következtetést, hogy nem tudnak főzni. A szarvaspörkölt nejemnek ízlett, nekem nem. A csülkös pacal szerintem fantasztikusan finom volt (igen, olyan, mint vártam, pont azt kaptam).

Azt viszont elismerem, hogy irreálisan / szürreálisan drága volt.
Szóval a Váci vigalomban csak csülkös pacalt egyetek!

Vasti
Fórumlakó
Fórumlakó

ANDS írta:
2025.07.19., szomb. 14:38
azért túlzás egy szakács oktatását az Orvosi egyetem elvégzéséhez hasonlítani.
Oktatásról te beszéltél többször is, nem én ;-)
Vita lezárva: szerinted minden szakács automatikusan tökéletesen megfőz bármit, hiszen megtanulta az iskolában.
Szerintem meg rohadtul nem kell hozzá iskola, csak tudjon főzni! (amit írtam: érzék, ízlés, tapasztalat, elhivatottság, stb.)
És ez a legtöbb alacsony végzettséget igénylő "kézműves" szakmára igaz: tulajdonképpen az iskola befejezése után kezdődik az igazi tanulás, és akkor derül ki, hogy mi lesz az új szakiból, vagy hogy lesz-e egyáltalán belőle valami?!

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1041

Hozzászólás Szerző: BLX »

Visszakanyarodnék az eredeti témához:
Tako az Astoriánál: https://welovebudapest.com/cikk/2024/05 ... -monofood/

Egyszerű és finom. Aki arra jár próbálja ki. :smile29:

Mellette pedig ott a Fekete, lehet egy jó kávét is inni: https://feketekv.hu

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Vasti írta:
2025.07.18., pén. 23:53

“De pl. egy szalontüdő sem túl bonyolult dolog ám éttermi körülmények között,”
- oké, szerinted egyszerű étel, legyen. Mondjál még egy kaját, ha már többes számot írtál, légyszíves.

“A mondandóm lényege az volt, hogy ha egy ételt annyira újragondolnak, hogy az már nyomokban sem hasonlít az eredeti receptre, akkor annak egy új nevet is kellene adni!”
Ebben egyetértünk.

“Ja, és ami még piszkálja a csőrömet: aki ilyen újragondolt paprikás krumplit csinál, az vajon tudna-e egy igazi, tisztességes paprikás krumplit is csinálni, ha kell?”
Igen, tudna. Miből gondolod, hogy olyan baromi nehéz? Elsőre lehet, hogy nem lesz jó, másodszorra, harmadszorra már sokkal jobb. Ha meg már megfőzte vagy tízszer, akkor azért már megy. És egy étteremben nem a pályakezdő szakácstanuló áll a konyhában, hanem olyan, akinek már van gyakorlata.

“És akik ezeket a semmire nem hasonlító ízvilágú újragondolt ételeket összerakják, azok vajon meg tudnák-e főzni az eredetit is úgy, hogy le a kalappal? Mert gyanítom, hogy nem”. Ezt miből gondolod?

“….ha egy hagyományos paprikás krumplit teszek le elé, de sz*rt, akkor nincs kibúvója a konyhának, egyszerűen tény, hogy sz*r, amit csinált.” Igen, és ezek azok az éttermek, amelyek vagy már be is zártak, vagy be fognak zárni, mert az emberek erre nem kíváncsiak hosszú távon. Egyszer el lehet valamit rontani, de folyamatosan moslékot főzni…
Bocsánat, hogy két hsz- ben reagáltam, tabletről írok. Szintén nem kell egyetértenünk, de szerintem azért túlzás egy szakács oktatását az Orvosi egyetem elvégzéséhez hasonlítani.

Válasz küldése

Vissza: “Gasztro”