És átlagosan kb. 10 - 20 perc alatt el is kell készíteni egy kaját.
És nem egyszerre csak egyet, hanem egyszerre vagy hatot, nyolcat, tízet.
Mert a vendég az olyan, hogy éhesen megy be abba az étterembe.
Számoljunk: egyszerre van bent mondjuk 100 éhes ember, hirtelen kell kb. 100 főétel, 50 leves, 50 saláta, 50 desszert, és van rá mondjuk 2 szakács. Egy óra alatt ki kell adni 100 főételt (percenként kettőt). És ha egy órát kell várnod a kajádra, már szidod a lassú csigákat…
Nálunk 2 szakács volt, reggel 7- től 10- ig főszezonban lement 800 reggeli, délben pár ebéd, este 18.00- 22.00 között meg kb. 500 vacsora. Csak próbáld meg elképzelni: óránként több, mint 100 vacsorát csak kitálalni mekkora meló! (Legyen meleg a tányér, rátenni egy kis díszítést, köretet, húst, következő tányér…).