Oké, akkor szubkábelezzünk!white-tiger írta: De ha te használtál szubot valaha és annak a kábeleiröl írtál volna, hogy melyiket és miért, az még ide is illett volna. Talán - uram bocsáss - még hasznos lett volna valakinek...
Jómagam egy REL B2-est használok a következő kábelezésekkel:
Tápkábel:
- Isotek Optimum, inkább a bennem élő hifista lelkét ápolandó, semmint hatalmas minőségi ugrást tapasztalva egy jobb minőségi benyomást keltő, masszív, de mégis mezei tápkábelhez képest.
- Általában preferálom a magasjelű meghajtást a hangfalakkal párhuzamosan kötve, ehhez magam barkácsoltam összekötőt egy Neutrik Speakon csatlakozóba kötött QED 79-es kábelpárral. Korábban használtam XLO Pro Type 625-tel is, de gyakorlatilag megkülönböztethetetlennek bizonyultak.
Hogy miért ez a gányolás a REL saját kábele helyett? Ennek történelmi okai vannak, a Nait 1-es csak banándugó fogadására alkalmas aljzatai mellett kényelmesebb volt a hangfalak csatlakozóira kötni a szubot, ehhez viszont teljes hosszában független jobb és baloldal kellett. Azóta egyébként egy kácsás dugóval már az erősítő oldal is megoldott, de valahogy maradt a saját kábelem...
- Amennyiben technikai okok miatt ragaszkodnom kell az alacsony kimenetről történő hajtáshoz, elsősorban az Exogal Comet+Ion Powerdac, meg a Hypex NCore NC500-as végfok esetén, akkor QED Performance mélynyomó kábelt használok. Korábban, ahol hosszabb távokban kellett gondolkodnom, még Audioquest Boxer volt, de itt sem éreztem egetverő különbséget.