Ennyit erről, hogy a szuboknak szinte mindegy a tápkábel...
Mivel nekem nincsen szubom, csak csodálkozva olvasgatom a témában sokkal járatosabb szakértő fórumtársakat, hogy mennyire kicsi/nincsen/elhanyagolható a jelentősége a tápkábelnek a szubokban. ( Vékony, vastag, óccó, drága, mindegy...)
Pont fel is akartam hozni példaként, hogy azért is nagyon furcsálom, mert egy önmagában is jó mélyekkel rendelkező doboz hangján a mély tartományban is jól érezhető az erősítőben történő tápkábel csere.
Történt egy hete, hogy egy barátomnál tesztelgettünk tápkábeleket valami benga nagy MF végfok és a T+A TMR 160 koporsó kombinációjában.
Egyáltalán nem lehetett mondani, hogy a mélyszekció immunis lett volna a tápkábelek közötti különbségre, sőt... Úszósabb, feszesebb, kevesebb, több, stb...
Gondoltam, akkor a szubok ilyenek, valamiért - talán a bennük lévő elektronika nem túl szofisztikált - képtelenek a finom differenciálásra...
Na de, mégis csak van fény az alagút végén, mert hogy közben kiderült - még szerencse - hogy nem hogy a kábel, hanem még a dugók lecserélése is jól hallható eredménnyel járhat egy szubon.
A szükséges kettőből az egyik kábelt megmókolva.
Képzeljük még hozzá, hogy mind a két kábel egyforma hosszúságú, mind a két kábel jobb minőségű, mind a két kábelen jobb dugók vannak, mind a négy végükön ugyan attól a prémium gyártótól.
Fotelebe szegezés ?
Átmenő kapupánt csavarozás...