Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4450

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Kezembe akadt.
hfm_megem_eloszo_MJ.jpg

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 847

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: ANDS »

revox írta:
2025.08.18., hétf. 15:07
bealudt a buli :D bocccs...

jaték:

képzeld el, hogy bármely gyártó (akár prémium is), bármelyik kábelét megkaphatod most ingyen (nem egy, komplett rendszer). Használnod kell, nem eladni és elinni az árát, xal, na, érted... nem eladható, nem lehet rajta nyerészkedni,de semmibe nem kerül és nem válthaó be más kérésre az angyalkánál. Se örök élet,se minden kivim teljesüljön, se plusz 10 centi...

mit kérsz?
Mit kapok, ha valaszolok?

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4862
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Snipi írta:
2025.08.11., hétf. 09:46
még apám hozta az USA-ból valamikor a 80-as évek közepén

...
amit szintén fater hozott USA-ból
[OFF - katt ide ha látni akarod]
ezér volt neked GT Pro Perfomered, Teeeeeeeeee, zsivány :D az azért nem volt mindenkinek abban az időben. konkrétan inkább szinte senkinek, alig valakinek :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, TMP Audio, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Snipi írta:
2025.08.18., hétf. 15:56
revox írta:

jaték:

képzeld el, hogy bármely gyártó (akár prémium is), bármelyik kábelét megkaphatod most ingyen (nem egy, komplett rendszer). Használnod kell, nem eladni és elinni az árát, xal, na, érted... nem eladható, nem lehet rajta nyerészkedni,de semmibe nem kerül és nem válthaó be más kérésre az angyalkánál. Se örök élet,se minden kivim teljesüljön, se plusz 10 centi...

mit kérsz?
Akkor még egyszer. (Danke .... akinek ... )
Nekem van egy rendszerem ami végig olcsó Kimber kábelezésű. (PBJ-4PR). Ahelyett aggyad a legdrágább (nem tudom melyik az) Kimber-t.
Tudom : sz&r a rendszerem nem jönne ki a különbség. :D
meg se szólaltam.. a kábelesbe tettem,de átrakták ide és itt semmi értelme. pedig ez elég konkrétan kábeles téma. egész jó statisztikák jöttek volna ki belőle. nem értem,ez mitől általános kérdés, amikor a kábelálmainkat feszegeti, de így érelmét vesztette.

de egy KImber TOP rendel... Ha nyerek lottón,megkapod :) (lassan leállok. ma már -így- két embernek ígértem kábelt, ha nyerek. a végén kevés lesz egy ötös :D )
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, TMP Audio, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, hitachiSax
halfnote.hu

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Snipi »

revox írta:

jaték:

mit kérsz?
Akkor még egyszer. (Danke .... akinek ... )
Nekem van egy rendszerem ami végig olcsó Kimber kábelezésű. (PBJ-4PR). Ahelyett aggyad a legdrágább (nem tudom melyik az) Kimber-t.
Tudom : sz&r a rendszerem nem jönne ki a különbség. :D

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

jaték:

mit kérsz?
halfnote.hu

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Snipi írta:
2025.08.11., hétf. 10:19
kaef2 írta:
2025.08.11., hétf. 10:06
Snipi írta:
Nekem van pár 45-ös lemezem
Ha felhozod egyszer Pestre, szivesen digitalizáljuk neked
Szia Feri!

Nagyon köszi a lehetőséget. Kicsit szégyenkezve vallom be, hogy ma már ez a fajta zene (rap) nem tartozik a kedvenceim közé, nagyon keveset hallgatom. Erről nem a Grandmaster Flash tehet, hanem az utána következő (és napjainkban is prosperáló) sok-sok, általam nagyon kevéssé kedvelt "rap művész" akinek sikerült megutáltatni velem ezt az amúgy anno még tetsző stílust. Bár néha-néha (egy évben 1-2szer) azért még ma is előveszek 1-1 GMF vagy Sugarhill Gang vagy Kurtis Blow lemezt.
Nem baj, azért hozd fel egyszer :smile53:

Az off mögött, egy ingyenesen letölthető, LP-ről digitalizált operafelvételről van szó.
Ha szereted az operákat, akkor most mintának küldök egy tracket, amit az említett high-end lemezjátszós rendszerek egyikében digitalizáltunk pár hete, viszonylag ritka LP-ről (más is letöltheti persze).

Ilosfalvy Róbert nevű magyar tenor fiatalkori felvételeiből egy az EMI/Electrola által kiadott, a hatvanas évek második felében készült válogatás, 1970-ben jelent meg. 33 és 1/3 sebességgel, csak hogy stílszerű legyek. A digitalizálást elvégeztük 352,8 kHz-en és DSD256-ban is, a PCM verzióból konvertáltuk azt a 44,1kHz/16 bit változatot, amit most megosztok. A lemez vadonatúj, első eredeti kiadás, az átjátszás előtt bontottuk fel és kétszer is meg lett mosva felvétel előtt. A szám Puccini Turandot című operájából a Nessum Dorma. A B oldal legutolsó száma, kifejezetten azért, hogy mutassa mit tud a lemez és a lejátszó rendszer a lemez belső barázdáinál.

Innen lehet letölteni:

https://we.tl/t-Ircw553iF1
ilosfalvy_LP_cover.jpg
Ha érdekelne valakit, akkor van belőle egy olyan verzió. is, ami úgy lett kicsit átmaszterelve, hogy megfeleljen a Qobuz, Tidal, Deezer és Apple Music normalizáló rendszerei elvárásainak. Az átalakítás az eredeti 352,8 kHz/32 bites verzión készült és utána lett lekonvertálva 44,1kHz/32 bitre.

Azt is szívesen megosztom, ha érdekelne valakit.
Van tanulsága az összehasonlításnak.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

kaef2 írta:
2025.08.11., hétf. 10:06
Snipi írta:
Nekem van pár 45-ös lemezem, bár nem azért vettem meg mert 45-ös. (Vagy ha nem vettem, hát kaptam.)
Most így hirtelen kettőt tudnék kiemelni : az egyik egy Vivaldi válogatás ami valami hókuszpókusz technikával készült (valahogy átmókolták a zenét egy digitális Nagra magnón ... de nem tudom ennek mi a jelentősége), a lényeg, hogy baromi jól szól.
És az igazi "kincs", amit még ugyanannyi súlyú 18 karátos aranyért (kb. 20 deka) se adnék oda : a Grandmaster Flash Behind Closed Doors egy nagy-kislemeze. Eredeti, még apám hozta az USA-ból valamikor a 80-as évek közepén (kb. 4-5 ször lett lejátszva, patika állapot) - a szám ami rajta van, megvan egy ugyanonnan származó LP-n is amit szintén fater hozott USA-ból (The Source az LP címe, no az le volt játszva párszor, bár nekem akkoriban az volt a szokásom, hogy a "jobb" lemezeket felvettem kazettára - akkor még az volt - és azt hallgattam "rojtosra")
Na szóval ez a GM-Flash lemez (USA nyomás a 80-as évekből) hááát ... még ma is lecsüccsenne bárki a hangminőségétől, bár nemigen van szívem felrakni, mert nagyon vigyázok rá.
Sajnos fényképezni nem tudom, mert elég gagyi telóm van (nem okos) amit telefonálásra használok nem f...pörgettyűnek. :D
megtaláltam e-bay-on fellelhető, kérdés milyen állapotban :

https://www.ebay.com/itm/387655341483
Ha felhozod egyszer Pestre, szivesen digitalizáljuk neked (és magunknak), bármilyen PCM vagy DSD mintavételezéssel, elég jónak mondható lemezjátszóval (pár tíz millió forintos rendszerekben), 2-3 lehetséges helyen is, többféle lehetséges kábelezéssel is. Úgy többet hallgathatod, az eredetit megközelítő minőségben.
Szia Feri!

Nagyon köszi a lehetőséget. Kicsit szégyenkezve vallom be, hogy ma már ez a fajta zene (rap) nem tartozik a kedvenceim közé, nagyon keveset hallgatom. Erről nem a Grandmaster Flash tehet, hanem az utána következő (és napjainkban is prosperáló) sok-sok, általam nagyon kevéssé kedvelt "rap művész" akinek sikerült megutáltatni velem ezt az amúgy anno még tetsző stílust. Bár néha-néha (egy évben 1-2szer) azért még ma is előveszek 1-1 GMF vagy Sugarhill Gang vagy Kurtis Blow lemezt.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Snipi írta:
Nekem van pár 45-ös lemezem, bár nem azért vettem meg mert 45-ös. (Vagy ha nem vettem, hát kaptam.)
Most így hirtelen kettőt tudnék kiemelni : az egyik egy Vivaldi válogatás ami valami hókuszpókusz technikával készült (valahogy átmókolták a zenét egy digitális Nagra magnón ... de nem tudom ennek mi a jelentősége), a lényeg, hogy baromi jól szól.
És az igazi "kincs", amit még ugyanannyi súlyú 18 karátos aranyért (kb. 20 deka) se adnék oda : a Grandmaster Flash Behind Closed Doors egy nagy-kislemeze. Eredeti, még apám hozta az USA-ból valamikor a 80-as évek közepén (kb. 4-5 ször lett lejátszva, patika állapot) - a szám ami rajta van, megvan egy ugyanonnan származó LP-n is amit szintén fater hozott USA-ból (The Source az LP címe, no az le volt játszva párszor, bár nekem akkoriban az volt a szokásom, hogy a "jobb" lemezeket felvettem kazettára - akkor még az volt - és azt hallgattam "rojtosra")
Na szóval ez a GM-Flash lemez (USA nyomás a 80-as évekből) hááát ... még ma is lecsüccsenne bárki a hangminőségétől, bár nemigen van szívem felrakni, mert nagyon vigyázok rá.
Sajnos fényképezni nem tudom, mert elég gagyi telóm van (nem okos) amit telefonálásra használok nem f...pörgettyűnek. :D

Ha felhozod egyszer Pestre, szivesen digitalizáljuk neked (és magunknak), bármilyen PCM vagy DSD mintavételezéssel, elég jónak mondható lemezjátszóval (pár tíz millió forintos rendszerekben), 2-3 lehetséges helyen is, többféle lehetséges kábelezéssel is. Úgy többet hallgathatod, az eredetit megközelítő minőségben.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6709

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
2025.08.10., vas. 06:06
Csak nekem van olyan érzésem, hogy most itt folytatódnak a Kábelezzünk rovatot tönkre tevő parttalan viták a semmiről?
Tisztázni kellene a "parttalan vita" és a "semmi" fogalmát...

A 33-as/45-ös fordulatok különbségéről és hangzásra gyakorolt potenciális hatásáráról szóló kérdésből kiinduló beszélgetés kapcsán a konkrét műszaki információk, valamint az, hogy kb hányat adtak el az első hazai 45-ös fordulatú nagy lemezből, illetve vágómérnök beszámolója a használt technológiáról jelentené a "semmit"? Megtudni azt, hogy esetleg lenne egy hifi klub, ahol lehetne például erről is a lemezt alkotó hangmérnökökkel beszélgetni, szintén a "semmi"?

Az, hogy a lemez hangja "rossz" lenne a "valami" ?

Én pedig nem mondhatom, hogy nekem anno tetszett 40 éve, mert az már megint a "semmi"?

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 847

Hozzászólás Szerző: ANDS »

cables írta:
Csak nekem van olyan érzésem, hogy most itt folytatódnak a Kábelezzünk rovatot tönkre tevő parttalan viták a semmiről?
Szerintem a kábeles topicban inkább önigazolás gyártása zajlott.
Engem is magával ragadott.
Kognitív disszonancia (sokan vásárlást követően érzik szükségét annak, hogy döntéseiket utólag is igazolják maguknak).

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1509

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Nincs köze a "minőséghez" de egy lemaradt szám az Óriás Kislemez"-ről.
https://www.youtube.com/watch?v=z6Xg7hAwBkY
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

white-tiger
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 138

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

cables írta:
Nem csak neked...

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2395

Hozzászólás Szerző: cables »

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.08.09., szomb. 23:21
kaef2 írta:
2025.08.09., szomb. 22:26

Az eladott pár tízezer lemezhez képest nem számít igazán, hogy 1 vagy akár egy tucat is a negatív vélemények száma ma, pár évtizeddel később egy hifi fórumon.
Persze, hogy nem számít. :ohnoohnoohno:
Főleg, ha azt a pár tízezer tulajt is közvéleménykutattad. :smile29:
Ahogy az sem számít, hogy a hifi fórum lakói - akik csak hallották valamikor - megjegyzésére - mármint, hogy nem szól jól a lemez - kezdtél bele a bizonyítvány magyarázásba.
Neked tetszett. A hibahatárba belefér. :yingyang:

Pár tízezret eladtak Wartburgból és Daciaból is.
Nem igazán számít pár évtizeddel később, pár tucat negatív vélemény... :D

De, tudod mit ?
Vegyük úgy, hogy q. jól szól a lemez, csak nekem nem tetszett ahogy szólt és most sem tetszik.
A zene, az kiváló.

:cheers1:
Nem tudom milyen bizonyítványt kellene magyaráznom. Ennek csak akkor lenne értelme, ha lett volna bármi közöm a lemezhez, de nem volt (pedig jó lett volna). Csupán beidéztem a Mocsári Gábor vágómérnök által a borítóra írottakat.
Számon lehet kérni rajtam a hangipar összes vélt vagy valós problémáját, meglehetős túlzásnak tűnik persze, de ha jól esik csak nosza. A hangmérnökök, producerek, kiadók nem szándékosan csinálnak "rossz" lemezeket, csak azért, hogy az audiofileket bosszantsák.

Nekem aztán teljesen mindegy, hogy kinek mi véleménye egy lemezről.
Szerinted és pár másik ember szerint itt a fórumon szar. Az én pár évtizeddel ezelőtti emlékeim szerint meg nem.
Ebben a történetben ennyi van.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1580

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

kaef2 írta:
2025.08.09., szomb. 22:26

Az eladott pár tízezer lemezhez képest nem számít igazán, hogy 1 vagy akár egy tucat is a negatív vélemények száma ma, pár évtizeddel később egy hifi fórumon.
Persze, hogy nem számít. :ohnoohnoohno:
Főleg, ha azt a pár tízezer tulajt is közvéleménykutattad. :smile29:
Ahogy az sem számít, hogy a hifi fórum lakói - akik csak hallották valamikor - megjegyzésére - mármint, hogy nem szól jól a lemez - kezdtél bele a bizonyítvány magyarázásba.
Neked tetszett. A hibahatárba belefér. :yingyang:

Pár tízezret eladtak Wartburgból és Daciaból is.
Nem igazán számít pár évtizeddel később, pár tucat negatív vélemény... :D

De, tudod mit ?
Vegyük úgy, hogy q. jól szól a lemez, csak nekem nem tetszett ahogy szólt és most sem tetszik.
A zene, az kiváló.

:cheers1:

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.08.09., szomb. 21:33
kaef2 írta:
2025.08.09., szomb. 20:36

Egy véleménynek ez is jó.
Ha meg tudjuk csinálni az említett Hifi Klubot, és abban a megtiszteltetésben lesz részünk, hogy eljön Mocsári Gábor is, remélem eljössz, hogy ezt megbeszéld vele is.
Egy ? gondolkodik.gif Nem olvasod a Fórumot ?

Kösz a meghívást. :smile53:
Kizárt dolog, hogy elmenjek csak azért, hogy megkérdezzem Tőle, hogy ami többünk szerint rosszul szól, az hogyan szólhat remekül Szerinte?
Fölöslegesen kellemetlen diskurzust szülne, amire senkinek nincsen szűksége - szerintem.
Azért érdekelne, hogy szerinted hogyan zajlana le az a beszélgetés, hátha kedvet kapok... gondolkodik.gif :D
Ha nem tetszik, hát nem tetszik. Van ilyen.
Az eladott pár tízezer lemezhez képest nem számít igazán, hogy 1 vagy akár egy tucat is a negatív vélemények száma ma, pár évtizeddel később egy hifi fórumon. Hibahatáron belül van. Főképpen nincs igazán jelentősége pár évtized távlatában. Az én akkori rendszeremen (Pioneer PL400, Technics MC310 Mc hangszedő, Ortofon trafó, Technics receiver, és modifikált Orion HS500 hangsugárzó) nekem tetszett, nincsenek rossz emlékeim róla, még ha valamivel fényesebb, erőszakosabb is volt a hangja, mint az addigi LGT lemezeknek. Nincs igazán jelentősége annak sem, hogy a mai rendszeremen lejátszva és a mostani ízlésem szerint hogyan szólna.

Sajnálom, hogy nem érdekel a beszélgetés Mocsári Gáborral. Ő, Selmeczi Imre, Győri János és még mások, sok mindent tudnának pedig mesélni.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

kaef2 írta:
2025.08.09., szomb. 20:36

Ha meg tudjuk csinálni az említett Hifi Klubot, és abban a megtiszteltetésben lesz részünk, hogy eljön Mocsári Gábor is, remélem eljössz, hogy ezt megbeszéld vele is.
Egy ? gondolkodik.gif Nem olvasod a Fórumot ?

Kösz a meghívást. :smile53:
Kizárt dolog, hogy elmenjek csak azért, hogy megkérdezzem Tőle, hogy ami többünk szerint rosszul szól, az hogyan szólhat remekül Szerinte?
Fölöslegesen kellemetlen diskurzust szülne, amire senkinek nincsen szűksége - szerintem.
Azért érdekelne, hogy szerinted hogyan zajlana le az a beszélgetés, hátha kedvet kapok... gondolkodik.gif :D

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.08.09., szomb. 19:49
kaef2 írta:
2025.08.09., szomb. 19:22

A magam részéről tisztelem, becsülöm a bátorságukat és a kísérletező kedvüket, a zenekarét és a hangmérnökökét is. Habár lemezjátszóm már vagy 30 éve nincs, de a lemezgyűjteményben még mindig van ez az album.
Ebben egyetértünk.
Magam részéről emiatt is sajnálom, hogy nem szól úgy, ahogy kellene. sad.gif
Nem a mai, hanem pont a korabeli és a még régebbi, jó nyomású lemezekhez képest.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

kaef2 írta:
2025.08.09., szomb. 19:22

A magam részéről tisztelem, becsülöm a bátorságukat és a kísérletező kedvüket, a zenekarét és a hangmérnökökét is. Habár lemezjátszóm már vagy 30 éve nincs, de a lemezgyűjteményben még mindig van ez az album.
Ebben egyetértünk.
Magam részéről emiatt is sajnálom, hogy nem szól úgy, ahogy kellene. sad.gif
Nem a mai, hanem pont a korabeli és a még régebbi, jó nyomású lemezekhez képest.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

A múltkorában Supravox - tól kölcsönkapott ezüst rodok rendkívül pozitív tapasztalatain felbuzdulva beszereztem egy kevés 5 - ös vörösréz rudat és csövet.
Nem tudom miért, a cső izgatta jobban a fantáziámat - talán nem hoz lázba az extra nagy keresztmetszet és tudtommal a váltóáram úgyis kívül szeret szaladgálni - avval kezdtem a kísérletezést.
Leszabtam belőle a 20 millis darabokat és a megfelelő zsírtalanítás és Deoxit-os kezelés után betettem kettőt a cső fűtési elektronikájának biztosítékai helyére.

Teljesen nyers, bejáratlan állapotában is hasonló változást tapasztaltam a biztosítékhoz képest, mint múltkor az ezüst rodok esetében.
Azt persze nem tudom megmondani, hogy a több mint egy hónappal ezelőtt próbált rodokhoz képest miben más - lehet, hogy gyengébb, lehet, hogy nem - de a biztosítékhoz képesti differencia pont olyan szignifikáns tűnik, mint múltkor volt.

Teltebb, élőbb hang, nagyobb dinamika, pontosabb mély, gyönyörű magas, precízebb, levegősebb, természetesebb tér.

Az IEC aljzattal egybeépített foglalatban még az SR biztosíték van, azt akkor fogom kicserélni, ha ez a két rézrudacska már megszokta a helyét.
Izgalmas... :napsut:

kaef2
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.08.09., szomb. 17:47
kaef2 írta:
2025.08.09., szomb. 14:46

Különleges hanglemezt tart a kezében.
Hangminősége átlagos lejátszóberendezéssel hallgatva is jobb a megszokottnál, de ha a lemezjátszó - és az átviteli lánc többi tagja - HI-FI kategóriába illik,akkor élvezheti igazán azt a kiváló hangzást, amit a DIGITAL MASTER és a nálunk eddig még nem alkalmazott lemezvágási technika nyújt.
A 45-ös fordulatú ,,Óriáskislemez'' (maxi single) kópiát közvetlenül egy PCM DIGITAL MASTER-ről készítettük, és vágásnál alkalmaztuk a számítógépes vezérlést.
A popzenei hangvisszaadásban ennél a hanglemeznél kapcsoltuk elsőként össze a digitális berendezéseket a legkorszerűbb analóg technikával.
A 45-ös fordulatú lemezvágási technika rendkívül nagy dinamikát és kitűnő frekvenciaátvitelt tesz lehetővé.
A végeredmény: a hagyományosan vágott lemezekhez képest rendkívül tiszta, magas- és mélyhangokban dús hangzás.
Ezért ezt a kiadványt nemcsak poprajongóknak, de a HI-FI barátainak is, mint különlegességet ajánljuk.
Ennyit a - talán hibás - elméletekről és a "szakmai" rizsáról.
Kérdés, hogy a teremtők hallották - e, hogy rossz lett a végeredmény ?

Ha nem, az gáz.
Ha igen - a fenti szöveg tükrében - az is.
Azért mert most pár évtizeddel később néhányan azt gondolják, hogy ez egy "rossz" hangzású album, nem feltétlenül rossz az akkori általános értelemben. Kisérleti kiadás volt, egy addig ismeretlen, teljesen más technikával elkészítve és kb 20-30 ezer példányban eladva.

Igyekeztek kihasználni az addig nem lehetséges dinamikát és ez lett a vége, egy olyan nagyszerű zenekarral segítve, mint az LGT. Akkoriban ez külföldön is újdonságnak számított.

Mondjuk állami pénzből valamivel egyszerűbb volt ez anno, mint manapság.
Screenshot 2025-08-09 at 19.06.01.jpg

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

kaef2 írta:
2025.08.09., szomb. 14:46

Különleges hanglemezt tart a kezében.
Hangminősége átlagos lejátszóberendezéssel hallgatva is jobb a megszokottnál, de ha a lemezjátszó - és az átviteli lánc többi tagja - HI-FI kategóriába illik,akkor élvezheti igazán azt a kiváló hangzást, amit a DIGITAL MASTER és a nálunk eddig még nem alkalmazott lemezvágási technika nyújt.
A 45-ös fordulatú ,,Óriáskislemez'' (maxi single) kópiát közvetlenül egy PCM DIGITAL MASTER-ről készítettük, és vágásnál alkalmaztuk a számítógépes vezérlést.
A popzenei hangvisszaadásban ennél a hanglemeznél kapcsoltuk elsőként össze a digitális berendezéseket a legkorszerűbb analóg technikával.
A 45-ös fordulatú lemezvágási technika rendkívül nagy dinamikát és kitűnő frekvenciaátvitelt tesz lehetővé.
A végeredmény: a hagyományosan vágott lemezekhez képest rendkívül tiszta, magas- és mélyhangokban dús hangzás.
Ezért ezt a kiadványt nemcsak poprajongóknak, de a HI-FI barátainak is, mint különlegességet ajánljuk.
Ennyit a - talán hibás - elméletekről és a "szakmai" rizsáról.
Kérdés, hogy a teremtők hallották - e, hogy rossz lett a végeredmény ?

Ha nem, az gáz.
Ha igen - a fenti szöveg tükrében - az is.

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”