Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 435
Re: Kábelezzünk
A bajnokok ligája után a megyei háromból kérdezném Shimano-t, hogy az (le sem merem írni
) új Canare hangfalkábel végül is bevált-e?

Nagyjából látható, mit sikerült elérni. Az utóbbi egy évben 9 ember kérte a regisztrációja törlését. Többen átmentek “read- only” módba.chord_ írta: ↑2025.08.06., szer. 21:32Sztem lassan pont az ellenkezőjét éri el, mint amit akarna, mármint kábelileg...:)Alex_Aston írta: ↑2025.08.06., szer. 20:17…
Akkor egyszerűen át kell síklani felette.
Vagy valaki esetleg kényszerít arra, hogy ezt állandóan kommentálni kell?
Tényleg olyan nehéz elfogadni, hogy van akit ez érdekel, vagy ez fér bele neki? Vagy valakinek lehet éppen ez a "játék" az egészben?
Igazából nem teljesen mindegy?
Nagyjából ugyanazt lehet olvasni ebben a topicban szinte mindig, folyik a kötelhúzás, egy végtelenített ciklus pörög egy ideje.
A probléma megoldását nem igazán látom. Talán, amit pärt javasolt, augusztus 4- én, 00:06- kor, még az a legjobb...
“mindenki be tudja állítani, ki az /kik azok, akikre az ember nem kíváncsi, és akkor a “mellőzött” forumtársak hozzászólásai nem fognak látszódni.” …. ettől én is viszolygok, de két kattintással lehet semlegesíteni egy egész hozzászólás- sereget. Minden kezdet nehéz…
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.
“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.
A legnagyobb baj a közös nyelvezet megtalálásában a baromi nagy távolság abban, hogy ki mennyit akar, vagy tud áldozni erre a hobbijára.Shimano írta: ↑2025.08.06., szer. 19:49
Lehet degradálni rendszereket,embereket,lelked rajta,de akkor sem tudod hogy nekem mire van szükségem ahhoz hogy élvezzem is azt amit hallok,ha ezerszer leírod még hogy hogy szerinted milyen drótok lennének jók nekem,és a többi racionálisan is gondolkodó fórumtársnál.Egyszerűen más csónakban evezünk,mást is keresünk ebben a hobbiban,és jól is van ez így,de az is jó lenne,ha ez elfogadásra is kerülne a részedről.
Ha sz@rnám a pénzt,akkor sem vennék pl fél millás tápdrótokat,meg egyéb más drótot sem,mert egyrészt egy átb@szás ez az egész kábelbiznisz a túlárazottságával,másrészt meg ha holnap sz@rnék egy nagy rakás lóvét,akkor abból előbb vennék egy jobb előfokot vagy futóművet,mint egy nyamvadt drótot.
Más kell a zene befogatásához,élvezetéhez,és más a kihegyezett csúcshifihez,utóbbira én nem gyúrok,mert egyszerűen nem érdekel.Van több hobbim is,neked is csak ajánlani tudom hogy legyen más is ezen kívül,mert az egyik után a másik mindig jól tud esni,kijózanítóan is jól.
Nagyon beleragadva egy hobbiba,kb azt szülheti amit nálad is érzek,mert egyszerűen betegessé tehet,elveszti a racionalitás érzékét az ember,és a cél amiért azt csinálja amit már nem is az örömszerzésről szól egy idő után,ha nem egy olyan kényszeres cselekedetté,ami egyszerűen nem tesz jót.
Mintha más nyelvet beszélnénk. Más jelenti a jót és rosszat, az olcsót és drágát, a túlárazottat.
Ki mondhatja meg, mi a racionális ?

Te ? Én ? SM ? Supravox ? Reserved ? Vikunya ? Revox ? Vagy annak a hifinek a gazdája, ami revox szerint az ötös szinten áll, azon a skálán, ahol a magáét max kettesre taksálná ?
Nekem eszembe nem jutna meghatározni mások racionalitás határát, elég a magamét bekalibrálni.
Annak csak a feltételezése is, hogy a kihegyezett csúcshifi gátolná a zene befogadását, élvezetét, az azért merész, biztosan nem gondoltad komolyan.
Kábel vs készülék.
Figyelmedbe ajánlanám Zoli73, "nyamvadt drót" vs készülék csere tapasztalatát.
Ha olvastad, miért nem protestáltál, ha nem olvastad, miért nem olvastad ?

Sztem lassan pont az ellenkezőjét éri el, mint amit akarna, mármint kábelileg...:)Alex_Aston írta: ↑2025.08.06., szer. 20:17Akkor egyszerűen át kell síklani felette.SoundMania írta: ↑2025.08.06., szer. 19:00Shimano, hidd el nekem legalább ugyanannyira, de inkább 2x "unalmasabb" arról olvasni, hogy melyik 10 vagy 20 ezer forintos kábel mennyire nagyon jó lett most....
Tényleg olyan nehéz elfogadni, hogy van akit ez érdekel, vagy ez fér bele neki? Vagy valakinek lehet éppen ez a "játék" az egészben?
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6103
Nézd meg még egyszer, mert bizony most kábelekről diskuráltunknew_dualcs5000 írta: ↑2025.08.06., szer. 20:43T. Admin!
Próbálom úgy olvasni az ittenieket, mintha kábelekről lenne szó.
De, nem.
Mert K-belezzünk...

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- new_dualcs5000
- Nincs visszaút
- Értékelés: 229
T. Admin!
De, nem.
Mert K-belezzünk...
De, nem.
Mert K-belezzünk...
Mikor robi szokásos gúnyos beszólásainak egyike az új DC tápkábelem nüansznyi különbségére vonatkozott - most épen nem a Nóta TV volt a porondján - eszembe jutott, hogy egyeseknél hol kezdődik vajon a valami különbség ?Aszpirin írta: ↑2025.08.06., szer. 15:02
Alex, nem a f.szméregetés volt a célja a hozzászólásomnak. Speciel végigkövettem az AVX-es pályafutásod, láttam a megvilágosodási folyamatot (és az elköltött milliókat), amely során és által eljutottál a "nem belépő szint, nagyon nem."-ig, miközben mindenkit halálra idegesítettélMég egy kis idő, és lejutsz az EGYÉB kábelek szerepének megértéséig is
, és akkor majd jöhetnek az újabb m illiók
![]()
![]()
Éppen ezért volt nagyon érdekes és érthetetlen számomra a feltett kérdésed "aki nem hallja az hülye?" és "mindezt pár másodperc alaőpján?" - talán félreértettem.
Egyébként az "aki nem hallja"-ra illetve hogy hogyan is kell(ene) "tesztelni" most is csak a Koscsó Feri által belinkelt amerikai Audio Engineers' Society (AES) által publikált 2019-es Genelec-tanulmányra hivatkoznék, amit minden hifista hitvitákban résztevőnek érdemes lenne elolvasnia és megpróbálni értelmeznie (mivel a tanulmány maga több nagyon mély és tudományos tanulmány összezanzásítása nagyon rövid terjedelemben, a pontos megértéshez szükség lehet az Genelec-tanulmány által hivatkozott publikációkig való "visszanyúlásra", de megéri). Bár a tanulmány fő fókusza a "slow listening", olvasása küzben sok megvilágosodás érhet, pl. eléggé egyértelművé válik, hogy az emberi hallás igenis trénelhető, és a tapsztalatnak is óriási szerepe van, de attól még bőven vannak esetek, amikor egy teljesen laikus számára is rögtön nyilvánvaló egy különbség, legfeljebb nem tudja megfogalmazni... Ha pedig nem hallja, attól még nem hülye, csak esetleg nem képzett a "füle" a különbségek meghallására vagy éppen nincs elég tapasztalata abban, hogy mire érdemes figyelni.
Nálam, a nem kimondottan szofisztikált forrás mellett is, korábban csak a DC dugó cseréje akkora változást hozott, mint ha egy utánnyomás helyett egy első nyomású lemezt hallanánk.
Ugyan ez a dugó egy sokkal jobb kábel végén, már nagyon-nagyon nem nüansznyi különbséget eredményez, számomra elképzelhetetlen, hogy ezt valaki ne hallja.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1258
Az ilyen játék, nem lehet, hogy már nem az "örömszerzésről szól egy idő után,ha nem egy olyan kényszeres cselekedetté,ami egyszerűen nem tesz jót." Vagy akinek ez fér bele, csak javaslom, számoljon néha utána....Alex_Aston írta: ↑2025.08.06., szer. 20:17Akkor egyszerűen át kell síklani felette.SoundMania írta: ↑2025.08.06., szer. 19:00Shimano, hidd el nekem legalább ugyanannyira, de inkább 2x "unalmasabb" arról olvasni, hogy melyik 10 vagy 20 ezer forintos kábel mennyire nagyon jó lett most....
Aki kívülállót meg ez érdekel, gondolja át amiket az előbb írtam a végtelen csereberéről, a fiókba kerülő kábelhalmokról....
A "jáccósoknak" valószínűleg mindegy..... Határozottan tudják, mi az ami nekik kell és mindenáron meg is keresik! :)
Kíváncsi lennék aki már kinőtt belőle, mi a véleménye....
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3493
Akkor egyszerűen át kell síklani felette.SoundMania írta: ↑2025.08.06., szer. 19:00Shimano, hidd el nekem legalább ugyanannyira, de inkább 2x "unalmasabb" arról olvasni, hogy melyik 10 vagy 20 ezer forintos kábel mennyire nagyon jó lett most....
Csak a Marantz! :-D
- SoundMania
- V.I.P.
Ez a nagy cserebere nálad nem tudom mennyire erősíti meg, hogy te aztán tudod mi a jó neked! És most is azt mondom, hogy majd számold össze időnként, mennyit szartál el az olcsó kábelekre mire megunod a csereberéket és vesd össze az akkor épp majd aktuálissal! Lehet, hogy majd akkor leheedalsz! :)Shimano írta: ↑2025.08.06., szer. 19:49Lehet degradálni rendszereket,embereket,lelked rajta,de akkor sem tudod hogy nekem mire van szükségem ahhoz hogy élvezzem is azt amit hallok,ha ezerszer leírod még hogy hogy szerinted milyen drótok lennének jók nekem,és a többi racionálisan is gondolkodó fórumtársnál.Egyszerűen más csónakban evezünk,mást is keresünk ebben a hobbiban,és jól is van ez így,de az is jó lenne,ha ez elfogadásra is kerülne a részedről.SoundMania írta: ↑2025.08.06., szer. 19:00Shimano, hidd el nekem legalább ugyanannyira, de inkább 2x "unalmasabb" arról olvasni, hogy melyik 10 vagy 20 ezer forintos kábel mennyire nagyon jó lett most, főleg a heedakhoz, amik szerintetek nem igénylik úgysem a jó kábeleket. Vagy ki mennyire nagyon jó kábelt tudott fonni, ami jobb lett 20 ezerért a 10 ezer forintos gyárinál, de igazából soha senki nem tudja meg hogy egy 50 ezres gyári még mindig sokkal jobb-e..... Na, mindegy, ezek a dolgok már így maradnak.... Amíg nem látjuk meg, hogy eladó az összes fonott, maszek kábel, meg az összes 10 meg 20 ezres mert jön az új 10 meg 20 ezres ami még sokkal jobb! :) Sokszor már azon is gondolkodom, amit talán Aszpirin írta, hogy az ilyen drótok eladása csak a vevő atba.. ása és inkább el sem adja, hogy nem azért estek-e nekem mert rontom az üzletet? Jöhetnek a kanárik sorban, meg utána az audioquestek, vagy most hol tartasz te is, nem is tudom. Mert ahhoz képest is mennyit használtál, hogy a heedaknak nincs rájuk szüksége?![]()
Ha sz@rnám a pénzt,akkor sem vennék pl fél millás tápdrótokat,meg egyéb más drótot sem,mert egyrészt egy átb@szás ez az egész kábelbiznisz a túlárazottságával,másrészt meg ha holnap sz@rnék egy nagy rakás lóvét,akkor abból előbb vennék egy jobb előfokot vagy futóművet,mint egy nyamvadt drótot.
Más kell a zene befogatásához,élvezetéhez,és más a kihegyezett csúcshifihez,utóbbira én nem gyúrok,mert egyszerűen nem érdekel.Van több hobbim is,neked is csak ajánlani tudom hogy legyen más is ezen kívül,mert az egyik után a másik mindig jól tud esni,kijózanítóan is jól.
Nagyon beleragadva egy hobbiba,kb azt szülheti amit nálad is érzek,mert egyszerűen betegessé tehet,elveszti a racionalitás érzékét az ember,és a cél amiért azt csinálja amit már nem is az örömszerzésről szól egy idő után,ha nem egy olyan kényszeres cselekedetté,ami egyszerűen nem tesz jót.
Lehet degradálni rendszereket,embereket,lelked rajta,de akkor sem tudod hogy nekem mire van szükségem ahhoz hogy élvezzem is azt amit hallok,ha ezerszer leírod még hogy hogy szerinted milyen drótok lennének jók nekem,és a többi racionálisan is gondolkodó fórumtársnál.Egyszerűen más csónakban evezünk,mást is keresünk ebben a hobbiban,és jól is van ez így,de az is jó lenne,ha ez elfogadásra is kerülne a részedről.SoundMania írta: ↑2025.08.06., szer. 19:00Shimano, hidd el nekem legalább ugyanannyira, de inkább 2x "unalmasabb" arról olvasni, hogy melyik 10 vagy 20 ezer forintos kábel mennyire nagyon jó lett most, főleg a heedakhoz, amik szerintetek nem igénylik úgysem a jó kábeleket. Vagy ki mennyire nagyon jó kábelt tudott fonni, ami jobb lett 20 ezerért a 10 ezer forintos gyárinál, de igazából soha senki nem tudja meg hogy egy 50 ezres gyári még mindig sokkal jobb-e..... Na, mindegy, ezek a dolgok már így maradnak.... Amíg nem látjuk meg, hogy eladó az összes fonott, maszek kábel, meg az összes 10 meg 20 ezres mert jön az új 10 meg 20 ezres ami még sokkal jobb! :) Sokszor már azon is gondolkodom, amit talán Aszpirin írta, hogy az ilyen drótok eladása csak a vevő atba.. ása és inkább el sem adja, hogy nem azért estek-e nekem mert rontom az üzletet? Jöhetnek a kanárik sorban, meg utána az audioquestek, vagy most hol tartasz te is, nem is tudom. Mert ahhoz képest is mennyit használtál, hogy a heedaknak nincs rájuk szüksége?![]()
- SoundMania
- V.I.P.
Shimano, hidd el nekem legalább ugyanannyira, de inkább 2x "unalmasabb" arról olvasni, hogy melyik 10 vagy 20 ezer forintos kábel mennyire nagyon jó lett most, főleg a heedakhoz, amik szerintetek nem igénylik úgysem a jó kábeleket. Vagy ki mennyire nagyon jó kábelt tudott fonni, ami jobb lett 20 ezerért a 10 ezer forintos gyárinál, de igazából soha senki nem tudja meg hogy egy 50 ezres gyári még mindig sokkal jobb-e..... Na, mindegy, ezek a dolgok már így maradnak.... Amíg nem látjuk meg, hogy eladó az összes fonott, maszek kábel, meg az összes 10 meg 20 ezres mert jön az új 10 meg 20 ezres ami még sokkal jobb! :) Sokszor már azon is gondolkodom, amit talán Aszpirin írta, hogy az ilyen drótok eladása csak a vevő atba.. ása és inkább el sem adja, hogy nem azért estek-e nekem mert rontom az üzletet? Jöhetnek a kanárik sorban, meg utána az audioquestek, vagy most hol tartasz te is, nem is tudom. Mert ahhoz képest is mennyit használtál, hogy a heedaknak nincs rájuk szüksége? 

- SoundMania
- V.I.P.
Te ilyeneket is tudsz? És mégsem érted meg mit próbálok megértetni velük?Aszpirin írta: ↑2025.08.06., szer. 15:02Alex, nem a f.szméregetés volt a célja a hozzászólásomnak. Speciel végigkövettem az AVX-es pályafutásod, láttam a megvilágosodási folyamatot (és az elköltött milliókat), amely során és által eljutottál a "nem belépő szint, nagyon nem."-ig, miközben mindenkit halálra idegesítettélAlex_Aston írta: ↑2025.08.06., szer. 14:34Igazad van, valami félre csúszott, mert én csak a "tesztet" minősítettem, ami inkább csak egy burkolt reklám, es nem a HANGFALkábelek szerepét.
![]()
Még egy kis idő, és lejutsz az EGYÉB kábelek szerepének megértéséig is
, és akkor majd jöhetnek az újabb m illiók
![]()
![]()
Éppen ezért volt nagyon érdekes és érthetetlen számomra a feltett kérdésed "aki nem hallja az hülye?" és "mindezt pár másodperc alaőpján?" - talán félreértettem.
Egyébként az "aki nem hallja"-ra illetve hogy hogyan is kell(ene) "tesztelni" most is csak a Koscsó Feri által belinkelt amerikai Audio Engineers' Society (AES) által publikált 2019-es Genelec-tanulmányra hivatkoznék, amit minden hifista hitvitákban résztevőnek érdemes lenne elolvasnia és megpróbálni értelmeznie (mivel a tanulmány maga több nagyon mély és tudományos tanulmány összezanzásítása nagyon rövid terjedelemben, a pontos megértéshez szükség lehet az Genelec-tanulmány által hivatkozott publikációkig való "visszanyúlásra", de megéri). Bár a tanulmány fő fókusza a "slow listening", olvasása küzben sok megvilágosodás érhet, pl. eléggé egyértelművé válik, hogy az emberi hallás igenis trénelhető, és a tapsztalatnak is óriási szerepe van, de attól még bőven vannak esetek, amikor egy teljesen laikus számára is rögtön nyilvánvaló egy különbség, legfeljebb nem tudja megfogalmazni... Ha pedig nem hallja, attól még nem hülye, csak esetleg nem képzett a "füle" a különbségek meghallására vagy éppen nincs elég tapasztalata abban, hogy mire érdemes figyelni.
- SoundMania
- V.I.P.
Mondjuk, mintha egy összekormozott ablakot elkezd lemosni az illető....? :)kasumi írta: ↑2025.08.06., szer. 15:32Nem fül, hanem szem, de a párhuzam talán áll:Aszpirin írta: ↑2025.08.06., szer. 15:02...esetleg nem képzett a "füle" a különbségek meghallására vagy éppen nincs elég tapasztalata abban, hogy mire érdemes figyelni.Alex_Aston írta: ↑2025.08.06., szer. 14:34Igazad van, valami félre csúszott, mert én csak a "tesztet" minősítettem, ami inkább csak egy burkolt reklám, es nem a HANGFALkábelek szerepét.
![]()
"Hogy mit lát az ember, függ attól is, amit néz, és attól is, hogy korábbi vizuális-fogalmi tapasztalatai minek a meglátására tanították meg." T. S. Kuhn
És a végére "kitárul a világ" ?
- kasumi
- V.I.P.
- Értékelés: 438
Nem fül, hanem szem, de a párhuzam talán áll:Aszpirin írta: ↑2025.08.06., szer. 15:02...esetleg nem képzett a "füle" a különbségek meghallására vagy éppen nincs elég tapasztalata abban, hogy mire érdemes figyelni.Alex_Aston írta: ↑2025.08.06., szer. 14:34Igazad van, valami félre csúszott, mert én csak a "tesztet" minősítettem, ami inkább csak egy burkolt reklám, es nem a HANGFALkábelek szerepét.
![]()
"Hogy mit lát az ember, függ attól is, amit néz, és attól is, hogy korábbi vizuális-fogalmi tapasztalatai minek a meglátására tanították meg." T. S. Kuhn
Újratervezés
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Alex, nem a f.szméregetés volt a célja a hozzászólásomnak. Speciel végigkövettem az AVX-es pályafutásod, láttam a megvilágosodási folyamatot (és az elköltött milliókat), amely során és által eljutottál a "nem belépő szint, nagyon nem."-ig, miközben mindenkit halálra idegesítettélAlex_Aston írta: ↑2025.08.06., szer. 14:34Igazad van, valami félre csúszott, mert én csak a "tesztet" minősítettem, ami inkább csak egy burkolt reklám, es nem a HANGFALkábelek szerepét.
![]()

Egyébként az "aki nem hallja"-ra illetve hogy hogyan is kell(ene) "tesztelni" most is csak a Koscsó Feri által belinkelt amerikai Audio Engineering Society (AES) által publikált 2019-es Genelec-tanulmányra hivatkoznék, amit minden hifista hitvitákban résztevőnek érdemes lenne elolvasnia és megpróbálni értelmeznie (mivel a tanulmány maga több nagyon mély és tudományos tanulmány összezanzásítása nagyon rövid terjedelemben, a pontos megértéshez szükség lehet az Genelec-tanulmány által hivatkozott publikációkig való "visszanyúlásra", de megéri). Bár a tanulmány fő fókusza a "slow listening", olvasása küzben sok megvilágosodás érhet, pl. eléggé egyértelművé válik, hogy az emberi hallás igenis trénelhető, és a tapsztalatnak is óriási szerepe van, de attól még bőven vannak esetek, amikor egy teljesen laikus számára is rögtön nyilvánvaló egy különbség, legfeljebb nem tudja megfogalmazni... Ha pedig nem hallja, attól még nem hülye, csak esetleg nem képzett a "füle" a különbségek meghallására vagy éppen nincs elég tapasztalata abban, hogy mire érdemes figyelni.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Alex_Aston
- V.I.P.
Igazad van, valami félre csúszott, mert én csak a "tesztet" minősítettem, ami inkább csak egy burkolt reklám, es nem a HANGFAL

Írtam is itt nem is olyan rég, hogy milyen utat jártam be addig e téren, VDH d352 után Rocket 33, majd Rocket 88, ahol most tartok (és maradok is szerintem jó darabig). Ez utóbbi pedig ugye minden, de nem belépő szint, nagyon nem.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
Nem néztem végig a videót, mert egy drága kábeleket is áruló cég által végzett "teszt" nem feltétlenül mellőzi a részrehajlásokat (hogy finoman fogalmazzak), és az eredmény is borítékolható, így én sem gondolom, hogy nagyon komolyan kellene venni.
De... ha jól értettem, ebben a videóban hangfalkábelekről van szó, ezért nehogy már ott lyukadjunk ki, hogy egy komolytalan teszt miatt a hangfalkábelek szerepát is elkezdjük tagadni. A különböző hangfalkábelek igen markáns különbségeket tudnak okozni, amely igen, pár mársodperc alatt is egyértelműen hallható, még high-end rendszer sem kell hozzá és ennek megvan a fizikai magyarázata is, nem ördögtől való.
Szerintem valami itt nagyon elcsúszott, ha úgymond hifi-rajongók egy hifis fórumbana hangfalkábelek lejátszási láncban játszott szerepét tagadják vagy kicsinyítik... Az ilyen jellegű viták inkább a prohardverre valók

Persze mindenki eldöntheti, hogy mennyit költ kábelekre, a kábelek áránál is érvényesül az amúgy jól szubjektivizálható diminishing returns elve.
Én magan a legutóbb beszerelt Quadral mennyezeti hangszóróim árával nagyságrendileg összevethető összeget költöttem az azokhoz vezető kábelekre, az általam erre a célra (középkategóriás házimozi) már sok-sok éve használt és jól bevált, méterre is (még) kapható kábeltípusból (AQ Type 2).
Sokkal érdekesebb a kérdés a digitális és tápkábelek esetében, de digitálisban pl. hallottam én is (van nekem, csak nem hirdetem meg, mert a vevő átbaszása lenne) olyan digitális kábelt, ami olyan szinten hazavágta ("cingárrá" tette) az akkori rendszerem hangját, hogy nem akartam hinni a fülemnek. A jelenség itt is létezik, és simán magyarázható, több oka is lehet.
A számomra (az én nem túl highend rendszereimben) a legkevésbé volt tettenérhető a tápkábelek jótékony vagy ártékony hatása, de - mint minden egyéb kábel esetében - ott is van elméleti magyarázat a hangot befolyásoló, nullteszttel kimutathatatlan, RENDSZERBEN mégis hallható tulajdonságokra. SZERINTEM. De itt már jogosabbnak érzem a vitát. Én magam nem PC-kábeleket használok, de nem is költök rájuk csillagászati összegeket (a Supra LoRad-ra esküszöm

Stx július 20-án már linkelte.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- Alex_Aston
- V.I.P.
Ez teszt, hogy a delikvens az elején közli, hogy van különbség, és ha a másik fél nem hallja, akkor hülye?
Mindezt pár mp. hallgatással?
Mondjuk úgy, azt a nívót képviseli ez az egész, mint a cég, aki ezt a videót elkészítette.
Nem gondolnám, hogy komolyan kellene venni.
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
- SoundMania
- V.I.P.
Ebben egyet értek. Ne vegyenek 1 kalap alá másokkal engem sem. Majd azért aki tovább megy kábelekkel, mondjuk mindig annyira amennyire "javaslom" számoljon be róla, hogy én megmondtam! :) És ha figyelt volna Alex, pont szoktam emlegetni amikor heedakkal hallottam drágábbnál jobb kábeleket! :) Bárkinek a mimózasága meg nagyon nem érdekel.....zoli73 írta: ↑2025.08.05., kedd 19:57Nézd, én azért bátorkodtam ajálani Alexnek, mert jártam nála, ismerem a rendszerét, és úgy gondolom, és tapasztaltam, hogy egy ilyen rendszer komolyabb kábelekkel tudná igazán megmutatni a valós tudását. Ezt Alexnek is elmodtam, mikor nála jártam. Aztán, hogy ezt meglépi-e, vagy akár csak a lentebb felkínált próba ajálattal él e, az egyedül rá tartozik.Rock60 írta: ↑2025.08.05., kedd 18:43Nem egészen értem, mi folyik itt.
Ha valaki elmondja, hogy X összegnél nem szándékozik többet szánni erre vagy bármilyen a célra, akkor minek erőszakoskodni ? / Akinek inge, vegye magára./
Mikor SM hasonlóan agitál - csak még magasabb árkategóriában - nagyon hamar ki van osztva, akkor most mi a különbség ?![]()
Ha nem, én azt is elfogadom, és nem fogok ezért becsmérlő, lesajnáló megjegyzéseket tenni sem rá, sem a rendszerére.
Ha már párhuzamot vontál köztem, és SM között felötlött bennem egy megfigyelés.
Mikor még én is ilyen Neotech hármasfonatokat készítettem, és használtam elégedetten, akkor megkaptam SM-tól, hogy "amíg ilyen vackokat használok, addig fogalmam sincs róla, hogy mit is tud a rendszerem, és hogy hallgassak meg 1-2 150e Ft körüli kábelt, mert ott kezdődik a tápkábal."
Én is ezt tanácsolom Alexnek, de a lesajnáló megjegyzések nélkül, mert elfogadom, ha Ő így gondolja, neki így jó.
Aztán mikor megléptem, és ilyen szintű kábelekkel szereltem fel a rendszerem, és örömmel be is számoltam róla, akkor valamiért SM "emelte a tétet", és azt kezdte hangoztatni, hogy "400-500e alatt nincs tápkáben, és csak egy ilyen kábel mutatja meg, hogy mit is tud a rendszer."
Aztán hogy Ő tényleg ilyeneket használ, vagy csak hallott ilyet valahol, az legyen az Ő titka, valójában nem is érdekel.
Mások rendszerében én is hallottam, ilyen, meg még drágább kábeleket is, de ezek alapján én nem ajálgatok semmit, mert ezek nem valós tapasztalatok az adott kábellel, ezért még csak szóba sem hozom őket.
Szerintem én nem úgy kommentelgetek, ajálgatok, mint SM, úgyhogy ha lehet, ne vegyél vele egy kalap alá.
Köszönöm!
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3244
Nézd, én azért bátorkodtam ajálani Alexnek, mert jártam nála, ismerem a rendszerét, és úgy gondolom, és tapasztaltam, hogy egy ilyen rendszer komolyabb kábelekkel tudná igazán megmutatni a valós tudását. Ezt Alexnek is elmodtam, mikor nála jártam. Aztán, hogy ezt meglépi-e, vagy akár csak a lentebb felkínált próba ajálattal él e, az egyedül rá tartozik.Rock60 írta: ↑2025.08.05., kedd 18:43Nem egészen értem, mi folyik itt.
Ha valaki elmondja, hogy X összegnél nem szándékozik többet szánni erre vagy bármilyen a célra, akkor minek erőszakoskodni ? / Akinek inge, vegye magára./
Mikor SM hasonlóan agitál - csak még magasabb árkategóriában - nagyon hamar ki van osztva, akkor most mi a különbség ?![]()
Ha nem, én azt is elfogadom, és nem fogok ezért becsmérlő, lesajnáló megjegyzéseket tenni sem rá, sem a rendszerére.
Ha már párhuzamot vontál köztem, és SM között felötlött bennem egy megfigyelés.
Mikor még én is ilyen Neotech hármasfonatokat készítettem, és használtam elégedetten, akkor megkaptam SM-tól, hogy "amíg ilyen vackokat használok, addig fogalmam sincs róla, hogy mit is tud a rendszerem, és hogy hallgassak meg 1-2 150e Ft körüli kábelt, mert ott kezdődik a tápkábal."
Én is ezt tanácsolom Alexnek, de a lesajnáló megjegyzések nélkül, mert elfogadom, ha Ő így gondolja, neki így jó.
Aztán mikor megléptem, és ilyen szintű kábelekkel szereltem fel a rendszerem, és örömmel be is számoltam róla, akkor valamiért SM "emelte a tétet", és azt kezdte hangoztatni, hogy "400-500e alatt nincs tápkáben, és csak egy ilyen kábel mutatja meg, hogy mit is tud a rendszer."
Aztán hogy Ő tényleg ilyeneket használ, vagy csak hallott ilyet valahol, az legyen az Ő titka, valójában nem is érdekel.
Mások rendszerében én is hallottam, ilyen, meg még drágább kábeleket is, de ezek alapján én nem ajálgatok semmit, mert ezek nem valós tapasztalatok az adott kábellel, ezért még csak szóba sem hozom őket.
Szerintem én nem úgy kommentelgetek, ajálgatok, mint SM, úgyhogy ha lehet, ne vegyél vele egy kalap alá.
Köszönöm!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Alex_Aston
- V.I.P.
Zoli megérti a másik nézőponját (SM nem), és saját tapasztalataim alapján AJÁNL, akár több mindent is, és nem pedig képzelt magas lóról lenézően mást (vagy a rendszert) minősítve habzó szájjal csak egy dolgot mantráz.
Lehet ez valakinek apró, vagy nem is létező különbség, de talan nem tévedek nagyot, ha az itteni többség szerint azért csak nem ugyanaz a kettő kommunikációs mód..
Hova járhattak iskolába eme híres márka tervezői ?tunerman írta: ↑2025.08.05., kedd 07:34
Átnézve a szokásos rendezett Accuphase huzalozást, feltűnt, hogy a hálózati transzformátor nagyáramú vezetékei egy kábelkorbácsban, szorosan a kimenet vezetékeivel együtt összefogva futnak.
Továbbá a graetzről a pufferekhez menő két vezeték is itt van átvezetve, jó hosszan, hogy tudjon a kábelkorbács többi vezetékében nemkívánatos indukciót létrehozni.

Nálunk talán már a technikum második évében karót kaptak volna a tanulók ezért a "szép" kivitelezésért.