Már írni akartam, hogy a Kmc-től volt az arany színű azzal nekem sosem volt ilyen bajom ill. a Super Record azzal sem, igaz azt vegyesen használtam-Campa középrész és Shimano hátsósor.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
Re: Kerékpározás
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 9146
KMC X12 EPT ismerős valakinek?
Esetleg tapasztalat? Én régebben használtam KMC láncot, nem volt vele baj. Mondjuk eddig a Shimanoval sem.
(Az X12 csak a sebességfokozatok számára vonatkozik, az X11 is ugyan ez)
Esetleg tapasztalat? Én régebben használtam KMC láncot, nem volt vele baj. Mondjuk eddig a Shimanoval sem.

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- Vinkler
- Adminisztrátor
Nah, megreklamáltam a vásárlás helyén és írtam a Shimanonak is, hogy ilyen esetben mi van és mit javasolnak a karbantartásra a továbbiakban, hogy ilyen probléma ne legyen.
Várom a válaszokat. Mondjuk jó lenne tudni a Shimano véleményét is, hogy vegyek-e még több Shimano láncot, vagy induljak-e el más irányba.
Várom a válaszokat. Mondjuk jó lenne tudni a Shimano véleményét is, hogy vegyek-e még több Shimano láncot, vagy induljak-e el más irányba.

- pärt
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 5077
Ezen lehet, hogy kénytelen leszel változtatni.
Az biztos, hogy nem véletlen, hogy az összes cég még a lehegesztett fólián belül is vastagon abban a rettenet gyári zsírban füröszti a láncait.
Az biztos, hogy nem véletlen, hogy az összes cég még a lehegesztett fólián belül is vastagon abban a rettenet gyári zsírban füröszti a láncait.
- Vinkler
- Adminisztrátor
Eddig, ilyen problémám soha nem volt.

Soha nem kentem meg a lánclemezek oldalát, csak a csapokat.
- pärt
- Hazajáró lélek
Kenésen kívül a felületvédelem is feladata.
Ha nem használtad esőben, akkor valószínűleg a mosások után felvitt kenőanyag túl takarékosan lett adagolva, inkább csak a görgőkhöz jutott, a lemezek oldalára nem, vagy túl szárazra lett visszatörölve.
Ha nem használtad esőben, akkor valószínűleg a mosások után felvitt kenőanyag túl takarékosan lett adagolva, inkább csak a görgőkhöz jutott, a lemezek oldalára nem, vagy túl szárazra lett visszatörölve.
- Vinkler
- Adminisztrátor
Miért lenne a kenőanyag a hibás?
- pärt
- Hazajáró lélek
Ki kéne próbálnod valami jobbféle kenőanyagot. Mit is használsz most?
- Vinkler
- Adminisztrátor
Nabasszus. E Z T N E M H I S Z E M E L!
Az Ultegra lánc is rohad.
(Soha nem mentem vele esőben. Tisztítást követően azonnal kentem)
.
Az Ultegra lánc is rohad.

(Soha nem mentem vele esőben. Tisztítást követően azonnal kentem)
.
Köszi a videótasebestyen írta: ↑2025.08.05., kedd 10:15Múltkor írt Ati privátot nekem VO2 ügyben, illetve mindig szóba kerül - de sosem tudom eldönteni, hogy pozitív vagy negatív kontextusban - , hogy nálam az egészség az elsődleges prioritás.
Nos, ebben a videoban minden benne van. Nincs bullshit, nincs ködösítés. Tessék, akit érdekel...
.
youtu.be/Fy-zMq6-DYY

(én mindig pozitív kontextusban említem,hogy Nálad az egészség az elsődleges prioritás

teljesen egyetértek (30 éve Bell-eket használok/tam

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7665
Múltkor írt Ati privátot nekem VO2 ügyben, illetve mindig szóba kerül - de sosem tudom eldönteni, hogy pozitív vagy negatív kontextusban - , hogy nálam az egészség az elsődleges prioritás.
Nos, ebben a videoban minden benne van. Nincs bullshit, nincs ködösítés. Tessék, akit érdekel...
.
youtu.be/Fy-zMq6-DYY
.
youtu.be/Fy-zMq6-DYY
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
ez így van.Vinkler írta: ↑2025.08.05., kedd 09:52Azt vettem észre, hogy a MIPS rendszerű sisakok kényelmesebbek, a hagyományos sisakoknál. Én telán erre keresgélnék. Nekem Bell Stratus MIPS sisakom van. Szerintem nagyon kényelmes, de egész más preferenciáim vannak.
Fel kell próbálgatni, nincs mese, ezt nem nagyon lehet sajnos.
nekem most salice levante van (3db

ghibli...
https://biondobike.hu/categories/ruhaza ... ice-ghibli
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára revox 2025.08.05., kedd 10:17-kor.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Hazajáró lélek
Most jutott eszembe, hogy a Casco-nak vannak olyan típusai, ahol nem szivacspárnákkal oldják meg a fejre felfekvést, hanem egy hálós rendszerrel, így kevesebb a nyomáspont. A rendszerük neve Cascofit Network, pl. a Cuda 2 is ilyen.
- Vinkler
- Adminisztrátor
Azt vettem észre, hogy a MIPS rendszerű sisakok kényelmesebbek, a hagyományos sisakoknál. Én telán erre keresgélnék. Nekem Bell Stratus MIPS sisakom van. Szerintem nagyon kényelmes, de egész más preferenciáim vannak.
Fel kell próbálgatni, nincs mese, ezt nem nagyon lehet másképen megoldani sajnos.
Fel kell próbálgatni, nincs mese, ezt nem nagyon lehet másképen megoldani sajnos.
Igen, a Decatlonosok nekem is furcsák voltak, legalábbis amiket próbáltam, hosszabb ideig biztos, hogy nem viselném el a fejemen. Lásdd, amit Pärt-nek írtam róluk.
Lehet, hogy a felső polcos sisakjaik már tényleg jók, de azokat már annyiért kínálják, mint a nagy márkák sisakjai, így nem találom logikus választásnak.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3238
A BMX sisakok nem tetszenek, és azok nem is hosszan tartó viseletre szolgálnak, hamar beleizzad az ember feje, ezért hamar lekívánkozik.revox írta: ↑2025.08.04., hétf. 23:04Ha így is játszik, nézd meg a bmx sisakokat is. De lehet egy jó sisak a racsni ellenére is jobb. Én kíváncsiságból próbáltam Decás sisakot,elég fura volt a Salicek után. A deacásat rendesen lehet érezni,hogy ott van. De inkább azt mondanám, rém idegesítő volt még próbán is. Lehet azóta a felsőpolcosuk jobb a wt szereplés okán,,de az alap sisakjaik elégge "érzem, hogy a fejemen van".zoli73 írta: ↑2025.08.04., hétf. 22:10Lehet, hogy rosszúl neveztem meg, de az a pánt, ami ezen a két sisakon is látható, amit azzal a racsnival húzol össze. Amiket a bringás boltban láttam, és amit a Decatlonban, azok is mind ilyennel voltak szerelve.pärt írta: ↑2025.08.04., hétf. 21:54A szorítópánt alatt egész pontosan mit értessz? A sisakok állítása, rögzítése nagyjából azonos mindnél. Áll alatt egy állítható csattal szabályozod, a fej körméretéhez pedig a tarkó feletti racsnis tárcsával. A képeken két korban, árban eléggé eltérő darab van, az elv azonos: a biztos illeszkedéshez elengedhetetlen egy, a fejet részben vagy teljesen körülölelő, szabályozható pánt. IMG20250804214320.jpg
IMG20250804214402.jpg
Komfortban jobbak azok a típusok, amik viszonylag kisebb felületen,gyakorlatilag keskeny kis csíkokon fekszenek fel. Ennél a típusnál a szellőzőnyílások is extrém méretűek, ami a mostani nyaraknál nagy előny.
IMG20250804215602.jpgIMG20250804214434.jpg
A Decatlonban volt egy sisak, amit a fiam hozott oda, és nyomta a fejembe, az nem ilyen racsnis pántos volt, de az nem bringás sisak volt, hanem görkoris. Elég lökött kinézetű volt, és csak néhány kis lyuk volt rajta, igaz, kényelmes volt, de nem tudom bringázni milyen lehet benne.
Igen, a Decatlonosok nekem is furcsák voltak, legalábbis amiket próbáltam, hosszabb ideig biztos, hogy nem viselném el a fejemen. Lásdd, amit Pärt-nek írtam róluk.
Lehet, hogy a felső polcos sisakjaik már tényleg jók, de azokat már annyiért kínálják, mint a nagy márkák sisakjai, így nem találom logikus választásnak.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Futnom kell ezzel 1-2 kört, szemrevételeznem kell, fel kell próbáljak jónéhány sisakot, hogy egyáltalán lássam, hogy nekem mi lehet az irány. A fiamnak van egy fullface DH sisakja, az totál jó, de ilyenben tartósan nem lehet bringázni, pillanatok alatt leveri a víz benne a fejemet. Ez nagyon célszerszám.
- zoli73
- V.I.P.
Igen, ez bíztató, hogy egy minőségibb sisak szinte észrevétlen a fejen! A Decatlonban próbáltak(átlagos, saját márkás) sajnos nem voltak ilyenek. Hármat próbáltam, de mindegyiknél egy perc után azt néztem, hogy mit lehet rajtuk állítani, változtatni, mert máris zavar.pärt írta: ↑2025.08.04., hétf. 22:22Nem ismerem a teljes felhozatalt, de valószínűnek tartom, hogy az összes korszerű bringás bukó ilyen körpántos. Első sisakomat még valamikor '92 körül vettem, rémlik, azon még nem volt, de az utána pár évvel vásárolt darabon már igen. A pánt már csak ezért is hasznos, mert a párnázata mérsékli az izzadtság szembe csorgását, ami rém kellemetlen tud lenni.
A racsnival nem kell túl szorosra húzni, a lényeg, hogy esésnél tekeredjen le a fejedről a túl laza beállítás miatt.
Egyébként hátha jó referencia: én a Te problémád nélkül is utálok minden sapkát, télen is csak a viharos mínuszokban veszem fel, de egy jól beállított, kényelmes sisaknál nincs ilyesmi diszkomfort érzetem.
Futnom kell ezzel 1-2 kört, szemrevételeznem kell, fel kell próbáljak jónéhány sisakot, hogy egyáltalán lássam, hogy nekem mi lehet az irány. A fiamnak van egy fullface DH sisakja, az totál jó, de ilyenben tartósan nem lehet bringázni, pillanatok alatt leveri a víz benne a fejemet. Ez nagyon célszerszám.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Ha így is játszik, nézd meg a bmx sisakokat is. De lehet egy jó sisak a racsni ellenére is jobb. Én kíváncsiságból próbáltam Decás sisakot,elég fura volt a Salicek után. A deacásat rendesen lehet érezni,hogy ott van. De inkább azt mondanám, rém idegesítő volt még próbán is. Lehet azóta a felsőpolcosuk jobb a wt szereplés okán,,de az alap sisakjaik elégge "érzem, hogy a fejemen van".zoli73 írta: ↑2025.08.04., hétf. 22:10Lehet, hogy rosszúl neveztem meg, de az a pánt, ami ezen a két sisakon is látható, amit azzal a racsnival húzol össze. Amiket a bringás boltban láttam, és amit a Decatlonban, azok is mind ilyennel voltak szerelve.pärt írta: ↑2025.08.04., hétf. 21:54A szorítópánt alatt egész pontosan mit értessz? A sisakok állítása, rögzítése nagyjából azonos mindnél. Áll alatt egy állítható csattal szabályozod, a fej körméretéhez pedig a tarkó feletti racsnis tárcsával. A képeken két korban, árban eléggé eltérő darab van, az elv azonos: a biztos illeszkedéshez elengedhetetlen egy, a fejet részben vagy teljesen körülölelő, szabályozható pánt. IMG20250804214320.jpg
IMG20250804214402.jpg
Komfortban jobbak azok a típusok, amik viszonylag kisebb felületen,gyakorlatilag keskeny kis csíkokon fekszenek fel. Ennél a típusnál a szellőzőnyílások is extrém méretűek, ami a mostani nyaraknál nagy előny.
A Decatlonban volt egy sisak, amit a fiam hozott oda, és nyomta a fejembe, az nem ilyen racsnis pántos volt, de az nem bringás sisak volt, hanem görkoris. Elég lökött kinézetű volt, és csak néhány kis lyuk volt rajta, igaz, kényelmes volt, de nem tudom bringázni milyen lehet benne.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- pärt
- Hazajáró lélek
Nem ismerem a teljes felhozatalt, de valószínűnek tartom, hogy az összes korszerű bringás bukó ilyen körpántos. Első sisakomat még valamikor '92 körül vettem, rémlik, azon még nem volt, de az utána pár évvel vásárolt darabon már igen. A pánt már csak ezért is hasznos, mert a párnázata mérsékli az izzadtság szembe csorgását, ami rém kellemetlen tud lenni.
A racsnival nem kell túl szorosra húzni, a lényeg, hogy esésnél tekeredjen le a fejedről a túl laza beállítás miatt.
Egyébként hátha jó referencia: én a Te problémád nélkül is utálok minden sapkát, télen is csak a viharos mínuszokban veszem fel, de egy jól beállított, kényelmes sisaknál nincs ilyesmi diszkomfort érzetem.
- zoli73
- V.I.P.
Lehet, hogy rosszúl neveztem meg, de az a pánt, ami ezen a két sisakon is látható, amit azzal a racsnival húzol össze. Amiket a bringás boltban láttam, és amit a Decatlonban, azok is mind ilyennel voltak szerelve.pärt írta: ↑2025.08.04., hétf. 21:54A szorítópánt alatt egész pontosan mit értessz? A sisakok állítása, rögzítése nagyjából azonos mindnél. Áll alatt egy állítható csattal szabályozod, a fej körméretéhez pedig a tarkó feletti racsnis tárcsával. A képeken két korban, árban eléggé eltérő darab van, az elv azonos: a biztos illeszkedéshez elengedhetetlen egy, a fejet részben vagy teljesen körülölelő, szabályozható pánt. IMG20250804214320.jpg
IMG20250804214402.jpg
- pärt
- Hazajáró lélek
A szorítópánt alatt egész pontosan mit értessz? A sisakok állítása, rögzítése nagyjából azonos mindnél. Áll alatt egy állítható csattal szabályozod, a fej körméretéhez pedig a tarkó feletti racsnis tárcsával. A képeken két korban, árban eléggé eltérő darab van, az elv azonos: a biztos illeszkedéshez elengedhetetlen egy, a fejet részben vagy teljesen körülölelő, szabályozható pánt.
Olyan sisak, ami nem szorótós hátul, nem egyszerő eset. AAtinak egyszer adtam egy Salice Ghibli sisakot. Nekem is volt, most az asszonyé. Azt nem kell nagyon megszorítani, hgyy a helyén legyen. Nemtom, Atesz mit csinált vele, de hamar cserélte csapatsisakra. Lehet egy próbát mdgér. Azt mondtam,hogy könnyü is? Persze, ez fejfüggő,nekem nagyon besimult. Azóta is Salice van,de az újabbak nem állnak úgy fejlre,mint a Ghibli. Igaz, azokkal is rendszerrsen lefejelem az autó ... mi az, amikor kinyitod az ajtót? Az A és B oszlop közti részt. Egyszerűen elfelejtem,hogy a fejemen van.zoli73 írta: ↑2025.08.04., hétf. 21:13Szép estét mindenkinek!
Megint egy kéréssel, kérdéssel hozokodnék elő, de a megoldás nagyon nem egyszerű.
Bringás sisakot szeretnék vásárolni újra, de nagyon nem egyszerű a helyzetem.
Talán emlékeztek rá, írtam róla, 2,5 éve stroke-om volt, és ennek vannak kellemetlen utóhatásai, amik életem végéig megmaradnak, és együtt kell éljek velük. Ezek a tünetek abban állnak, hogy a végtagjaim könnyen hajlamosak elzsibbadni, ezért 5-10km-nél többet nem is tudok egyhuzamban tekerni, de akár ülve, fekve is jelentkeznek ezek a tünetek. Ehhez kapcsolodóan a fejemen sem tudok semmit sem huzamosabb ideig viselni.
Sem egy basebollsapkát, sem munkavédelmi sisakot nem tudok sokáig hordani, mert zsibbadni kezd a tarkóm, majd a füleim, és le kell vennem. Ebből kifolyólag a munkavédelmi sisak hordásából orvosi felmentésem van.
Mióta a stroke-om volt, bringás sisakot sem merek hordani, mert annak semmi értelme, hogy 10 -15percenként megálljak levenni, és "pihentessem" a fejem, viszont ez így nem a legbiztonságosabb.
A napokban nézelődtem a Decatlonban sisak fronton, felpróbáltam 2-3-at, de nagyon nem jöttek be, pedig még csak nem is a legolcsobb vackot próbáltam. A régi sisakom is csak egy Decatlonos, de mivel szorítópántos, így kilőve.
Bementem egy bringás boltba is, de mikor már az ötödik sisakot kértem le a polcról, az eladó már eléggé kezdte vágni a pofákat, inkább hagytam a fenébe.
Megnéztem 1-2 Youtube videót a témában, de hamar kiderült, hogy nem választási tanácsokat akarnak adni, elmagyarázva a szempontokat, felépítést, hanem 1-1 márka marketingje köré épülnek.
Ezek figyelembevételével keresnék valamilyen sisakot, ami kényelmes, nem szoritós fejpántos, de azért mégis stabil. Tudom, nem könnyű kérdés, de mégis milyen úton induljak el? Egy webáruházban látható fotókból nem derül ki semmi, a leírások szűkszavúak, szinte semmi infot nem adnak.
Tudtok valamit tanácsolni? Milyen jellegű sisakok körül keresgéljek? Akár márkát is ajálhattok.
Azt már bekalkuláltam, hogy nagyjából fél óránként le kell vegyem, de azért legyen valami lazább viselet. Biztos, hogy olyat veszek csak meg, amit fel is tudok próbálni, és ha már van konkrét elképzelésem a típusról, akkor talán nem néznek ki egy boltból sem, mert sokat válogatok.
Köszönöm, ha van valami jó ötleted, tanácsod!
Persze,passz, milyen lenne,de, ha Atinak még megvan, lehet el is adja
halfnote.hu
halfnote.hu
- zoli73
- V.I.P.
Szép estét mindenkinek!
Megint egy kéréssel, kérdéssel hozokodnék elő, de a megoldás nagyon nem egyszerű.
Talán emlékeztek rá, írtam róla, 2,5 éve stroke-om volt, és ennek vannak kellemetlen utóhatásai, amik életem végéig megmaradnak, és együtt kell éljek velük. Ezek a tünetek abban állnak, hogy a végtagjaim könnyen hajlamosak elzsibbadni, ezért 5-10km-nél többet nem is tudok egyhuzamban tekerni, de akár ülve, fekve is jelentkeznek ezek a tünetek. Ehhez kapcsolodóan a fejemen sem tudok semmit sem huzamosabb ideig viselni.
Sem egy basebollsapkát, sem munkavédelmi sisakot nem tudok sokáig hordani, mert zsibbadni kezd a tarkóm, majd a füleim, és le kell vennem. Ebből kifolyólag a munkavédelmi sisak hordásából orvosi felmentésem van.
Mióta a stroke-om volt, bringás sisakot sem merek hordani, mert annak semmi értelme, hogy 10 -15percenként megálljak levenni, és "pihentessem" a fejem, viszont ez így nem a legbiztonságosabb.
A napokban nézelődtem a Decatlonban sisak fronton, felpróbáltam 2-3-at, de nagyon nem jöttek be, pedig még csak nem is a legolcsobb vackot próbáltam. A régi sisakom is csak egy Decatlonos, de mivel szorítópántos, így kilőve.
Bementem egy bringás boltba is, de mikor már az ötödik sisakot kértem le a polcról, az eladó már eléggé kezdte vágni a pofákat, inkább hagytam a fenébe.
Megnéztem 1-2 Youtube videót a témában, de hamar kiderült, hogy nem választási tanácsokat akarnak adni, elmagyarázva a szempontokat, felépítést, hanem 1-1 márka marketingje köré épülnek.
Ezek figyelembevételével keresnék valamilyen sisakot, ami kényelmes, nem szoritós fejpántos, de azért mégis stabil. Tudom, nem könnyű kérdés, de mégis milyen úton induljak el? Egy webáruházban látható fotókból nem derül ki semmi, a leírások szűkszavúak, szinte semmi infot nem adnak.
Tudtok valamit tanácsolni? Milyen jellegű sisakok körül keresgéljek? Akár márkát is ajálhattok.
Azt már bekalkuláltam, hogy nagyjából fél óránként le kell vegyem, de azért legyen valami lazább viselet. Biztos, hogy olyat veszek csak meg, amit fel is tudok próbálni, és ha már van konkrét elképzelésem a típusról, akkor talán nem néznek ki egy boltból sem, mert sokat válogatok.
azt nézem,nagyítva,az valamikor egy un makadám út lehetett. lehet a teljesen lepusztult részét húzták csak be (nem önös érdekből. az kizárt), a többin elmegy kényelmesen a kempingbicaj, meg a gázpalackos 28-as

halfnote.hu
halfnote.hu