Milyen kétféle dolog? Minél jobb egy rendszer annál jobban szólnak rajta a jó minőségű felvételek, a rosszaknál pedig előhozza a hibákat. A rendszer hibáit lehet orvosolni (tompa hangú hangfal-fényes hangú kábel), de ha megszüntetni akarja le kell cserélni a "hibás" elemet. A felvétel hiányosságaival nincs mit kezdeni.SoundMania írta: ↑2025.08.02., szomb. 13:39Te is kétféle dolgot említesz és kissé próbálod összemosni is. A rendszer hibáit meg tudod szüntetni, de a felvételekét csak elviselhetőbbé teheted.MrCollector írta: ↑2025.08.02., szomb. 10:28Sajnos az anarchia teljesen eluralkodott a topikban.
Olvasva 1-2 ember hozzászólását, nem tudom eldönteni, hogy a nyelvtani ismeretek teljes hiánya vagy a felfokozott érzelmi állapot volt-e a kiváltója ezeknek az írásoknak.
Az én tapasztalati véleményem a következő.
Ha egy amúgy is kiváló szinergikus rendszert sikerül tökéletesítenünk minőségi kábelezéssel, akkor azok a zenék is hallgathatóbban és élvezetesebben fognak szólni amik egy gyengébb rendszeren nem.
De ettől még nem kell olyan zenéket hallgatni amelyek semmiféle pozitív, sőt inkább negatív, hatással vannak a hangulatunkra.
Normális estben azért fejlesztjük a kábelezésünket és a rendszerünket, hogy az általunk kedvelt és hallgatott zenékben leljünk még nagyobb örömömet. Nem azért, hogy mások ízlésének (vagy éppen ízlésficamának) megfeleljek.
Természetesen ezek a fejlesztések az esetemben megfelelnek mindenféle követelménynek, hiszen ez is cél kell, hogy legyen. De nem vagyok hajlandó olyan irányba elmenni a kábeleimmel ami kizárólag egyedi rendszerigények "gyógyítását" szolgálja. A durva hibákat nem ellensúlyozni, hanem megszüntetni kell.
És hogy milyen zene nem tetszik?
Nos minél jobb a rendszer, annál kevesebb ilyen lesz! Aki ezt tagadja,.... hát...., szerintem még van mit fejlesztenie. Kivétel, ha nem akarja! :)
Milyen zene tetszik? Gondolom mindenkinek más és más. És teljesen mindegy milyen csúcs hangrendszerem van, akkor sem hallgatok meg rajta olyan zenét ami nem tetszik (szórakozásképpen, nem teszteléskor). Tudod miért? Mert az ilyen emberek általában azok akik a hihetetlenül tiszta (vagy éppen annak tartott) hangokat akarják hallani és nem a zenét. Ez is egy természetes evolúciós folyamat a hifi-ben, csak valaki leragad itt.
Ezt olvastam valahol, nem tudom pontosan idézni: valaki a rendszerét használja zenehallgatásra, van aki meg a zenéket a rendszere hangjának hallgatására. Mindenki döntse el hova tartozik!