viewtopic.php?f=4&t=119104&hilit=Heed+l ... start=2075
Hoztak egy Accuphase P260 végerősítőt, hogy a reléket cseréljem ki újakra, és szüntessem meg a hangszórókban hallható kis zúgást.
A relék cseréje gyorsan ment, viszont a kimeneten megjelenő 100Hz-es tűskék eltűntetése (a 40.000uF-os pufferek töltésí áramlőkéseinek a hatása) már komolyabb nyomozást igényelt.
Átnézve a szokásos rendezett Accuphase huzalozást, feltűnt, hogy a hálózati transzformátor nagyáramú vezetékei egy kábelkorbácsban, szorosan a kimenet vezetékeivel együtt összefogva futnak. Továbbá a graetzről a pufferekhez menő két vezeték is itt van átvezetve, jó hosszan, hogy tudjon a kábelkorbács többi vezetékében nemkívánatos indukciót létrehozni.
Átgondolva a szép, de sajnos nem megfelelő vezetékezést, a következő változtatásokat tettem:
- a piros/sárga nagyáramú vezetékeket - kibontva kábelkorbácsból - oldalra és összesodorva a merevítő lemezek melé átraktam
- a gratzről a pufferek felé elmenő töltővezetékeket drasztikusan lerövídítettem
- a graetzre érkező tekercskivezetésekre zavarszűrő kondenzátort forrasztottam
Az eredmény elfogadható lett, a gyári erősítő kimenetén megjelenő 100Hz-es tűskék nagysága a mod után a tizedére csökkent
TJ