két ponton megálltam egy picitANDS írta: ↑2025.07.29., kedd 11:00Pl. nem hallgatom meg a 80.000.000 forintos hangfalat, mert nem vagyok a celcsoportjuk.
És erre jók a kiállítások, ahol végigmegyek, látom az árakat, hallom a hangokat, és ki tudom szűrni, melyik gyártó termékei esnek ki (vagy nem tetszik a hallott hang, vagy nem tudom megfizetni, mindegy, kiesik).
1- érdemes meghallgatni a 80 milliós hangfalat is,mert az adott irányban, úton az egy felső éra és nem baj, ha tudjuk, merre tartunk, esetleg ezek leképzését így fel tudjuk ismerni kisebb rendszerekben. Nekem valsz az volt a "szerencsém", bár szerencse a lottó esetén van, valamit tettem érte, hogy behívattak az egyik kereskedésbe "haverkodni". Ott pikk-pakk lehetőségem nyílt olyan dolgokat megismerni, amire soha,vagy csak nagyon idős koromra lett volna lehetőségem megvenni, de lehet nem is lett volna ingerem,mert sose kerülök a közelükbe. De mondjuk úgy, szerencsém volt és testközelből kóstolgathattam a ma már százmilliókban mérhető rendszerek tudását és amit ott megtanultam, azt keresem utána a lentebbi régiókban. Sokkal könnyebb, így felismerni a -számunkra- jót egy kisebb rendszerben és talán nagyobb öröm is, így megtaláni egy olcsó,de ütőképes konfigot.
2- talán ide kapcsolódik a killításokon hallható hang. Sose lesz tökéletes, sose azt fogjuk hallani, amit a bemutatóteremben és még csak megközelítőleg se azt, amit akkor hallanánk, ha azt a rendszert, vagy csak -egy-egy elemét hazavinnénk. A kiállítás is a félig tele vagy félig üres pohár esete. Én, ha megyek, bár ritkábban és többet voltam kiállító, esetleg "meghívott", mint sima fizetővendég, mégis a félig tele pohár elmélettel állok oda. Megelőlegezem a kiállítóknak, amit tudom, hogy lehetetlen megcsinálni, a kifogástalan bemutatót, és képes vagyok így a hallottakból esetlegesen tanulni is. Ha már valaki elmegy odáig, ne fanyalogni menjen, inkább tanulni. Persze, ehhez az kell,hogy magas színvonalú kiállítások legyenek, nem tudom ,ez mennyire teljesül, de azért lehet látni, hallani dolgokat. Az más kérdés, hogy már kevésbé vagyok vevőjelölt, de ha már tényleg elmászok odáig, figyelek valamennyire. Ha hiba is van egy installban és nem szól jól, nem kiabálok,az mennyire xar, inkább átgondolom, mi lehet a baj és ha azt semlegesíteném, kivonnám az egyenletből, mit kapnék. Van ami nem teszik? persze, van, de nem terítem az interneten, egyszerűen azok mellett elmegyek szótlanul.