Sablon, de igaz - is lehet - szöveg:
"Az én rendszeremben, környezetben, nem vált be."
Sablon, de igaz - is lehet - szöveg:

Bizony. Nagy igazság.SoundMania írta: ↑2025.07.27., vas. 09:43
...
Sőt azt mondta az illető, hogy már látja, el lehet verni sokmilliót is a szar hangra..... :)

Nálam az ilyen irányú érettség nem azt jelenti, hogy azonos gyártótól származzanak a kábeleid, vagy a készülékeid. Elég ha a gyártók ismerete nélül meghallgatva arra tippelsz, hogy 1azon gyártó termékei.Rock60 írta: ↑2025.07.26., szomb. 13:43Akkor nem csak én vagyok éretlen, hanem Te is.SoundMania írta: ↑2025.07.26., szomb. 13:01
De meg is kell érni rá sokaknak. Ez sem mindenkinek sikerül, de az "érési" idő is más és más lehet....![]()
Nem rémlik, hogy a tápkábeled és az IC- d azonos gyártótól származna...![]()
Mondjuk, annyira vagyok érett, hogy meg tudjak venni - csak nem akarok - egy olyan teljes kábelrendszert, aminek a tápjai 20 - 30 ezresbe kerülnek.
Annyira viszont nem, hogy mindezt felszorozzuk 15 - el, hiába is akarnám.
Sok út vezet Rómába...
Nem szedtem szét semmit, csak reagáltam az írásodra. / Nem tudtam, hogy tilos./
Igen, Te ebből indultál ki.Rock60 írta: ↑2025.07.26., szomb. 13:00Ebből indultink ki, szó nem volt a közös installban lévő készülékekről.ANDS írta: ↑2025.07.25., pén. 01:23
Ha elmegyek egy kereskedőhöz / vagy hazai gyártóhoz, akkor ha tetszik, a teljes kábelrendszert egy helyen vettem meg.
... Szóval, szerintem nem attól fog jól szólni a rendszer, ha egy kábelre szánok sok pénzt, hanem ha a teljes kábelrendszert ugyanattól a gyártótól veszem meg.
' Apró " különbség.
Akkor nem csak én vagyok éretlen, hanem Te is.SoundMania írta: ↑2025.07.26., szomb. 13:01
De meg is kell érni rá sokaknak. Ez sem mindenkinek sikerül, de az "érési" idő is más és más lehet....

Erre így is "ráment" akkor 33 év. :) Nagy vonalakban más is így csinálja/ csinálta.... Esetleg a hangsúlyt másra helyezve.... Esetleg a hangminőség szintjét is....ANDS írta: ↑2025.07.25., pén. 23:34Igen.Rock60 írta: ↑2025.07.25., pén. 20:14
A kiállításon, aztán a kereskedőnél, tök idegen rendszerben, sosem hallott akusztikában, biztosan felismered, hogy az a kábelrendszer tetszik Neked és otthon is tetszeni fog a saját rendszeredben ?![]()
Szerinted az garancia arra, hogy 10 év múlva is tetszen a rendszered, hogy egységes a kábelezése ?
Illetve az a feltétele annak, hogy 10 év múlva is tetszen a rendszered, hogy egységes legyen a kábelezése ?![]()
Nekem sikerült.
(Amíg kazettákat meg analóg lemezeket hallgattam, nem ismertem ezt a problémát.)
1990- től 1996- ig tartott az erdőjárás, mert vettem egy cd játszót, meg új erősítőt, hangfalat, innen- onnan, stb.
1996- ban a Rezső show- n meghallgattam Fülelek rendszerét. Elmentem a kiállítás után a bemutatótermébe, és ott is tetszett a hang. Vettem tőle cd játszót, erősítőt, hangfalat, és kábeleket hozzá. Komplett rendszert vettem tőle, és amit előtte hallgattam, azt eladtam. Pedig több évi munkám feküdt benne, amíg összevásároltam újonnan meg használtan, és drágábbra jött ki, mint az ő rendszere. Ezután 2008- ig azt hallgattam (11 év).
2010-ben egy másik itthoni gyártótól vettem egy drágább rendszert, erősítőt, dac- ot, komplett kábelezést, azok alkotják a hangfalas rendszeremet a mai napig (15 év).
A fejhallgatós rendszeremet 2016 körül vettem, ott volt némi erdőjárás, aztán 2 éve vettem egy Naim Uniti Atom HE- t, és azóta azt hallgatom és nyugi van. Illetve lenne, ha nem próbálkoznék időnként javítani a hangján (ezzel biztosan jobban fog szólni, próbáld ki…. Ismerős?). Lassan belenyugszom, hogy nagyon jó hangja van, és csak hallgatni kell, nem próbálgatni, hogy mi van, ha ezt elékötöm, vagy azt utána…
Ebből indultink ki, szó nem volt a közös installban lévő készülékekről.ANDS írta: ↑2025.07.25., pén. 01:23
Ha elmegyek egy kereskedőhöz / vagy hazai gyártóhoz, akkor ha tetszik, a teljes kábelrendszert egy helyen vettem meg.
... Szóval, szerintem nem attól fog jól szólni a rendszer, ha egy kábelre szánok sok pénzt, hanem ha a teljes kábelrendszert ugyanattól a gyártótól veszem meg.
Már korábban töröltettem az idézett hozzászólásomat, láthatóan tök más malomban őrölünk...
Igen.Rock60 írta: ↑2025.07.25., pén. 20:14
A kiállításon, aztán a kereskedőnél, tök idegen rendszerben, sosem hallott akusztikában, biztosan felismered, hogy az a kábelrendszer tetszik Neked és otthon is tetszeni fog a saját rendszeredben ?![]()
Szerinted az garancia arra, hogy 10 év múlva is tetszen a rendszered, hogy egységes a kábelezése ?
Illetve az a feltétele annak, hogy 10 év múlva is tetszen a rendszered, hogy egységes legyen a kábelezése ?![]()
Pedig nagyon igyekeztem
Engem idéztél, de nem pont arra válaszoltál.ANDS írta: ↑2025.07.25., pén. 13:39
Nézőpont kérdése. Ha újonnan vettem meg, akkor egyszerre lettek bejáratva is, azonos ideig.
Ha a benzinköltséget is hozzászámolom, amit egy használt kábelért autókázom, meg azt a rengeteg időt, amit a kísérletezésre fordítok, a munka helyett, akkor már lehet, hogy újonnan venni hatékonyabb, mert nem elviszem- nem jó- visszaviszem köröket futok 1-1 kábellel, sokszor (vérmérséklettől függően akár éveken át). Még Budapesten belül is sok idő és pénz megy el.

Láttam már C kábelt hirdetést is 440 euróért. Akkor már inkább Vz! :) Meg amúgy is.... :)revox írta: ↑2025.07.25., pén. 13:57használtan is össze lehet várni egy szettet. van,amit rég nem is gyártanak, attól le lehet vadászni. ilyen pl az AN-B sárga madzagja. csak voltam olyan hülye,hogy elmondtam embereknek,hogy az jó és csak 20ezer forint 2x2 méter... nemrég már hallottam olyat, hogy valaki 200ezret akart a 2 méteres szettértANDS írta: ↑2025.07.25., pén. 13:39Nézőpont kérdése. Ha újonnan vettem meg, akkor egyszerre lettek bejáratva is, azonos ideig.
Ha a benzinköltséget is hozzászámolom, amit egy használt kábelért autókázom, meg azt a rengeteg időt, amit a kísérletezésre fordítok, a munka helyett, akkor már lehet, hogy újonnan venni hatékonyabb, mert nem elviszem- nem jó- visszaviszem köröket futok 1-1 kábellel, sokszor (vérmérséklettől függően akár éveken át). Még Budapesten belül is sok idő és pénz megy el.![]()
használtan is össze lehet várni egy szettet. van,amit rég nem is gyártanak, attól le lehet vadászni. ilyen pl az AN-B sárga madzagja. csak voltam olyan hülye,hogy elmondtam embereknek,hogy az jó és csak 20ezer forint 2x2 méter... nemrég már hallottam olyat, hogy valaki 200ezret akart a 2 méteres szettértANDS írta: ↑2025.07.25., pén. 13:39Nézőpont kérdése. Ha újonnan vettem meg, akkor egyszerre lettek bejáratva is, azonos ideig.
Ha a benzinköltséget is hozzászámolom, amit egy használt kábelért autókázom, meg azt a rengeteg időt, amit a kísérletezésre fordítok, a munka helyett, akkor már lehet, hogy újonnan venni hatékonyabb, mert nem elviszem- nem jó- visszaviszem köröket futok 1-1 kábellel, sokszor (vérmérséklettől függően akár éveken át). Még Budapesten belül is sok idő és pénz megy el.

Egyetértek.ANDS írta: ↑2025.07.25., pén. 13:39Nézőpont kérdése. Ha újonnan vettem meg, akkor egyszerre lettek bejáratva is, azonos ideig.
Nézőpont kérdése. Ha újonnan vettem meg, akkor egyszerre lettek bejáratva is, azonos ideig.

Így jobb az idézés, és teljesen más megvilágításba helyezi a dolgot.Rock60 írta: ↑2025.07.25., pén. 12:31A nagyon elborult zenéken kívűl sok mindent hallgatok, de bármikor bármit is cseréltem - nem csak kábeleket - konszenzus volt abban tekintetben, hogy amivel Bach, vagy Mahler jobban szólt, úgy volt jobb Katona Klárinak, az Omegának és Zappának is.ANDS írta: ↑2025.07.25., pén. 01:23
Mivel nagyon sokféle zenét hallgatok, nem egy- egy zenei irányzatra kihegyezett kábeleket szeretek, hanem mindenevőket...
Vagyis az a jó, ha a Bach toccata és fúga jól szól, legalábbis elfogadhatóan, meg a Hot Jazz Band is, meg Pavarotti is, meg a Dolly Roll is, meg a Gloryhammer és az Omega is.
A közkedvelt egyhangszeres, (egy énekes, egy gitár) demozenéken jól teljesítő kábelek becsapósak tudnak lenni, mert teljesen máshogy szólnak, mint mondjuk a 100 tagú cigányzenekarral, vagy pl. Fischer Iván BFZ- vel.
Ez logikus és kényelmes megoldás, persze nem a legköltséghatékonyabb, mert így csak új kábelek jönnek számításba.ANDS írta: ↑2025.07.25., pén. 01:23
A legfontosabbnak én a rendszert tartom, vagyis azt, hogy rendszerben kell gondolkodni. Ha elmegyek egy kereskedőhöz / vagy hazai gyártóhoz, akkor ha tetszik, a teljes kábelrendszert egy helyen vettem meg.
Így van béke és nyugalom, nincs kísérletezés, mert hallom, együtt hogyan szólnak. Az a gyártó már kísérletezett helyettem eleget, mire összeállította rendszernek.
Ami szinte lehetetlen küldetés, különböző gyártóktól összevásárolni kábeleket. Próbáltam az olcsóbb kábelekből álló rendszerembe egy sokkal drágábbat betenni, pár hét után kikerült, mert van, amiben javított, van amiben meg rontott a hangon. Szóval, szerintem nem attól fog jól szólni a rendszer, ha egy kábelre szánok sok pénzt, hanem ha a teljes kábelrendszert ugyanattól a gyártótól veszem meg.
Mivel nagyon sokféle zenét hallgatok, nem egy- egy zenei irányzatra kihegyezett kábeleket szeretek, hanem mindenevőket...
Vagyis az a jó, ha a Bach toccata és fúga jól szól, legalábbis elfogadhatóan, meg a Hot Jazz Band is, meg Pavarotti is, meg a Dolly Roll is, meg a Gloryhammer és az Omega is.
Kösz, láttam, én is.dixie-chicken írta: ↑2025.07.25., pén. 07:57
Nem nyálaztam végig az egészet,de találtam az elején egy érdekes képet...ez sima CAT kábelnek vlmelyik változata,a csatlakozók ugyanazok amelyeket a házi kamerarendszerknél használnak (pl Fisotech/Kameradepó)...veszel 2 ilyen csatit,és csereberélgeted a kábeleket,csavaros rögzitésüek...ha megvan melyik kábel számodra a ,megcsinálod azt "pöpec" kivitelben..![]()

nem nyálaztam végig az egészet,de találtam az elején egy érdekes képet...ez sima CAT kábelnek vlmelyik változata,a csatlakozók ugyanazok amelyeket a házi kamerarendszerknél használnak (pl Fisotech/Kameradepó)...veszel 2 ilyen csatit,és csereberélgeted a kábeleket,csavaros rögzitésüek...ha megvan melyik kábel számodra a ,megcsinálod azt "pöpec" kivitelben..Rock60 írta: ↑2025.07.24., csüt. 17:22Nagyon jó ez a blog John Swenson - tól és micsoda ötletek !cotag írta: ↑2025.07.24., csüt. 15:39
Ha van türelmed érdemes ezt végignézni. Rengeteg infó és tapasztalat felhasznált kábelekről, fonási és árnyékolási technikákról, csatikról, miért és hogyanokról.
https://audiophilestyle.com/forums/topi ... /#comments
Amúgy szerintem a Duelund jó irány lehet, főleg ha már egyszer adott a kábel.
![]()
Pont 4 méter AWG 20 - as Duelund-om van, ebből meg tudom csinálni a Star-quad - kötést... Így lesz.
![]()
Személy szerint nekem a fejhallgató kábelem volt a legdrágább, utána a hangfalkábelem került a legtöbbe, és a 3. helyen vannak a tápkábelek.MrCollector írta: ↑2025.07.20., vas. 14:08Ti melyik kábeleteket tartjátok legfontosabbnak a rendszeretekben?
Melyik az amelyikre a legtöbb pénzt szánnátok/szántátok?
Félve mondom - lehet nevetni - de kb mindenki tudja már, hogy nálam nem tidal vagy jutyub van kötve a routerre, hanem a TV...supravox írta: ↑2025.07.24., csüt. 17:04
Hidd el nem azon az 1m DC kábelen fog múlni,hogy élvezed e majd a jutyubot.
Egy dolog fog történni.
Hallani fogod,hogy jobb lesz.
Ez 1 napig lesz érdekes.
Majd még belefeccölsz karaktert,időt,lóvét hogy csinálsz egy másik derótot.
De attól a tidal még ugyanolyan fos lesz.