Megértelek az egységes kábelrendszer kapcsán. Az sem elhanyagolható, hogy ezzel egyszerűbbé teszed az életed, mert csökkenti a kütyüzést és a változtatási kényszert.ANDS írta: ↑2025.07.26., szomb. 15:24Igen, Te ebből indultál ki.Rock60 írta: ↑2025.07.26., szomb. 13:00Ebből indultink ki, szó nem volt a közös installban lévő készülékekről.ANDS írta: ↑2025.07.25., pén. 01:23
Ha elmegyek egy kereskedőhöz / vagy hazai gyártóhoz, akkor ha tetszik, a teljes kábelrendszert egy helyen vettem meg.
... Szóval, szerintem nem attól fog jól szólni a rendszer, ha egy kábelre szánok sok pénzt, hanem ha a teljes kábelrendszert ugyanattól a gyártótól veszem meg.
' Apró " különbség.
Én MrCollector kérdésére válaszoltam, ami úgy szólt, hogy:
“Ti melyik kábeleteket tartjátok a legfontosabbnak a rendszeretekben?
Melyik az, amelyikre a legtöbb pénzt szánnátok/ szántatok?”
Erre válaszoltam MrCollectornak, hogy szerintem az fontosabb, hogy ne egyesével válogassa össze az ember a kábeleket, és ne egy kábelre költsön el sok pénzt, hanem a kábelrendszer egészére szánt keretből induljon ki.
És le mertem írni még azt is, hogy ha egy gyártótól van a teljes kábelrendszer, azt jobb megoldásnak találom, mint különböző gyártóktól drágább kábeleket összevásárolni.
Nem baj, ha nem értünk egyet.
Te nem válaszoltál neki a kérdésére, az én válaszomat szedted szét részekre, mint egy egyetemi tanár a diákja szakdolgozatát, hogy bevéshessen neki egy karót, bebizonyítva, hogy jogosan ő ül a katedrán.
Tapasztalatom szerint azért lehetnek visszásságai. Eddigi Hifi-s pályafutásom során háromszor történt meg velem, hogy az adott rendszerem szinte összes tápkábele egy gyártó, egyező modelljéből került ki. Nos, szinte mindig sok lett a jóból, még abszolút High End tápkábelek esetében is.
Legjobb tudásom szerint végig törekedtem a semleges, kiegyenlített hangzásra és tudom, hogy ez relativisztikus, de mégis meg volt az igyekezet. Most úgy vélem, hogy 200-ból talán 1 olyat találni, aminek elhanyagolható a hangi lenyomata, saját karakte. A legsemlegesebbeknél az első, második vagy harmadik kábel beillesztésénél még nem tűnt fel, inkább csak az erények, de mikor a legtöbb készülékbe ugyanaz került, mindig jött egyfajta ízérzés, lenyomat, kiemelés, ami engem zavart.
Szóval, részemről, akik a semleges, színezetlen hangot preferálják – nekik nem javasolnám az egységes kábelrendszer telepítését, legalábbis tápkábelek tekintetében.