Rock60 írta: ↑2025.07.25., pén. 20:14
A kiállításon, aztán a kereskedőnél, tök idegen rendszerben, sosem hallott akusztikában, biztosan felismered, hogy az a kábelrendszer tetszik Neked és otthon is tetszeni fog a saját rendszeredben ?
Szerinted az garancia arra, hogy 10 év múlva is tetszen a rendszered, hogy egységes a kábelezése ?
Illetve az a feltétele annak, hogy 10 év múlva is tetszen a rendszered, hogy egységes legyen a kábelezése ?
Igen.
Nekem sikerült.
(Amíg kazettákat meg analóg lemezeket hallgattam, nem ismertem ezt a problémát.)
1990- től 1996- ig tartott az erdőjárás, mert vettem egy cd játszót, meg új erősítőt, hangfalat, innen- onnan, stb.
1996- ban a Rezső show- n meghallgattam Fülelek rendszerét. Elmentem a kiállítás után a bemutatótermébe, és ott is tetszett a hang. Vettem tőle cd játszót, erősítőt, hangfalat, és kábeleket hozzá. Komplett rendszert vettem tőle, és amit előtte hallgattam, azt eladtam. Pedig több évi munkám feküdt benne, amíg összevásároltam újonnan meg használtan, és drágábbra jött ki, mint az ő rendszere. Ezután 2008- ig azt hallgattam (11 év).
2010-ben egy másik itthoni gyártótól vettem egy drágább rendszert, erősítőt, dac- ot, komplett kábelezést, azok alkotják a hangfalas rendszeremet a mai napig (15 év).
A fejhallgatós rendszeremet 2016 körül vettem, ott volt némi erdőjárás, aztán 2 éve vettem egy Naim Uniti Atom HE- t, és azóta azt hallgatom és nyugi van. Illetve lenne, ha nem próbálkoznék időnként javítani a hangján (ezzel biztosan jobban fog szólni, próbáld ki…. Ismerős?). Lassan belenyugszom, hogy nagyon jó hangja van, és csak hallgatni kell, nem próbálgatni, hogy mi van, ha ezt elékötöm, vagy azt utána…
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.
“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.