Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4481
Kapcsolat:

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: revox »

Töki írta:
2025.07.28., hétf. 14:13
Szóval, részemről, akik a semleges, színezetlen hangot preferálják – nekik nem javasolnám az egységes kábelrendszer telepítését, legalábbis tápkábelek tekintetében.
részemről, akik a semleges, színezetlen hangot preferálják – nekik kizárólag az egységes kábelrendszer telepítését javasolnám, kiemelten tápkábelek tekintetében :rolleyes:

Az utolsó méterig a falban futó 3x2,5mm-es tömör rézdrót megy az elosztókba és semmi hókuszpókusz. innen jöhet a készülékek tápkábele.

akkor, most jól ki lett fizetve a csapat :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 152

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

Mindegy is mit mondtok itt, mert a howtogeek honlapján lévő cikket a magyar "sajtó" szerencsére lefordítja és közli a tudást:

"Sok vásárló úgy gondolja, hogy a drágább mindig jobb – de a HDMI-kábeleknél ez nem biztos, hogy megállja a helyét. Egy digitális jel vagy átmegy a kábelen, vagy nem. Nincs tisztább kép vagy mélyebb hang egy 20 ezres kábel esetében, ha ugyanazt tudja egy 3000 forintos is. Különösen kerülendők az audiofil minőségű HDMI-kábelek, amelyek gyakran pusztán marketingfogások."

Ez csak egy részlet, de tanulságos.
:fekverohog:
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAgSSmk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

chord_ írta:
2025.07.28., hétf. 15:00
Redguy írta:
2025.07.28., hétf. 14:17

Az "olyat kell megvenni, amivel utána nem kell pironkodni"-t hogy kell érteni? Kifejtenéd kicsit ha megkérlek? (Mert nekem több értelmezés is beugrott, de mindegyik sántít, kissé) :smile53:
Nemhogy sántít, egyenesen rossz érzést kelt.
Mert ez lefordítva: vegyél valami q.vadrága kábelt.
Mondjuk egy Vz-t, hogy konkrétak legyünk.

Szerencsére az említett 'evolúció' (ez is mekkora nagyképű szöveg, nem?), az van, akinél hangi, és van, akinél inkább 'pénzi', ill. 'nagy-névi'.(amúgy imádom a magyar nyelvünket:)).
Kinek-kinek mi jut.
Van, hogy a kettő szál együtt fut, van, hogy nagyon nem.

Van sokszor, hogy 'azt gondolja', le is írja ötezerszer, aztán neked, vagy nekem, vagy kívülről valakinek, mégse. Erről szól kb, az egész topic.
az üldözési mániát lehet kezeltetni :napsut: bár felét se értem,amit leírtál :D

ez annyit jelent, olyat vegyek meg, amit utána nyugodt lélekkel el tudok adni, ha esetleg feljebb lépek. magyarul, nem veszek meg xart, mert már kiszórom a vásárláskor, hogy nem lesz jó. erről szól a másik fele, hogy tudni kell észrevenni, ha a cipő szorít

zseniképző tagozat :D
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1038

Hozzászólás Szerző: chord_ »

Redguy írta:
2025.07.28., hétf. 14:17

Az "olyat kell megvenni, amivel utána nem kell pironkodni"-t hogy kell érteni? Kifejtenéd kicsit ha megkérlek? (Mert nekem több értelmezés is beugrott, de mindegyik sántít, kissé) :smile53:
Nemhogy sántít, egyenesen rossz érzést kelt.
Mert ez lefordítva: vegyél valami q.vadrága kábelt.
Mondjuk egy Vz-t, hogy konkrétak legyünk.

Szerencsére az említett 'evolúció' (ez is mekkora nagyképű szöveg, nem?), az van, akinél hangi, és van, akinél inkább 'pénzi', ill. 'nagy-névi'.(amúgy imádom a magyar nyelvünket:)).
Kinek-kinek mi jut.
Van, hogy a kettő szál együtt fut, van, hogy nagyon nem.

Van sokszor, hogy 'azt gondolja', le is írja ötezerszer, aztán neked, vagy nekem, vagy kívülről valakinek, mégse. Erről szól kb, az egész topic.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

Redguy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 105

Hozzászólás Szerző: Redguy »

revox írta:
2025.07.28., hétf. 10:54
akvapark írta:
2025.07.28., hétf. 10:44
cables írta:
2025.07.27., vas. 19:55
Van egy nagyon érdekes csiki-csuki helyzet ha valaki olyat ad el, ami neki egyáltalán nem jött be. Kénytelen jót írni róla, mert ha az igazat írná senki nem venné meg.
Sablon, de igaz - is lehet - szöveg:
"Az én rendszeremben, környezetben, nem vált be." leborulok.gif
egyszerű: ha valaki abba botlik, hogy "lehet jó lesz", az nem lesz jó, meg se vegye... olyan,mint a túracipő, ami a boltban "lehet szorítani/lötyögni fog", az a hegyekben megeszi az életed. de minimum a lábad, hiába a "bejáratás"

egyébként a gondolatébresztőhöz annyit, csak olyat kell megvenni, amivel utána nem kell pironkodni. Így idővel a resztli is kiszóródik. ez az evolúció :D
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - KEF Reference 3 - 2

Töki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 625

Hozzászólás Szerző: Töki »

ANDS írta:
2025.07.26., szomb. 15:24
Rock60 írta:
2025.07.26., szomb. 13:00
ANDS írta:
2025.07.25., pén. 01:23

Ha elmegyek egy kereskedőhöz / vagy hazai gyártóhoz, akkor ha tetszik, a teljes kábelrendszert egy helyen vettem meg.
... Szóval, szerintem nem attól fog jól szólni a rendszer, ha egy kábelre szánok sok pénzt, hanem ha a teljes kábelrendszert ugyanattól a gyártótól veszem meg.
Ebből indultink ki, szó nem volt a közös installban lévő készülékekről.
' Apró " különbség.
Igen, Te ebből indultál ki.
Én MrCollector kérdésére válaszoltam, ami úgy szólt, hogy:
“Ti melyik kábeleteket tartjátok a legfontosabbnak a rendszeretekben?
Melyik az, amelyikre a legtöbb pénzt szánnátok/ szántatok?”

Erre válaszoltam MrCollectornak, hogy szerintem az fontosabb, hogy ne egyesével válogassa össze az ember a kábeleket, és ne egy kábelre költsön el sok pénzt, hanem a kábelrendszer egészére szánt keretből induljon ki.

És le mertem írni még azt is, hogy ha egy gyártótól van a teljes kábelrendszer, azt jobb megoldásnak találom, mint különböző gyártóktól drágább kábeleket összevásárolni.

Nem baj, ha nem értünk egyet.
Te nem válaszoltál neki a kérdésére, az én válaszomat szedted szét részekre, mint egy egyetemi tanár a diákja szakdolgozatát, hogy bevéshessen neki egy karót, bebizonyítva, hogy jogosan ő ül a katedrán.
Megértelek az egységes kábelrendszer kapcsán. Az sem elhanyagolható, hogy ezzel egyszerűbbé teszed az életed, mert csökkenti a kütyüzést és a változtatási kényszert.
Tapasztalatom szerint azért lehetnek visszásságai. Eddigi Hifi-s pályafutásom során háromszor történt meg velem, hogy az adott rendszerem szinte összes tápkábele egy gyártó, egyező modelljéből került ki. Nos, szinte mindig sok lett a jóból, még abszolút High End tápkábelek esetében is.
Legjobb tudásom szerint végig törekedtem a semleges, kiegyenlített hangzásra és tudom, hogy ez relativisztikus, de mégis meg volt az igyekezet. Most úgy vélem, hogy 200-ból talán 1 olyat találni, aminek elhanyagolható a hangi lenyomata, saját karakte. A legsemlegesebbeknél az első, második vagy harmadik kábel beillesztésénél még nem tűnt fel, inkább csak az erények, de mikor a legtöbb készülékbe ugyanaz került, mindig jött egyfajta ízérzés, lenyomat, kiemelés, ami engem zavart.
Szóval, részemről, akik a semleges, színezetlen hangot preferálják – nekik nem javasolnám az egységes kábelrendszer telepítését, legalábbis tápkábelek tekintetében.
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1258

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

chord_ írta:
2025.07.28., hétf. 11:06
revox írta:
..
egyébként a gondolatébresztőhöz annyit, csak olyat kell megvenni, amivel utána nem kell pironkodni. Így idővel a resztli is kiszóródik. ez az evolúció :D
Ja.
És aki a pénz-alapú evolúció helyett a hang-alapú evolúciót tudja művelni, az szerencsésnek mondhatja magát.
Igen. Mivel ott legalább lehet jó hang jó sok pénzért!

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2316

Hozzászólás Szerző: cables »

SoundMania írta:
2025.07.28., hétf. 10:55
cables írta:
Van egy nagyon érdekes csiki-csuki helyzet ha valaki olyat ad el, ami neki egyáltalán nem jött be. Kénytelen jót írni róla, mert ha az igazat írná senki nem venné meg.
Ez is probléma! De még rosszabb, ha hibás készüléket adnak el így!
Az más téma. Az már csalás.

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

revox írta:
..
Ja.
És aki a pénz-alapú evolúció helyett a hang-alapú evolúciót tudja művelni, az szerencsésnek mondhatja magát.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

cables írta:
Ez is probléma! De még rosszabb, ha hibás készüléket adnak el így!

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

akvapark írta:
cables írta:
egyszerű: ha valaki abba botlik, hogy "lehet jó lesz", az nem lesz jó, meg se vegye... olyan,mint a túracipő, ami a boltban "lehet szorítani/lötyögni fog", az a hegyekben megeszi az életed. de minimum a lábad, hiába a "bejáratás"

halfnote.hu

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

akvapark írta:
cables írta:
Ez így korrekt is. Amit Cables írt, na az gáz! Ennél az még rosszabb, amikor hibás terméket adnak el úgy!

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1384

Hozzászólás Szerző: akvapark »

cables írta:
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 483

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

cables írta:
Igen és ez mindenki termékére igaz lehet.
Ha kérdésed van: 20/3383456

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2316

Hozzászólás Szerző: cables »

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

SoundMania írta:
2025.07.27., vas. 09:43

...
Sőt azt mondta az illető, hogy már látja, el lehet verni sokmilliót is a szar hangra..... :)
Bizony. Nagy igazság.
Kábelek sem kivételek.
:)

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.07.26., szomb. 13:43
SoundMania írta:
2025.07.26., szomb. 13:01

De meg is kell érni rá sokaknak. Ez sem mindenkinek sikerül, de az "érési" idő is más és más lehet....
Akkor nem csak én vagyok éretlen, hanem Te is. :D
Nem rémlik, hogy a tápkábeled és az IC- d azonos gyártótól származna... gondolkodik.gif

Mondjuk, annyira vagyok érett, hogy meg tudjak venni - csak nem akarok - egy olyan teljes kábelrendszert, aminek a tápjai 20 - 30 ezresbe kerülnek.
Annyira viszont nem, hogy mindezt felszorozzuk 15 - el, hiába is akarnám.
Sok út vezet Rómába...
Nálam az ilyen irányú érettség nem azt jelenti, hogy azonos gyártótól származzanak a kábeleid, vagy a készülékeid. Elég ha a gyártók ismerete nélül meghallgatva arra tippelsz, hogy 1azon gyártó termékei.
És azt is, hogy az élet során erre is jut. :)
És az igény meglétét is egy magas szintre. Ami persze sokunknál sokféle, de ne legyen már a chifi, meg a viditorony.... Meg a belépőszint utáni 2. lépcső.... (bár biztos van olyan, amikor azzal is bármeddig el lehet lenni....). De ismét az előző tapasztalatra hivatkozva, rágják a fülem, hogy keressünk jó kábeleket meg hangdobozt az ismerősnek a rendszerébe.... Olyan dolgokat hallott, hogy nem tudja kiverni a füléből. Pedig közben járt bemutatóteremben is, de nem fogta meg a hallott hang és rendszer. (ennyit a kompletten hallott rendszerekről! :) )
Sőt azt mondta az illető, hogy már látja, el lehet verni sokmilliót is a szar hangra..... :)

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1430

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

ANDS írta:
2025.07.26., szomb. 15:24

Te nem válaszoltál neki a kérdésére, az én válaszomat szedted szét részekre.
Nem szedtem szét semmit, csak reagáltam az írásodra. / Nem tudtam, hogy tilos./
Azt mondtam, hogy ha megveszel egy valahol, valamilyen rendszerben installált kábelrendszert, az nem biztos, hogy Nálad, a Te szobádban, a Te rendszeredben is tetszeni fog.
Ezt fenn is tartom, bármeddig is ragozzuk.
Utána mesélted csak el - nem baj, a beszélgetés már csak ilyen - hogy a készülékeket, gyakorlatilag mindent ott vettél meg, ahol a kábeleket, tehát egy rendszerben hallhattad a cuccot.
Így persze már más a leányzó fekvése.

De, nincsen ebben több, nem kell rajta megsértődni és katedrázni, nem történt semmi.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 789

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Rock60 írta:
2025.07.26., szomb. 13:00
ANDS írta:

Ha elmegyek egy kereskedőhöz / vagy hazai gyártóhoz, akkor ha tetszik, a teljes kábelrendszert egy helyen vettem meg.
... Szóval, szerintem nem attól fog jól szólni a rendszer, ha egy kábelre szánok sok pénzt, hanem ha a teljes kábelrendszert ugyanattól a gyártótól veszem meg.
' Apró " különbség.
Igen, Te ebből indultál ki.
Én MrCollector kérdésére válaszoltam, ami úgy szólt, hogy:
“Ti melyik kábeleteket tartjátok a legfontosabbnak a rendszeretekben?
Melyik az, amelyikre a legtöbb pénzt szánnátok/ szántatok?”

Erre válaszoltam MrCollectornak, hogy szerintem az fontosabb, hogy ne egyesével válogassa össze az ember a kábeleket, és ne egy kábelre költsön el sok pénzt, hanem a kábelrendszer egészére szánt keretből induljon ki.

És le mertem írni még azt is, hogy ha egy gyártótól van a teljes kábelrendszer, azt jobb megoldásnak találom, mint különböző gyártóktól drágább kábeleket összevásárolni.

Nem baj, ha nem értünk egyet.
Te nem válaszoltál neki a kérdésére, az én válaszomat szedted szét részekre, mint egy egyetemi tanár a diákja szakdolgozatát, hogy bevéshessen neki egy karót, bebizonyítva, hogy jogosan ő ül a katedrán.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

SoundMania írta:
2025.07.26., szomb. 13:01

De meg is kell érni rá sokaknak. Ez sem mindenkinek sikerül, de az "érési" idő is más és más lehet....
Akkor nem csak én vagyok éretlen, hanem Te is. :D
Nem rémlik, hogy a tápkábeled és az IC- d azonos gyártótól származna... gondolkodik.gif

Mondjuk, annyira vagyok érett, hogy meg tudjak venni - csak nem akarok - egy olyan teljes kábelrendszert, aminek a tápjai 20 - 30 ezresbe kerülnek.
Annyira viszont nem, hogy mindezt felszorozzuk 15 - el, hiába is akarnám.
Sok út vezet Rómába...

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

ANDS írta:
2025.07.25., pén. 23:34
Rock60 írta:
2025.07.25., pén. 20:14

A kiállításon, aztán a kereskedőnél, tök idegen rendszerben, sosem hallott akusztikában, biztosan felismered, hogy az a kábelrendszer tetszik Neked és otthon is tetszeni fog a saját rendszeredben ? gondolkodik.gif

Szerinted az garancia arra, hogy 10 év múlva is tetszen a rendszered, hogy egységes a kábelezése ?
Illetve az a feltétele annak, hogy 10 év múlva is tetszen a rendszered, hogy egységes legyen a kábelezése ? gondolkodik.gif
Igen.
Nekem sikerült.
(Amíg kazettákat meg analóg lemezeket hallgattam, nem ismertem ezt a problémát.)

1990- től 1996- ig tartott az erdőjárás, mert vettem egy cd játszót, meg új erősítőt, hangfalat, innen- onnan, stb.

1996- ban a Rezső show- n meghallgattam Fülelek rendszerét. Elmentem a kiállítás után a bemutatótermébe, és ott is tetszett a hang. Vettem tőle cd játszót, erősítőt, hangfalat, és kábeleket hozzá. Komplett rendszert vettem tőle, és amit előtte hallgattam, azt eladtam. Pedig több évi munkám feküdt benne, amíg összevásároltam újonnan meg használtan, és drágábbra jött ki, mint az ő rendszere. Ezután 2008- ig azt hallgattam (11 év).

2010-ben egy másik itthoni gyártótól vettem egy drágább rendszert, erősítőt, dac- ot, komplett kábelezést, azok alkotják a hangfalas rendszeremet a mai napig (15 év).

A fejhallgatós rendszeremet 2016 körül vettem, ott volt némi erdőjárás, aztán 2 éve vettem egy Naim Uniti Atom HE- t, és azóta azt hallgatom és nyugi van. Illetve lenne, ha nem próbálkoznék időnként javítani a hangján (ezzel biztosan jobban fog szólni, próbáld ki…. Ismerős?). Lassan belenyugszom, hogy nagyon jó hangja van, és csak hallgatni kell, nem próbálgatni, hogy mi van, ha ezt elékötöm, vagy azt utána…
Erre így is "ráment" akkor 33 év. :) Nagy vonalakban más is így csinálja/ csinálta.... Esetleg a hangsúlyt másra helyezve.... Esetleg a hangminőség szintjét is....
Ez mind azért pénz kérdése is. De meg is kell érni rá sokaknak. Ez sem mindenkinek sikerül, de az "érési" idő is más és más lehet....

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

ANDS írta:

' Apró " különbség.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

ANDS írta:
2025.07.25., pén. 23:34

Nekem sikerült.
...Vettem tőle cd játszót, erősítőt, hangfalat, és kábeleket hozzá. Komplett rendszert vettem tőle,
Már korábban töröltettem az idézett hozzászólásomat, láthatóan tök más malomban őrölünk... :kiss:

Ha teljes rendszert vettél, akkor nyilván meglehet a szinergia.
Ez kimaradt az előbbi sztoriból, csak a kábelekről volt szó, részemről ennyi...

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.07.25., pén. 20:14

A kiállításon, aztán a kereskedőnél, tök idegen rendszerben, sosem hallott akusztikában, biztosan felismered, hogy az a kábelrendszer tetszik Neked és otthon is tetszeni fog a saját rendszeredben ? gondolkodik.gif

Szerinted az garancia arra, hogy 10 év múlva is tetszen a rendszered, hogy egységes a kábelezése ?
Illetve az a feltétele annak, hogy 10 év múlva is tetszen a rendszered, hogy egységes legyen a kábelezése ? gondolkodik.gif
Igen.
Nekem sikerült.
(Amíg kazettákat meg analóg lemezeket hallgattam, nem ismertem ezt a problémát.)

1990- től 1996- ig tartott az erdőjárás, mert vettem egy cd játszót, meg új erősítőt, hangfalat, innen- onnan, stb.

1996- ban a Rezső show- n meghallgattam Fülelek rendszerét. Elmentem a kiállítás után a bemutatótermébe, és ott is tetszett a hang. Vettem tőle cd játszót, erősítőt, hangfalat, és kábeleket hozzá. Komplett rendszert vettem tőle, és amit előtte hallgattam, azt eladtam. Pedig több évi munkám feküdt benne, amíg összevásároltam újonnan meg használtan, és drágábbra jött ki, mint az ő rendszere. Ezután 2008- ig azt hallgattam (11 év).

2010-ben egy másik itthoni gyártótól vettem egy drágább rendszert, erősítőt, dac- ot, komplett kábelezést, azok alkotják a hangfalas rendszeremet a mai napig (15 év).

A fejhallgatós rendszeremet 2016 körül vettem, ott volt némi erdőjárás, aztán 2 éve vettem egy Naim Uniti Atom HE- t, és azóta azt hallgatom és nyugi van. Illetve lenne, ha nem próbálkoznék időnként javítani a hangján (ezzel biztosan jobban fog szólni, próbáld ki…. Ismerős?). Lassan belenyugszom, hogy nagyon jó hangja van, és csak hallgatni kell, nem próbálgatni, hogy mi van, ha ezt elékötöm, vagy azt utána…
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.07.25., pén. 16:48

Engem idéztél, de nem pont arra válaszoltál. :napsut:
….
Pedig nagyon igyekeztem :D
Költséghatékonyságra próbáltam reagálni.

Megpróbálom a Te nézőpontodból leírni.
Veszel újonnan 5 darab kábelt, 5*20=100 ezerért. Megtetszik a hang mondjuk egy kiállításon, elmegy az ember a kereskedő bemutatótermébe, és ha ott is tetszik, vesz egy komplett garnitúrát. Ez 1 út.
Ha a kiállításon 3 hang tetszett, akkor 3+1 út, mert mindhármat meghallgatja az ember, aztán megveszi, amelyik tetszett, azért a +1 út (mert oda mégegyszer el kell menni).

Na, most használtan is lehet 5*20 =100 ezerért kábelt venni, ami újonnan mondjuk 5*40=200 ezerbe kerül, ês elvileg jobb. Csak ehhez az is kell, hogy valaki ezeket egyszerre akarja eladni. Mert össze is lehet szedni ugyan egyesével, csak akkor honnan tudom, hogyan szólnak együtt? De ha lehetséges, és egy kiállításon meg lehetett ezeket együtt hallgatni, akkor használtan nyilván olcsóbb, meg be is vannak már járatva, csak… mi van, ha egy kábellel kevesebbet tud az ember csak összevadászni mondjuk egy év alatt? Bekerül a rendszerbe addig valami más, ami szól valahogy. Aztán, majd lesz valami, vagy elégedett zenehallgatás, vagy évekig tartó kísérletezés és “erdőjárás”. Kevés fórumtársat ismerek, aki mondjuk 10 éven át nem nyúlt hozzá a rendszeréhez, csak hallgatta, mert tetszett neki.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”