Ez is probléma! De még rosszabb, ha hibás készüléket adnak el így!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- SoundMania
- V.I.P.

- Értékelés: 1290
Re: Kábelezzünk
egyszerű: ha valaki abba botlik, hogy "lehet jó lesz", az nem lesz jó, meg se vegye... olyan,mint a túracipő, ami a boltban "lehet szorítani/lötyögni fog", az a hegyekben megeszi az életed. de minimum a lábad, hiába a "bejáratás"
egyébként a gondolatébresztőhöz annyit, csak olyat kell megvenni, amivel utána nem kell pironkodni. Így idővel a resztli is kiszóródik. ez az evolúció
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- SoundMania
- V.I.P.

Sablon, de igaz - is lehet - szöveg:
"Az én rendszeremben, környezetben, nem vált be."
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
-
MrCollector
- Beköltözött

- Értékelés: 519
Van egy nagyon érdekes csiki-csuki helyzet ha valaki olyat ad el, ami neki egyáltalán nem jött be. Kénytelen jót írni róla, mert ha az igazat írná senki nem venné meg.
Bizony. Nagy igazság.SoundMania írta: ↑2025.07.27., vas. 09:43
...
Sőt azt mondta az illető, hogy már látja, el lehet verni sokmilliót is a szar hangra..... :)
Kábelek sem kivételek.
:)
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
- SoundMania
- V.I.P.

Nálam az ilyen irányú érettség nem azt jelenti, hogy azonos gyártótól származzanak a kábeleid, vagy a készülékeid. Elég ha a gyártók ismerete nélül meghallgatva arra tippelsz, hogy 1azon gyártó termékei.Rock60 írta: ↑2025.07.26., szomb. 13:43Akkor nem csak én vagyok éretlen, hanem Te is.SoundMania írta: ↑2025.07.26., szomb. 13:01
De meg is kell érni rá sokaknak. Ez sem mindenkinek sikerül, de az "érési" idő is más és más lehet....![]()
Nem rémlik, hogy a tápkábeled és az IC- d azonos gyártótól származna...![]()
Mondjuk, annyira vagyok érett, hogy meg tudjak venni - csak nem akarok - egy olyan teljes kábelrendszert, aminek a tápjai 20 - 30 ezresbe kerülnek.
Annyira viszont nem, hogy mindezt felszorozzuk 15 - el, hiába is akarnám.
Sok út vezet Rómába...
És azt is, hogy az élet során erre is jut. :)
És az igény meglétét is egy magas szintre. Ami persze sokunknál sokféle, de ne legyen már a chifi, meg a viditorony.... Meg a belépőszint utáni 2. lépcső.... (bár biztos van olyan, amikor azzal is bármeddig el lehet lenni....). De ismét az előző tapasztalatra hivatkozva, rágják a fülem, hogy keressünk jó kábeleket meg hangdobozt az ismerősnek a rendszerébe.... Olyan dolgokat hallott, hogy nem tudja kiverni a füléből. Pedig közben járt bemutatóteremben is, de nem fogta meg a hallott hang és rendszer. (ennyit a kompletten hallott rendszerekről! :) )
Sőt azt mondta az illető, hogy már látja, el lehet verni sokmilliót is a szar hangra..... :)
Nem szedtem szét semmit, csak reagáltam az írásodra. / Nem tudtam, hogy tilos./
Azt mondtam, hogy ha megveszel egy valahol, valamilyen rendszerben installált kábelrendszert, az nem biztos, hogy Nálad, a Te szobádban, a Te rendszeredben is tetszeni fog.
Ezt fenn is tartom, bármeddig is ragozzuk.
Utána mesélted csak el - nem baj, a beszélgetés már csak ilyen - hogy a készülékeket, gyakorlatilag mindent ott vettél meg, ahol a kábeleket, tehát egy rendszerben hallhattad a cuccot.
Így persze már más a leányzó fekvése.
De, nincsen ebben több, nem kell rajta megsértődni és katedrázni, nem történt semmi.
Igen, Te ebből indultál ki.Rock60 írta: ↑2025.07.26., szomb. 13:00Ebből indultink ki, szó nem volt a közös installban lévő készülékekről.ANDS írta: ↑2025.07.25., pén. 01:23
Ha elmegyek egy kereskedőhöz / vagy hazai gyártóhoz, akkor ha tetszik, a teljes kábelrendszert egy helyen vettem meg.
... Szóval, szerintem nem attól fog jól szólni a rendszer, ha egy kábelre szánok sok pénzt, hanem ha a teljes kábelrendszert ugyanattól a gyártótól veszem meg.
' Apró " különbség.
Én MrCollector kérdésére válaszoltam, ami úgy szólt, hogy:
“Ti melyik kábeleteket tartjátok a legfontosabbnak a rendszeretekben?
Melyik az, amelyikre a legtöbb pénzt szánnátok/ szántatok?”
Erre válaszoltam MrCollectornak, hogy szerintem az fontosabb, hogy ne egyesével válogassa össze az ember a kábeleket, és ne egy kábelre költsön el sok pénzt, hanem a kábelrendszer egészére szánt keretből induljon ki.
És le mertem írni még azt is, hogy ha egy gyártótól van a teljes kábelrendszer, azt jobb megoldásnak találom, mint különböző gyártóktól drágább kábeleket összevásárolni.
Nem baj, ha nem értünk egyet.
Te nem válaszoltál neki a kérdésére, az én válaszomat szedted szét részekre, mint egy egyetemi tanár a diákja szakdolgozatát, hogy bevéshessen neki egy karót, bebizonyítva, hogy jogosan ő ül a katedrán.
Akkor nem csak én vagyok éretlen, hanem Te is.SoundMania írta: ↑2025.07.26., szomb. 13:01
De meg is kell érni rá sokaknak. Ez sem mindenkinek sikerül, de az "érési" idő is más és más lehet....
Nem rémlik, hogy a tápkábeled és az IC- d azonos gyártótól származna...
Mondjuk, annyira vagyok érett, hogy meg tudjak venni - csak nem akarok - egy olyan teljes kábelrendszert, aminek a tápjai 20 - 30 ezresbe kerülnek.
Annyira viszont nem, hogy mindezt felszorozzuk 15 - el, hiába is akarnám.
Sok út vezet Rómába...
- SoundMania
- V.I.P.

Erre így is "ráment" akkor 33 év. :) Nagy vonalakban más is így csinálja/ csinálta.... Esetleg a hangsúlyt másra helyezve.... Esetleg a hangminőség szintjét is....ANDS írta: ↑2025.07.25., pén. 23:34Igen.Rock60 írta: ↑2025.07.25., pén. 20:14
A kiállításon, aztán a kereskedőnél, tök idegen rendszerben, sosem hallott akusztikában, biztosan felismered, hogy az a kábelrendszer tetszik Neked és otthon is tetszeni fog a saját rendszeredben ?![]()
Szerinted az garancia arra, hogy 10 év múlva is tetszen a rendszered, hogy egységes a kábelezése ?
Illetve az a feltétele annak, hogy 10 év múlva is tetszen a rendszered, hogy egységes legyen a kábelezése ?![]()
Nekem sikerült.
(Amíg kazettákat meg analóg lemezeket hallgattam, nem ismertem ezt a problémát.)
1990- től 1996- ig tartott az erdőjárás, mert vettem egy cd játszót, meg új erősítőt, hangfalat, innen- onnan, stb.
1996- ban a Rezső show- n meghallgattam Fülelek rendszerét. Elmentem a kiállítás után a bemutatótermébe, és ott is tetszett a hang. Vettem tőle cd játszót, erősítőt, hangfalat, és kábeleket hozzá. Komplett rendszert vettem tőle, és amit előtte hallgattam, azt eladtam. Pedig több évi munkám feküdt benne, amíg összevásároltam újonnan meg használtan, és drágábbra jött ki, mint az ő rendszere. Ezután 2008- ig azt hallgattam (11 év).
2010-ben egy másik itthoni gyártótól vettem egy drágább rendszert, erősítőt, dac- ot, komplett kábelezést, azok alkotják a hangfalas rendszeremet a mai napig (15 év).
A fejhallgatós rendszeremet 2016 körül vettem, ott volt némi erdőjárás, aztán 2 éve vettem egy Naim Uniti Atom HE- t, és azóta azt hallgatom és nyugi van. Illetve lenne, ha nem próbálkoznék időnként javítani a hangján (ezzel biztosan jobban fog szólni, próbáld ki…. Ismerős?). Lassan belenyugszom, hogy nagyon jó hangja van, és csak hallgatni kell, nem próbálgatni, hogy mi van, ha ezt elékötöm, vagy azt utána…
Ez mind azért pénz kérdése is. De meg is kell érni rá sokaknak. Ez sem mindenkinek sikerül, de az "érési" idő is más és más lehet....
Ebből indultink ki, szó nem volt a közös installban lévő készülékekről.ANDS írta: ↑2025.07.25., pén. 01:23
Ha elmegyek egy kereskedőhöz / vagy hazai gyártóhoz, akkor ha tetszik, a teljes kábelrendszert egy helyen vettem meg.
... Szóval, szerintem nem attól fog jól szólni a rendszer, ha egy kábelre szánok sok pénzt, hanem ha a teljes kábelrendszert ugyanattól a gyártótól veszem meg.
' Apró " különbség.
Már korábban töröltettem az idézett hozzászólásomat, láthatóan tök más malomban őrölünk...
Ha teljes rendszert vettél, akkor nyilván meglehet a szinergia.
Ez kimaradt az előbbi sztoriból, csak a kábelekről volt szó, részemről ennyi...
Igen.Rock60 írta: ↑2025.07.25., pén. 20:14
A kiállításon, aztán a kereskedőnél, tök idegen rendszerben, sosem hallott akusztikában, biztosan felismered, hogy az a kábelrendszer tetszik Neked és otthon is tetszeni fog a saját rendszeredben ?![]()
Szerinted az garancia arra, hogy 10 év múlva is tetszen a rendszered, hogy egységes a kábelezése ?
Illetve az a feltétele annak, hogy 10 év múlva is tetszen a rendszered, hogy egységes legyen a kábelezése ?![]()
Nekem sikerült.
(Amíg kazettákat meg analóg lemezeket hallgattam, nem ismertem ezt a problémát.)
1990- től 1996- ig tartott az erdőjárás, mert vettem egy cd játszót, meg új erősítőt, hangfalat, innen- onnan, stb.
1996- ban a Rezső show- n meghallgattam Fülelek rendszerét. Elmentem a kiállítás után a bemutatótermébe, és ott is tetszett a hang. Vettem tőle cd játszót, erősítőt, hangfalat, és kábeleket hozzá. Komplett rendszert vettem tőle, és amit előtte hallgattam, azt eladtam. Pedig több évi munkám feküdt benne, amíg összevásároltam újonnan meg használtan, és drágábbra jött ki, mint az ő rendszere. Ezután 2008- ig azt hallgattam (11 év).
2010-ben egy másik itthoni gyártótól vettem egy drágább rendszert, erősítőt, dac- ot, komplett kábelezést, azok alkotják a hangfalas rendszeremet a mai napig (15 év).
A fejhallgatós rendszeremet 2016 körül vettem, ott volt némi erdőjárás, aztán 2 éve vettem egy Naim Uniti Atom HE- t, és azóta azt hallgatom és nyugi van. Illetve lenne, ha nem próbálkoznék időnként javítani a hangján (ezzel biztosan jobban fog szólni, próbáld ki…. Ismerős?). Lassan belenyugszom, hogy nagyon jó hangja van, és csak hallgatni kell, nem próbálgatni, hogy mi van, ha ezt elékötöm, vagy azt utána…
Pedig nagyon igyekeztem
Költséghatékonyságra próbáltam reagálni.
Megpróbálom a Te nézőpontodból leírni.
Veszel újonnan 5 darab kábelt, 5*20=100 ezerért. Megtetszik a hang mondjuk egy kiállításon, elmegy az ember a kereskedő bemutatótermébe, és ha ott is tetszik, vesz egy komplett garnitúrát. Ez 1 út.
Ha a kiállításon 3 hang tetszett, akkor 3+1 út, mert mindhármat meghallgatja az ember, aztán megveszi, amelyik tetszett, azért a +1 út (mert oda mégegyszer el kell menni).
Na, most használtan is lehet 5*20 =100 ezerért kábelt venni, ami újonnan mondjuk 5*40=200 ezerbe kerül, ês elvileg jobb. Csak ehhez az is kell, hogy valaki ezeket egyszerre akarja eladni. Mert össze is lehet szedni ugyan egyesével, csak akkor honnan tudom, hogyan szólnak együtt? De ha lehetséges, és egy kiállításon meg lehetett ezeket együtt hallgatni, akkor használtan nyilván olcsóbb, meg be is vannak már járatva, csak… mi van, ha egy kábellel kevesebbet tud az ember csak összevadászni mondjuk egy év alatt? Bekerül a rendszerbe addig valami más, ami szól valahogy. Aztán, majd lesz valami, vagy elégedett zenehallgatás, vagy évekig tartó kísérletezés és “erdőjárás”. Kevés fórumtársat ismerek, aki mondjuk 10 éven át nem nyúlt hozzá a rendszeréhez, csak hallgatta, mert tetszett neki.
Végre ma eljutottam a Bronzker-be - kiköltöztek a halál fa...ba - és vettem egy kevés félkemény sokkilences 5 - ös vörösréz rudat -és csövet.
/ Fél méter cső + 30 centi rúd = 1000 Ft./
Holnap vágok 2 centis darabokat és nyomok az erősítőbe egy párat.
S' lőn próba...
/ Fél méter cső + 30 centi rúd = 1000 Ft./
Holnap vágok 2 centis darabokat és nyomok az erősítőbe egy párat.
S' lőn próba...
Engem idéztél, de nem pont arra válaszoltál.ANDS írta: ↑2025.07.25., pén. 13:39
Nézőpont kérdése. Ha újonnan vettem meg, akkor egyszerre lettek bejáratva is, azonos ideig.
Ha a benzinköltséget is hozzászámolom, amit egy használt kábelért autókázom, meg azt a rengeteg időt, amit a kísérletezésre fordítok, a munka helyett, akkor már lehet, hogy újonnan venni hatékonyabb, mert nem elviszem- nem jó- visszaviszem köröket futok 1-1 kábellel, sokszor (vérmérséklettől függően akár éveken át). Még Budapesten belül is sok idő és pénz megy el.
Ha tudod mit akarsz venni, akkor már nem kell kísérletezni és autókázni sem kell utána, van Posta, Fox, meg ilyesmi.
Az igaz, hogy türelem kell hozzá, hogy összejöjjön a szett, de nem lehetetlen - most írta revox...
/ A bejáratás mértéke mellékes./
Engem soha nem motívált, hogy azonos gyártótól legyenek a kábelek.
Ja, de a hőskorban a Vdh volt a cool, nem voltak jók, hiába volt 1 séges.
Mikor megvettem a Gekko hsz kábelt, volt lehetőségem a IC-t is kipróbálni.
A hsz kábel nagyon bejött, a Gekko IC viszont nem tudta kiütni az AN Vz-t.
Nyilván a jobb maradt.
Vadászni kellene Gekko tápkábelt ? Hol ? Minek ?
Sehol nincs, újat meg egészen biztosan nem veszek.
De, megértem az álláspontodat.
Ha van rá keret és gyorsan kell, meg kell venni a komplett szettet, de engem akkor sem hagyna nyugodni, hogy annyiért használtan minimum egy lépcsőfokkal jobbat lehet keríteni...
- SoundMania
- V.I.P.

Láttam már C kábelt hirdetést is 440 euróért. Akkor már inkább Vz! :) Meg amúgy is.... :)revox írta: ↑2025.07.25., pén. 13:57használtan is össze lehet várni egy szettet. van,amit rég nem is gyártanak, attól le lehet vadászni. ilyen pl az AN-B sárga madzagja. csak voltam olyan hülye,hogy elmondtam embereknek,hogy az jó és csak 20ezer forint 2x2 méter... nemrég már hallottam olyat, hogy valaki 200ezret akart a 2 méteres szettértANDS írta: ↑2025.07.25., pén. 13:39Nézőpont kérdése. Ha újonnan vettem meg, akkor egyszerre lettek bejáratva is, azonos ideig.
Ha a benzinköltséget is hozzászámolom, amit egy használt kábelért autókázom, meg azt a rengeteg időt, amit a kísérletezésre fordítok, a munka helyett, akkor már lehet, hogy újonnan venni hatékonyabb, mert nem elviszem- nem jó- visszaviszem köröket futok 1-1 kábellel, sokszor (vérmérséklettől függően akár éveken át). Még Budapesten belül is sok idő és pénz megy el.![]()
használtan is össze lehet várni egy szettet. van,amit rég nem is gyártanak, attól le lehet vadászni. ilyen pl az AN-B sárga madzagja. csak voltam olyan hülye,hogy elmondtam embereknek,hogy az jó és csak 20ezer forint 2x2 méter... nemrég már hallottam olyat, hogy valaki 200ezret akart a 2 méteres szettértANDS írta: ↑2025.07.25., pén. 13:39Nézőpont kérdése. Ha újonnan vettem meg, akkor egyszerre lettek bejáratva is, azonos ideig.
Ha a benzinköltséget is hozzászámolom, amit egy használt kábelért autókázom, meg azt a rengeteg időt, amit a kísérletezésre fordítok, a munka helyett, akkor már lehet, hogy újonnan venni hatékonyabb, mert nem elviszem- nem jó- visszaviszem köröket futok 1-1 kábellel, sokszor (vérmérséklettől függően akár éveken át). Még Budapesten belül is sok idő és pénz megy el.

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Egyetértek.ANDS írta: ↑2025.07.25., pén. 13:39Nézőpont kérdése. Ha újonnan vettem meg, akkor egyszerre lettek bejáratva is, azonos ideig.
Nem lehet a világ összes kábelét kipróbálgatni.
Nagyon fontos,hogy meglegyen az ember fejében a HANG amit keres.Ha ez nincs akkor végtelen bolyongás lesz csak.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Nézőpont kérdése. Ha újonnan vettem meg, akkor egyszerre lettek bejáratva is, azonos ideig.
-
MrCollector
- Beköltözött

- Értékelés: 519
Így jobb az idézés, és teljesen más megvilágításba helyezi a dolgot.Rock60 írta: ↑2025.07.25., pén. 12:31A nagyon elborult zenéken kívűl sok mindent hallgatok, de bármikor bármit is cseréltem - nem csak kábeleket - konszenzus volt abban tekintetben, hogy amivel Bach, vagy Mahler jobban szólt, úgy volt jobb Katona Klárinak, az Omegának és Zappának is.ANDS írta: ↑2025.07.25., pén. 01:23
Mivel nagyon sokféle zenét hallgatok, nem egy- egy zenei irányzatra kihegyezett kábeleket szeretek, hanem mindenevőket...
Vagyis az a jó, ha a Bach toccata és fúga jól szól, legalábbis elfogadhatóan, meg a Hot Jazz Band is, meg Pavarotti is, meg a Dolly Roll is, meg a Gloryhammer és az Omega is.
A közkedvelt egyhangszeres, (egy énekes, egy gitár) demozenéken jól teljesítő kábelek becsapósak tudnak lenni, mert teljesen máshogy szólnak, mint mondjuk a 100 tagú cigányzenekarral, vagy pl. Fischer Iván BFZ- vel.
Tehát amelyik kábellel az egyhangszeres zene jól szól, az nem garancia arra, hogy egy nagyzenekar is jól fog szólni. Fordítva pedig általában igen.
Ha kérdésed van: 20/3383456
Ez logikus és kényelmes megoldás, persze nem a legköltséghatékonyabb, mert így csak új kábelek jönnek számításba.ANDS írta: ↑2025.07.25., pén. 01:23
A legfontosabbnak én a rendszert tartom, vagyis azt, hogy rendszerben kell gondolkodni. Ha elmegyek egy kereskedőhöz / vagy hazai gyártóhoz, akkor ha tetszik, a teljes kábelrendszert egy helyen vettem meg.
Így van béke és nyugalom, nincs kísérletezés, mert hallom, együtt hogyan szólnak. Az a gyártó már kísérletezett helyettem eleget, mire összeállította rendszernek.
Ami szinte lehetetlen küldetés, különböző gyártóktól összevásárolni kábeleket. Próbáltam az olcsóbb kábelekből álló rendszerembe egy sokkal drágábbat betenni, pár hét után kikerült, mert van, amiben javított, van amiben meg rontott a hangon. Szóval, szerintem nem attól fog jól szólni a rendszer, ha egy kábelre szánok sok pénzt, hanem ha a teljes kábelrendszert ugyanattól a gyártótól veszem meg.
Mivel nagyon sokféle zenét hallgatok, nem egy- egy zenei irányzatra kihegyezett kábeleket szeretek, hanem mindenevőket...
Vagyis az a jó, ha a Bach toccata és fúga jól szól, legalábbis elfogadhatóan, meg a Hot Jazz Band is, meg Pavarotti is, meg a Dolly Roll is, meg a Gloryhammer és az Omega is.
Használtan nem egyszerű összevadászni azonos gyártótól, azonos szintű kábeleket.
A nagyon elborult zenéken kívűl sok mindent hallgatok, de bármikor bármit is cseréltem - nem csak kábeleket - konszenzus volt abban tekintetben, hogy amivel Bach, vagy Mahler jobban szólt, úgy volt jobb Katona Klárinak, az Omegának és Zappának is.
Kösz, láttam, én is.dixie-chicken írta: ↑2025.07.25., pén. 07:57
Nem nyálaztam végig az egészet,de találtam az elején egy érdekes képet...ez sima CAT kábelnek vlmelyik változata,a csatlakozók ugyanazok amelyeket a házi kamerarendszerknél használnak (pl Fisotech/Kameradepó)...veszel 2 ilyen csatit,és csereberélgeted a kábeleket,csavaros rögzitésüek...ha megvan melyik kábel számodra a ,megcsinálod azt "pöpec" kivitelben..![]()
Jó ötlet, de szerintem megcsinálom 1-szer jól, a végleges dugóval.
( Annyira másképpen szólnak a dugók is, hogy elvinne a málnásba a csavaros.)
A készülék felőli csatlakozó nálam olyan nagy, menetes gyűrűs fém dugó - biztosan van tisztességes neve.
Első körben talán meghagyom, de ha bejáratva is minden klappol, akkor kihagyom és beforrasztom közvetlenül a panelre a kábelt.