MrCollector írta: ↑2025.07.20., vas. 14:08
Ti melyik kábeleteket tartjátok legfontosabbnak a rendszeretekben?
Melyik az amelyikre a legtöbb pénzt szánnátok/szántátok?
Személy szerint nekem a fejhallgató kábelem volt a legdrágább, utána a hangfalkábelem került a legtöbbe, és a 3. helyen vannak a tápkábelek.
A legfontosabbnak én a rendszert tartom, vagyis azt, hogy rendszerben kell gondolkodni. Ha elmegyek egy kereskedőhöz / vagy hazai gyártóhoz, akkor ha tetszik, a teljes kábelrendszert egy helyen vettem meg.
Így van béke és nyugalom, nincs kísérletezés, mert hallom, együtt hogyan szólnak. Az a gyártó már kísérletezett helyettem eleget, mire összeállította rendszernek.
Ami szinte lehetetlen küldetés, különböző gyártóktól összevásárolni kábeleket. Próbáltam az olcsóbb kábelekből álló rendszerembe egy sokkal drágábbat betenni, pár hét után kikerült, mert van, amiben javított, van amiben meg rontott a hangon. Szóval, szerintem nem attól fog jól szólni a rendszer, ha egy kábelre szánok sok pénzt, hanem ha a teljes kábelrendszert ugyanattól a gyártótól veszem meg.
Azzal meg nem tudok mit kezdeni, amikor azt mondja a kereskedő, hogy majd 500 óra járatás után lesz jó a hangja… honnan a fenéből tudjam vásárláskor, milyen lesz a hang többszáz óra múlva?
Mivel nagyon sokféle zenét hallgatok, nem egy- egy zenei irányzatra kihegyezett kábeleket szeretek, hanem mindenevőket, ezek érdekes módon nem az iszonyat drágák közül kerültek ki. A Sennheiser HD 800- as fejessel a gyári kábele szólt a leginkább elfogadhatóan, a legkevesebb kompromisszummal a sokféle zenei irányzat miatt. Vagyis az a jó, ha a Bach toccata és fúga jól szól, legalábbis elfogadhatóan, meg a Hot Jazz Band is, meg Pavarotti is, meg a Dolly Roll is, meg a Gloryhammer és az Omega is.
A közkedvelt egyhangszeres, (egy énekes, egy gitár) demozenéken jól teljesítő kábelek becsapósak tudnak lenni, mert teljesen máshogy szólnak, mint mondjuk a 100 tagú cigányzenekarral, vagy pl. Fischer Iván BFZ- vel.