Snipi írta: ↑2025.07.22., kedd 08:51
Csak egy idézetre szeretnék kicsit reflektálni, ha nem veszitek rossz néven :
"Ezek a vékony drótok erősek a prezensztartományban, ami pl egy aggastyán spendor doboz kissé maszatolös hangját felfrissíti, attraktívabbá teszi."
(By revox, de nem is ez a lényeg.)
na,kaja megvolt... témaváltás
szóval, nem teljesen jól fogalmaztam. Az erős a prezenszben nem azt jelenti,hogy ott kiemel, inkább a másik végeken kevésbé van jelen. Japánban, de egyéb tévolkeleti országokban, de hongkongi ismerős is mesélte,hogy használják, szeretik a vékony,egyeres drótokat. általában a lakoszobáik lényegesen kisebbek ,mint az urópai és ritkán van dedikált hifiszobájuk, sok esetben csak egy kis hifisarok lekerítve. Eközben szeretik a szélessávú hangszórók termélsztességét is. Ezek az egyeres drótok nem a világ legbrutálisabb felbontásával rendelkeznek, de képesek elhitetni, hogy mégis. Nagyon jó jelenlétérzetet keltenek és a produkció, még ha egy bonsai színpadon is,de elég életszerűen történik. Magyarul egy realisztikus és élvezhető eredményt adnak.
Ez az erurópai környezetben (és akkor hol van a megalomán amerika), nem minden esetben nyerik el a felhasználók tetszését, de vannak olyan készülékkombinációk, ahol árukhoz mérten igen nagyot domborítanak. Amit szajkóz folyton #chordunk is, hogy neki aztán mennyire él a sztori. Én értem,amit magyaráz, ő nem érti, hogy pl nálam ugyanez van,csak 10szeres (lehet 100szoros

) felbontással és kiterjesztett sávszélekkel
jut eszembe. Amikor vettem a FAL Suprme-S dobozomat, abban is egy vékony, egyeres drót volt. Ez náluk teljesen megzokott. Kicseréltem. KSL SPc és QSSC Sp keült bele (két terminál volt a dobozon,számomra érthetetlen okokból kifolyólag, de legalább így meg lehetett oldani,hogy van réz és ezüst huzalozása is,oda kötök,ahova akarok. nyilván,az ezüst volt a nyerőbb
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu