villanyóra

villanyóra
ahhoz se férek hozzáRock60 írta: ↑2025.07.17., csüt. 16:23Kellet Neked a nagy felbontás...![]()
Akkor nem marad más, mint a manuális kapcsolgatás.![]()
Mondok egy hifi-abszurdot.
Ha nem gyárilag szerelt Kondó, hanem Praktikeres dugó van a sub tápkábel végén, akkor a Praktikeres dugót cseréld le egy kapcsolós villásra.
Ahhoz lehet, hogy könnyebb hozzáférni.
Vagy, marad a bujkálás.![]()
A gyári dugóját cseréltem le ilyenre a lemezjátszó kapcsolónélküli tápegység kanócán, nem vettem észre hátrányát.
Kellet Neked a nagy felbontás...
sima jacknak tűnik ez, semmi extra,amitől "DC" lenne. na,az van otthon, de lehet inkább kipróbálom tesco gazdaságossal,nincs kedvem forrasztgatni,meg nincs is 4 méter drótom hirtelen erre
az holtbiztos... utánanézek ennek a dugónak. szerintem 3,5-ös sztereó jackem van egy valaggal a lomban, de nekem sanszos,hogy ez a dugó más (+- van az ábrán,így inkább egy monó jackhez hasonlíthat). Azt viszont tudom, bármilyen drót,ha csak be van dugva,beleszól a hangképbe, ha működik,ha nem. Sőt, ettől hallottam vadabb dolgokat is,de az messze kiütné a biztit a 99,99%-nálRock60 írta: ↑2025.07.17., csüt. 03:51Azért ez nem tűnik rossz megoldásnak.revox írta: ↑2025.07.16., szer. 17:37...és a remote ON. ha az utoslóra kapcsolom,akkor az erősítő bekapcsolásakor a szub is életre kel és gyanítom,addig van bekapcsolva,míg jelet kap az erősítőtől, vagyis annak kikapcsolásáig. Embert nem láttam még,aki ezt a lehetőséget használta volna rajta, így semmit nem is tudok róla.
Hogy a legkényelmesebb és legpraktikusabb, az sanszos.
Az sem biztos, hogy permanensen jelet kap az erősítőtől, lehet, hogy csak egy - egy impulzust kap a ki - és bekapcsoláskor.![]()
Azért ez nem tűnik rossz megoldásnak.revox írta: ↑2025.07.16., szer. 17:37...és a remote ON. ha az utoslóra kapcsolom,akkor az erősítő bekapcsolásakor a szub is életre kel és gyanítom,addig van bekapcsolva,míg jelet kap az erősítőtől, vagyis annak kikapcsolásáig. Embert nem láttam még,aki ezt a lehetőséget használta volna rajta, így semmit nem is tudok róla.
Ja,néztrm ma. A jackdugó ment bele,xal valami hasonló megy rá.MrCollector írta: ↑2025.07.16., szer. 18:44Oda olyan kábel kell aminek mindkét végén 3.5mm-es TS/TRS csatlakozó van.revox írta: ↑2025.07.16., szer. 17:37igen,én is gugliztam. de közben azon agyaltam, hogy a hülye szub tudja,hogy be kell lennie kapcsolva,csak kell kapja folyamatosan a 12V DC-t, vagy nemtom,hogy működhet. a szub hátsó kapcsolójának 3 állása van. OFF, sima ON és a remote ON. ha az utoslóra kapcsolom,akkor az erősítő bekapcsolásakor a szub is életre kel és gyanítom,addig van bekapcsolva,míg jelet kap az erősítőtől, vagyis annak kikapcsolásáig. Embert nem láttam még,aki ezt a lehetőséget használta volna rajta, így semmit nem is tudok róla. De,ha az erősítő ennek folyamatosan küldi a 12Voltot, az valamit biztos beledumál...
szétnézek a lomban,nincs e DC csatim, de hajlok rá,hogy valahogy elérjem elölről a kapcsolót. egyszer már sikerült(a jobb oldalit elérem, a bal oldali csak a necces. CSak az olyan jó lenne, benyomom az erősítőt és máris kész minden. a fél világot be kell kapcsolgatni, ha a tölcsért akarom hajtani,aztán sokszor inkább leülök tévézni,az egyszerűbb
![]()
Kösz, időközben észrevettem én is.Rock60 írta: ↑2025.07.16., szer. 17:14Na, még egyszerkaef2 írta: ↑2025.07.16., szer. 15:01Ettől drágábbat nem nagyon találtam egy gyors kereséssel.SoundMania írta: ↑2025.07.16., szer. 11:03...150 alatt nem nagyon lehet nagyon jót csinálni. Jó kábelekkel meg sokkal több.
A Kácsánal 115e Ft a legdrágább 1m-es OCC ezüst.:
Nem a DC kábelre írta SM a minimum 150 ezrest, hanem a tápegységre.
" Jó kábelekkel meg sokkal több."
Oda olyan kábel kell aminek mindkét végén 3.5mm-es TS/TRS csatlakozó van.revox írta: ↑2025.07.16., szer. 17:37igen,én is gugliztam. de közben azon agyaltam, hogy a hülye szub tudja,hogy be kell lennie kapcsolva,csak kell kapja folyamatosan a 12V DC-t, vagy nemtom,hogy működhet. a szub hátsó kapcsolójának 3 állása van. OFF, sima ON és a remote ON. ha az utoslóra kapcsolom,akkor az erősítő bekapcsolásakor a szub is életre kel és gyanítom,addig van bekapcsolva,míg jelet kap az erősítőtől, vagyis annak kikapcsolásáig. Embert nem láttam még,aki ezt a lehetőséget használta volna rajta, így semmit nem is tudok róla. De,ha az erősítő ennek folyamatosan küldi a 12Voltot, az valamit biztos beledumál...
szétnézek a lomban,nincs e DC csatim, de hajlok rá,hogy valahogy elérjem elölről a kapcsolót. egyszer már sikerült(a jobb oldalit elérem, a bal oldali csak a necces. CSak az olyan jó lenne, benyomom az erősítőt és máris kész minden. a fél világot be kell kapcsolgatni, ha a tölcsért akarom hajtani,aztán sokszor inkább leülök tévézni,az egyszerűbb
![]()
@revi,nincs egy rendes manuálja annak az Avantgarde amplifikácionak ?...a csatolt képeden,a zöld "lyukakban",nem látni a központositó "pöcköt/tüskét"...sztem oda nem olyan kell,mint a routereken ami van...revox írta: ↑2025.07.16., szer. 17:37igen,én is gugliztam. de közben azon agyaltam, hogy a hülye szub tudja,hogy be kell lennie kapcsolva,csak kell kapja folyamatosan a 12V DC-t, vagy nemtom,hogy működhet. a szub hátsó kapcsolójának 3 állása van. OFF, sima ON és a remote ON. ha az utoslóra kapcsolom,akkor az erősítő bekapcsolásakor a szub is életre kel és gyanítom,addig van bekapcsolva,míg jelet kap az erősítőtől, vagyis annak kikapcsolásáig. Embert nem láttam még,aki ezt a lehetőséget használta volna rajta, így semmit nem is tudok róla. De,ha az erősítő ennek folyamatosan küldi a 12Voltot, az valamit biztos beledumál...
![]()
igen,én is gugliztam. de közben azon agyaltam, hogy a hülye szub tudja,hogy be kell lennie kapcsolva,csak kell kapja folyamatosan a 12V DC-t, vagy nemtom,hogy működhet. a szub hátsó kapcsolójának 3 állása van. OFF, sima ON és a remote ON. ha az utoslóra kapcsolom,akkor az erősítő bekapcsolásakor a szub is életre kel és gyanítom,addig van bekapcsolva,míg jelet kap az erősítőtől, vagyis annak kikapcsolásáig. Embert nem láttam még,aki ezt a lehetőséget használta volna rajta, így semmit nem is tudok róla. De,ha az erősítő ennek folyamatosan küldi a 12Voltot, az valamit biztos beledumál...
Két elterjedtebb szabvány van, az 5.5x2.1 és az 5.5x2.5 - es aljzat/dugó.
Na, még egyszerkaef2 írta: ↑2025.07.16., szer. 15:01Ettől drágábbat nem nagyon találtam egy gyors kereséssel.SoundMania írta: ↑2025.07.16., szer. 11:03...150 alatt nem nagyon lehet nagyon jót csinálni. Jó kábelekkel meg sokkal több.
A Kácsánal 115e Ft a legdrágább 1m-es OCC ezüst.
Köszi már túl vagyok ezen a részén.. épp most csináltattam egy normális 12v tápot na az sem a kis kategória + amit vele kell cserélniSoundMania írta: ↑2025.07.16., szer. 15:27Csak nem sajnálod router kábelekre a pénzt? Tudod mennyit hoz a hangzásba? Külső táp, lan kábel, lan kábel izolátor, stb-k... És még a streamer előtt vagyunk csak.... Ösvény, készülék alátétek, fali alzatok, dugók,.... Egy valag pénzt el lehet költeni ilyen hülyeségekre.
Köszi már túl vagyok ezen a részén.. épp most csináltattam egy normális 12v tápot na az sem a kis kategória + amit vele kell cserélniSoundMania írta: ↑2025.07.16., szer. 15:27Csak nem sajnálod router kábelekre a pénzt? Tudod mennyit hoz a hangzásba? Külső táp, lan kábel, lan kábel izolátor, stb-k... És még a streamer előtt vagyunk csak.... Ösvény, készülék alátétek, fali alzatok, dugók,.... Egy valag pénzt el lehet költeni ilyen hülyeségekre.
Csak nem sajnálod router kábelekre a pénzt? Tudod mennyit hoz a hangzásba? Külső táp, lan kábel, lan kábel izolátor, stb-k... És még a streamer előtt vagyunk csak.... Ösvény, készülék alátétek, fali alzatok, dugók,.... Egy valag pénzt el lehet költeni ilyen hülyeségekre.
Ettől drágábbat nem nagyon találtam egy gyors kereséssel.juliush írta: ↑2025.07.16., szer. 13:53A router és a tápja közé????SoundMania írta: ↑2025.07.16., szer. 11:03Ennyiért nem is nézegetnék. 150 alatt nem nagyon lehet nagyon jót csinálni. Jó kábelekkel meg sokkal több.
Igen, oda fog kelleni a kábel.juliush írta: ↑2025.07.16., szer. 13:53A router és a tápja közé????SoundMania írta: ↑2025.07.16., szer. 11:03Ennyiért nem is nézegetnék. 150 alatt nem nagyon lehet nagyon jót csinálni. Jó kábelekkel meg sokkal több.
A router és a tápja közé????SoundMania írta: ↑2025.07.16., szer. 11:03Ennyiért nem is nézegetnék. 150 alatt nem nagyon lehet nagyon jót csinálni. Jó kábelekkel meg sokkal több.
Táp volt a linken. Kábelt meg semmit onnan.supravox írta: ↑2025.07.16., szer. 11:301db 1m-es DC kábel????SoundMania írta: ↑2025.07.16., szer. 11:03Ennyiért nem is nézegetnék. 150 alatt nem nagyon lehet nagyon jót csinálni. Jó kábelekkel meg sokkal több.![]()
1db 1m-es DC kábel????SoundMania írta: ↑2025.07.16., szer. 11:03Ennyiért nem is nézegetnék. 150 alatt nem nagyon lehet nagyon jót csinálni. Jó kábelekkel meg sokkal több.supravox írta: ↑2025.07.16., szer. 10:07És jó is.dixie-chicken írta: ↑2025.07.16., szer. 08:25
https://www.hydrasound.hu/
pl Zeus-nál,van használva olyan csatlakozó amely szerintem a routerhez jó,a kérdés hogy a másik oldalon milyen csatlakozó kell
https://www.hydrasound.hu/Zeus-Analog-P ... C-DC-Ultra
sokmindent gyártanak,akár "custom" kivitelezéseket is....
Készreszerelve most vettem a hdplex és a leendő router közé egy példányt.
35 ropi
Ennyiért nem éri meg otthon barkácsolni