supravox írta: ↑2025.07.15., kedd 08:03
Ezek teljesen hülyék.
15 milla.
Ennyiért azért már BÁRMIT lehet venni.
Hangszedőstől fonóstól.
Lenne is tippem:))
Szerencsére nem vagyunk egyformák.
Azok, akik ezeket megveszik (itthon is), hidd el, BÁRMIT megvehetnének.
Az hogy neked van egy DD becsípődésed, lelked rajta, élvezd. Csak ne vetítsd ki a saját véleményedet azokra, akik másként vélekednek, másban találják meg a zene élvezetéhez vezető útjukat.
Az SME-knél (20 Mk2-től felfelé V karral) én eddig csak egy másik mai gyártó szíjas futóműveit tartottam jobbnak, azok közül is vákum leszorítású légcsapágyasakat, a TecDas-t.
A régiek közül a Micro Seikiket (3000-től felfelé).
És igen, itthon is megveszik ezeket a legmagasabb kategóriákban is ( SME 60, SME 30, SME 30 12, SME 20 12, SME 20/3 (történetesen én is ezt hallgatom éppen).
A kezeim között megfordult igen sok DD a valamikori legmagasabbra értékelt típusok közül is. Sosem éreztem késztetést, hogy váltsak. Ismerősnél Grand Prix Audio Monaco DD szól közel 60000 USD-ért, de sosem éreztem azt, hogy váltanom kéne.
Jól szólnak azok is, de teljességgel kívül rekesztenek a zenéből. Nem vonnak be, nem felejtetik el,sosem, hogy konzervet hallgatok.
Mondjuk az zenei palettám nagy része klasszikus, az is a 70-es évektől korábbi felvételek, rengeteg opera.
Ha valami modernebbet akarok hallgatni, arra ott a digitális világ. Szerencsére abból is van "elfogadható" szintű lejátszó berendezésem. A stream zenehallgatásra kizárólag saját szerverről. A netes szolgáltatók minősége megbízhatatlan, hangjuk valamivel vagy jóval alatta marad a saját ripelésű anyagoknak, aminek tudom a forrását. Ha netán háttérzene kell, akkor akár mehet a TIDAL is, de csak annak. Számomra az élvezeti értéke nulla. Meg van bőven elég egyéb saját zeném, zenehordozóm, amiket élvezettel tudok gallgatni.