Így , van. Mondjuk én nem viszek lemezeket, de kábeleket szoktam. Praktikusabb...PgSpa írta: ↑2025.07.12., szomb. 10:13Nem voltam gépközeleben, nem tudtam azonnal reagálni, közben elsüllyedt ez a vonal a személyeskedés és egymás ekézése közben.chord_ írta: ↑2025.07.10., csüt. 23:25Szerencsére, a fentitől, meg ELEX személyeskedésétől azért van itt sokkal érdekesebb dolog, ami engem pl. jobban érdekel, csak átsiklottatok rajta.
Ez:Vagyis, egy kábel, ami akusztikus zenén zseniális, rockzenén meg kb. szerencsétlenkedik, akkor ezt használva 'elhangolódtunk'?PgSpa írta: ↑2025.07.09., szer. 23:24Ez a hangerő, kemény rockzene kérdés a tesztelésnél fontos lehet. Minden elismerésem Chord-é, de éppen kábel ügyben tapasztaltam több alkalommal -persze az én szerény rendszerem, szűk anyagi lehetőségeim korlátai között-, hogy csak a kedvenc zenéinken -és itt megint Chord jön elő, akinek rengeteg ajánlóját hallgattam meg és szerettem meg- tesztelve valamit nagyon furcsa irányba is tévedhetünk. Ilyenkor jó elővenni egy nem igazán szeretett, de hatásosan durva, zúzós felvételt, és ha ez is jó, akkor biztosan nem hangolódtunk el. Bevallom, nekem pl. ezért volt csalódás Rudi bácsi vékony hangszórókábele, mert nálam hazudik, édesen, de hazudik.
És legyen inkább egy olyan kábel, ami akusztikus zenén 'átlagjó', rockzenén meg szintén?
És ha nem hallgatunk rockzenét, cseréljünk azért kábelt, csak hogy 'el ne hangolódjunk' ?
Chordnak válaszolnék: az én szerény tapasztalatom azt mutatja, hogy az általad/általam annyira prefereált zenei stílushoz lehet hozzárendelni olyan kábeleket, amik nagyon szépen kiemelik a régi hangszerek finomságait, a hangzás édességét, de közben igenis hangolnak, hazudnak. Ezért szeretek a tesztelésnék kicsit "hátralépni", "objektív lenni" azzal, hogy minden műfajon kipróbálom az adott kábelt. ...és nem kell félni a valóságtól, a jó kábel mindkét vonalon jól teljesít. Mindenkit arra buzdítanék, hogy időnként lépjen ki a komfortzónájából, és próbálkozzon más zenékkel is, sokat lehet tanulni belőle. Én pl. barátomhoz, aki rock, prog rock kedvelő, mindig viszek tesztelni pár Savall, vagy Pandolfo CD-t, aztán sokszor kiderül, hogy meztelen a király. És ez a kontroll nála sem abba az irányba viszi a dolgokat, hogy akkor a másik végen hiány keletkezik.
Pl a Vz-t szoktam, vagy utóbb. a Dps - t, amikor Antimatter és asszem Primus lemezeket hallgattunk, Hania Rani, Beth Hart, Manu Chao, PJ Harvey mellett. Ilyen kábelek helytállnak bárhol, bármilyen rendszerben, bármilyen zenével. És ahogy szoktam mondani, nyugodt szívvel lehet alapozni rájuk rendszerekben.