Kicsit kezd már gyerekessé/szánalmassá válni a permanens AN-ozásod.
Van valami konkrét, megfogalmazható problémád velük ?
Egy hangfal kábel akkor jó. ha minél kevesebb torzítással viszi át a hangjelet. Ezt durva, zúzós felvételen nem lehet megítélni.
Mekkora egy szélhámos szöveg.revox írta: ↑2025.07.09., szer. 22:37
Nem kel ehhez bonyolult rendszer. Csak az oldSchool hifisták a hangszerhangok kergetésével kezdik, holott az első, hogy nyerjük ki a zenében rejlő (mindben van, akár egy húr megpendítésében is, sőt!!!) energiát. Ha ez megvan,lehet tovább simogatni. De míg nem jön az erő, nem jön a zene komplexitása sem.
...
Nem kel ehhez bonyolult rendszer. Csak az oldSchool hifisták a hangszerhangok kergetésével kezdik, holott az első, hogy nyerjük ki a zenében rejlő (mindben van, akár egy húr megpendítésében is, sőt!!!) energiát. Ha ez megvan,lehet tovább simogatni. De míg nem jön az erő, nem jön a zene komplexitása sem.dixie-chicken írta: ↑2025.07.09., szer. 19:01az hogy mi már nem tudjuk esetleg megemészteni,más dolog (esetleg a rendszereink sem,megint más tészta)...nekem sem épp nem szerepel a top listámon,de mindenki úgy élvez ahogyan bir és tud
![]()
Azért ne essünk túlzásokba.chord_ írta: ↑2025.07.09., szer. 20:13
Nem arról van szó, hogy jó zene-é vagy sem; az túlságosan messze vezetne a kábelezéstől.
Hanem arról, hogy egy AN/Kondo/Csontos 'szakértő' ezzel fényezi az AN rendszert, meg az Avantgarde cuccát, meg a csoda kábeleit, hogy mennyire klassz, hogy ezt jól adja vissza.
Hitelteleníttetődés a javából.
Nem arról van szó, hogy jó zene-é vagy sem; az túlságosan messze vezetne a kábelezéstől.dixie-chicken írta: ↑2025.07.09., szer. 19:01
Marylin Manson:
https://en.wikipedia.org/wiki/Marilyn_Manson
https://en.wikipedia.org/wiki/Marilyn_M ... iscography
kb 50.000.000 eladott lemez...csak van igény ilyesmire is...az hogy mi már nem tudjuk esetleg megemészteni,más dolog (esetleg a rendszereink sem,megint más tészta)...nekem sem épp nem szerepel a top listámon,de mindenki úgy élvez ahogyan bir és tud
![]()
Marylin Manson:akvapark írta: ↑2025.07.09., szer. 18:31Ez zene? Tényleg senkit nem akarok (meg)bántani, de hát ez...revox írta: ↑2025.07.09., szer. 09:29ezért kell A osztályt használni. Mondanám,hogy lehetőleg SE, de nálam pont nem működött,de lehet,az egyetlen olyan hangfal,ahol nem működik az SE, ahol legkevésbé gondolnák, a 100dB fölötti érzékenységgel bíró Avantgarde tölcsérek. De egy kellemes szobahangerőig pl ez a 18Wattos AN P2SE elboldogult vele. De ami a lényeg, éjfélkor készült ez a telefonos videó, talán még nem is okossal. elég tré és a hangerőt is fel kell nyomni,mert olyan halkan szólt már itt a cucc (asszony rég aludt), épp csak lehetett hallani. De ez biza nyers,mint a rosseb (fülest neki). Küldöm szeretettel mindazoknak, akik mai napig azt gondolják, hogy az AN és kábelei egy rózsaszín ködbe burkolt, lágy világ![]()
youtu.be/B4xjIKt8MyE![]()
![]()
Ez zene? Tényleg senkit nem akarok (meg)bántani, de hát ez...revox írta: ↑2025.07.09., szer. 09:29ezért kell A osztályt használni. Mondanám,hogy lehetőleg SE, de nálam pont nem működött,de lehet,az egyetlen olyan hangfal,ahol nem működik az SE, ahol legkevésbé gondolnák, a 100dB fölötti érzékenységgel bíró Avantgarde tölcsérek. De egy kellemes szobahangerőig pl ez a 18Wattos AN P2SE elboldogult vele. De ami a lényeg, éjfélkor készült ez a telefonos videó, talán még nem is okossal. elég tré és a hangerőt is fel kell nyomni,mert olyan halkan szólt már itt a cucc (asszony rég aludt), épp csak lehetett hallani. De ez biza nyers,mint a rosseb (fülest neki). Küldöm szeretettel mindazoknak, akik mai napig azt gondolják, hogy az AN és kábelei egy rózsaszín ködbe burkolt, lágy világ![]()
youtu.be/B4xjIKt8MyE
Én szétszaggatnám az összes kábelem, ha ilyen zenét(?) kéne hallgatnom, pláne demózni. /nem mertem korábban erre reagálni, ne hogy korán tűnjek maradinak/ Van ennél sokkal jobban kimunkált rock, hevi, amit én sem vetek meg, csak ritkán hallgatok.chord_ írta: ↑2025.07.09., szer. 17:07Háááát, távol álljon tőlem ízlésekről vitát nyitni, de aki ilyen zenékkel nyomul, pl. drótválasztásnál, vagy akárminél, az teljességgel bizonyosan mást keres az egész hifizésben, mint pl. én.revox írta: ↑2025.07.09., szer. 09:29... Küldöm szeretettel mindazoknak, akik mai napig azt gondolják, hogy az AN és kábelei egy rózsaszín ködbe burkolt, lágy világ![]()
youtu.be/B4xjIKt8MyE
De legalább van miről beszélni. Nem fullad az unalomba az eszmecsere, mivelhogy egyetértés garantáltan nem lesz, a legkisebb alátét / bisz-b@sz dologban sem.
Háááát, távol álljon tőlem ízlésekről vitát nyitni, de aki ilyen zenékkel nyomul, pl. drótválasztásnál, vagy akárminél, az teljességgel bizonyosan mást keres az egész hifizésben, mint pl. én.revox írta: ↑2025.07.09., szer. 09:29... Küldöm szeretettel mindazoknak, akik mai napig azt gondolják, hogy az AN és kábelei egy rózsaszín ködbe burkolt, lágy világ![]()
youtu.be/B4xjIKt8MyE
Esélyes... :) Majdnem ma értem haza, addig zenélgettünk.... :)revox írta: ↑2025.07.09., szer. 16:09benéztedSoundMania írta: ↑2025.07.09., szer. 12:45
Gondoltam rá, hogy kellett volna írnom, hogy "általában".... Már látom tényleg jobb lett volna. :) Amúgy ránézésre, nem vagyok tisztában árazással, amiket nem ismerek.
Igaz nem is fürkészem át a felrakott képeket. Meg sokszor nem is mond semmit, ha nem ismersz róla semmit. Vagy ha valamit mégis és a többit nem, akkor félre is vezethet.... :)írva is van az, legfeljebb nem kerek mondatokkal
![]()
szerintem ebben a kis rendszerben volt az erősítő és a CD alatt is, de a CD alatti nemrég kidurrantShimano írta: ↑2025.07.09., szer. 16:27Jól látom hogy az elmaradhatatlan bringabelső most az erősítő alatt van?revox írta: ↑2025.07.09., szer. 10:46az elelnpólus, de még minidg nem megyünk KSL SPc alá (réz). Kérdés minidg az értelmes kábelezés aránya. Nincs rá szabály,amit úgy ézel, még belefér. Ez a rendszer fillérekből állt össze. Minap írtam, az erősítő Tiglon MS12A, többi nagyrészt KSL SPc. Az elosztóban láthatók a tápok. Az elosztóban sincs semmi ördöngősség és ez igaz a nagyobb rendszerekre is. KOSS aljzat, mezei rézérintkezős, semm iextra és ugyanaz a 3x2,5-ös, tömör vezetős Prysmian drót,ami a falban van. Ez így balanszban van. Leheten a KSL-ek helyett AN-B is, de volt itthon. Ha nem lett volna, valsz azt veszek hozzá.
Ilyen egy olyan kis rendszer, hogy soha nem kell senkitől tanácsot kérni, mit vegyek és nem is érdekel a fejlesztés. Megvan az egyensúly. Ettől nem javaslom senkinek, hogy így drótozzon be, de az egynesúlyra való törekvést lesse el bátran.![]()
20250709_103142.jpg
20250709_103049.jpgAz miért jó,mit tud hogy szinte minden feltett képeden ott van valahol?,eddig a cd játékos alatt láttam többször.
Nekem is van valahol,egyszer már jó régen a hivoxtól vettem a hangsugárzók alá egy bringabelsős alátét kütyüt,azt anno még a HFP is tesztelte,és onnét jött az inspiráció is.
Biztos megvan valahol,lehet feltúrom a házat,és megkeresem.Hol próbáljam ha meglelem?,futómű,előfok,monoblokk vasakból áll a rendszer.
Jól látom hogy az elmaradhatatlan bringabelső most az erősítő alatt van?revox írta: ↑2025.07.09., szer. 10:46az elelnpólus, de még minidg nem megyünk KSL SPc alá (réz). Kérdés minidg az értelmes kábelezés aránya. Nincs rá szabály,amit úgy ézel, még belefér. Ez a rendszer fillérekből állt össze. Minap írtam, az erősítő Tiglon MS12A, többi nagyrészt KSL SPc. Az elosztóban láthatók a tápok. Az elosztóban sincs semmi ördöngősség és ez igaz a nagyobb rendszerekre is. KOSS aljzat, mezei rézérintkezős, semm iextra és ugyanaz a 3x2,5-ös, tömör vezetős Prysmian drót,ami a falban van. Ez így balanszban van. Leheten a KSL-ek helyett AN-B is, de volt itthon. Ha nem lett volna, valsz azt veszek hozzá.
Ilyen egy olyan kis rendszer, hogy soha nem kell senkitől tanácsot kérni, mit vegyek és nem is érdekel a fejlesztés. Megvan az egyensúly. Ettől nem javaslom senkinek, hogy így drótozzon be, de az egynesúlyra való törekvést lesse el bátran.![]()
20250709_103142.jpg
20250709_103049.jpg
benéztedSoundMania írta: ↑2025.07.09., szer. 12:45
Gondoltam rá, hogy kellett volna írnom, hogy "általában".... Már látom tényleg jobb lett volna. :) Amúgy ránézésre, nem vagyok tisztában árazással, amiket nem ismerek.
Igaz nem is fürkészem át a felrakott képeket. Meg sokszor nem is mond semmit, ha nem ismersz róla semmit. Vagy ha valamit mégis és a többit nem, akkor félre is vezethet.... :)
Gondoltam rá, hogy kellett volna írnom, hogy "általában".... Már látom tényleg jobb lett volna. :) Amúgy ránézésre, nem vagyok tisztában árazással, amiket nem ismerek.revox írta: ↑2025.07.09., szer. 12:19az a DVD játszó 7ezer(7000) volt. Van benne tápnak használt áron 100ezer forintnyi tápdrót (1,5m ksl spc) itt talán megállnék ezzel a masinával. Erősítő új ára 430-450 kb, hozzá egy Tiglon 800EUR-ért. Talán itt is fékezekSoundMania írta: ↑2025.07.09., szer. 11:17Nem tudom, érdemes-e benne hagyni a készülékekben a tudásuk akár 50 százalékát olcsó drótozással, még ha kiegyensúlyozottá válik/marad velük a hangzás..... :(revox írta: ↑2025.07.09., szer. 10:46az elelnpólus, de még minidg nem megyünk KSL SPc alá (réz). Kérdés minidg az értelmes kábelezés aránya. Nincs rá szabály,amit úgy ézel, még belefér. Ez a rendszer fillérekből állt össze. Minap írtam, az erősítő Tiglon MS12A, többi nagyrészt KSL SPc. Az elosztóban láthatók a tápok. Az elosztóban sincs semmi ördöngősség és ez igaz a nagyobb rendszerekre is. KOSS aljzat, mezei rézérintkezős, semm iextra és ugyanaz a 3x2,5-ös, tömör vezetős Prysmian drót,ami a falban van. Ez így balanszban van. Leheten a KSL-ek helyett AN-B is, de volt itthon. Ha nem lett volna, valsz azt veszek hozzá.
20250709_103142.jpg
20250709_103049.jpgCD-hez 1,5m KSL SPc, hangfaldrót 2x1,5m SPc, digit drót kb 40 cm SPc, IC Hitachi sax102. ebből én nem akarok többet kiszedni
![]()
az a DVD játszó 7ezer(7000) volt. Van benne tápnak használt áron 100ezer forintnyi tápdrót (1,5m ksl spc) itt talán megállnék ezzel a masinával. Erősítő új ára 430-450 kb, hozzá egy Tiglon 800EUR-ért. Talán itt is fékezekSoundMania írta: ↑2025.07.09., szer. 11:17Nem tudom, érdemes-e benne hagyni a készülékekben a tudásuk akár 50 százalékát olcsó drótozással, még ha kiegyensúlyozottá válik/marad velük a hangzás..... :(revox írta: ↑2025.07.09., szer. 10:46az elelnpólus, de még minidg nem megyünk KSL SPc alá (réz). Kérdés minidg az értelmes kábelezés aránya. Nincs rá szabály,amit úgy ézel, még belefér. Ez a rendszer fillérekből állt össze. Minap írtam, az erősítő Tiglon MS12A, többi nagyrészt KSL SPc. Az elosztóban láthatók a tápok. Az elosztóban sincs semmi ördöngősség és ez igaz a nagyobb rendszerekre is. KOSS aljzat, mezei rézérintkezős, semm iextra és ugyanaz a 3x2,5-ös, tömör vezetős Prysmian drót,ami a falban van. Ez így balanszban van. Leheten a KSL-ek helyett AN-B is, de volt itthon. Ha nem lett volna, valsz azt veszek hozzá.
20250709_103142.jpg
20250709_103049.jpg
Nem tudom, érdemes-e benne hagyni a készülékekben a tudásuk akár 50 százalékát olcsó drótozással, még ha kiegyensúlyozottá válik/marad velük a hangzás..... :(revox írta: ↑2025.07.09., szer. 10:46az elelnpólus, de még minidg nem megyünk KSL SPc alá (réz). Kérdés minidg az értelmes kábelezés aránya. Nincs rá szabály,amit úgy ézel, még belefér. Ez a rendszer fillérekből állt össze. Minap írtam, az erősítő Tiglon MS12A, többi nagyrészt KSL SPc. Az elosztóban láthatók a tápok. Az elosztóban sincs semmi ördöngősség és ez igaz a nagyobb rendszerekre is. KOSS aljzat, mezei rézérintkezős, semm iextra és ugyanaz a 3x2,5-ös, tömör vezetős Prysmian drót,ami a falban van. Ez így balanszban van. Leheten a KSL-ek helyett AN-B is, de volt itthon. Ha nem lett volna, valsz azt veszek hozzá.
20250709_103142.jpg
20250709_103049.jpg
ezért kell A osztályt használni. Mondanám,hogy lehetőleg SE, de nálam pont nem működött,de lehet,az egyetlen olyan hangfal,ahol nem működik az SE, ahol legkevésbé gondolnák, a 100dB fölötti érzékenységgel bíró Avantgarde tölcsérek. De egy kellemes szobahangerőig pl ez a 18Wattos AN P2SE elboldogult vele. De ami a lényeg, éjfélkor készült ez a telefonos videó, talán még nem is okossal. elég tré és a hangerőt is fel kell nyomni,mert olyan halkan szólt már itt a cucc (asszony rég aludt), épp csak lehetett hallani. De ez biza nyers,mint a rosseb (fülest neki). Küldöm szeretettel mindazoknak, akik mai napig azt gondolják, hogy az AN és kábelei egy rózsaszín ködbe burkolt, lágy világ
Igen, gondoltam, hogy belekeveredik a témába a kép + hang komplex élményének az előnye, ami vitathatatlan, egy kilippet nyilván én sem kép nélkül hallgatok.dixie-chicken írta: ↑2025.07.09., szer. 07:45
lön ló@&szelőrejelzem a hangminőség pocsék,de kell a vizuális része is a szám valós értelmezéséhez.
Shimano írta: ↑2025.07.08., kedd 17:26Azt mondom hogy olyan nincs hogy kisebb hangerőn nagyon jó,nagy hangerőn meg csak a szenvedés van,mert ott akkor valami nem kerek,és ha nagy hangerőn nem kerek,akkor a kissebben sem lesz az,mert az ami a nagyobb hangerő nyomorát okozza,az ott van kisebb hangerőn is,csak nem olyan mértékben hallatszik.Ezért is kell,lehet arra törekedni,hs tologatással,akusztikával,megfelelő drótokkal,jaj,elnézést,már megint belehibáztamchord_ írta: ↑2025.07.08., kedd 15:59Én továbbra is az ellenkezőjét állítom, nálam másképp történnek a dolgok.
Nagy hangerőn, nem csutkán, nyilván, a legtöbb dolog jól szól, attraktív, lengeti a levegőt; ha ilyenkor valami torzít, ott baj van.
Amúgy, kábelteszteknél, sőt, mindenféle meghallgatásnál, amikor nem pont ugyanaz a hangerő, az esetek nagy részében a picit hangosabb nyer.,stb hogy jó legyen a sound a komfortzónánkon kívüli hangerőnél is,mert akkor kapunk egy olyan jó kerek egészet,ami minden hangerőn jól működik.