Vagyis a kábelgyártók 99%-a csak azért buzdít a hosszabb drótra, hogy több pénzt kivegyenek a zsebünkből?istvan01 írta: ↑2025.07.04., pén. 13:08
Egyszerűsítsünk. Ha rövid, akár nulla hosszúságú készülék jel csatlakozás mindig a rosszabb eredményt adná hangzásban, akkor hogy merészelnek neves high-end márkák még ma is egy készülék házba építeni előerősítőt-végerősítőt, DAC-elő-vég erősítőt, ráadásul még tápegységeket is ezek mellé? Aktiv hangsugárzók? juúj!! Mi a túróért nem lógatnak ki az ilyen egybe készülékekből az egységek közötti 1-2m-es összekötő kábeleket?
Igen, volt egy nem hosszú időszak, amikor még egy mezei CD játszót is szétdobozoltak 3, akár 4 készülék házra is. Előnye? Közel nulla, de többet lehetett kicsalni a pénztárcákból.
Én is szereltem magamnak 15cm-es IC kábeleket, semmi de semmi hangzás hátránya nem volt, inkább jobb lett vele. Azonban nem praktikus.
Ugyan már. Kissé óvodás gondolkodás. Vagy inkább földszintes.:)
Meg vegyük már ezt a szerencsétlen Vz-t.
A 'kiiktatás' a legjobb, meg a 'nem-drót'. A drót a szükséges rossz, mert ott a hangi lenyomata, ki kellene kerülni. OK. Ha mégis csak sikerül valahogy pl. az ic kiiktatás, tételezzük fel, ott lesz akkor a csúcs hang, az 'abszolút', a fentiek szerint. A Vz egy csúcs összekötő, vagyis, közelíti/próbálja a 'kiiktatott' drót hangját.
De mégis, a bonyolult technológiájával, anyagával, szigetelésével, fém-drótkohászati csodadolgaival, stb. tart a 'nem-dróthoz'?? Egy bonyolult struktúra hangja tart a 'struktúra-nélküli' kiiktatott dróthoz?
Vagy a biztosíték.
Nem próbáltam igazán drágát, de azt azért látom, hogy azt mondani, hogy 'csalás', ez erős túlzás; próbálnak apait-anyait beleadni a jó hangért. Nem egyszerű dolog, bizonyosan nagyon bonyolult a gyártás, az anyagok, a geometria, stb...
És akkor itt is ez a bonyolultkodás, ami, bárhogyan is nézzük, ott van, - ezt hangilag tart a kiiktatott biztosíték hangjához? Valami tart a saját tagadásához??
Csak kérdezem, tényleg.
:)