Rock60 írta: ↑2025.07.03., csüt. 09:50
SoundMania írta: ↑2025.07.03., csüt. 08:18
A rodotokat még nem hallottam, de nem lehet, hgoy nem a jó 80ezres kábelhez hasonlítottál? Nekem a "jó" 80 ezres kábel elég sokat hozott.
Persze az is lehet, hogy nálad meg a "80ezres" előttiek voltak viszonylag jók és ezért nem volt akkora lépés....
Nekem a "80ezres" előttiek kb DhLabs olcsója, eupenek, valami 314(?), ANL, ksl spc, HT AC10, teszten kb az összes néhai, Oyaide Tunami, Lapp 110, más nem jut most eszembe. A HT ac10 volt a legjobb közülük, aután az Acro letarolta 3 perc alatt. Kb 10 évre.... :)
Néha nehezen tudom közös nevezőre hozni amiket mondasz, pedig igyekszem.
Nem arról beszéltél többször, hogy 200 - 300 ezernél kezdődik egy valamirevaló tápkábel ? De inkább 500.000 ?
Költséghatékonyságról beszéltünk, helyesebben Te feszegeted ezt a kérdést, hogy mi hoz többet hangban, és István01, hogy melyik a költséghatékonyabb.
Teljesen felesleges dolognak tartom a két tunning fogás egymás elleni kijátszását. Szerintem egymás hatását lényegesen erősítik, jobb a "kihozatal", ha megosztjuk a költségeket.
Mondok egy példát.
( Most hagyjuk a rod-ot és az áthídalást, evezzünk simább vizekre...

)
Adott a példa kedvéért a QSA Orange 25 ezerért, és egy kábel, amit TE jónak tartasz, mondjuk 150 ezerért.
Vagy, a QSA Purple 50 ezerért és ugyan az a 150 - ezres kábel.
Szeretném látni azt a kábelt, ami hozza ezeket a hangokat úgy, hogy visszatesszük a gyári üveg biztit.
Nyilván van, de hogy 175 - ért illetve 200 - ért nem kapod meg, az holtbiztos.
És, minél drágább kábeleket teszünk be az egyenletbe, annál inkább van értelme lecsippenteni az árából a biztosíték javára azt a 25, vagy 50 ezrest. Vagy többet.
Nagy a lendület, és minden bizonnyal emiatt is írtad rosszul, kérlek az elkövetkezendőkében erre figyeljél.
A QSA purple (lila) ára 800€ és a QSA orange 1200€!
Te viszont az SR használt biztosítékok árát adod meg a posztodban, mint QSA ár.
Egyébként ez az egész vita, ami itt folyik egy "képzelgés". Aki itt ír erről meg arról, egyikük sem hallotta jóformán egyik biztosítékot sem, és tisztelet azok felé, akik birtokolnak ezek közül bármelyiket is.
A QSA és az SR közül mindegyik megéri a pénzét, attól függetlenül, hogy melyiket választja, és hol alkalmazza.
Nekem az itt felsoroltak közül mindegyik megvolt és megvan, és igen nem váltja ki a hálózati kábelt, és a hálózati kábel sem váltja ki a biztosítékot.
A ROD-nál is ez a helyzet, csak másképpen.
Azt úgy kell felfogni, mint olcsó alternatíva adott (tudatában azzal, hogy biztosíték által biztosított védelem kikapcsolása) , a biztosítékokkal szembe, de nem végső megoldás.
Ráadásul úgy, hogy nem is létezik belőle sok fajta, mint a biztosítékokból.
Mondom ezt úgy, hogy jelenleg QSA orange-t birtokolok, és az alatta az összes megvolt, és környezetembe fölfelé is összes megvolt/van egészen a QSA Gold-ig.
Az a baj, hogy aki nem próbálta egyiket sem, vagy azért mert nem hisz benne, vagy anyagilag nem engedheti meg magának, az ugyan olyan hangosan, vagy még annál is, hirdeti itt a saját nézetét/teóriáját/igazát, szembe azzal, aki már használta, vagy él vele.
Az igazság az, hogy zsebbe kell nyúlni és figyelni kinek mi a tapasztalata, vagy csöndben kell(ne) maradni, és ezt nem bántásként írom.