Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3191

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

chord_ írta:
2025.07.04., pén. 12:04
Tévedés.
Igenis vitatéma, ezerszer elő is jött.
Hogy a felsőkasztos biztosítékok hangja egyre inkább közelíti a 'kikötött-biztosíték' hangját? - nem hinném.
[/quote]

Erről meg is győződtél, tesztelted is, vagy csak feltételezés?
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 999

Hozzászólás Szerző: chord_ »

Rock60 írta:
2025.07.03., csüt. 11:59
SoundMania írta:
2025.07.03., csüt. 10:17

Annál költséghatékonyabbat és hasznosabbat nem tudok elképzelni, amikor egy 100%-osan biztosan hangzás megváltoztató alkatrészt (jelen esetben biztit) kiváltasz a SEMMI-vel.
Tiszta sor, ez nem is vitatéma , így van.

...
Tévedés.
Igenis vitatéma, ezerszer elő is jött.
Hogy a felsőkasztos biztosítékok hangja egyre inkább közelíti a 'kikötött-biztosíték' hangját? - nem hinném.
Hogy a rövidebb kábel így mindig jobb hangú, szerintetek, - főleg nem hinném.
Hogy valamilyen megoldással kiiktatni pl. az összekötő kábelt, és pl. a Vz ezt a hangot közelítené - ezt a sarki rendőr is hülyeségnek tartaná... :)

P.S.
Annó Darvas megcsinálta ezt a hátul-összefordítjuk-a-készülékeket és kiiktatjuk így az ic kábelt - nem lett jó a hang ott sem.
Jómagam próbáltam 230 dugót kiiktatni, nem lett jó a hang.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7571

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Shimano írta:
2025.07.04., pén. 11:03
Milyen név alatt ad találatot a google erre a rod kütyüre,tehát mi az anyakönyvesztetett neve a rod becenéven kívül?
Ránéznék,de arra hogy rod,0 a találat.
Írd mögé, hogy stewart, egyből lesz találat.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2132

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Milyen név alatt ad találatot a google erre a rod kütyüre,tehát mi az anyakönyvesztetett neve a rod becenéven kívül?
Ránéznék,de arra hogy rod,0 a találat.

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1348

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

nemtomm írta:
2025.07.03., csüt. 12:36

Saját tapasztalat, hogyha minél jobb tápkábelt használsz annál jobban meghallod a tuning biztosíték (ok) mennyit javítanak a hangon és a képen. Minél feljebb lépsz annál jobb a végeredmény.
És, fordítva is igaz természetesen.
Minél jobb a biztosíték, annál inkább hallatszik a kábelek közötti különbség.

Rock60
Őslakos
Őslakos

a.gabriel írta:
2025.07.03., csüt. 12:18

Egyébként ez az egész vita, ami itt folyik egy "képzelgés".
Aki itt ír erről meg arról, egyikük sem hallotta jóformán egyik biztosítékot sem, és tisztelet azok felé, akik birtokolnak ezek közül bármelyiket is.
Az a baj, hogy aki nem próbálta egyiket sem, vagy azért mert nem hisz benne, vagy anyagilag nem engedheti meg magának, az ugyan olyan hangosan, vagy még annál is, hirdeti itt a saját nézetét/teóriáját/igazát, szembe azzal, aki már használta, vagy él vele.
Ezt a pár mondatot kétszer alá kellene húzni. :smile53:

Rock60
Őslakos
Őslakos

a.gabriel írta:
2025.07.03., csüt. 12:18

Nagy a lendület, és minden bizonnyal emiatt is írtad rosszul, kérlek az elkövetkezendőkében erre figyeljél.
A QSA purple (lila) ára 800€ és a QSA orange 1200€!
Te viszont az SR használt biztosítékok árát adod meg a posztodban, mint QSA ár.

Nekem az itt felsoroltak közül mindegyik megvolt és megvan, és igen nem váltja ki a hálózati kábelt, és a hálózati kábel sem váltja ki a biztosítékot.
Jah, nem a lendület nagy, hanem a meleg... :D :smile49:

Kösz, hogy szóltál, elírtam, srry... :smile53:
Az SR Orange és Purple biztik használt ára természetesen a 25 és az 50 ezres...
Nálam a QSA Yellow az, ami még maximálisan számításba jöhet. :yingyang:

Örülök, hogy alátámasztod a megfigyelésemet, hogy egyik sem helyettesítheti a másikat. ( Kábel vs biztosíték.)

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 932

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Rock60 írta:
SoundMania írta:

Csakhogy, már nem ez a téma, hanem az, hogy ha MÉGIS biztosítékot használ a földlakó - bármilyen okból - akkor arra érdemes-e sokat költeni, vagy a kábelre.(?)
Ahogy Zoli is írta, tök felesleges a kettőt szembe állítani, egymást erősítő tényezők.
A véleményen továbbra is az, hogy ha rendelkezésre áll X összeg a tápkábelre, akkor annak negyedét, harmadát - de minimum egy használt SR Orange, vagy Purple árát - biztosítékra kell költeni.
Vétek az üveget benne hagyni.
Saját tapasztalat, hogyha minél jobb tápkábelt használsz annál jobban meghallod a tuning biztosíték (ok) mennyit javítanak a hangon és a képen. Minél feljebb lépsz annál jobb a végeredmény. Jó párat kipróbáltam már bizti terén de most már (furutech kezdtem) maradok a sr purple szinten mert innen már nagyon fájó a tovább lépés főleg amennyi biztosíték kell nekem. Érdemes kicserélni az üveg biztosítékot mert aránylag kis befektetésből elég nagy előre lépés. Nálam remekül bevált "bárhova" is tettem mindig 36_1_11.gif Sajna a QSA biztihez még nem volt szerencsém.
"Az igazi barát szemből támad."

a.gabriel
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 98

Hozzászólás Szerző: a.gabriel »

Rock60 írta:
2025.07.03., csüt. 09:50
SoundMania írta:
2025.07.03., csüt. 08:18

A rodotokat még nem hallottam, de nem lehet, hgoy nem a jó 80ezres kábelhez hasonlítottál? Nekem a "jó" 80 ezres kábel elég sokat hozott.
Persze az is lehet, hogy nálad meg a "80ezres" előttiek voltak viszonylag jók és ezért nem volt akkora lépés....
Nekem a "80ezres" előttiek kb DhLabs olcsója, eupenek, valami 314(?), ANL, ksl spc, HT AC10, teszten kb az összes néhai, Oyaide Tunami, Lapp 110, más nem jut most eszembe. A HT ac10 volt a legjobb közülük, aután az Acro letarolta 3 perc alatt. Kb 10 évre.... :)
Néha nehezen tudom közös nevezőre hozni amiket mondasz, pedig igyekszem.
Nem arról beszéltél többször, hogy 200 - 300 ezernél kezdődik egy valamirevaló tápkábel ? De inkább 500.000 ?
Költséghatékonyságról beszéltünk, helyesebben Te feszegeted ezt a kérdést, hogy mi hoz többet hangban, és István01, hogy melyik a költséghatékonyabb.

Teljesen felesleges dolognak tartom a két tunning fogás egymás elleni kijátszását. Szerintem egymás hatását lényegesen erősítik, jobb a "kihozatal", ha megosztjuk a költségeket.
Mondok egy példát.
( Most hagyjuk a rod-ot és az áthídalást, evezzünk simább vizekre... ;peace; )

Adott a példa kedvéért a QSA Orange 25 ezerért, és egy kábel, amit TE jónak tartasz, mondjuk 150 ezerért.
Vagy, a QSA Purple 50 ezerért és ugyan az a 150 - ezres kábel.
Szeretném látni azt a kábelt, ami hozza ezeket a hangokat úgy, hogy visszatesszük a gyári üveg biztit.
Nyilván van, de hogy 175 - ért illetve 200 - ért nem kapod meg, az holtbiztos.

És, minél drágább kábeleket teszünk be az egyenletbe, annál inkább van értelme lecsippenteni az árából a biztosíték javára azt a 25, vagy 50 ezrest. Vagy többet.
Nagy a lendület, és minden bizonnyal emiatt is írtad rosszul, kérlek az elkövetkezendőkében erre figyeljél.

A QSA purple (lila) ára 800€ és a QSA orange 1200€!
Te viszont az SR használt biztosítékok árát adod meg a posztodban, mint QSA ár.

Egyébként ez az egész vita, ami itt folyik egy "képzelgés". Aki itt ír erről meg arról, egyikük sem hallotta jóformán egyik biztosítékot sem, és tisztelet azok felé, akik birtokolnak ezek közül bármelyiket is.

A QSA és az SR közül mindegyik megéri a pénzét, attól függetlenül, hogy melyiket választja, és hol alkalmazza.

Nekem az itt felsoroltak közül mindegyik megvolt és megvan, és igen nem váltja ki a hálózati kábelt, és a hálózati kábel sem váltja ki a biztosítékot.

A ROD-nál is ez a helyzet, csak másképpen.
Azt úgy kell felfogni, mint olcsó alternatíva adott (tudatában azzal, hogy biztosíték által biztosított védelem kikapcsolása) , a biztosítékokkal szembe, de nem végső megoldás.
Ráadásul úgy, hogy nem is létezik belőle sok fajta, mint a biztosítékokból.

Mondom ezt úgy, hogy jelenleg QSA orange-t birtokolok, és az alatta az összes megvolt, és környezetembe fölfelé is összes megvolt/van egészen a QSA Gold-ig.

Az a baj, hogy aki nem próbálta egyiket sem, vagy azért mert nem hisz benne, vagy anyagilag nem engedheti meg magának, az ugyan olyan hangosan, vagy még annál is, hirdeti itt a saját nézetét/teóriáját/igazát, szembe azzal, aki már használta, vagy él vele.

Az igazság az, hogy zsebbe kell nyúlni és figyelni kinek mi a tapasztalata, vagy csöndben kell(ne) maradni, és ezt nem bántásként írom.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1203

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Rock60 írta:
SoundMania írta:

Annál költséghatékonyabbat és hasznosabbat nem tudok elképzelni, amikor egy 100%-osan biztosan hangzás megváltoztató alkatrészt (jelen esetben biztit) kiváltasz a SEMMI-vel.

Csakhogy, már nem ez a téma, hanem az, hogy ha MÉGIS biztosítékot használ a földlakó - bármilyen okból - akkor arra érdemes-e sokat költeni, vagy a kábelre.(?)
Ahogy Zoli is írta, tök felesleges a kettőt szembeállítani, egymást erősítő tényezők.
A véleményen továbbra is az, hogy ha rendelkezésre áll X összeg a tápkábelre, akkor annak negyedét, harmadát - de minimum egy használt SR Orange, vagy Purple árát - biztosítékra kell költeni.
Vétek az üveget bennehagyni.
Szerintem annyiból még mimdig téma, hogy egyikről sem olvastam és nem is tapasztaltam, hogy olyan a hangzás vele mint a semmivel. Ha valaminek lehet etalonja, akkor ez az összevetés aztán abszolút releváns lenne. De mindegyik biztire írnak valamit, hogy ilyen/olyan hangzása van.
De pl fordítsunk a dolgon.... Mondjuk azt m9ndom, hogy egy Tunami+orange bizti helyett inkább egy Acrolink. Vagy egy Siltech Rubi Hill + valami 100ezres bizti helyett dps4 vagy Platinum. És már bőven nekem van igazam. Szerintem csakis az a kérdés, hgoy hogy mennyire jó kábelt választasz. Szerencse/véletlen/informálódás/ajánlás/stb alapján kinek mit sikerül. Vagyis kábelekkel is tisztában kell lenni. Nem elég a gyártó sortimentjén végig menni. Vannak kiemelkedő darabok. Ezeket kell megtalálni. Ehhez idő kell. Olyan értelemben is, mint a "jó" zenének. Ha 100 év múlva is megállja a helyét akkor arra érdemes odafigyelni. Ha 1 év múlva már sehol sincs a gyártó termékpalettáján/rengetegen eladják/stb akkor szinte biztos hogy komoly gondok vannak vele. Biztosítékoknál még csak most van a felfutás. Ezt az időt mi felejtsük el. Várjuk meg mi sül ki belőlük 10 év múlva. Szerintem ezeket érdemes figyelembe venni.

Rock60
Őslakos
Őslakos

SoundMania írta:

Ahogy Zoli is írta, tök felesleges a kettőt szembeállítani, egymást erősítő tényezők.
Vétek az üveget bennehagyni.

Rock60
Őslakos
Őslakos

MrCollector írta:
2025.07.03., csüt. 10:40

Tudod hol hibázik ez az okfejtés? Ott, hogy lehet az egyik tápkábel 170000-ért jobb, mint egy másik gyártóé 300-ért. Akkor most mi legyen? Tehát így általánosítani teljesen felesleges és félrevezető.

Én még biztosítékokat nem próbálgattam, de nem is tervezem egyelőre. Itt a legnagyobb a kockázati tényező.
Persze pár ezer Ft-ig lehetne kísérletezgetni, csak nem tudom annak lenne-e értelme.
Az okfejtés nem tudom, miért hibázik azért, mert a kábelek nem egyforma ár/érték arányúak. Teljesen irreleváns a példánk szempontjából.
Éppen ezért nem felesleges és különösen nem félrevezető.
Azért nem is említettem márkát, azért írtam SM- nek hogy vegyünk egy kábelt, ami szerinte 150 ezresért a lehető legjobb. ( Sok mindent próbált már.)
De, ha szeretnéd, legyen Te szerinted a legjobb 150 ezres kábel. Tök mindegy.
Ha ahhoz hozzácsapsz egy 25 ezres QSA Orange-ot, nem fogsz találni 175 - ért olyan kábelt, ami az üvegbiztivel karöltve megközelítené a másik kombót.
De, nem ismétlem már tovább önmagam, nem olyan bonyolult ez...
Persze, amíg nem próbáltál több fajta, jobbnál jobb biztosítékot, addig csak ködkaszabolás az egész. Na, az az igazán felesleges.

Nem, nincsen értelme.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

MrCollector írta:
2025.07.03., csüt. 10:40
Rock60 írta:

Nem arról beszéltél többször, hogy 200 - 300 ezernél kezdődik egy valamirevaló tápkábel ? De inkább 500.000 ?
Költséghatékonyságról beszéltünk, helyesebben Te feszegeted ezt a kérdést, hogy mi hoz többet hangban, és István01, hogy melyik a költséghatékonyabb.

Teljesen felesleges dolognak tartom a két tunning fogás egymás elleni kijátszását. Szerintem egymás hatását lényegesen erősítik, jobb a "kihozatal", ha megosztjuk a költségeket.
Mondok egy példát.

Adott a példa kedvéért a QSA Orange 25 ezerért, és egy kábel, amit TE jónak tartasz, mondjuk 150 ezerért.
Szeretném látni azt a kábelt, ami hozza ezeket a hangokat úgy, hogy visszatesszük a gyári üveg biztit.

És, minél drágább kábeleket teszünk be az egyenletbe, annál inkább van értelme lecsippenteni az árából a biztosíték javára azt a 25, vagy 50 ezrest. Vagy többet.
Tudod hol hibázik ez az okfejtés? Ott, hogy lehet az egyik tápkábel 170000-ért jobb, mint egy másik gyártóé 300-ért. Akkor most mi legyen? Tehát így általánosítani teljesen felesleges és félrevezető.
Egyébként pedig egy bizonyos szintig, de még fölötte is a legtöbb ember akivel beszélek csak "minimális" különbségeket hall kábelek között, ami nem feltétlenül az ő hibájuk. Én még biztosítékokat nem próbálgattam, de nem is tervezem egyelőre. Itt a legnagyobb a kockázati tényező. Persze pár ezer Ft-ig lehetne kísérletezgetni, csak nem tudom annak lenne-e értelme.
Szerintem a kábeleknél az a baj, hogy először az emberek nem mernek /akarnak/tudnak sokat költeni kábelekre. Csak a "tesztek" alapján próbálnak jót találni. Ami csak annyit ér, hogy kicsit vagy kevésbé kicsit más hangot kap. Nem hiszik el, hogy "csodák nincsenek". Nem fognak olcsón jót kapni, csak kicsit mást. Amivel csak annyit lehet elérni, hogy jobban passzol a tendszerbe, vagy jobban tetszik a tulajdonosnak. Így érthető is hogy nem is hiszi el hogy vannak sokkal-sokkal jobbak is, meg az addigi (nagyon hiányos) tapasztalatok miatt nem is mer sokkal drágábbat sem venni. Persze nem is mindegyik drága jó annyira, hogy meg is érné. De vannak amik igen. (pl vz, platinum7, dps4) Csak hát a fentiek miatt ezt kevesen tapasztalják meg vagy hiszik ezt el. Biztik meg biztos, hogy 10-20 ezer forintig felejtősek. Ki sem érdemes próbálni. Csak félrehangolja a rendszert. Téves út. Talán a sokkal drágábbak.... 100 körültől.... De inkább powerkábelt ennyivel drágábbat...

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

Rock60 írta:

Mondok egy példát.

Egyébként pedig egy bizonyos szintig, de még fölötte is a legtöbb ember akivel beszélek csak "minimális" különbségeket hall kábelek között, ami nem feltétlenül az ő hibájuk. Én még biztosítékokat nem próbálgattam, de nem is tervezem egyelőre. Itt a legnagyobb a kockázati tényező. Persze pár ezer Ft-ig lehetne kísérletezgetni, csak nem tudom annak lenne-e értelme.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3486

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Zárlat biztonság beépített és főleg cserélhető biztik kapcsán körbe futottam a lakásban. Burkolat bontás nélkül, nagyjából ismerve a készülékek működését, felépítését, 100-2000W közötti teljesítmény felvételű 230V-ról működő háztartási eszközön, PC-n, laptopon, olajradiátoron, villamos tűzhelyen, gyorsforralón, számtalan dugasztöltőn, autó aksi töltőn, stb, stb 80%-nál nincs beépített és cserélhető olvadó bizti primer/230V-os oldalon. Igen, volt már nem egyszer telefon töltő miatti tűzről híradás. A beépített és cserélhető/javítható túláram védő csökkenti a tűz és káresemény kockázatát, de csak csökkenti.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
SoundMania írta:

A rodotokat még nem hallottam, de nem lehet, hgoy nem a jó 80ezres kábelhez hasonlítottál? Nekem a "jó" 80 ezres kábel elég sokat hozott.
Persze az is lehet, hogy nálad meg a "80ezres" előttiek voltak viszonylag jók és ezért nem volt akkora lépés....
Nekem a "80ezres" előttiek kb DhLabs olcsója, eupenek, valami 314(?), ANL, ksl spc, HT AC10, teszten kb az összes néhai, Oyaide Tunami, Lapp 110, más nem jut most eszembe. A HT ac10 volt a legjobb közülük, aután az Acro letarolta 3 perc alatt. Kb 10 évre.... :)

Mondok egy példát.

1: nem egészen arról beszéltem. Igazából most sem tudom, hogy mi a valamirevaló powerkábel, mert csak 1M körüli árúak közül ismerek néhányat és nem tudom felettük milyen nagy lépések vanna/lehetnek még.

2:a többiről/többire: annál költséghatékonyabbat és hasznosabbat nem tudok elképzelni, amikor egy 100%-osan biztosan hangzás megváltoztató alkatrészt (jelen esetben biztit) kiváltasz a SEMMI-vel. Értem én, hogy van akinek fontos az (ál) biztonág, és nem minden készülék alkalmas ilyen átalakításra, stb.... Másrészt (ugyan nem hallottam sem a rodotokat, sem 100ezres meg milliós biztiket még) az eddig tapasztaltakból (olcsó tuningbiztik vs "átkötések" vs bizti kigyomlálása) nem tűnik valószínűnek, hogy bármelyik tuningbizti javítana annyit mint egy jól megválasztott powerkábel. Továbbá azért 100ezer meg 500ezer forintos (és persze fogalmunk sincs mennyivel túlméretezett, mert túl kell méretezni hiszen kur.. ta sok pénz ha indok nélkül megszakad, de azt sem tudjuk mennyivel kell nagyobb, vagy mi volt a kiinduló méret, mert 10A van benne, de számítva 2A elég lenne) szóval ilyen drága biztiknél meggondolandó, hogy tud-e keletkezni akkora kár ami összemérhető a bizti árával! A csöveseimben tutira biztos, hogy nem. Pár alkatrészt kicserélek azt kész. Legnagyobb tétel ha a hálózati trafó leégne, de nem nagyon fog, jól lett tervezve az is. A cd-ben sem. Legrosszabb esetben kicserélem az egész belsejét. Van 5-6 komplett donor hozzá a szekrényben. Akkor mit is kockáztatok?
Hátrányban vannak a kilowattos erőművekkel hallgatók. De ott meg véd a lakásbizti a külső károk ellen. A termék amúgy is brikettre ég. Láttatok már mondjuk csak 2kilowattot, hogy hogyan pusztul?

Rock60
Őslakos
Őslakos

istvan01 írta:
2025.07.03., csüt. 09:25

Szembe állítás? Túl kombinálod. Arról van szó, hogy a 230V tápáram útjában a több méter kábel csatlakozóival együtt lényegesen többet hat az áram minőségére mint a 20mm drót darab fém kupakkal együtt. Az értelmetlenül túlárazott "nyilbékanyálba" áztatott tuning biztikhez képest a hálózati kábelek költség hatékonyabbak a hangzásra.
Pedig pont most dicsértem meg magunkat gondolatban, hogy milyen jól elbeszélgetünk... sad.gif

Érdekes dolog ez a több méter kábel vs 20 mm drót kérdése. gondolkodik.gif
Talán avval lehet összefüggésben a tunning biztosítékok váratlanul jó szereplése - különösen a nyílbékanyálba áztatottaké - hogy valami oknál fogva a készülékek a hozzájuk legközelebbi tápellátási szakaszra a legérzékenyebbek.
A biztosítéknál semmi nincsen közelebb, amihez még hozzászagolhatunk.

Meg kellene hallgatnod egyszer egy békanyálas biztit is.
Előtte szárazra kell törölni. :D

Rock60
Őslakos
Őslakos

SoundMania írta:

Mondok egy példát.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

istvan01 írta:
2025.07.03., csüt. 09:25
zoli73 írta:
2025.07.03., csüt. 09:10
Nem értem a minőségi hálózati kábelt, miért kell szembeállítani, alternatívakent kezelni a tuning biztosítekkal, rod-al? A kettő nem konkurenciája egymasnak, hanem kiegészítik egymást, fokozzák egymás hatását. Azt sem értem miért kell azt gondolni, hogy aki ilyen tuning biztositekokba ruház, az a tápkábeleket elhanyagolja, és csak alap "tyúkbeleket" használ, és csak a biztosítektól várja a csodát.
Szerintem ez senkinél nincs így. Aki a tuning biztosítékoknál tart, az a tápkábel kérdéset már minden bizonnyal kipipálta.
Szerintem.
Szembe állítás? Túl kombinálod. Arról van szó, hogy a 230V tápáram útjában a több méter kábel csatlakozóival együtt lényegesen többet hat az áram minőségére mint a 20mm drót darab fém kupakkal együtt. Az értelmetlenül túlárazott "nyilbékanyálba" áztatott tuning biztikhez képest a hálózati kábelek költség hatékonyabbak a hangzásra.
Azt meg honnan veszed, hogy aki hálózati kábelt "már" választott magának, annak már "csak" trafó előtti biztikket kell keresgélnie?
Egy lényeges dologban eltér a két eszköz. Az áram kábelt az elemről/aksiról táplált eszközök kivételével nem lehet nélkülözni. A biztiket némi kockázat vállalással és/vagy zárlat tűrő műszaki megoldásokkal ki lehet hagyni egyes készülékekből.
Ezt sikerült jól kiforgatnod...
Nem értem miért kell direkt félreérteni a másik mondandóját, és belelátni ki nem mondott dolgokat. Ez az, ami elveszi sokak kedvet a kommenteléstől.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3486

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

zoli73 írta:
2025.07.03., csüt. 09:10
Nem értem a minőségi hálózati kábelt, miért kell szembeállítani, alternatívakent kezelni a tuning biztosítekkal, rod-al? A kettő nem konkurenciája egymasnak, hanem kiegészítik egymást, fokozzák egymás hatását. Azt sem értem miért kell azt gondolni, hogy aki ilyen tuning biztositekokba ruház, az a tápkábeleket elhanyagolja, és csak alap "tyúkbeleket" használ, és csak a biztosítektól várja a csodát.
Szerintem ez senkinél nincs így. Aki a tuning biztosítékoknál tart, az a tápkábel kérdéset már minden bizonnyal kipipálta.
Szerintem.
Azt meg honnan veszed, hogy aki hálózati kábelt "már" választott magának, annak már "csak" trafó előtti biztikket kell keresgélnie?
Egy lényeges dologban eltér a két eszköz. Az áram kábelt az elemről/aksiról táplált eszközök kivételével nem lehet nélkülözni. A biztiket némi kockázat vállalással és/vagy zárlat tűrő műszaki megoldásokkal ki lehet hagyni egyes készülékekből.

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2746

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Hálózati biztosítékot mindenképpen kell használni élet és tűzvédelmi és egyébb biztonsági okokból :smile53:
Rendben, de akkor lehetőleg valami jó hangú legyen, amilyenek például a mellékelt fotókon láthatóak.
TJ.
Csatolmányok
Alert olvadó biztosíték1.JPG
Alert olvadó biztosíték2.JPG
Alert olvadó biztosíték3.JPG
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Szerintem.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2025.07.03., csüt. 08:03
istvan01 írta:
2025.07.03., csüt. 06:20

Ez számomra is egyértelmű. Hálózati kábellel sokkal hatékonyabban lehet költség arányosan hangzáson javítani, változtatni a hálózati kábel három fő alkatrésze egyikével külön-külön is: IEC csati, Schuko csati és kábel.
Ha tunning biztosíték vs tápkábel összefüggésben nézzük, akkor lehet, de nem biztos.
Érdemes lenne összevetni, hogy egy nyugati gyártó 80 ezer forintos kábele a pc drót helyett, vagy egy QSA Yellow biztosíték az üveghez képest hoz-e többet... gondolkodik.gif
Nem mernék nagy összegben fogadni egyikre sem.
Ha a 80 ezres kábelt akár a rod hangjához, akár az egész foglalat kihagyásával járó nem kis javulással hasonlítjuk össze, akkor nem kétséges, hogy az utóbbi kettő a költséghatékonyabb. :smile53:

Rock60
Őslakos
Őslakos

SoundMania írta:
2025.07.03., csüt. 07:55

Érthető volt. Én meg úgy csinálom, hogy az iec aljzatról a bekapcsolóra megy a kábel, a kapcsolóról meg a trafóra. Tehát az áthidaló is kimarad, ami hiába kicsi szakasz, durva dolgokat tud csinálni a hanggal. Jobb ha azzal a powerkábellel ami kívül beválik, megy be az ember. Mint a hangszóróknál is, szerintem. Vagy ic kábelekkel.... És nálam nincs panel, csak a cd-ben, meg a lemezjátszó tápban. Így bármit arra cserélek, amire akarok.
Akkor jó, már megijedtem. :D
OK, az egy más jellegű topológia, nyilván ott a legegyszerűbb.
( Kibővítettem az előbbi hsz-mat, nem csak a foglalatot hidaltam át.)

Rock60
Őslakos
Őslakos

istvan01 írta:
2025.07.03., csüt. 06:20

Ez számomra is egyértelmű. Hálózati kábellel sokkal hatékonyabban lehet költség arányosan hangzáson javítani, változtatni a hálózati kábel három fő alkatrésze egyikével külön-külön is: IEC csati, Schuko csati és kábel.
Ha tunning biztosíték vs tápkábel összefüggésben nézzük, akkor lehet, de nem biztos.
Érdemes lenne összevetni, hogy egy nyugati gyártó 80 ezer forintos kábele a pc drót helyett, vagy egy QSA Yellow biztosíték az üveghez képest hoz-e többet... gondolkodik.gif
Nem mernék nagy összegben fogadni egyikre sem.
Ha a 80 ezres kábelt akár a rod hangjához, akár az egész foglalat kihagyásával járó nem kis javulással hasonlítjuk össze, akkor nem kétséges, hogy az utóbbi kettő a költséghatékonyabb. :smile53:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”