A kisebb és olcsóbb II-es csak 16x16x22cm, ami gondolom elég ok a kompromisszumokra :)
Én a Pennában egy lakótelepi nappaliban halottam az I-es silver-t, azóta is azt érzem venni kéne

Nem gond, a félreértések azért vannak, hogy helyretegyük őket.Aszpirin írta: ↑2025.07.02., szer. 23:33Okés, szerintem félreértettem.
Láttam, amit betettél. de azt hittem, azt gondoltad, hogy azokból volt a kiállításon a bemutató. Persze, 1000 euróért per darab közelebb viszi a zenét, bár 2 darab JBL boombox is igen jó ár/érték arányú ebből a nézőpontból. Roont nem tud, de elég neki egy telefon isRáadásul nagyságrendileg többet eladtak már, mint Phantomokból
![]()
Na jó, ezt csak balga fricskának szántam
![]()
(Mellesleg nekem is van, használom is kertipartikon)

Nem tudom, mire gondolsz, esetleg összetévesztesz valakivel. Én most írtam le először és talán utoljára, a szóhasználat Cables mestertől származik.Aszpirin írta: ↑2025.07.02., szer. 18:41Ezt a nagy igazságot még hány változatban szándékozod leírni?Luxor Audio írta: ↑2025.07.02., szer. 15:10Az egész HiFi hobbi és ez a fórum is tele van visszakanyarodásokkal.

Okés, szerintem félreértettem.
A megjegyzésem a betett screenshoton említett verzióra és nem a kiállításon fotózott fancy Gold verzióra vonatkozik (beteszem még egyszer a screenshotot, hogy ne kelljen keresni), hogy melyik típusnak az árát említettem:Aszpirin írta: ↑2025.07.02., szer. 18:31Erre válaszoltam már, de úgy tűnik, valamiért eltűnt az éterben.
Szóval, ha jól megnézed a képet, akkor (főleg a baloldalin látszik) szerintem ebből van rajta 2 darab:
https://www.audiomekka.hu/cikk/4069/Dev ... 8-dB-Gold/
és hozzá ebből az állványból még két darab:
https://www.audiomekka.hu/cikk/4083/Dev ... nic-White/
Igaz, hogy ez Magyarország ahol ugye "világbajnok" az ÁFA meg amúgy is rengeteg cucc sokkal (és néha indokolatlanul sokkal) drágább, mint pl. a Lajtán túl, de azért mutass kérlek egy linket, ahol ezt 2x1000 euróért megveszed![]()
ÉS nekem tényleg nem tetszett, de NAGYON nem. Az Ár/érték aránya ezért szubjektíve (hangzása a fülemnek - de gustibus non est disputandum) és objektíve is (ára) nálam sokkal rosszabb, mint az ismerőseidnél.![]()
A DSP-zés kapcsán konkrétan semmiféle alkalmazást nem említettem, a szoba korrekciót sem. Csupán annyit próbáltam leírni, hogy nagyon jól kell érteni az érdemi használatához.
A beszélgetés onnan indult, hogy valaki betette az MBL - nek befektetőt kereső német cég nyilatkozatát linkben, különösebb magyarázat nélkül. Ezt próbáltam megmagyarázni és hasonló példaként megemlítettem a Devialet és a Marantz/Denon példáját is.

Másoltam a leírást, tudós emberek, földi halandók, átlag userek bevonásával meghatározták a preferenciagörbéket, amihez minél jobban közelít valami, elvileg annál inkább közkedveltebb lesz/lenne a hangja.Aszpirin írta: ↑2025.07.02., szer. 19:12Fogalmam sincs, hogy közönség kedvence-e. Én ezeket a grafikonokat most látom először, kizárólag egy szubjektív véleményt írtam le. Meg is lepődtem, hogy a méréseken ilyen bajnoki eredményeket produkált. Én tuti nem kérném a szobámba, annyiért pedig, amennyiért vesztegetik, főleg nem. Felőlem ettől még lehetnek a számok és a görbék a közös pontAz eset annál tanulságosabb - számomra.

Én DSP-zek otthon, és szeretem (a cuccomba beépített Dirac-féle szobaakusztika-korrekció, nálam elég jól működik, mondjuk megszenvedtem kicsit a 9 pontos beméréssel is... de szerencsére nem kellett tudnom, mit mér, csak pontosan elhelyezni a mikrofont 9 különböző helyen - és akkor ez még az egyszerűbbik bemérés

Fogalmam sincs, hogy közönség kedvence-e. Én ezeket a grafikonokat most látom először, kizárólag egy szubjektív véleményt írtam le. Meg is lepődtem, hogy a méréseken ilyen bajnoki eredményeket produkált. Én tuti nem kérném a szobámba, annyiért pedig, amennyiért vesztegetik, főleg nem. Felőlem ettől még lehetnek a számok és a görbék a közös pont

Nem hallottam, különben leírtam volna, talán nem is állapítottam meg semmit. Szvsz a bármilyen véleményemnél (barkiénél) hasznosabb a méréssel összevetni. Az egy fix pont.Aszpirin írta: ↑2025.07.02., szer. 18:38
Amúgy hallottad, vagy számok és grafikonok alapján próbálod megállapítani, hogy szólnak?
Nekem már eszembe sem jutott bármilyen elemzésre és mérésre rákeresni, amiután hallottam. Tuti, hogy nem nekem való, azért. Pedig nagy híve vagyok a méréseknek, objektív jellemzőknek. Ettől még elfogadom, ha másnak ez tetszik.

Ezt a nagy igazságot még hány változatban szándékozod leírni?Luxor Audio írta: ↑2025.07.02., szer. 15:10Az egész HiFi hobbi és ez a fórum is tele van visszakanyarodásokkal.

Amúgy hallottad, vagy számok és grafikonok alapján próbálod megállapítani, hogy szólnak?fererencz írta: ↑2025.07.02., szer. 14:37Akkor itt a "Devialet hangzás", papíron:
https://www.spinorama.org/speakers/Devi ... endor.html
-3dB (resp. -6db) point v.s. reference is at 30.0Hz (resp. 25.8Hz).
Reference level is normalised to -0.3dB computed over the frequency range [300.0Hz, 5000.0Hz].
Frequency deviation is 2.3dB over the same frequency range.
Tonality (Preference) Score
Tonality (Preference) Score is 7.05 and would be 8.13 with a perfect subwoofer.

Erre válaszoltam már, de úgy tűnik, valamiért eltűnt az éterben.kaef2 írta: ↑2025.07.02., szer. 14:29Ez egy kb 2 x 1000 Eurós komplett aktív hangsugárzó, streaminggel, Roon üzemmóddal.
Screenshot 2025-07-02 at 14.25.01.png
Ár/érték arányban, feleségbarát kivitelt tekintve, egyáltalán nem mondanám rossznak.
Sok ismerősöm használja.
A DSP nem ördögtől való, csak tudni kell használni. Ami egyáltalán nem triviális.

Az egész HiFi hobbi és ez a fórum is tele van visszakanyarodásokkal. Hogy ki miként vélekedik egy készülékről, számomra szinte lényegtelen. Gyakran találkozom lesújtó véleményekkel olyan készülékekről, amik számomra szerethetők és én is toltam el magamtól rémülten olyan cuccokat, amiket mások a fellegekbe magasztaltak.cables írta: ↑2025.07.02., szer. 11:49Ez megint egy visszakanyarodás olyan dolgokhoz, amit leírtak többen. Én tényleg sokat járok ügyfelekhez és szinte mindig jó hangot hallok. A Dénes Zolinál is többször voltam, és csak a Devialetnél éreztem, hogy ez nekem szinte elviselhetetlen. De alto, ELEX is így vélekedik erről a hangról.
Ha jól értem a felhasználó hangszínre hangolhatja ezeket a rendszereket? Régen az volt eredmény, amikor eltünt a hangszint szabályzó az erősítőkből.
A Phantom egy un "lifestyle" cucc.

Fura műfaj ez akkor, mert elég szépen szerepel a Tonalitási pontozás szerint.
Tonality: this is a value between -10 and 10. It is defined in the CEA2034 standard and is computed from the spinorama data: Higher is better.
A Tonality (Preference) Score, in the context of audio, often refers to a numerical rating that reflects how well a speaker or audio system aligns with human preferences for sound quality. It's a way to quantify how much a system's frequency response and directivity (how it spreads sound) match what most people find pleasing. This score is typically derived from measurements and analysis of the speaker's performance, and while it's a useful indicator, it's not a perfect measure of overall quality and shouldn't be the sole basis for a purchasing decision.
Nem az az ikonikus Devialet és nem ezt hallhatta @Cables sem Dénes Zolinál.

Akkor itt a "Devialet hangzás", papíron:
-3dB (resp. -6db) point v.s. reference is at 30.0Hz (resp. 25.8Hz).
Reference level is normalised to -0.3dB computed over the frequency range [300.0Hz, 5000.0Hz].
Frequency deviation is 2.3dB over the same frequency range.
Tonality (Preference) Score
Tonality (Preference) Score is 7.05 and would be 8.13 with a perfect subwoofer.

Jogos, de itt általában csak Devialet-ről volt szó. Ha Devialet “hangzásról” beszélünk önmagában, akkor szerintem az is jogos, hogy az “ikonikus” hangszóróik jutnak elsőre az eszembe. És a Devialet-szoba viszonylag friss élménye :)