Én is szemüveges vagyok. Dioptria betétes kerékpáros szemüveget használok. Így még rosszabb, ha belefolyik az izzadság.
.
Én is szemüveges vagyok. Dioptria betétes kerékpáros szemüveget használok. Így még rosszabb, ha belefolyik az izzadság.
Én anno a lehető legvékonyabb úszósapkát hajítottam fel a sisak alá. Tudom nem hűt, de sok izzadtságtól megszabadított (alapból szemüveges vagyok, így nálam a bicajos szemüveg nem is játszhatott egyébként).
Jók azok, lehet, hogy veszek egyet én is. Apróban már láttam egy majdnem új, ezüst színűt, de lehet, hogy nemsokára lesz fent másik is.asebestyen írta: ↑2025.06.26., csüt. 15:13
https://www.nemzetisport.hu/kerekpar/2025/
Nah szegény, szar Meridákkal kell majd mennie.![]()
![]()
Nah szegény, szar Meridákkal kell majd mennie.
Úgy. Mert különben 5 perc alatt 15-20 percnyi mászást gurulnék vissza. És hát itt a mászáson van a hangsúly. Felvonó sem visz fel első körben a hegyre. Szóval alulról kell elindulni és mivel ilyen mászás intervallok vannak ezt csak így tudod megoldani. Így csalom fel magam a hegyre. Kettőt fel, egyet vissza.
Ezt úgy kell érteni, hogy a visszagurulásnál fékezni kell, hogy kijöjjön a percekkel a matek? Mert nekieresztve azért még kánikulában is jól hűt és szárít a menetszél (persze csak a testhőmérséklet alatt, meg nem 85% pára mellett).
Az alap ride még akár lehetne olyan is, de én funkcionálik tekeréseket csinálok. 8 perc mászás 5 perc visszagurulás. 10 perc mászás, 5 perc visszagurulás, aztán ismétlés. A lassú visszagurulásnál van a problem.
Nekem van a fehér,elég jó.revox írta: ↑2025.06.26., csüt. 12:21ez a fehér jó lesz szerintem. még sose volt gondom izzadtság miatt és volt tesztelve tőlünk jóval melegebb éghajlaton is, folyamatos, egyórás dagasztós kaptatón és a Nap odasüt.Vinkler írta: ↑2025.06.26., csüt. 12:10
Köszi, a Dechásat már néztem én is. Lehet kipróbálom.
A bringás sapi nem jó. Annó használtam, de az anyaga miatt, ha tele lesz, akkor rosszabb, mintha nem lenne rajtad.
Én görgőzéshez frottír fejpántot használok (az is dechás), még a squash-hoz vettem anno. Az teljesen jó, de sisak alá nem használható.
én annyi,hogy fordítva veszem fel.a hátulja van elől,úgy még jobban rálóg a homlokomra, nagyobb felüelten. csak akkor már érdemes is kifordítani,mert hátul van egy varrás, ami jobb,ha kifele néz.
Ja, a Bükk kicsit más: dagasztasz fel vagy fél- háromnegyed órát, utána, meg suhanás lefelé. Mátra például teljesen más, ott van egy csomó hullámvasút le-fel, de abban meg az a jó. Mindegy, csak lapos ne legyen.
ez a fehér jó lesz szerintem. még sose volt gondom izzadtság miatt és volt tesztelve tőlünk jóval melegebb éghajlaton is, folyamatos, egyórás dagasztós kaptatón és a Nap odasüt.Vinkler írta: ↑2025.06.26., csüt. 12:10
Köszi, a Dechásat már néztem én is. Lehet kipróbálom.
A bringás sapi nem jó. Annó használtam, de az anyaga miatt, ha tele lesz, akkor rosszabb, mintha nem lenne rajtad.
Én görgőzéshez frottír fejpántot használok (az is dechás), még a squash-hoz vettem anno. Az teljesen jó, de sisak alá nem használható.
Az erdőben még hagyján, ahol én járok oda nem nagyon süt be a nap. Ott akkor van baj, ha lassú visszagurulás van 2 mászás között. Na olyankor jön a vödör víz effekt.pärt írta: ↑2025.06.26., csüt. 11:16Ismerős. Mindezt úgy, hogy a legjobban szellőző sisakot vettem meg + a hajam is csak kb. 2 centi, de mászás közben nem nagyon lehet hűlni. Én tavaly beújítottam egy Deca-s mini mikroszálas törölközőt, félút környékén azzal szoktam rendbeszedni magam. Hazaguruláskor a menetszél már elég jól szárít.
Köszi, a Dechásat már néztem én is. Lehet kipróbálom.revox írta: ↑2025.06.26., csüt. 11:36
sisak alá van a decathlonban az a fehér xar,ami nekem is van. működni jól működik, csak nekem a kis fejemen elég béna (kilóg a sisak alól). mivel egy méret van, Neked el fog tűnni a sisak alatt,nekem sajna kilógGyorsan száradó anyag,így amit kiizadsz,el is párolog gyorsan a szélben.
a másik megoldás,ahogy az öregek csinálhák, bicajossapi a sisak alá. ha nem sietsz,elől a silt,ha sietsz hátul. nekem, míg nem volt ez a fehér deacás akármi,egy bicajossapi siltjét levágtam és az ment a sisak alá. Görgőzni is bicajossapit használok, jól megfogja az izzadtságot. de azok általában pamut sapkák,nehezebben száradnak
sisak alá van a decathlonban az a fehér xar,ami nekem is van. működni jól működik, csak nekem a kis fejemen elég béna (kilóg a sisak alól). mivel egy méret van, Neked el fog tűnni a sisak alatt,nekem sajna kilóg
Ismerős. Mindezt úgy, hogy a legjobban szellőző sisakot vettem meg + a hajam is csak kb. 2 centi, de mászás közben nem nagyon lehet hűlni. Én tavaly beújítottam egy Deca-s mini mikroszálas törölközőt, félút környékén azzal szoktam rendbeszedni magam. Hazaguruláskor a menetszél már elég jól szárít.
Nekem nincs bajom a 40 fokkal sem. Jól birom a meleget, de az izzadás által gátolt látással nem tudok mit kezdeni. Talán keresek valami sikak alá vehető fejpántot. Van valami ötletetek?
elég jó idő volt tegnap
Én is 18h előtt 10 perccel indultam egy lazára. 1h48m lett és az óra szerint max 37fok,min 31
Tegnap 18h után indultam egy sima Z2 síkra, csak negyvenvalahány km. 3X kellett megállnom és kinyomkodni a sisakszivacsból az izzadságot és megtörölnöm a szemüveget, mert már nem láttam ki.
bármit ügyködnek,itt úgyis Pannonhalma dönti el a sztorit. biztos megpróblják Valtert megrángatni, de, ha nem kapkodva, teszi jól a kereket, el fog velük gurulni. Ami miatt a nagy együttműködés csak részben működhet, hogy minden csapatnak célja oda is érni,így csak olyan elmenés jó a mezőnynek,amiben minden csapatból van ember és az ütőképes is. Itt kicsit máshogy rajzolódnak egy verseny eseményei, mint a nagyvilágban. nem ül teljesen a tévében megszokott klisé, mert a csapatérdekeket felülírja az egyéni érvényesülési kedv (is).Rotox írta: ↑2025.06.26., csüt. 08:30Nagyon kíváncsi vagyok, hogy "Atink"el fog-e bírni a komplett TUS-el a hétvégén.
Én arra tippelek, hogy nem: pl. Pelikán elugrik a verseny első felében valahol, a TUS egy centit nem fog vezetni, ettől függetlenül PJ-t nyilván megfogja a mezőny, aztán a hegyen a kipihent? Fetter/Feldhoffer ledurrantja. Persze az is kérdés, hogy az Epronex-MBH-Karcag mit fog (illetve mit tud) csinálni; ha jól emlékszem, Bodrogi idejében is volt olyan, hogy itthon a komplett mezőny ellene ment...![]()
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy "Atink"
Righty.
De ucinak se felel meg, nincs meg a váz hárömszöges tagolása