Persze, hogy van: Deezer.
Én 1.649.-Ft-ot fizetek érte havonta. Persze ez minimalis különbség. De nekem a nagyobb zenei választék miatt is szimpatikusabb, mint a Tidal.

Persze, hogy van: Deezer.

Csak a történelmi hűség kedvéért írom, nehogy félreérthető legyen a dolog:Aszpirin írta: ↑2025.06.02., hétf. 14:39A koncepciója, használhatósága és megbízhatósága fogott meg nagyon.bodnart írta:Érdekelne, hogy miért szereted a roont? Nem használtam eddig, de nagyon kiváncsi vagyok.
Na, talán elég kimerítő volt a válasz.
Ha érdekel, gyere el egyszer hozzám, és szívesen megmutatok mindent, mert úgy sokkal érthetőbb, és kevésbé ijesztő, sőt csak akkor látod igazán, mennyire pofonegyszerű az egész. A lényeg: minden, minden forrásból, mindenen vezérelve, mindenhol megszólalEz a Roon dióhéjban.

A koncepciója, használhatósága és megbízhatósága fogott meg nagyon.bodnart írta:Érdekelne, hogy miért szereted a roont? Nem használtam eddig, de nagyon kiváncsi vagyok.

Számomra ez nem kérdés. Én ugyan nem hallottam az égvilágon semmi különbséget a Roon-nal való (tehát nem Connect-es) Tidal-streamelés és a Connect Tidal appal való használata által nyújtott hangminőségek között (talán a rendszerem nem elég érzékeny erre?), viszont a Roon-nak és a koncepciójának akkora csodálója lettem időközben, hogy Annak ellenére azt használom, hogy csak streamelek vele. Rajongásomnak több összetevője van, és ezek utána egészen nyilvánvaló, hogy nem csak a hangminőség....
Audirvana és ROON szoftverkörnyezetet sokan audioPC-s környezetben használnak Win vagy Linux/iOS környezetben futtatva, ASIO vagy éppen Kernel Streaming üzemmódokban. Ezeken a platformokon egy Qobuz Connect funkció lényegesen rosszabb általában, mintha ASIO-t használna a felhasználó egy Audirvana felületen.d_dok írta: ↑2025.05.20., kedd 12:18Amikor nálam a Qobuz közvetlenül a forráseszközről szól (az Arcam SA30 streaming erősítőmet a webes felületről irányítom, egyéb szoftvert nem használva), jobb hangot hallok, mint pl. Jplay iOS appot használva. Ha jól értem, éppen az ilyen köztes tényezők kiiktatása a Connect lényege, kiegészítve a Qobuz app kényelmével. Ha viszont tényleg ilyen jó hangminőséget lehet elérni a közvetlen lejátszással (és az első kommentekből ez olvasható ki), kérdés, megéri-e pl. az Audirvana vagy a Roon előfizetés azoknak, akik csak streamelésre használják a rendszerüket.

Na most nem felejtem el beírni végre :)

Jan Garbarek, Anouar Brahem, Ustad Hussain: "Madar" ECM albumát MQA-nak jelzi a dac, most vettem észre, hogy miért is világít a zöld led a CA-n :)

Most csekkoltam magam :) wasapi-ban és kernelben 24-re, asioban 32bitre.kaef2 írta: ↑2025.03.20., csüt. 22:28Már elég régóta 32 bitesen játszik le (integer - floating point konverzió is történik).GTomi írta: ↑2025.03.20., csüt. 22:17Azt vettem észre egy ideje, hogy az Audirvana a 16/24 bit-et 32 bitre tolja fel lejátszáskor. (Asio)
(Kicsit utána olvasgatva + chat gpt az jött le nekem, hogy azért, mert így biztosítja a pontosabb számításokat a digitális jelfeldolgozás során, és hogy az adott dac által preferált formátum 24/32 bit, így hatékonyabban kezeli az adatokat, plusz lekerekítési hibákat csökkenti (jelentesen ez bármit) )
Ez most ilyen szempontból jó akkor, hogy ezt csinálja és dac függő is teljes egészében, ami itt már off akkor, vagy azért ez a téma összetettebb ? A műszaki magyarázatokat meg nem biztos hogy értem egy bizonyos szint felett :)
Igy egyszerűbb sok minden lejátszáskor, jobb a hangerő szabályzás minősége például.
Már elég régóta 32 bitesen játszik le (integer - floating point konverzió is történik).GTomi írta: ↑2025.03.20., csüt. 22:17Azt vettem észre egy ideje, hogy az Audirvana a 16/24 bit-et 32 bitre tolja fel lejátszáskor. (Asio)
(Kicsit utána olvasgatva + chat gpt az jött le nekem, hogy azért, mert így biztosítja a pontosabb számításokat a digitális jelfeldolgozás során, és hogy az adott dac által preferált formátum 24/32 bit, így hatékonyabban kezeli az adatokat, plusz lekerekítési hibákat csökkenti (jelentesen ez bármit) )
Ez most ilyen szempontból jó akkor, hogy ezt csinálja és dac függő is teljes egészében, ami itt már off akkor, vagy azért ez a téma összetettebb ? A műszaki magyarázatokat meg nem biztos hogy értem egy bizonyos szint felett :)

Én az előbbit nem is állítottam, csak annyit, hogy "profi módon digitalizált" bookletek, ami alatt érthetjük az eredeti digitális kiadvány-projektek pdf-be exportálásást is, nem feltétlenül csak szkennelésről beszéltem, de tuti vannak szkennelt példányok is.
A bookleteket nem a streaming szolgáltató digitalizálja, hanem a kiadó vagy a felvétel készítője tölti fel.Aszpirin írta: ↑2025.03.18., kedd 19:06De be tudjuk, csak annak a módját nem a Qobuz ügyfélszolgálata fogja elárulniMahavishnu írta: ↑2025.03.18., kedd 16:55A Qobuz ügyfélszolgálattól kaptam választ, miután sokadik próbálkozásra sem fogadta el a magyar bankkártyát a rendszer.
Sajnos magyar bankkártyát nem lehet normálisan elfogadni.
Szerintem a barátodnak szerencséje volt, megeshet, hogy a rendszer nem tudja követni a kártya eredetét és akkor működik egy fizetés.De ez meglehetősen ritka eset.Rendszerünk általában csak olyan fizetési módokat engedélyez, amelyek ugyanabban az országban vannak regisztrálva, mint a számla.
Elnézést kérünk a korlátozásokért, de nem tudjuk becsapni a rendszert, vagy megkerülni ezt a korlátozást.
A kérdés viszont már inkább az, miért kell a Qobuz a Tidalhoz képest két és félszeres áron?
Szerény véleményem szerint a Tidal minőségileg ugyanolyan jó, amióta natív HiRes fájlokat használnak az MQA helyett, kínálatban pedig - épp most futottam bele megint - akár még jobb is.
Egyedüli többletérték a Qobuznál a nagyon profin digitaliuzált CD-bookletek. Objektíve nem találok mást, ami mellette szól. Ja, Qobuz előfizetésem van, éves.

Akkor így.juliush írta: ↑2025.03.19., szer. 16:43A Sony Classical kiadó gyakorlatilag minden 16/44-es kiadványát MQA-san látom.
Például a "Vivarte" histórikus sorozat lemezeit a Tafelmusikkal, a L'Archibudelli kamarazenekarral, de például a modernebb Yo-Yo Ma lemezek CD-felbontású változatai, például a "Piazzolla: Soul of the Tango" is.

Hú, így most nem, lehet egy Tidal mixben volt benne (alapvetően jazz) de most így belegondolva, lehet a vinyón van fent mqa-ba és keverem ?
A Sony Classical kiadó gyakorlatilag minden 16/44-es kiadványát MQA-san látom.

Valószínűleg még akadnak olyanok, amik MQA-ban vannak. Tudnál mondani egy példát? Ránéznék én is.

Erről jut eszembe: mégis párszor jelzi a dac, hogy MQA, vagy akkor nem mindenhol történt, vagy még nem történt meg a csere?

De be tudjuk, csak annak a módját nem a Qobuz ügyfélszolgálata fogja elárulniMahavishnu írta: ↑2025.03.18., kedd 16:55A Qobuz ügyfélszolgálattól kaptam választ, miután sokadik próbálkozásra sem fogadta el a magyar bankkártyát a rendszer.
Sajnos magyar bankkártyát nem lehet normálisan elfogadni.
Szerintem a barátodnak szerencséje volt, megeshet, hogy a rendszer nem tudja követni a kártya eredetét és akkor működik egy fizetés.De ez meglehetősen ritka eset.Rendszerünk általában csak olyan fizetési módokat engedélyez, amelyek ugyanabban az országban vannak regisztrálva, mint a számla.
Elnézést kérünk a korlátozásokért, de nem tudjuk becsapni a rendszert, vagy megkerülni ezt a korlátozást.

A Qobuz ügyfélszolgálattól kaptam választ, miután sokadik próbálkozásra sem fogadta el a magyar bankkártyát a rendszer.