Más szempontok is vannak.
Egy 60 éves Jaguárt sem feltétlenül azért vesznek drágán, mert jól megy.
Más szempontok is vannak.

Nem mi döntünk.A világpiac dönt.A régi 0108-as WBT dugó eltünt a használtpiacról is.Ha felbukkan itt ott néhány elfekvő példány azt drágán árulják.Az új műanyag csatlakozó hangja meg egy katasztrófa.Leöli a zenét.cables írta: ↑2025.06.19., csüt. 07:11Én aztán nem vagyok a mai kor szerelmese, de ezzel nem értek egyet. Szerintem jobban szólnak az újabb, kevés fémet tartalmazó WBT csatlakozók. Az áram minden fémalkatrész minden pontján áthalad. A hihetetlenül kis IC áramnak kár kóborolni a sok anyaghibán. Nyitottabb, részletezőbb az újabb csatik hangja.
Jó kábelt meg nem kell átszerelni. Rossz kábelre meg nemigen szerelnek drága WBT dugót.
revi ezt használja is napi szinten. van egy olyan audio note kábelem, még ezeréves,amiből nem is láttam még sehol, csak CsI-nak volt 5 méter (vagy annyira régi,vagy nem is nagyon volt forgalomban). Ezt vágtuk fel méteresekre. Ennek a közepén nincs az a habszivacs szerű szigetelő,csillapító anyag és a kevesebb elemi szál ellenére is kifejezetten jól teljesít, nagy madzagok között is. Hirtelen nem volt más dugó,ilyen került rá,aztán rajta is maradt. Jelenleg a CD játszóval dolgozik.SoundMania írta: ↑2025.06.19., csüt. 10:07Nem tudom mire gondolsz... Revi az ezüstöt hallotta, én meg amikor a wbt-t cseréltem az aranyozottra, akkor hallottam..... Ha erre gondoltál.... Így csak erről nyilatkoztam...pjm írta: ↑2025.06.19., csüt. 10:02"Az aranyozottat kimondottan hallottuk." ez nem esik le. Hacsak ki nem maradt belőle egy szó.SoundMania írta: ↑2025.06.19., csüt. 09:58
Lehet mindkettő.... Az aranyozottat kimondottan hallottuk. Ha aranyozottak az aljzatok is, akkor lehet jobb az aranyozott dugó, mert legaläbb nem oxidálódik. :)
Az ezüstözöttet más is ajánlotta már, ezt a típust még nem próbáltam (bár mostanában gyári szeret kábeleim vannak jelemzően). De az aranyozott pont ugyenezen okból kifolyólag lehet, hogy jobban preferálnám. Egyébként az SST dugós SQ 88-am is feketedett, nabum, ilyen az ezüst. De egy kis denszesz mindig sokat dobott rajta, ha azzal megtisztítottam.
Köszi, így értem.SoundMania írta: ↑2025.06.19., csüt. 10:07Nem tudom mire gondolsz... Revi az ezüstöt hallotta, én meg amikor a wbt-t cseréltem az aranyozottra, akkor hallottam..... Ha erre gondoltál.... Így csak erről nyilatkoztam...pjm írta: ↑2025.06.19., csüt. 10:02"Az aranyozottat kimondottan hallottuk." ez nem esik le. Hacsak ki nem maradt belőle egy szó.SoundMania írta: ↑2025.06.19., csüt. 09:58
Lehet mindkettő.... Az aranyozottat kimondottan hallottuk. Ha aranyozottak az aljzatok is, akkor lehet jobb az aranyozott dugó, mert legaläbb nem oxidálódik. :)
Az ezüstözöttet más is ajánlotta már, ezt a típust még nem próbáltam (bár mostanában gyári szeret kábeleim vannak jelemzően). De az aranyozott pont ugyenezen okból kifolyólag lehet, hogy jobban preferálnám. Egyébként az SST dugós SQ 88-am is feketedett, nabum, ilyen az ezüst. De egy kis denszesz mindig sokat dobott rajta, ha azzal megtisztítottam.

Nem tudom mire gondolsz... Revi az ezüstöt hallotta, én meg amikor a wbt-t cseréltem az aranyozottra, akkor hallottam..... Ha erre gondoltál.... Így csak erről nyilatkoztam...pjm írta: ↑2025.06.19., csüt. 10:02"Az aranyozottat kimondottan hallottuk." ez nem esik le. Hacsak ki nem maradt belőle egy szó.SoundMania írta: ↑2025.06.19., csüt. 09:58Lehet mindkettő.... Az aranyozottat kimondottan hallottuk. Ha aranyozottak az aljzatok is, akkor lehet jobb az aranyozott dugó, mert legaläbb nem oxidálódik. :)
"Az aranyozottat kimondottan hallottuk." ez nem esik le. Hacsak ki nem maradt belőle egy szó.SoundMania írta: ↑2025.06.19., csüt. 09:58Lehet mindkettő.... Az aranyozottat kimondottan hallottuk. Ha aranyozottak az aljzatok is, akkor lehet jobb az aranyozott dugó, mert legaläbb nem oxidálódik. :)

Amit írtam... Pont az ami a Vz és a V közötti különbség. És legalább akkora.MrCollector írta: ↑2025.06.19., csüt. 08:42Mi volt vele a probléma? Miben volt más a hang?SoundMania írta: ↑2025.06.19., csüt. 07:30Ilyenkor mindig eszembe jut a hozzám került wbt dugós Vz kábel. Talán szólt úgy mint a sokkal olcsóbb V.... :) Aztán tettem rá egész olcsó Kácsás dugókat, amivel nem tudtuk megkülönböztetni az eredeti P dugóstól sem. Ez kb az összes felsorolt variációd lefedi.... :)cables írta: ↑2025.06.19., csüt. 07:11
Én aztán nem vagyok a mai kor szerelmese, de ezzel nem értek egyet. Szerintem jobban szólnak az újabb, kevés fémet tartalmazó WBT csatlakozók. Az áram minden fémalkatrész minden pontján áthalad. A hihetetlenül kis IC áramnak kár kóborolni a sok anyaghibán. Nyitottabb, részletezőbb az újabb csatik hangja.
Jó kábelt meg nem kell átszerelni. Rossz kábelre meg nemigen szerelnek drága WBT dugót.
írta

Ez egy érdekes téma, én például évek óta beszélek erről, különböző demókon, találkozókon.vidor2009 írta: ↑2025.06.18., szer. 22:06Pedig tényleg ott van a kutya elásva! Állítólag annyit fejlődött a technika és a hangmérnökök tudása,mégis még csak megközelíteni sem tudják a 60-as évek zenéi,felvételi minőségét!!!supravox írta: ↑2025.06.18., szer. 20:49Mégis miből gondolod,hogy a felvétel a rossz és nem a kiadvány?
Nekem az a tapasztalatom,hogy nem a felvételi oldalon kell keresni a bajt.
A kiadvány minősége és a saját láncunk bajai dött a technikatöbbet nyomnak a latba.Csak hát ezt nem szeretjük beismerni.
Hogy van az,hogy ugyanaz a lemez jobban tetszően kezd el szólni ha jó irányba fejlesztjük a motyót???
Szerintem ezt a 2 dolgot teljesen külön kellene kezelni.
Annyira szánalmas már a hangmérnököket szapulni.
Nem baj.pjm írta: ↑2025.06.18., szer. 22:01Értem én, én azt írom, ha a 6 studio kábel mind semleges akkor hogy lehet, hogy másképp szól, és melyik az etalon?kaef2 írta: ↑2025.06.18., szer. 20:22A semlegesség a studió oldalon ítélhető meg igazán. Amikor ott ülünk a vezérlőben a szólam felvételekor.
Otthon, mivel nem tudjuk mi van a felvételen, nem nagyon lehet semlegesség megitéléséről beszélni. Egyszerűen nincs esélyünk korrekt módon eldönteni, hogy amit hallunk semleges-e. Gondolhatjuk, hogy semleges, de nem tudhatjuk.![]()
Van itthon AT mikrofonom, bekötöm a Focusrite-ba és az asszony a Klotznál azt mondja ez nem az én hangom a Cordialnál meg azt, hogy ez az... Fülesen hallgatja, nincs akusztika, közvetlenül a Focusriteról.
Ha mind színezetlen, hogy lehet különbség?
Ez számomra az ellentmondás.

@kaef2 a napokban listázott talán 100 olyan kiadót ahol speckó kábelezést használnak/vagy hangrögzitésnél van némi "pedigré" is az eszköztárban..a listán szerepel a Venus,és Water Lily kiadó is...és én találtam a gyüjteményemben egy Cardas kiadványt is..Rock60 írta: ↑2025.06.18., szer. 14:13Nem kell a VZ - re kihegyezni a kérdést, azt hittem, Te érted...![]()
Azért írtam, hogy a márkák tetszőlegesen behelyettesíthetőek.
Miért nem írtam Cables drótot ?Azt kellett volna...
![]()
/ Azért kíváncsi voltam, ki ugrik az AN - re, bejött a tippem./
Tehát a lényeg az, hogy számomra nem kérdés, hogy ami a lehallgató láncban megmutatkozik hangban a kábelek között, az legalább annyira megmutatkozik/megmutatkozna a felvételi oldalon is.
Kíváncsi lennék a magyarázatra, hogy miért is ne ?

Mi volt vele a probléma? Miben volt más a hang?SoundMania írta: ↑2025.06.19., csüt. 07:30Ilyenkor mindig eszembe jut a hozzám került wbt dugós Vz kábel. Talán szólt úgy mint a sokkal olcsóbb V.... :) Aztán tettem rá egész olcsó Kácsás dugókat, amivel nem tudtuk megkülönböztetni az eredeti P dugóstól sem. Ez kb az összes felsorolt variációd lefedi.... :)cables írta: ↑2025.06.19., csüt. 07:11Én aztán nem vagyok a mai kor szerelmese, de ezzel nem értek egyet. Szerintem jobban szólnak az újabb, kevés fémet tartalmazó WBT csatlakozók. Az áram minden fémalkatrész minden pontján áthalad. A hihetetlenül kis IC áramnak kár kóborolni a sok anyaghibán. Nyitottabb, részletezőbb az újabb csatik hangja.

Az rp66gt8 volt az. Már 3ezer/db lett az ára. :(. A wbt meg valamelyik aranyozott kevésfémes volt. Régebben már tettem fel róla képet. Lehet keresni, akit érdekel pontosabban melyik.tunerman írta: ↑2025.06.19., csüt. 07:43SoundMania írta: ↑2025.06.19., csüt. 07:30Ilyenkor mindig eszembe jut a hozzám került wbt dugós Vz kábel. Talán szólt úgy mint a sokkal olcsóbb V.... :) Aztán tettem rá egész olcsó Kácsás dugókat, amivel nem tudtuk megkülönböztetni az eredeti P dugóstól sem. Ez kb az összes felsorolt variációd lefedi.... :)cables írta: ↑2025.06.19., csüt. 07:11
Én aztán nem vagyok a mai kor szerelmese, de ezzel nem értek egyet. Szerintem jobban szólnak az újabb, kevés fémet tartalmazó WBT csatlakozók. Az áram minden fémalkatrész minden pontján áthalad. A hihetetlenül kis IC áramnak kár kóborolni a sok anyaghibán. Nyitottabb, részletezőbb az újabb csatik hangja.
Van egy alapvető hiányosság a hozzászólásodban- nem adtad meg a WBT csatlakozót lealázó Kácsa tipusát...kérhetem minden DIY építő érdekében?
TJ.

SoundMania írta: ↑2025.06.19., csüt. 07:30Ilyenkor mindig eszembe jut a hozzám került wbt dugós Vz kábel. Talán szólt úgy mint a sokkal olcsóbb V.... :) Aztán tettem rá egész olcsó Kácsás dugókat, amivel nem tudtuk megkülönböztetni az eredeti P dugóstól sem. Ez kb az összes felsorolt variációd lefedi.... :)cables írta: ↑2025.06.19., csüt. 07:11

Ilyenkor mindig eszembe jut a hozzám került wbt dugós Vz kábel. Talán szólt úgy mint a sokkal olcsóbb V.... :) Aztán tettem rá egész olcsó Kácsás dugókat, amivel nem tudtuk megkülönböztetni az eredeti P dugóstól sem. Ez kb az összes felsorolt variációd lefedi.... :)cables írta: ↑2025.06.19., csüt. 07:11Én aztán nem vagyok a mai kor szerelmese, de ezzel nem értek egyet. Szerintem jobban szólnak az újabb, kevés fémet tartalmazó WBT csatlakozók. Az áram minden fémalkatrész minden pontján áthalad. A hihetetlenül kis IC áramnak kár kóborolni a sok anyaghibán. Nyitottabb, részletezőbb az újabb csatik hangja.

Pedig kb de. Inkább csak olcsóbban, meg könnyebben tudják megcsinálni ugyanazt. De sokszor rosszabbat...
Technikai értelemben igen is fejlődött.vidor2009 írta: ↑2025.06.18., szer. 22:06Pedig tényleg ott van a kutya elásva! Állítólag annyit fejlődött a technika és a hangmérnökök tudása,mégis még csak megközelíteni sem tudják a 60-as évek zenéi,felvételi minőségét!!!supravox írta: ↑2025.06.18., szer. 20:49Mégis miből gondolod,hogy a felvétel a rossz és nem a kiadvány?
A kiadvány minősége és a saját láncunk bajai dött a technikatöbbet nyomnak a latba.Csak hát ezt nem szeretjük beismerni.
Hogy van az,hogy ugyanaz a lemez jobban tetszően kezd el szólni ha jó irányba fejlesztjük a motyót???

Pedig kb de. Inkább csak olcsóbban, meg könnyebben tudják megcsinálni ugyanazt. De sokszor rosszabbat. Van néhány kivétel, de nehéz eldönteni, hogy mi lehet a probléma a rendszerben, mert a régi eredeti felvételekből olyanokat tudnak rittyenteni néhányan, hogy öröm hallgatni. Ha minden fejlettebb lenne, akkor 159ezer forintért ma olyan hangot kellene már tudni hallani a rendszereinkről otthon, hogy csak na! De sajnos csak soha nem látottan drága rendszerekről történhet meg.... Viszont ezeken, a régi lemezek kb úgy szólnak, mint az újak. Átlagban.... És ahogy említettem, a régi felvételek újrakiadásait is néhányan meg tudják olyan jóra csinálni, mint a frissekből senki, vagy csak onnan is nagyon kevesen, kb csak abból is ugyanazok a kiadók. Ezért szoktam kérdezni, hogy akkor miért nem szólhat ma minden friss lemez ugyanolyan jól, mint az eddigi legjobbak, vagy még jobban? Ha meg tudták volna csinálni, mindenki kidobálta volna a régi lemezeit az újakért és mindenki boldog lenne, csak a használtlemez piac nem......supravox írta: ↑2025.06.18., szer. 22:32Ez egyszerűen nem igaz.vidor2009 írta: ↑2025.06.18., szer. 22:06Pedig tényleg ott van a kutya elásva! Állítólag annyit fejlődött a technika és a hangmérnökök tudása,mégis még csak megközelíteni sem tudják a 60-as évek zenéi,felvételi minőségét!!!supravox írta: ↑2025.06.18., szer. 20:49
Mégis miből gondolod,hogy a felvétel a rossz és nem a kiadvány?