Pedig kb de. Inkább csak olcsóbban, meg könnyebben tudják megcsinálni ugyanazt. De sokszor rosszabbat. Van néhány kivétel, de nehéz eldönteni, hogy mi lehet a probléma a rendszerben, mert a régi eredeti felvételekből olyanokat tudnak rittyenteni néhányan, hogy öröm hallgatni. Ha minden fejlettebb lenne, akkor 159ezer forintért ma olyan hangot kellene már tudni hallani a rendszereinkről otthon, hogy csak na! De sajnos csak soha nem látottan drága rendszerekről történhet meg.... Viszont ezeken, a régi lemezek kb úgy szólnak, mint az újak. Átlagban.... És ahogy említettem, a régi felvételek újrakiadásait is néhányan meg tudják olyan jóra csinálni, mint a frissekből senki, vagy csak onnan is nagyon kevesen, kb csak abból is ugyanazok a kiadók. Ezért szoktam kérdezni, hogy akkor miért nem szólhat ma minden friss lemez ugyanolyan jól, mint az eddigi legjobbak, vagy még jobban? Ha meg tudták volna csinálni, mindenki kidobálta volna a régi lemezeit az újakért és mindenki boldog lenne, csak a használtlemez piac nem......supravox írta: ↑2025.06.18., szer. 22:32Ez egyszerűen nem igaz.vidor2009 írta: ↑2025.06.18., szer. 22:06Pedig tényleg ott van a kutya elásva! Állítólag annyit fejlődött a technika és a hangmérnökök tudása,mégis még csak megközelíteni sem tudják a 60-as évek zenéi,felvételi minőségét!!!supravox írta: ↑2025.06.18., szer. 20:49
Mégis miből gondolod,hogy a felvétel a rossz és nem a kiadvány?
Nekem az a tapasztalatom,hogy nem a felvételi oldalon kell keresni a bajt.
A kiadvány minősége és a saját láncunk bajai dött a technikatöbbet nyomnak a latba.Csak hát ezt nem szeretjük beismerni.
Hogy van az,hogy ugyanaz a lemez jobban tetszően kezd el szólni ha jó irányba fejlesztjük a motyót???
Szerintem ezt a 2 dolgot teljesen külön kellene kezelni.
Annyira szánalmas már a hangmérnököket szapulni.
És a "Vz"?! Minek a lemezkészítéshez Vz, ha annélkül is tudnának sokkal jobbat csinálni? De nem kell azért sem, mert nélküle, olcsóbban megcsinálják hasonlóan jól mint régen.... Vagy aki ma a régiekből vagy/meg az újakból is sokkal jobbat csinál mint az átlag az "vz-t használ" és azért jobb? Szóval nagyon úgy néz ki, hogy a hifis társadalom hagyja magát becsapni/lehúzni.... Az első hangtól az utolsó lemezig, a zolcsó készülékektől a horrordrága highendig..... Aki nem költ "eleget" rá nem kap sokat, aki meg rengeteget költ nem kap "eleget"....
Ja és a stream..... Ahol a fizikai hanghordozó ki is esik a rendszerből, sem jobb hangú mint egy cd, vagy pláne LP. Tehát még csak ott sem bukik meg a minőség....