Rock60 írta: ↑2025.06.18., szer. 18:37
Rock60 írta: ↑2025.06.18., szer. 14:13
chord_ írta: ↑2025.06.18., szer. 13:23
Vagyis, ahol nem ANvz kábel volt a felvételi oldalon, azoknál a kiadott CD-knél fontos dolgok hiányoznak a hangból.
,,,számomra nem kérdés, hogy ami a lehallgató láncban megmutatkozik hangban a kábelek között, az legalább annyira megmutatkozik/megmutatkozna a felvételi oldalon is.
Kíváncsi lennék a magyarázatra, hogy miért is ne ?
Elegánsan átsiklottál - Te is - a kérdésen.
Ha már fontosnak tartottál egy kis Vz-zést, akár erre is válaszolhatnál.

Érdekelne a véleményed.
Köszi.
A véleményem már ismert eléggé, asszem.
Miszerint a kábelekkel ide-oda kísérletezünk, színezünk, kínlódunk olykor: emitt kevesebb lesz az akármilyen-detektálhatatlan torzítás, cserében amott egy más területen kicsit 'elmászik' az ízlésünktől; az ének annyira jó lett az x kábellel, hogy nem is lehet már hallgatni; a kedvenc alátétünk a másik xy kábellel meg leginkább akkor működik jól most, ha kivesszük; az ünnepelt felbontás-többlet az y kábellel kiderül harmadnapra, hogy egy derekas loudness hatás, egy másik rendszerben meg fenomenális, egy diyer drót nálam húrt sokszoroz, az állam leesik azóta is, nálad meg 'semmi különös', stb....stb...
A berendezések mind-mind mást 'szeretnének', az áram, az akusztika, a biztosíték, a személyes ízlés, és egy csomó faktor egy érdekes mátrixot alkotnak, amelyben a kábelekkel lavírozunk, próbáljuk a finomhangolást és a személyre szabást okosan elvégezni, a berendezéseink vélt tökéletlenségeit elsimítani valahogy, sejtett jó oldalaikat kiemelni - és nem, nem haladunk semmiféle objektivitás felé, hanem az élményt keressük, a saját sk. élményt, ami pedig nem 'szabványosítható'.
Káosz.
A természethez közeli.:)
Ennek tükrében a felvételi oldalon számunkra semmi jelentősége nincs a kábelezésnek, akkor sem, ha tényleg van pár lánglelkű hangmérnök, aki komolyan akart valamit, akár a kábelezéssel is; mire az elképzelésük a lejátszó oldalra ér, ami semmi más, csak egy elképzelés, egy idea, - belevész/elporlad a ténylegesen igen-igen bonyolult Mátrixba. Ami meg átvészeli, abból meg az lesz, hogy igen, szeretem pl. az 'Alpha' kiadót, én, személy szerint, de nem hinném, hogy a kábeleik, vagy az én kábeleim miatt.
A rossz felvételeket meg nem a felvétel-oldali kábelezés rontotta el, abban biztos vagyok.
A kérdésed olyan kb., mint az, hogy CD írásakor az író alá tett 5k$ alátét/kábel/akármi hang-javítása felbukkan-é vajon a megírt lemez hangján, amikor betesszük a lejátszóba?