Talán....
Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy nem kell elmarasztalni valakit csak azért, mert nem hisz a napsütésben. Ugyanis Ő olyan házban lakik, amin nincsen ablak.
Ki kellene kukucskálni néha az ajtón.
Talán....

Még 1 pár, azaz 2db hangsugárzó mérése sem egyforma teljesen, hitványabb gyártásúak között akár nem is olyan apró különbség is lehet.supravox írta: ↑2025.06.14., szomb. 21:03Ez akkora blődség mintha azt mondanád,hogy 2 hangfal aminek az általában mért paraméterei megegyeznek akkor az ugyanúgy fog szólni.chord_ írta: ↑2025.06.14., szomb. 17:55Ez a bejáratás, ez a vízió.Rock60 írta: ↑2025.06.14., szomb. 12:58
Nincsen semmiféle bejáratás-pszihózis.
Lehet azt vízionálni, hogy ez csak hitkérdés, és az a hülye lúzer majd megszokja a rossz drótja hangját - ahogy írtad.
A valóság az - függetlenül a használt készülékektől és a hallgatott zenéktől - hogy az új drótot járatni kell, ennek során sokat változik a hangja, nagyobb részt pozitív irányba.
Mutass csak egyetlen bármilyen mérést erről, előtte / utána. Ha viszont nem tudsz, akkor, tudod, ez csak hit-cucc...
De mondhatnék erősítőt is.
Ez akkora blődség mintha azt mondanád,hogy 2 hangfal aminek az általában mért paraméterei megegyeznek akkor az ugyanúgy fog szólni.chord_ írta: ↑2025.06.14., szomb. 17:55Ez a bejáratás, ez a vízió.Rock60 írta: ↑2025.06.14., szomb. 12:58Nincsen semmiféle bejáratás-pszihózis.
Lehet azt vízionálni, hogy ez csak hitkérdés, és az a hülye lúzer majd megszokja a rossz drótja hangját - ahogy írtad.
A valóság az - függetlenül a használt készülékektől és a hallgatott zenéktől - hogy az új drótot járatni kell, ennek során sokat változik a hangja, nagyobb részt pozitív irányba.
Mutass csak egyetlen bármilyen mérést erről, előtte / utána. Ha viszont nem tudsz, akkor, tudod, ez csak hit-cucc...

Szerintem ez sem igaz ebben a formában. Ha nem használod, akkor ismételten járatni kell, az szinte mindegy, hogy előtte mennyit.

Azért erről eszembe jutott egy saját sztori. Apukámnak egyszer kellet egy plusz tápkábel, kis olvasgatás után gondoltam jó lehet egy VDH Mainstream. Vettem itt a fórumon egyet. Mielőtt odaadtam neki, bedugtam az én erősítőmbe meghallgatni. Megállapítottam, hogy jobb, mint ami van, tetszik a változás, majd veszek egyet valamikor én is.
chord_ írta: ↑2025.06.14., szomb. 17:55
Mutass csak egyetlen bármilyen mérést erről, előtte / utána. Ha viszont nem tudsz, akkor, tudod, ez csak hit-cucc... hablatyolás, belemagyarázás. :)
Én elfogadom, hogy ti úgy gondoljátok, ahogy.
Irigylem a tévedhetetlenség-érzeteteket, hogy azt gondoljátok, hogy objektíven tudtok hallani pl. egy kábelt...

A te tolladból ez elég viccesen hangzik.
Ez a bejáratás, ez a vízió.Rock60 írta: ↑2025.06.14., szomb. 12:58Nincsen semmiféle bejáratás-pszihózis.
Nincsen semmiféle bejáratás-pszihózis.

Nekem jöhet privátban, engem érdekel...Rock60 írta: ↑2025.06.12., csüt. 18:53SM jól mondta, bár egy kicsit bonyolultabb a képlet, de nem untatnám a nagyérdeműt - esetleg pü, ha tényleg érdekel valakit - egy oldal lenne...white-tiger írta: ↑2025.06.12., csüt. 12:56
Remek, mert akkor megirhatnád hogy melyiket miért. Hasznos lehetne ha valaki éppen ezek valamelyikében gondolkodik...![]()
A lényeg, hogy némelyik drágán nagyon jó, némelyik nagyon jó az áráért, némelyik nagyon olcsón baromi jó.
Lehet találgatni.![]()

A sokadik rázós terület ez már neked. Csak hol így, hol úgy.... Ebben közös nevezőre juthatunk. :)chord_ írta: ↑2025.06.14., szomb. 10:27Csak leírtam a véleményemet, hogy teljesen másképp gondolom ezt a bejáratás-pszichózist.
Nem kell egyetérteni, - mint ahogyan meg is történt.
Berendezéseket / kábeleket / zenéket is totál mást hallgatunk; miért kellene pont egy ilyen rázós területen közös nevezőre jutni?

Chord.... Nekem javarészben használt kábeleim lettek vásárolva a rendszeremhez. Ezért nem kellett nekik sok járatás. Ez viszont vadonat új volt. Így tudom mivel kell szembenézni. Nálad is tudom.... :) meg a Radnai kábeleknél is.... Inkább a dps4 -et választom! :)chord_ írta: ↑2025.06.14., szomb. 08:58.. meg főként, hogy megszokjad az új hangot... amely elsőre totálisan nem tetszik, az első percekben főleg nem, amikor talán a valóságot hallod... aztán meg gyötröd magad, hogy óriási pénzt fizettél érte, ez egy jó kábel, egyszerűen jól kell szólnia, a neten is megmondták, és 200 óra, az 200 óra, tolni kell, írni naplót, hogy mikor ér már véget, vágni a centit... 150 óránál jársz, és egyre sz@rabbul érzed magad zenehallgatás közben, de kitartás, mindjárt helyreugrik a hang...SoundMania írta: ↑2025.06.14., szomb. 08:09...Vagy végre megértenéd miért érdemes jó kábelt venni. Viszont 150-200 óra járatás kell neki...
... ha nem szimpla járatás, hanem zenehallgatás, napi 1-2 óra, komolyan, figyelve, az mondjuk 1/2 év, ha kitartó vagy, és hisztisen nem dobod ki a francba 10 perc után, mint én, akkor gyakorlatilag bármilyen hanghoz hozzá fogsz szokni, és megtalálni benne azt, ami tetszik...
:)
Persze.

Én mindenképpen tömör réz fele mennék. Abból viszont a jók nem olcsóak. Azért egy minimum kábelezést megérdemelne a rendszered. Főleg az Enigmák. Sokszor próbáltam már az 1000-5000 forint/méter kábeleket. Mindig az lesz a vége nálam, hogy kikerültek a rendszerből idővel. Elsőre jó jó. Nem is rossz. Aztán szépen lassan kezd valami motoszkálni.... És csere...

Minden kábelnek változik a hangja a járatással, akkor is, ha ezt elfogadod, akkor is, ha nem. Igen, még a Radnai kábeleké is. Onnan tudom, mert járt nálam jópár az évek alatt. Rudibá kezembe nyomott már párat, hogy vigyem haza és próbáljam ki. Én ezt meg is tettem. Mindegyik kábelnek az idő múlásával megfigyelhető volt a hangzásbeli változása, általában pozitív irányban, de ez elmondható az összes többi kábelre is. Az, hogy honnan, hava jutott el, az egy más kérdés, de a jelenség egyértelműen megfigyelhető.chord_ írta: ↑2025.06.14., szomb. 08:58.. meg főként, hogy megszokjad az új hangot... amely elsőre totálisan nem tetszik, az első percekben főleg nem, amikor talán a valóságot hallod... aztán meg gyötröd magad, hogy óriási pénzt fizettél érte, ez egy jó kábel, egyszerűen jól kell szólnia, a neten is megmondták, és 200 óra, az 200 óra, tolni kell, írni naplót, hogy mikor ér már véget, vágni a centit... 150 óránál jársz, és egyre sz@rabbul érzed magad zenehallgatás közben, de kitartás, mindjárt helyreugrik a hang...SoundMania írta: ↑2025.06.14., szomb. 08:09...Vagy végre megértenéd miért érdemes jó kábelt venni. Viszont 150-200 óra járatás kell neki...
... ha nem szimpla járatás, hanem zenehallgatás, napi 1-2 óra, komolyan, figyelve, az mondjuk 1/2 év, ha kitartó vagy, és hisztisen nem dobod ki a francba 10 perc után, mint én, akkor gyakorlatilag bármilyen hanghoz hozzá fogsz szokni, és megtalálni benne azt, ami tetszik...
:)
.. meg főként, hogy megszokjad az új hangot... amely elsőre totálisan nem tetszik, az első percekben főleg nem, amikor talán a valóságot hallod... aztán meg gyötröd magad, hogy óriási pénzt fizettél érte, ez egy jó kábel, egyszerűen jól kell szólnia, a neten is megmondták, és 200 óra, az 200 óra, tolni kell, írni naplót, hogy mikor ér már véget, vágni a centit... 150 óránál jársz, és egyre sz@rabbul érzed magad zenehallgatás közben, de kitartás, mindjárt helyreugrik a hang...SoundMania írta: ↑2025.06.14., szomb. 08:09...Vagy végre megértenéd miért érdemes jó kábelt venni. Viszont 150-200 óra járatás kell neki...

Hirdetnek Acrolink 6n-t 2db-ot. Azon az árszinten nagyon jó kábel. A nagyokhoz hasonló, csak "szűkebb" hangja van. De hasonlóan kiegyenlített és teres, dinamikus. Csak olcsóbb és így kevesebbet tud...Shimano írta: ↑2025.06.13., pén. 19:45Akkor mit próbáljak?Van egy jó bevált felállásom,de most hirtelen felindulásból belecsaptam a lecsóba kábelfronton,és vettem egy pár furutech és egy aq hs drótot is,+ egy furutech digitet is,na meg egy aq összekötőt is csak hogy fokozzam a káoszt,és azért is hogy ezeket is megismerjem,és mivel ezekkel kissé borult is a bili hangzásilag(és ezt nem negatív értelemben értem),így lehet kéne valami más hálózati drót is melléjük,de csak olyan jöhet szóba,ami méterre is kapható,mert én ugyan nem adok pénzt a túlárazott gyári kanócokért.
Érdekes ez a furutech hs,mert olyan energikus hogy csak na,de tényleg meglepően,kíváncsi vagyok az aq-ra is,azt ma hozta a futár.
Hálózati fronton valami sima hangot,ami kiegyenlített,tehát ilyen olyan kiemelésektől menteset érzek jónak ezekhez,van is ilyenem,de lehet kipróbálnék mást is ha az szembe jönne.Tegye a dolgát,és ne akarjon villantani,valami ilyen kéne,persze nem hajt a tatár,mert azért elég jó most is a hang.
Kábelezzünk !

Két like-ot megint ki kellett szedjek innen, mivel annak kommentjében ment egymás osztása.
Radnai kábelek?
Ha nagyon olcsón akarod megúszni, Van Damme H07 RNF, a gumírozott 3×2,5-ös. Sajnos már nem gyártják, használtan tudsz venni. Kell rá valami értelmes dugó, olcsón például Viborg. Persze sokkal többért van izmosabb, teresebb, szellősebb, de egységes, nem tolja el a hangképet, ritmusos, megbízható. Ez a legolcsóbb megoldás, ha nem eltolt, csiribiri, zengetett hangot szeretnél. Nekem sokkal jobban bejött, mint például a sokak által kedvelt Beldenek.