Szép napot mindenkinek!
Pénteken betérve egy komolyabb bringaboltba(kellett 1-2 apróság), kicsit elbeszélgettem az eladóval, és a szerelővel a kerékpár tisztításról, és lánckenésről. Felvázolva nekik, hogy szinte kizárólag száraz, poros körülmények között bringázom, Ők lánckenésre egyértelműen a wax-ot ajálották, és, hogy minden bringázás után, alaposan tisztítsam meg a gépet, mondván a por a legnagyobb ellenség.
Bedobtam nekik a Muc-off termékeket is, de csak hallomásból ismerik, tapasztalatuk nincs vele, és eléggé megosztó véleményeket hallottak róla. Ők a Motorex termékeit használják, és ajálották is a figyelmembe, tegyek is velük egy próbat, ha gondolom.
Végül "beadtam a derekam", és elhoztam egy kisebb csomagot.
Egy ilyen wax:
https://www.bikelife.hu/motorex-chainwa ... rsQAvD_BwE mellé hoztam egy chain degreaser-t, egy bike cleanert, és egy bike shine-t, amit azért ajálottak, mert nem engedi annyira megtapadni a port, könnyebbé teszi a tisztítást.
Ez talán olyasmi lehet, mint a Motul E9, amit Tonee ajálott(úton van ez is).
A tapasztalatok.
A lánc többszöri kimosása, és száradása után felvittem rá a wax-ot, aminek kb. 2-3 órája volt beszivárogni, megszáradni, mielőtt indultunk bringázni a fiammal. Amit el tudok róla mondani, hogy valóban kevésbé rakódik rá a por, és talán csendesebb is a lánc vele. A láncból való kitisztítása a fent említett degreaser-el, és a láncmosóval gyerekjáték. Amúgy ez a degreaser egy szuper cucc, kiválóan távolítja egy a mocskot, olajsárt, még a nehezen elérhető helyekről is, és fínom narancs illata van.
A bike cleaner is hatékony cucc, de nem éreztem kiemelkedeően jobbnak, a lényegesen olcsóbb, Decatlon terméknél. Ráadásul szerintem túl gyorsan szárad, így egyszerre csak kisebb felületeken alkalmazható.
Viszint ez a bike shine, szerintem egy ökörség! Egy rongyra fújva, átkentem vele a vázat, villát, stb. és kb. mágnesként vonzza a port, vastagon rárakódik a felületekre, de azt sem vettem észre, hogy könnyebben tisztítható lenne tőle a felület. Csilli-villi tőle a bringa, de semmi másra nem való szerintem, így ezt nem ajálom senkinek! Ezek után a Motul E9-re nagyon kíváncsi leszek, jövő héten érkezik.
Köszönöm a figyelmet!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech